sobota 23. ledna 2010

MOBY DICK: Chytráci, podvodníci a hovada


Podvodní zelení inkvizitoři prý mají pravdu - i když lžou 
******************************************************************
Neděle 17. ledna 2010
V Česku mrzne. Zase začalo sněžit. Od soboty napadlo 20 cm. Problémy má hlavně - ký div! - D1...
Letité sypače se po třech týdnech nonstop práce začínají rozpadat.
Generální ředitel Sazky Aleš Hušák se ohradil proti spřádání fám okolo svého majetku. Vilu na Baleárech za minimálně 60 milionů si "pořídil za poctivě vydělané peníze jako soukromá osoba". A český sport nezchudl - má přece krásnou miliardovou nemovitost v Libni!
Po "blbovi z Horní Dolní" (prvním místopředsedovi ODS Davidovi Vodrážkovi) našel předseda ODS Mirek Topolánek mezi funkcionáři své partaje i "regionálního pantátu" (primátora Pavla Béma). Velrybáři zatím loví bez zábran...
K Port-au-Prince připlula letadlová loď USS Carl Vinson. Vrtulníky přepravují z její paluby potravinovou pomoc, zpátky berou zraněné do lodní nemocnice. Lodní vodárna dokáže vyrobit za den 1500 m3 pitné vody ze slané - je to další pomoc zkoušenému Haiti.
Američané ohlásili záměr navýšit počet svých vojáků v této humanitární akci na 10.000. Americká armáda obsadila a zabezpečila místní mezinárodní letiště - USA ho berou dočasně do své ochrany. Nad ranvejí už nekrouží zoufalá letadla, pomoc v nich může být konečně dopravena na zem.
Komu to bude vadit jako prvnímu?
Haiti pomáhá Německo i Francie, Velká Británie i Španělsko. A co Evropská unie??? Příslušní ministři se sejdou zítra. Prý se dosud nerozeběhla spolupráce španělského předsednictví a novopečené evropské "ministryně zahraničí".
Hm, to zlořečený Topolánek byl při svém "neschopném" předsednictví vloni za tehdejší energetické krize mnohem aktivnější!
NASA rozprodává své olétané raketoplány. Ještě jsou volné dva kousky. Původně vyhlášená cena 42 milionů už klesla na pouhých 28,8. Milionů. Dolarů.
V celém jižním Izraeli prší. Rovněž Gazu postihla povodeň. Palestinci křičí, že za to mohou - Židé...
Rovněž europejistická média si všímají toliko povodně na palestinském území.
Německý Úřad pro informační bezpečnost varuje před používáním prohlížeče Explorer Internet. Podle Microsoftu to je neadekvátní výzva po projevení se vpodstatě banální a obvyklé chyby...
No právěže!!!
Pondělí 18. ledna 2010
Jednala výkonná rada ODS. Ještě před ní se sešlo nejužší vedení strany - neférový zbabělý kapitán potápějící se lodi, blb z Horní Dolní a regionální pantáta. Všichni se shodli na tom, že rozmíšky mezi nimi neexistují, uměle je vytvářejí pouze média. Rada dumá nad poklesem popularity ODS v Praze - během půl roku klesla z 48 na 26 %. Kolem tohoto čísla se pohybuje i nový nemilý soupeř Ódéesky - TOP 09. Nejspíš za tím budou ta média...
Český olympijský výbor hořekuje, že mu záludní Kanaďané dali k dispozici málo lístků na blížící se zimní olympijské hry. Prý ani nenaplní jeho "vlastní potřeby". Přišlo 6.000 lístků, které byly přiděleny nejdříve sponzorům, pak bafuňářům a rodinným příslušníkům sportovců. Do volného prodeje jich šlo - 500. Ještě je jich asi 40 k mání, zejména na ženský hokej...
Venezuelský prezident Hugo Chávez je nepřekvapivě první v obraně svobody a nezávislosti bordelářské Haiti: Označil totiž postup USA v Haiti za "okupaci pod rouškou pomoci". Jinak to ale nejde, má-li být zajištěn chod letiště a konečně organizována pomoc.
Hugo se nejspíš bojí případného zemětřesení ve Venezuele. Zatím nenastalo - jenom se ke znárodňovaným (= ukradeným) firmám přiřadily hypermarkety Exito s majoritním podílem francouzského řetězce Casino Guichard-Perrachon SA. Francouzští imperialisté se provinili "cenovou spekulací" - po Hugem nařízené devalvaci bolívaru.
Co na tuto zlodějnu řekla Francie? Nic. Jenom se ozvala - jako druhý znepokojený ochránce státního haitského bordelu. Francouzští soudruzi venezuelského zloděje požadují po OSN, aby byla"upřesněna role USA na Haiti"!!! OSN, jež má na místě své mezinárodní jednotky, se ovšem také nějak nečape. (Jenom hlásí své ztráty - větší než v Afghánistánu a Iráku dohromady...) Ale že by se Frantíci ptali prostřednictvím spojeneckých procedur uvnitř NATO jaksi nehrozí.
Setkání evropských ministrů rozhodlo, že Haiti obdrží od EU finanční pomoc. Která už byla schválená. Tedy tu, co by dostalo, i kdyby k žádnému zemětřesení nedošlo...
K německému varování před používáním Internet Exploreru se přidala i francouzská vláda.
Úterý 19. ledna 2010
Britský počítačový expert Alan Stevens pravil, že "Explorer je otevřeným oknem do domácnosti." Kdyby jen do domácnosti!
Moby Dick má tedy nainstalovány prohlížeče tři a primárně užívá Firefox. Ale jeho banka nikoliv...
Europoslanci si smlsli na bulharské kandidátce do Evropské komise. Ugrilovaná Rumjana Želevová se poté raději kandidatury vzdala. Aby neohrozila schválení celé EK. Předseda politické frakce lidových křesťanů Joseph Daul si postěžoval na "politické machinace", avšak už neočekává další "krev na koberci".
Slovenský kandidát Maroš Šefčovič odrazil útok vedený tvrzením, že se před lety dopustil protiromských výroků, elegantně drzým prohlášením: "Dosud si na to nikdo nestěžoval"...
Doplňovací volby do amerického Senátu na místo, jež se uvolnilo úmrtím senátora Edwarda Kennedyho, vyhrál republikán Scott Brown. Nejenže demokraté ztratili téměř dědičný úřad za stát Massachusetts, ale ztratili i blokační většinu 60 hlasů v Senátu. Obamova reforma zdravotnictví tak může v Senátu tvrdě narazit.
"Víme, že musíme zreformovat systém zdravotnictví. Otázka je jak." Tak pravil Obama v předvolební kampani. Ale na tuto otázku dodnes neodpověděli ani republikáni! Jediná zatímní odpověď na otázku "jak" je: Nereformovat...
Nemlich stejně jako v Česku s důchodovým systémem. Amerika v tomto už dostihla a předstihla Česko!
Hasiči a horolezci v Česku shazují sníh ze střech a otloukají rampouchy.
Lék na zadluženost státu je už znám: Zvýší se daně a zavedou nové - třeba silniční i pro všechny majitele aut. Experti různých stran se přou pouze o výšku tohoto navýšení...
Magistrát našel další uplatnění pro karty Opencard - zaměstnanci magistrátu je budou používat jako zaměstnanecké průkazky. Produkt, jejž využije několik set zaměstnanců, bude stát dalších 10 milionů pro firmu Eltes. Není jisté, jestli v této sumě jsou zahrnuty i platby za služby konzultantů americké společnosti Global Payments.
Náměstek Milan Richter vysvětluje prosincová slova pánů Béma a Blažka, že "magistrát nebude za Opencard už nic platit", tím, že ono "nic" bylo míněno jako "žádné velké výdaje."
Primátor Bém se v ČT nepochlubil, jen konstatoval - ano, byl v Antarktidě a vylezl tam na nejvyšší horu tohoto kontinentu Mount Vinson (ne tedy tu letadlovou loď na Haiti). Stal se tak členem elitního klubu horolezců, kteří zdolali nejvyšší píky všech světadílů.
A co Měsíc, pane primátore? To je přeci výzva!
Středisko empirických výzkumů zveřejnilo předpokládané skóre mandátů v poslaneckých volbách. ČSSD versus ODS 83:59. Podle místopředsedy ODS Langra je to "výzva", podle jiného místopředsedy Bendla "výsledek nejednoty a sporů uvnitř strany".
Středa 20. ledna 2010
Kdo se chopí organizace pomoci na samotné Haiti? Armáda? Neexistuje - byla zrušena, aby nemohla provést státní převrat. Policie? Líže si vlastní rány. Vláda? Ta se "uchýlila" i s prezidentem pod ochranu Američanů na letiště.
Takže musí zasáhnout mezinárodní společenství. Jenže OSN je v prý v tomto případě méně pružná. EU se ještě nevzpamatovala z přijetí Lisabonské smlouvy. NATO nebude zasahovat, protože nejde o válečnou operaci.
Američani proto přestali čekat a přisouvají dalších 10.000 humanitárních pracovníků v uniformách a s automatickými puškami. Celkový počet amerických vojáků se zvyšuje na 16.000. USA se po týdnu chápe své civilizační povinnosti.
Není to poprvé - v letech 1915-1934 už byla tato země pod americkým protektorátem, prezident Clinton intervenoval někdy v roce 1991 po svržení prezidenta Aristidiho. Ostatně většina Haiťanů by chtěla svoji zemičku připojit k USA. Z 10 milionů obyvatel se tam už přestěhoval milion...
Pochvalme dnes prezidenta Obamu, že se v blízkém pohraničí zachoval jako klasický americký prezident. To nás může vést k víře, že i při jiných katastrofách mezinárodního významu - třeba i ve vzdálenějším pohraničí - bude postupovat jako správný Američan.
Noviny píšou o "omylu vědců" - himálajské ledovce prý neroztají, alespoň v dohledné době ne. Novinářské klišé je nepřesné: Nejde o "omyl", avšak o podvod. A nedopustil se ho žádný vědec, avšak Rádžendra Pačaurí, přednosta ústavu pro ochranu víry pravé, známější pod zkratkou IPCC. Tito podvodníci nejsou žádní vědci, avšak novodobá inkvizice.
Usvědčený lhář Pačaurí tvrdí: "Řekněme, že jsme se v jednom údaji zmýlili, ale to nemění nic na existujících vědeckých důkazech." Dokonce se prý zvyšuje jejich hodnověrnost - protože dovedou uznat a napravit "chybu". Když jsou přistiženi při lži...
Komunistický Vietnam se demokratizuje. Čtyři místní aktivisté za lidská práva se dopustili zločinu tím, že požadovali přeměnu totality na "pluralitní stát". Byli odsouzeni. Např. Le Cong Dinh však dostal pouhých 16 let, ačkoli se dopustil velezrady, za kterou mohl i viset.
Vláda připravila koncepci, podle které se chlastání omezí na polovinu. Tedy v Rusku. Rusové jsou však natolik svobodomyslní, že pijí i "tekutiny s obsahem alkoholu, které nebyly schváleny k pití".
ČSSD má jasnou představu své důchodové reformy: Zvýší důchodové a spotřební daně. Daně firmám se zvýší, ale podniky to prý nepocítí - protože stejně nemají žádný zisk. Tvrdá daňová pěst rozhněvaného lidu tak dopadne pouze na "monopoly". (Nejspíš se tím míní zlopověstný ČEZ, z jehož dividend chtěli soudruzi řešit navýšení důchodů...)
Dnes uplynul týden od prvního otřesu na Haiti.
Čtvrtek 21. ledna 2010
Dnes uplynul týden od příletu týmu 220 lidí s první polní nemocnicí na Haiti. Nemocnice už plně funguje. Má chirurgickou jednotku, pohotovost, dva operační sály, pooperační pokoje, gynekologické oddělení, porodní oddělení, novorozeneckou jednotku intenzívní péče, lékárnu a RTG vybavení. Celkem je zde 90 lůžek, 66 lůžek intenzívní péče a dva porodní sály. Působí v ní 40 lékařů, 24 sester, medici, rentgenologové a záchranáři. Součástí týmu je také psychiatr a 30 vyhledávačů a desítky osob majících na starosti podpůrné funkce i speciálně vycvičení psi. Nemocnice ošetří 5.000 lidí denně.
O této nemocnici jsem se nedočetl jediné slovo v (českých) tištěných médiích, neviděl záběr v (českých) televizních zprávách, jen internet opět nezklamal . Ale nehledal bych na něm, kdybych nedostal mail od přítele s dovětkem "Please forward this to as many people as you can." Jedná se totiž o izraelskou nemocnici, zřízenou izraelskou armádou.
To možná vysvětluje, proč se záchranných operací nezúčastňuje muslimský a arabský svět. Ale nevysvětluje to, proč o tom naše dosud ještě nearabská a nemuslimská (Opravdu? podotýká Mrtvá Kočka) média drží hubu.
Izraeli se zato dostalo uznání ze strany všech hlavních amerických médií (CNN, ABC, SKY, FOX...).
Prezident Obama zveřejnil plán na regulaci bank. Cílem je znemožnit bankám, aby se zabývaly něčím jiným, než je služba zákazníkům. "Již nikdy nesmějí daňoví poplatníci sloužit jako rukojmí bank, které jsou příliš velké na to, aby zkrachovaly," volá Obi. Jeho kritici poukazují na to, že místo aby bankovní sektor modernizoval, vrací ho do třicátých let dvacátého století. Požadavek na to, aby na "velké banky" byly uvaleny dodatečné daně, vypadá jak vystřižený ze socialistického vládního programu. Však se někteří kongresmani bouří. Obi jim sebevědomě vzkazuje: "Pokud ti chlapci chtějí boj, jsem na něj připraven." To bude ještě zajímavá válka, ve které může prohrát jenom americký občan... Pátek 22. ledna 2010
Chytrák Přemysl Chmelař se snažil roku 1997 zaregistrovat u Úřadu pro průmyslové vlastnictví název sto let staré hry "Člověče, nezlob se". Úřad podobné žádosti odmítl už pětkrát, odmítl i tuto šestou. (Hru uvedl do života německý šikulka Josef Friedrich Schmidt.) Ale jenom pan Chmelař se zlobil tak, že se snažil ze státu vytřískat prachy za "zmařené podnikání". Nejdřív 2,5, časem 5,7 milionu Kč. (Není první, podobně originální názvy si u stejného úřadu nechal zaregistrovat svého času i jiný chytrák - jistý Němec. Ale jiný Němec než Josef Friedrich, totiž Marek. Nešlo o Človrdo, avšak o originálně vymyšlené značky Toyota, Audi, Rolls Royce, Nissan, Grundig...)
Stát tentokráte vyhrál a nemusí chytrákovi platit 5,7 milionu Kč. Další vyčůraní chytráci už stojí ve frontě.
V novoborském Crystalexu se dnes opět rozjela výroba skla. Upřesnění novinové zprávy: Nejde o "tradiční české stříbro", ale rozjely se automatické linky na výrobu nápojového skla. Ruční výroba skla v Novém Boru a v širokém okolí prosperuje nepřetržitě...
Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková se nechala na Bulovce demonstrativně naočkovat vakcínou proti prasečí chřipce. Prohlásila přitom, že pseudoodborníci matou veřejnost. V tom případě jsou mezi pseudoodborníky i lékaři.
Moby Dick i se svou ženou jsou již proti chrochro chřipce očkováni.
Haitská vláda vylezla z kanálů. Organizuje přesun 400.000 obyvatel z Port-au-Prince do stanových táborů mimo město. Má jít o "dočasné řešení". Jaké bude trvalé řešení, se neví. Těžko bude někdo na zničených předměstích vystavovat znovu favelas a těžko se budou do nových domů stěhovat chudáci. "Dočasnost" stanových měst je omezena květnem, kdy nadchází období dešťů. V červnu pak přichází sezóna hurikánů.
Prezidentské hovado Hugo Chávez tvrdí, že zemětřesení na Haiti vyvolali Američani při testu "tajné tektonické zbraně".
Jiné hovado jménem Jim McComirk vyrobilo zařízení na detekci výbušnin. Zařízení nemá ani elektrické napájení, ani baterie - je založeno na principu virgule. Jde o anténku, která dokáže rozpoznat výbušninu na vzdálenost jednoho kilometru(!!!). Jak alespoň tvrdí toto hovado, dnes zatčené britskou policií - i když tedy ani ono samo neví, kterak se tohoto efektu dosahuje. Hlavně, že to funguje! Jako pěnězolapka.
Hovado neznámého jména nakoupilo pro Irák těchto věciček za 12 milionů dolarů. Další příživnická hovada naúčtovala dalších 73 milionů dolarů irácké vládě za výcvik - a něco padlo na provize a úplatky, nepochybně....
Tato zařízení používali zblblí bezpečáci v Iráku několik měsíců navostro - to vysvětluje úspěchy teroristů v poslední době, kdy jim padly za oběť stovky lidí. Irácká policie prý anténky i nadále používá...
Zlatej Opencard!
Nejmenovaný mladík z Dagestánu se pokusil proniknout do soukromí ruského prezidenta Medveděva v Kremlu. Hodlal se tam oženit s prezidentskou dcerkou. Kterou Dmitrij - nemá...
Polský prezident Lech Kaczyński navštívil svého kolegu na pražském Hradě. Našli společnou řeč. I při hodnocení činnosti Evropské unie po zemětřesení a následné humanitární krizi na současné Haiti, jež je - slušně řečeno - "nedostatečná".
Sobota 23. ledna 2010
Smutná žena Moby Dicka běduje: "Zemětřesení, krize a podvodníci s teplem mě dnes tak netrápí jako přibližující se konec svobodných diskusí na Psu..."
********************************************************
minulý zápis: Okázalý a nákladný nezájem o krach státu
předminulý zápis: RaJská ekonomika
*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Případně si poslužte komentářem.
Předem dík! >>:)) Moby Dick
-----------------------------------

Žádné komentáře: