pátek 27. srpna 2010

MOBY DICK: Blbé rozhodnutí blbého úředníka

Zelená, obnovitelná, podporovaná, neekologická a zločinná chamtivost

**********************************
Neděle 22. srpna 2010

Nedávná povodeň v severních Čechách by mohla mít mírnější průběh, kdyby přehrada na Černé Nise, vyrábějící špičkový elektrický proud nebyla napuštěna pouhé dva metry pod přepad. Tyto dva metry se zaplnily po pouhých 18 hodinách srážek . A to přes mohutné vypouštění přehrady, které zatížilo povodí více, než kdyby tam žádná přehrada nestála... Netýká se ovšem pouze Jizerských hor, svoje zkušenosti s chamtivostí energetiků, kteří chrání "svoje" zásoby vody mají např. i lidé na Dyji.

Írán pokračuje ve své obraně proti nepřátelům míru. Po zavezení ruského paliva do Rusy postavené mírové jaderné elektrárny v Búšeru, představil dnes prezident Ahmadí Neřád "dalekonosný bezpilotní letoun" Karrar. Ten je schopen nést "různé typy bomb a přesouvat se vysokou rychlostí". Byl samozřejmě vyvinut pouze z obranných důvodů: svou existencí "paralyzuje nepřátele na jejich základnách". Hlavním poselstvím této fakticky letounové střely ("křižující rakety") je však mír a přátelství, jak jinak. Ovšem pro nepřátele lidstva je "velvyslancem smrti".

Pondělí 23. srpna 2010

Česko se významně podílí na ochraně životního prostředí v Brazílii. Z této země k nám pluje obří kontejner, který sem dovezla korejská firma s kontaminovaným odpadem. Vypravila ho hongkongská firma – a obsahuje pravděpodobně nelegálně vyvezený český sajrajt, který Brazilci vracejí. Tedy sajrajt vyvezený z Česka, kde se bez zájmu justice, policie, celních orgánů a ochránců životního prostředí nelegálně shromažďuje ze všech zemí Schengenského prostoru...

40 předních průmyslníků a dalších osobností se podepsalo pod výzvu, která žádá vládu, aby změnila energetickou politiku. Vinou orientace na silně dotované "OZE" – obnovitelné zdroje energie – rostou ceny elektrické energie. To zhoršuje konkurenceschopnost země.
"Už se zavřela poslední zinkovna, ohroženy jsou hliníkárny, ocelárny nemají šanci unést rostoucí ceny elektřiny." (Wolfgang Clement, bývalý spolkový ministr – jo, děje se v Německu.)

Úterý 24. srpna 2010

Krvácející státní rozpočet má doplnit nová jaderná zbraň, totiž daň. Energie z jaderných eletráren tak má státu odvést příští rok 2,3 mld. €. Energetická lobby hořekuje, že kvůli růstu cen elektřiny se utlumí investiční aktivita. Anděla Merkel je však neoblomná.
Dobrá zpráva: Německo tedy nejspíše nezavře žádnou ze svých 17 atomek, které jediné vyrábějí elektřinu bez "uhlíkové stopy". A – zatím – nejlevněji...
Ovšem dosud platí nikoli zelené, ale blbé rozhodnutí z roku 2002, podle kterého Německo do roku 2021 bude v energetické oblasti zcela "bezjaderné". Osm let uplynulo jako voda v obnovitelně vodních elektrárnách a zbývá už jen 10 let do doby, kdy v německých zásuvkách budou mlnit jaderné elektrony pouze z ukrajinských a ruských elektráren černobylského typu...

Zelená energie vítězí, na českých silnicích budeme potkávat už pouze biokamiony. Dopravci se snaží ušetřit na nákladech, a tak přecházejí na zelenou naftu. No ne přímo "zelenou", ale směsnou: 69 % nafta + 31 % metylesteru řepkového oleje. "Biosložka" je osvobozena od spotřební daně a země EU ji podporují jakožto OZE. Tento OZE není "zelený" ani ekologický – pouze je podporovaný ze zákona. Podle blbého zákona, který připravili naši bývalí ministři životního prostředí. A to na základě evropských direktiv - které horlivě schválili.
Nejen mnohé nezávislé studie, ale i studie samotné EU dokazují, že tato podpora výroby "bionafty" NIČÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. EU však svoje vlastní studie nehodlá zveřejňovat. Protože by to rozvrátilo dotační politiku EU. Takže nejde pouze o blbost ani pouze o chamtivost, ale o vědomý a záměrný zločin proti životnímu prostředí, který může mít na svědomí genocidu lidstva.

Středa 25. srpna 2010

Podle propočtu Hospodských novin stoupne od 1. ledna cena elektrické energie v Česku o 15,2 %. Podle propočtu ČEZ to bude o 10 až 20 % pro domácnosti a o 20 až 30 % pro firmy. Zděšení panuje v Českých drahách, hutích, sklárnách a cihelnách. Zvýšení je způsobeno "příspěvkem na zelenou elektřinu". Tedy hlavně za solární elektřinu. Tento OZE není "zelený" ani ekologický – je podporovaný ze zákona. Podle blbého zákona, který připravili naši bývalí ministři životního prostředí. Tito ministři nebyli ani ekologové, ani blbci, ukazuje se, že jsou pouze přátelé chamtivců, kterým touto svou "podporou životního prostředí" přihrají na příští rok asi 48 mld. Kč...
Tato loupež je garantována na 20 či 30 let dopředu.

"Tolik lidí dopředu říkalo, že je to jen žumpa na peníze." (Lumír Al-Dabagh, ředitel sléváren Beneš a Lát; tato firma získala prestižní Národní cenu kvality ČR za rok 2008.)

"Jde o blbé rozhodnutí blbého úředníka... Nevím, jestli to ministr Bursík neudělal schválně. Je to poprava českého průmyslu..." (Ředitel Vítkovice Holding Jan Světlík.)

Nárůst ceny elektřiny může být ještě vyšší - když zdraží cena v Německu, potáhne za sebou i naše ceny.

Čtvrtek 26. srpna 2010

Ministr průmyslu Martin Kocourek upozorňuje: "Čas levných energií je pryč – is over... Nezáleží jen na ekologických příplatcích, cenu ovlivní celá řada dalších jevů, jako jsou ceny paliv nebo povolenek CO2." Průmyslníci se děsí. Ministři průmyslu, financí i sociální práce říkají - je to velké sociální riziko a tíživý ekonomický problém - ale, sorry, nejde nic dělat...
Prezident Svazu průmyslu Jaroslav Míl se zlobí: "Dávno jsme na to riziko upozorňovali." Upozorňovali tedy předchozí vlády. Ta poslední volená držela pohromadě jen proto, že v ní byli "zelení", kteří by bez schválení svých "ekologických" (přírodě škodících a nesmyslně nákladných) plánů jinak koalici rozbili.

Snad ji raději měli rozbít. Teď už jen zbývá někomu rozbít hubu...

Míl ještě slibuje: "Ale nebudeme stávkovat, nejsme odboráři." Ne, nebudete, pane prezidente. Nejste zaměstnanci, jste zaměstnavatelé. A ti nestávkují, ti zavádějí výluky. Je pravda, že "protestní výluka" ještě asi nikde nebyla pořádána. Spíš nás čekají výluky jiné...

Pátek 27. srpna 2010

Klima se mění. Jako už miliony let. Největší vliv přitom má proměnlivý chod Slunce a samozřejmě spolupůsobí i blahodárný skleníkový efekt, který je asi z 60 % způsobem vodní párou (kterou zelenisté vyňali z kolonky "skleníkové plyny"). Alarmisté varují, že při možném vzestupu mořské hladiny až o šest metrů dojde k rozsáhlým katastrofickým záplavám. Jenže - třeba Tokio od roku 1930 vinou poklesu spodních vod už kleslo o 4,5 metru, a zatím prosperuje, stejně jako jiná podobně postižená přímořská města. Ubohé tichomořské atoly zase rostou, místo aby se potápěly. Avšak čekají nás děsné věci - tak jako vždy čekaly. Bylo by vhodné se na ně připravit, než se jim snažit zabránit, tedy zcela zabránit. Taková přehrada na Jeřici, kterou už konstruktér jizerskohorských přehrad z počátku 20 století Otto Intze naplánoval, ale nestihl ji před svou smrtí ani rozestavět, by se Chrastavě hodila. U dalších přehrad by pak bylo vhodné snížit skutečně trvale provozovaný objem, aby jejich hladina klesla o nějaké 3 metry. Stavět nové se nemusejí!

Nejčistotnější ze všech ministerstev bylo v minulém období ministerstvo dopravní. Auto ministra dopravy se mylo osmatřicetkrát za měsíc – tedy podle vyúčtovaných částek... Pravda je, že naše silnice a silnice pro motorová vozidla (lidově zvané "dálnice") jsou dost zablácené a prašné...

Ukazuje se, že ze všech zelených ministrů byl lidovec Libor Ambrozek nejšikovnější. (Ani Bursík nebyl tak zelený – ten zbohatl už před tím, než začal ničit naše životní prostředí.) Aby si LA za své poslanecké a ministerské příjmy mohl dovolit svůj nový krásný dům s náklady na pořízení ve výši 10 mil. Kč), musel snad přijímat energii opalováním a celá jeho rodina nejspíš žrala trávu. Podle výpočtů HN. Ale ne - žil přece jako poslanec z "náhrad". Jako většina poslanců. A navíc náramně vydělávala i manželka - poradkyně v zeleném byznisu... Ambrozkovi si však za zelené peníze postavili zelený dům. Byl drahý - ale teď bude náramně šetřit. A čím víc zdraží energie, tím více šetřit bude!

Sobota 28. srpna 2010

Pobavená žena Moby Dicka konstatuje: "Je pravda, že šetřit se má pořizováním drahých a úsporných spotřebičů a zelených domů. Ale muži, ty troubo - Ambrozkův dům je  na světlezeleno jenom natřený - nikoli nízkoenergetický!!!"

************************************************

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz . Předem dík!
>>:)) Moby Dick

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nejsem uplny (ni statem uznany) blb, ale nechapu jednu vec: prakticky vsichni, vcetne soucasne vlady a Parlamentu, vedi, ze ten zakon, co nas bude stat bilion, nas opravdu bude bilion stat ... to je takovy problem ho proste zrusit bez nahrady (myslim bez nahrady nenazranym fotovoltaikum)?

informace řekl(a)...

Noviny píší, že podle ruského GreenPeace v požárech shořelo asi 12 milionů hektarů lesa, to je prý víc jak všechny lesy v Německu a škody dosahují 300 miliard dolarů.
Jak asi ty ztráty uhradí?
A vy si stěžujete na trochu vody!

informace řekl(a)...

Noviny píší, že podle ruského GreenPeace v požárech shořelo asi 12 milionů hektarů lesa, to je prý víc jak všechny lesy v Německu a škody dosahují 300 miliard dolarů.
Jak asi ty ztráty uhradí?
Ale už o nových požárech nepíší.

informace řekl(a)...

Pardon, otisklo se to dvakrát.

informace řekl(a)...

Dnešní Lidovky uvádějí:
BERLÍN - Na internetu se objevila poptávka po dárcích částí lidského těla. Restaurace, která má být brzy otevřena v Berlíně, z nich prý hodlá připravovat kanibalské speciality. Podle místních zastupitelů jde však jen o nechutné PR.
Tak prosím, když jsem tu psala o kanibalizmu v dnešním Německu a o kanibalizmu germánských kmenů ještě v sedmém století našeho letopočtu, tak jste se tu do mne pustili.
I jako vtip je ta reklama krajně nechutná. Jinde by to nikoho nenapadlo.

informace řekl(a)...

Zpráva o kanibalské restauraci samozřejmě vyvolala veřejné pobouření, jak mezi lidmi (věděli to už včera) tak mezi čtenáři na webu. Nejmírnější komentář byl asi tento: "I due elementi più comuni nell'universo sono l'idrogeno e l'idiozia".
Asi tomu rozumíte i bez překladu.

STK řekl(a)...

Nechci tu podporovat ani vytvářet žádné spiklenecké teorie, ale jedna z nich mě vytrvale pronásleduje:

Zelení, lidově zvaní Melouni pro svou zelenou slupku, vedeni svou rudou d(r)užinou dokázali podkopnout "šíleně dotovanou fotovoltaikou" hospodářství v České Kotlince víc, než ostatní světové krize a globální oteplování krize dohromady.

Stalin jim z pekla tleská!

P.S.: Máte už vážení štamgasti všude instalovány úsporky nebo LED-ky? Nemáte? Tak honem do díla, v lednu už nebudou k dostání - všude bude vykoupeno jako za socialismu!
Na ty, kteří elektřinou vaří, ohřívají vodu nebo dokonce topí se nyní hledět nebude. Nemáte být tak prudce moderní, pokrokáři jedni! Krb nebo kamna na dřevo jsou taky slušné zdroje tepla. Dovnitř intalujete měděný hadovec a máte i teplou vodu. Vařit se na kamnech dá rovněž - mnohokrát ověřeno našimi babičkami! Zelení vám pomocí fotovoltaiky ze záhrobí vzkazují: "Šetřte naše lesy!"

A až bude ještě hůře, naučím vás, přátelé, dělat vysoce svítivé smolné louče...
;-)))

A.S.Pergill řekl(a)...

To STK:
Pokud to náhodou nevíte, tak zelení prosadili zákaz krbů kombinovaných s ohřevem vody.

informace řekl(a)...

Kde ten zákaz zelení prosadili? Tady ty krby a kamna na dřevo nebo pellets, co ohřívají i vodu, propagují a prodávají pořád.
http://www.stufecaminidesign.it/IT/Acqua

STK řekl(a)...

Pro ASPergilla:
Jak to Melouni vymysleli s ohříváním lázně nebo vařením (Setonův hrnec) pomocí rozžhavených kamenů náhodou nevíte? Jsou nějaká omezení na jejich straně? ;-)

Šaman řekl(a)...

Přiznávám se, že v pátek večer jsem byl v Českém Těšíně účastníkem (pseudo)kanibalské hostiny, která byla doprovázena přednáškou o historii lidského kanibalismu. Šlo o akci v rámci setkání fanů na srazu Polcon/Eurocon/Parcon - zkráceně Tricon. Polská sekce kvůli této přednášce málem zrušila společné pořádání - nakonec proběhlo v jazzklubu Na střelici jako součást /Programu bez programu"...
O minulé kanibalské hostině jsem cosi napsal už před časem, tentokrát byla některá jídla opakována...

Šaman řekl(a)...

Kanibalskou hostinu pořádaly poprvé v roce 2006 Františka Vrbenská a Edita Dufková na Parconu v Neratovicích. Předstíraly, že nám předkládají kousky Světlany Kolomyjko (22 let, 58 kg). Tedy platícím divákům - neplatící měli jen přednášku. Šlo sice pouze o ochutnávku, ale zato v devíti různých úpravách. Čili devět chodů, které bohatě zasytily. Nejdříve jsme si dali lidské srdce po javánsku (s chilli, cibulí a limetkovou šťávou), pak Naolejovanou Júlii (špíz bohatě napuštěný olejem), Číňan byl s bambusovými výhonky, Divoký seveřan s divokými bylinkami a domácím česnekem; Kokosová dáma plavala v kokosovém mléce... Zabalené překvapení mělo obsahovat maso z chodidel a dlaní dušené v listech. ještěže jsem měl s sebou svůj švýcarský nůž, abych si nitky mohl rozřezat. Je fakt, že zde jsme poprvé zaváhali, když na dva účastníky hostiny vypadly dámské nehty. Jeden účastník již předloženou krmi nedojedl. A to byla škoda, protože následoval Přírodní člověk, jen zprudka opečený, člověk zapékaný s banány, bohatě kořeněný a v banánové omáčce. Nejmenší úspěch měla na závěr podávaná střeva lahodně zamřelého člověka. Byla totiž podezřele zelenomodrá. Řekl jsem si, že jsou "tyrkysová" - ale ani to nepomohlo. Naštěstí má švýcarský můj nůž i nůžtičky, takže jsem si kousek odstřihl. Bohužel, Světlana nestačila dostatečně zamřít, takže jsem dle chuti rozpoznal sýrové copánky...
Člověka bych nejedl......

informace řekl(a)...

PFUJ TAJFL!!!!
Mají pravdu ostatní Slovani, když říkají, že Češi jsou jen slovanskou řečí mluvící GERMÁNCI.
Nikoho jiného by to nenapadlo a také by to nejedl.
Nechte si udělat zkoušku DNA, Šamane, třeba pak i změníte politické názory!
Taky pak budete pro Sudetendeutsche a jejich program.

informace řekl(a)...

Pro Pergilla a STK,
našla jsem na českém webu odbornou diskuzi o využívání nadbytečného tepla v krbu pro ohřívání vody. Podle nich je nejlepší teplovodní vložka, která vyřeší přehřívání krbu, zatímco rozvádění teplého vzduchu do ostatních místností je podle nich nehygienické - v potrubí se časem nahromadí prach a špína.
Poslední příspěvky jsou z počátku srpna t.r., takže asi nějaký zákon nebo nařízení na využívání krbu i pro jiné formy vytápění bytu nejsou v platnosti.
http://forum.tzb-info.cz/t.py?t=11&i=103673#text305

Tess řekl(a)...

informace: A myslíte, že ve španělských ptáčcích jsou opravdu ptáčci? :) Jedná se o maso vepřové či kuřecí, vhodně naložené, s tematickými názvy a zavádějícími detaily, např. potravinářským barvivem. Jakožto doplněk k historii lidského kanibalismu velmi vhodné. A chutné!

informace řekl(a)...

Šamane,
když máte tak exkluzivní choutky, proč nezkusíte kuchyni antického Říma?
Dám Vám tu dva báječné recepty, které určitě vzbudí laskominy všech čtenářů.

Smažené žáby s omáčkou garum.
Omyjte žáby, skřižte jim na zádech malebně nožky a dejte je asi na hodinu marinovat do vína se solí a kořením. Pak je pomoučněte a dejte je opatrně smažit do vařícího oleje. Až budou osmažené do růžova, prý se mají smažit pozvolna, aby se propekly i uvnitř, dejte na ně omáčku GARUM. Nejlepší garum prý dělali v Pompejích.
To dáte asi na dva nebo tři měsíce fermentovat na slunce rybí vnitřnosti a malé rybičky s různým kořením jako: aneto, coriandolo, finocchio, sedano, menta, pepe, zafferano, origano, - fenykl, celer (semínka), menta, pepř, šafrán, (všechna jména česky neznám), přidáte hrubou sůl. Po týdnu zamícháte a jestli smradem nepadnete, budete tu směs pravidelně míchat každý den. Nakonec z toho budete mít hustou tekutinu s velmi silnou vůní a chutí. Staří Římané to podávali prý i k moučníku.
Samozřejmě začnete s přípravou gara a ty žáby - celé (v receptu se neříká, jestli je kuchali) usmažíte, až bude omáčka "zralá".
Na důkaz, že si nedělám vtipy, přivádím odkaz na Encyclopaedia Romana a další zdroje.
http://penelope.uchicago.edu/~grout/encyclopaedia_romana/wine/garum.html
http://www.pompeipompei.it/PRESIDENT/come_mangiavano_gli_antichi_pompeiani.htm
Žáby jedli už v Mezopotamii. http://www.metaforum.it/archivio/2005/indexf1cf.html?t6904.html
Nebyl by to dobrý nápad pro příští Parcon? Pořád jen náhražky, to taky člověka otráví.

informace řekl(a)...

Tess,
V severní Itálii jedí pravé ptáčky. Jejich specialita je polenta s ptáčky na rožni se špekem a šalvějí. Místo ptáčků můžete dát k polentě žáby. Ale i ve střední Itálii někde prodávají ptáčky nebo malé divoké kachničky.

Polenta e Osèi (Polenta e uccelli). Spiumare bene gli uccelli, pulirli e passarli sul fuoco. Metterli su uno spiedino, alternandoli con fettine di lardo o pancetta e foglie di salvia. Farli girare bene sopra il fuoco del camino per circa 10 minuti ungendoli col burro ed un poco di sale, avendo cura di recuperare l'intingolo. Si possono cuocere anche in casseruola con il burro, salvia, fettine di lardo o pancetta sopra gli uccelli, facendoli rosolare per 15 minuti circa. Quando sono ben cotti si servono sulla Polenta calda aggiungendo l'intingolo formatosi durante la cottura.
http://www.valbrembanaweb.com/valbrembanaweb/sitogino/cucina/osei.html