sobota 11. září 2010

MOBY DICK 2000: Proč jsme neobjednali obědy včas

Pondělí 11. září 2000
Kolega Ambrož se vrátil z dovolené. Den zabil organizováním převzetí svého počítače. Ukázalo se, že v Centrálním skladu v Západním Městě, kam ho před dovolenou odevzdal, není. Tam se počítače jen odevzdávají. Vyzvedávají se v Centru údržby ve Východním Městě.



Úterý 12. září 2000
Ráno zase vedoucí ing. Duto Hlav běsnil. Kolega Ambrož totiž včera pro převzetí počítače po dovolené použil svoje soukromé auto - služební by dostal nejdřív za týden. Nevyčkal, až to odpovědní pracovníci zařídí. Zároveň Hlav předal slavnostně do užívání nový počítač mladému Bambasovi. Junior k nám do kanclu nastoupil 17. července.


Středa 13. září 2000
Vedoucí Hlav ráno, prý jako zkušební vzorek, předal Juniorovi k vypracování text stanov zahrádkářského spolku, jehož je jednatelem. Pak ještě Juniora lákal, aby strávil víkend na jeho zahrádce, je hezké počasí a ovoce zraje. Měl smůlu. Junior musí pomoci fotříkovi s betonováním na chatě. Hlavní manažer SP má přednost před pouhým vedoucím!


Čtvrtek 14. září 2000
Dnes jsme místo textů zpracovávali Přehled Objednávek Stravenek na příští měsíc (POS-Říje/2000). Má se odevzdat do zítřka, aby Hlavní Manažer Kantýny stihl zadat podklady pro Počítačově Automatizovaný Systém PAS3. Doba k předobjednání obědů se stále prodlužuje. Ještě POS-Může/2000 jsme objednávali posledního dubna.
(Může = strojový překlad měsíce lásky)

Pátek 15. září 2000
Konečně k nám dorazilo rozhodnutí ředitele ROZŘEĎ 914/00 vydané v úterý 12.9., s platností od minulého pátku. Běsný Kokot rozhodl - s ohledem na potíže systému PAS3 - "zkratit termín". POS se má teď odesílat do 10. předcházejícího měsíce. Máme pět dní zpoždění. Duto Hlav na nás řval, proč jsme si (a jemu) neobjednali obědy včas.

Sobota 16. září 2000

Z listárny Moby Dicka
Nejsou náhodou spojené textárny krycím názvem Českého Telecomu? Telefonní automat mi ani nevrátil vhozené mince, ani neumožnil hovor. Zavolal jsem na poruchy (to šlo, je to služba zdarma) a ohlásil závadu. Složenkou (10 Kč) mi od Telecomu přišly mé 4 Kč. Doporučeným dopisem (18 Kč) mi přišlo poděkování. Ponechám-li stranou 2 cesty na poštu a ztrátu mého času, stálo toto efektní a na první pohled sympatické gesto komunikační moloch 28 Kč, nepočítám-li čas a práci příslušných zaměstnanců.

O den později mi přišla upomínka o zaplacení mého vlastního telefonního účtu - to jako připomínka, kým jsou tato efektní gesta financována. Trochu mi to připomíná stavbu továrního komína, kvůli čápovi, který zlepší image vaší firmy.

(Zaslal čtenář V.V.)
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík!
>>:)) Moby Dick

3 komentáře:

STK řekl(a)...

Došlo dnes mailem:
==================
Interní sdělení ředitele 97/10 ze dne 10. 09. 2010

Všem vedoucím uměleckých souborů a umělecko-technických složek:

Ihned seznamte prokazatelným způsobem své pracovníky s rozhodnutím ředitele o tom, že v kuřárně v přízemí je zakázáno kouřit v době 1/2 hodiny před začátkem akce a během celého jejího průběhu, jak to vyplývá ze závěrů porady ředitele konané dne XX/X/2010. Neuposlechnutí příkazu bude považováno za závažné porušení pracovního řádu a budou z něj vyvozeny patřičné důsledky.

Rozdělovník: XXX, YYY, ZZZ, STK, ATD., ATP.,...

=====================================

Pozn. STK: Mrzí mě Moby Dicku převelice, že jsem přestal kouřit...

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
už jsem Vám nabízela pěkný recept proslulého chefa antického Říma, Apicia, jak připravit čápa v sladkokyselé omáčce s datlemi.

Moby Dick řekl(a)...

Čápa jíst nebudeme. Ani marabua. Připravili bychom se o rozkvět Českých Textáren. Uvidíme ještě, jak moc důležitý je takový marabu zejména v řídících orgánech firmy...
Ale za recept přesto dík. Kdybychom potkali nějakého čápa, dáme mu vědět, že může přijít na večeři.
>>:))