sobota 13. listopadu 2010

MOBY DICK 2000: Výhledy textárenství na prahu 3. tisíciletí

Pondělí 13. listopadu 2000
Junior Bambas se vrátil z dovolené celý sedřený. Celé dva týdny makal na rekonstrukci střechy honosné chaty Fotra Bambase. Vedoucí ing. Duto Hlav mu hned přidělil práci: Jen co se zajede intranetový systém KECY, nebude se už psát Kniha aktivit pracovníka. Ale teď ji musí za náš kancl Junior zpětně dopsat od začátku roku! Jen si povzdechl: "Nebylo mi na střeše dobře?"



Úterý 14. listopadu 2000
Dnes jsme s výplatní páskou obdrželi proti podpisu i dotazník výzkumu spokojenosti zaměstnanců. Jeho součástí je loterie o několik set hodnotných cen - propisovačky, peněženky a další předměty s logem podniku. Hlavní cenou jsou závěsné hodiny - kukačky, ze kterých každou hodinu zakráká čáp marabu. Výzkum je přísně anonymní.

Středa 15. listopadu 2000
Vedoucí Hlav přišel včera do práce ve čtvrt na sedm a odcházel v sedm - ale večer! Junior ho viděl v tramvaji, jak si ještě cestou domů zapisuje do štosů papírů své poznámky. Ráno přinesl Duto žeň své píle: "Dle rozhodnutí č.1060/2000 od 1.10.2000 místo Centralizovaná text. činnost je nový název Decentralizovaná text. činnost. Opravte se zpětnou platností v tomto smyslu všechny vytvořené texty."

Čtvrtek 16. listopadu 2000
V Areálu zdraví na Jižním Městě probíhá pod patronací Dur Duraka celostátní konference pod názvem "Výhledy textárenství na prahu 3. tisíciletí". České Textárny zde zastupuje mgr. Tluč Huba, který má v oboru ohromný respekt. Protože však vůbec nerozumí novým trendům, bude místo něj přednášet Ambrož. Huba ho prý bude svým respektem zastřešovat.

Pátek 17. listopadu 2000, státní svátek
Nevím, jak si dnešní den, který trávím v kruhu rodinném, vykážu v intranetovém výkazu práce KECY. Nový svátek zatím není zanesen do plánovaných hodin, ale jiný kus programu ho bere jako svátek. Už ho nelze rozepsat na další dny v týdnu. Nesmíme přijít do práce ani si vzít dovolenou. Jedině snad si budeme moci vykázat neomluvenou absenci...

Sobota 18. listopadu 2000
Z listárny Moby Dicka

Milý Moby Dicku, peklem se pro mě stalo ráno, kdy jsem se dozvěděla, že jsem propuštěna a to v podstatě proto, že nemám děti, ale co kdybych je jednou měla! To, že jsem se chtěla roztrhnout a chodit do práce i těsně po porodu, neboť bych měla hlídací babičku, nebylo bráno v potaz. Teď pět minut poté, co já mladá, perspektivní, vdaná a bezdětá jsem bez práce, se směji. Má cenu dělat pro společnost, o jejímž chodu rozhodují rady starších, blbých a bezduchých? Ne, ne, ne a ne, ale když já potřebuji trvalý příjem. Co když budu mít děti? Pořád jsem si myslela, že ta největší psina je jen popisována u Tebe v deníčku.

Zaslala čtenářka X

PS: Jde o papírenský podnik. Dokud ho vedli odborníci z papíru, šlapal skvěle, ale jak to může dopadnout, když ho koupí hutní průmysl?
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

informace řekl(a)...

A kam se ztratil čáp marabu? To jste ho nakonec přece jenom snědli?

Moby Dick řekl(a)...

Přece je v kukačkách. Ale ještě se objeví i jinde...