středa 30. června 2010

Premiér Petr Nečas

Tak se hoši po půlnoci přece jen domluvili. Krom 80 bodů vládního prohlášení si už trojkoalice rozdělila ministerstva.

Radek John se stal ministrem vnitra, jeho sponzor Vít Bárta ministrem dopravy. Češi hodlají emigrovat. Autor této skupiny na Facebooku po volbách pravil: "Všichni chtěli emigrovat, kdyby volby vyhrál Paroubek. Já budu emigrovat, pokud se ministrem vnitra po Langerovi stane populista Radek John." A je to tady! "Hromadný odchod" do emigrace hlásí 22 lidí...

úterý 29. června 2010

Premiér Bohuslav Sobotka


My chceme ministra! Ministra vnitra pro Radka!!! Pokud Veřejné věci nezískají pro svého předsedu Radka Johna post ministra vnitra, tak by také nemusely vstoupit do vlády. Ty šance být přímo v této vládě se odhadují pouze na 20 procent. V tom případě mohou Véčkaři ve Sněmovně podporovat menšinovou vládu ODS a TOP 09. Anebo vládnout v menšinové vládě společně s ČSSD...

pondělí 28. června 2010

Nebijte děti aneb Jak se stát ministrem

Známky, známky. Nejlépe jedničky. A začíná to už černými a červenými puntíky ve školce. Zlatá paní učitelka Milada Kuncová, kterou měla za třídní naše dcerka Terka v první třídě. Někdy zapomněla Terezka doma bačkůrky, jindy mýdlo. Jednou ručník, podruhé toaletní papír. (Dodnes netuším, proč měli prvňáčci do školy nosit tuny věcí, které tam mohli mít trvale.) Avšak paní učitelka Kuncová byla natolik moudrá, že ji za to nepeskovala. Dělala to obráceně. Když občas přinesla Terezka do školy všechno, veřejně ji před celou třídou pochválila.

neděle 27. června 2010

DVA TISÍCE SLOV

které patří dělníkům, zemědělcům, úředníkům, umělcům a všem

Nejdřív ohrozila život našeho národa válka. Pak přišly další špatné časy s událostmi, které ohrozily jeho duševní zdraví a charakter. S nadějemi přijala většina národa program socialismu. Jeho řízení se však dostalo do rukou nepravým lidem. Nevadilo by tolik, že neměli dost státnických zkušeností, věcných znalostí ani filosofického vzdělání, kdyby aspoň byli měli víc obyčejné moudrosti a slušnosti, aby uměli vyslechnout mínění druhých a připustili své postupné vystřídání schopnějšími.

sobota 26. června 2010

MOBY DICK 2000: Bambas roste

Pondělí 26. června
Kolega Bambas nastupuje od 1. 7. na místo vedoucího EsPí. Dnes se na nás začal trénovat. Když jsme s Ambrožem přišli do kanclu, jako vždy v 7.05, byla v Knize příchodů za posledním zápisem (Bambas, 6.45) učiněna tlustá čára s popiskem: "Kontrola příchodu: 7.00". Museli jsme zůstat v práci o celou hodinu déle!

pátek 25. června 2010

MOBY DICK: Svévolně a nevypočitatelně

Sestavování vlády, fotbalové vášně a proštípnutá jízdenka
**************************************************************
Pondělí 21. června 2010 Právě probíhá mezinárodní týden přátelství.
Právě probíhá mezinárodní týden přátelství. Toto poselství můžeš poslat každému, koho považuješ za svého přítele. Když ho nepošleš, nic se nestane, když ano, možná bude na světě o několik úsměvů více. A o několik zavirovaných počítačů – nebo mozků…

Různí komentátoři komentují "otřesnou blbost" Davida Vodrážky , kvůli které se včera nedostal do úzkého vedení obrozené ODS – ale která ho prý dle pražských loutkářů kvalifikuje na post ministra!

Jak dopad odpad

Zatímco jsem nakupoval rajčata a točeňák a biovejce, kamarád ho spravil bez mýho dohledu.

čtvrtek 24. června 2010

Odpadová lapálie

Dnes jsem musel opustit pravidelné zasedání stolní literární společnosti hospůdky U kruhu poněkud předčasně. Očekávám totiž příchod vodovodního instalatéra, a tu musím být doma poruce. K práci čistě mužské: Vést řeči s řemesníkem o povaze husích krků a převlečných matic.

středa 23. června 2010

Je léto

Už třetí den máme léto. Co k tomu dodat? Už samo toto tvrzení je nesmírně inovativní, protože tisíce fejetonů a komentářů je nadepsáno "Je jaro". V jejich obsahu je pak popsáno, jak se příroda probouzí ze zimního spánku, kachničky se párují a mládež taky, etc. Ale že začalo léto nějak moc kolegy fejetonisty, komentátory, blogery, tedy obecně lid publicistický, nebere. Leda tak až začnou prázdniny. To budou zase objevné titulky, a psaního o dětech, nesoucích domů svá vysvědčení. O loučení se školními "škamnami". (Mimochodem - viděli jste, že by ještě v nějakých dnešních školách byla "škamna"?)

úterý 22. června 2010

První chyba ODS aneb Příliš mnoho blbců

ODS v uplynulých volbách dostala poslední výstrahu od voličů, kteří jí zbyli. V Praze ji předběhla TOP 09, která jí zjevně přebrala v nejvíce zkorumpovaném volebním obvodě voliče, na venkově jí sílu odnímali voliči Věcí veřejných. Další výzva se vyjevila v kroužkování.

pondělí 21. června 2010

MOBY DICK: Absolutní vítězství

Buzeranti, političtí investoři a kůl v plotě
**********************************************


Neděle 13. června 2010


"Přeji vám příjemný sexuální zážitek," pravil těsně před volbami slovenský premiér Robert Fico, přítel jistého Jiřího Paroubka. A zážitek se dostavil – Slováci vyjebali s Mečiarovými populisty, a tím pádem i s Ficovou vítěznou sociální demokracií. Možná pravicová čtyřkoalice má 79 ze 150 poslanců.


neděle 20. června 2010

Blogger Jan Neruda

V Paříži vystavěli za 18 let 25.000 domů a z těch se zbořil jeden jediný – hanba! U nás se vystaví za rok dva, a z těch za půl roku čtyry spadnou! A když se ten neopatrný dům v Paříži zbořil, vzato jest stavební společnosti právo její ihned a zcela – nerozum! Mohla přijíti komise, mohla dát stavitelům vysvědčení, že žádný z nich do domu schválně nekopnul, a stavitelé mohli stavět dál. Neboť z bořících se domů jsou výhody pro dělníka, který má až do své smrti, jež arci může být hned zde, pořád práci, v lidu se pěstuje srdnatost a zvyšuje cit lásky rodinné, městu se dodá malebnosti a nájemníci nemají v bytě štěnice a ošetřování v nemocnici a pohřeb v obecní šachtu mají zcela zdarma.
(Nejnovější naše kuriosity, 6. února 1869)


MOBY DICK 2000: Kokot padl!

Pondělí 19. června 2000

Ředitel Běsný Kokot rozhodl, že podnik pro své zaměstnance vybuduje na Jižním Městě Areál Rekondice A Zdraví. Proto koupil tamní sedmijamkové golfové hřiště, které se postupně rozšíří až na osmnáctijamkové. Vedoucím ARZu byl jmenován náměstek Dur Durak, t.č. na dovolené. Kdo na jeho místo?

pátek 18. června 2010

JAN NERUDA: Nechte mne mluvit!*

Výroční radosti. Venkované měli něco radosti, ale my víc. Finanční operace. Sibířské počasí. O německé věrnosti.

 (Protože Moby Dick hlásí výpadek a čerstvé novinky bude mít až v pondělí, dávám dnes prostor jinému kolegovi, o kterém se tu tak často mluví - a málokdy může promluvit sám. Prosím, Jene, mluv:

čtvrtek 17. června 2010

Mým čtenářům

Nastal čas vrátit se k pípě

Milí návštěvníci, zejména štamgasti a přítulná zvířeno. Toto fórum jsem fyzicky založil „pro neregistrované komentátory“ letos v lednu po té, co jsem zvěděl, že se k 15.2. ruší neregistrované a necenzurované komentování článků na Neviditelném psu. Zprávu o tom jsem vsunul do svého příspěvku 27.1.2010 na Psa: Svoboda slova a internetová sebranka . Tenhle článek na ještě svobodném Psu vygeneroval 268 komentářů. A zde na mém blogu 43...
A tím se vlastně otevřela tato Hospůdka u hřbitova, jak ji trefně nazval jeden z prvních návštěvníků.

středa 16. června 2010

Sehnal jsem mošt

Jablečný. Jak jsem měl nakázáno. V několika obchodech jsem hledal marně. Dokonce prodavači/majitelé ani to slovo neznali. (Nevíte někdo, jak se řekne "mošt" vietnamsky?)

úterý 15. června 2010

Jsme tu doma

Přijel jsem jen na návštěvu, jak jednou do roka jezdívám. Na hlavním parkovišti obce jsem se nechtěl tlačit, tak jsem jako vždy zajel ke hřbitovu. Ale i tam bylo plno. Chytil jsem se až v nedalekém lesíku u zavřených chatiček rekereačního střediska.A teprve pak sešel do travnatého údolíčka.

Dneska je tu živo. Ve stínu památeční hrušky sedí mamina, dva hošíci pobíhají kolem. Na můstku přes potok stojí hlouček Sokolů, vedle se shlukli premonstráti. Pod monumentálními sochami u trosek bývalého kostela se setkávají dvě turistické babky na kolech s dvěma japonskými dívenkami v sukních a s černými podkolenkami. Trosky sklepení Horákova statku mají dva japonští kluci za robinsonské hřiště.

pondělí 14. června 2010

Vzácní a nevzácní hosté

V sobotu 12. června 2010 se v Lidicích sešlo asi tři tisíce lidí. Ředitel Památníku Lidice Milouš Červencl pozval na řečniště Přemysla Sobotku, předsedu Senátu parlamentu České republiky, Gejzu Evermoda Šidlovského z Královské kanonie premonstrátů na Strahově a předsedkyni Českého svazu bojovníků za svobodu Andělu Dvořákovou.

Zatímco jedni hodnostáři hovořili , další hodnostáři je poslouchali. Předseda vlády Jan Fischer, místopředseda sněmovny Vojtěch Filip, místopředseda vlády a ministr obrany Martin Barták, ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová, ministryně zdravotnictví Dana Jurásková, první náměstkyně ministryně školsví Eva Bartoňová, náměstek ministra kultury František Mikeš, kancléř prezidenta republiky Jiří Weigel, senátor Jiří Dientsbier, poslankyně Miloslava Vostrá, zástupce náčelníka generálního štábu generál Josef Bečvář, zástupce vojenské kanceláře prezidenta republiky Zdeněk Ševčík.

neděle 13. června 2010

Vy, co jste tady doma

U hrobu lidických mučedníků zazněly v sobotu 12. června 2010 tři projevy. Promluvili Přemysl Sobotka, předseda Senátu parlamentu České republiky, Gejza Evermod Šidlovský, ředitel knihovny Strahovského kláštera a předsedkyně Českého svazu bojovníků za svobodu Anděla Dvořáková.

sobota 12. června 2010

MOBY DICK 2000: Teambuilding ve výtazích

Pondělí 12. června

Ráno přišel maník od firmy, která dělá revizi elektrických rozvodů. Vypnul elektriku, což bylo plánované měsíc předem. Ukázalo se, že žádné s Dohledových center ani nikdo z koordinátorů nemá v náplni práce oznamování plánovaného vypínání. Dověděli jsme se to tak, že nám vypadly všechny počítače.

pátek 11. června 2010

MOBY DICK: Každodenní ukájení na předsedovi vlády

Více než většina, principiální důvody, rozfrcaná gynekologie a slovenské volby.


**************************************************************

Neděle 6. června 2010

Ladislav Smoljak se dostal do českého nebe. Láďo, nashledanou!

čtvrtek 10. června 2010

Deir Jásín – temná skvrna ve válce na nezávislost Izraele

Otevřená válka za nezávislost Izraele nastala den po tom, co Valné shromáždění OSN dvoutřetinovou většinou schválilo plán na rozdělení britského protektorátu nad Palestinou na dva státy - židovský a arabský. Skutečně, tato válka nevypukla 15. května 1948, tedy den po vyhlášení samostatnosti Izraele, vypukla už 30. listopadu 1947!

středa 9. června 2010

Děti se dívají

Ještě v noci vyzvedli starostu, který musel odevzdal veškerou hotovost a vkladní knížky obce i místní kampeličky, cenné papíry a veškeré cennosti obecní. Za svítání počali s evakuací hovězího dobytka a koní, hospodářských strojů a zásob.

V ranních hodinách vzbudili obyvatele a vyzvali je, aby si s sebou vzali veškeré doklady, peněžní hotovost, vkladní knížky, šperky, cenné papíry a jiné cennosti, jež jim pak sebrali.

Do okolních vesnic se rozléhal pláč žen, křik dětí, řev dobytka a řev nelidských dobytků s lidskou tváří.

úterý 8. června 2010

Odejděte z domova

Před šesti lety, přesně 6. června 2004, byl v Izraeli přijat plán na jednostranné stažení z pásma Gazy. Před pěti lety, přesněji v srpnu 2005, začalo stěhování a vystěhovávání Izraelců z jejich domovů. Ti občané Izraele, kteří odmítli dobrovolně odejít a nevzali si vládní finanční "kompenzace" do 15. srpna 2005, byli násilně vystěhováni vojáky své vlastní země. Tehdy jsem k tomu napsal následující článeček:

Chápu zoufalé osadníky, bránící se proti vystěhování. Já bych se z Liberce taky dobrovolně neodstěhoval. Chápu i Šarona - nyslí to stejně dobře, jako to myslel prezident Beneš.

pondělí 7. června 2010

Piknik za Izrael

V pondělí 7. června 2010 se nad Českem opět rozléhalo letní počasí. Košaté mráčky ale nedávaly moc stínu. Více stínu poskytovaly stromy, a to i na Staroměstském náměstí. Právě pod nimi se před čtvrtou hodinou odpolední sešli čeští příznivci státu Izrael, které sem svolali pořadatelé ze skupiny Češi podporují Izrael / Czechs support Israel. Na Staromáku odstartoval pochod na podporu Izraele směrem k izraelskému velvyslanectví. Pochod se konal v době, kdy oprávněný zásah izraelských ozbrojených sil proti tureckým provokatérům, kteří se snažili prorazit blokádu teroristů v Gaze, rozproudil nejen zuřivé demonstrace v muslimských státech, ale vyvolal i mezinárodní odsouzení na půdě OSN.

neděle 6. června 2010

První letní den

Dneska byl počasově první letní den, zajeli jsme si tedy zaplavat se ženou do bazénu Petynka. Přesněji - zajeli jsme naším autem nejdříve k nemocnici Na Homolce, která ve svém aeálu skrývá i krytý bazén ale tam jsme zvěděli, že od bazénu už není dovolen vstup ven před fasádu.

sobota 5. června 2010

MOBY DICK 2000: České Textárny navyšují platy

Pondělí 5. června 2000

Konečně dobrá zpráva: Sekretářka Vykulená nám sdělila, že od prvního všem zvýšili platy! V celém podniku průměrně o deset procent. To je za ty propuštěné. Přece jen jsou noví šéfové fajn. Mohl bych si našetřit i na golfové hole.

pátek 4. června 2010

MOBY DICK: Cílený protiarabský útok

Muslimky mají problémy s hranolky, muslimové nesmějí nosit kondomy...

**************************************************************

Neděle 30. května 2010


BP se podařilo utěsnit průnik ropy na dně Mexického zálivu, avšak ne zcela. Vlastně skoro vůbec. Kritice, že stále únik ropy nezakázal, čelí hlavně prezident Obama.


Ej,já-fiala,jé-kul dochrchlává. Katla zatím sbírá síly.


Voby v Česku vyhrála ČSSD s tak malým náskokem, že se to rovná porážce. Předseda Jiří Paroubek odstoupil. Odstoupilo hodně dalších předsedů. Třeba Cyril Svoboda - protože se potopila lidovecká lodička. Nejspíš jste se málo modlili! Zemanovec Zeman se jako správný starý jezevec vrátil ke svým stromům na Vysočině. Liška zelený vlastně taky odstoupil, ale nikdo si toho nepovšiml... Kdo ještě? Jo - Pavel Bém odstoupil z čela pražské ODS, ale to se nepozná, neb primátorem zůstává až do podzimních komunálních voleb.

ZASLÁNO: Zvu na akci, která by nám neměla být buřt

(Z různých stran)

 7. červen 2010
čas:    16:00 - 20:00
Lokalita:    Staroměstské náměstí 

Cílem celého projektu je ukázat podporu Izraele v době, kdy se většina jeho spojenců začíná stavět zády.

čtvrtek 3. června 2010

Skutečné vítězství pracujícího lidu v Československu

Peněžní reforma se neobejde bez určitých dočasných ztrát. Tyto oběti všichni rádi přineseme.

V roce 1953 připadlo datum 30. května na sobotu. Byl to den plný radostné činorodosti. Na své schůzi se v 9:00 sešel ÚV KSČ, který schválil připravený návrh na zrušení lístkového systému a provedení peněžní reformy. Projev prezidenta republiky soudruha Antonína Zápotockého byl přerušován bouřlivým souhlasným potleskem.

středa 2. června 2010

V životě jsem neslyšel takovou sprostotu

Před druhou světovou válkou evropské noviny rozšiřovaly nacistickou propagandu o vraždících Češích, o tom je tento článek. Ale nemlich stejně se dnes většina českých novin i sama Česká televize chová vůči státu Izrael! Proto dnes opakuji svůj starší příspěvek. Ale dnes se navíc děsím: Skutečně jsme opět před světovou válkou?
****************************************************************

úterý 1. června 2010

ZASLÁNO: Pouliční rváč zvaný Šaman

Autor: STK

Vážím si toho, že se Šaman tak trochu popral, i když já bych asi použil fotoaparátu a fotil a fotil - a snažil  se  to publikovat. Ale někdy se člověk neudrží, pravda. Podobné pocity jsem míval, pokud jsem se přimotal ke komunistické demonstraci. Shromážděním ČSSD jsem se programově vyhýbal. Nesnáším totiž lži, zvlášť, když se vykřikují nahlas. Ale co, jedem dál, lesem černým, podle bílých skal...