neděle 31. října 2010

MOBY DICK: Kultura lhaní

Italské smrady, podnik Vláda, pivo devítka, vítězný Mohamed, finanční katastrofy a další nepovedené vtipy
**************************************************************

Neděle 24. října 2010, Den OSN, Světový den rozvoje informací, začíná Týden za odzbrojení

Žena Moby Dicka říká Moby Dickovi: "Už to přeháníš. Kdo má ty tvoje víkendové přílohy číst celé!? Propříště dávej nanejvýš tři zprávy denně." Žena má vždycky pravdu. Tak tohle berte jako první zprávu.

sobota 30. října 2010

MOBY DICK 2000: Aktuální informace po vertikále řízení

Pondělí 30. října 2000
Junior i jeho silný počítač mají dovolenou. S Ambrožem jsme do 14ti hod. v klidu vytvářeli texty. Pak přišel ing. Hlav z porady vedoucích na Sev. Městě. "Ať se u mne Junior hned staví," pravil. Jemně jsem ho upozornil, že mu už před měsícem podepsal dovolenku. "To mi ani neříkejte," rozječel se Duto, "to znamená, že jste ani nečetli mejl, který jsem mu pro vás posílal???"

pátek 29. října 2010

Proti skutečnostem neexistují argumenty

Činy judaistického barbarismu, které vykonali talmudští rabíni dle halachických pravidel

O barbarském judaismu toho již bylo popsáno mnoho. Pan A.S.Pergill s vědeckou vytrvalostí sobě vlastní se opakovaně vrací k historicky prokázanému (viděl plaketu, v jednom kostele, ale možná v jiném) judaistickému zvyku vraždit své příbuzné, pokud se tito nechali pokřtít.

středa 27. října 2010

Vítězství české tyranie

28. října 1918 po nepřesné zprávě o "kapitulaci Rakouska" to v pražských ulicích zase jednou prasklo. Všem bylo jasné - už je to tady! Večer zasedla v Obecním domě Národní rada, která přijala první zákon nového státu. Lid československý vyjádřil svou vůli a uplatnil svou svrchovanost. Ten den vstoupilo Československo v řadu samostatných kulturních států. Ale i jiní chtěli svoji svrchovanost a samostatnost - čeští Němci.

úterý 26. října 2010

Zrada změny času

Mnohé se od roku 2002 změnilo (tehdy byl například premiérem jistý pan Špidla, žil ještě jistý rotvajler Bart i jistý pekař Pecka), ale zrada přechodu času zůstává. Dávám na net znovu svůj dávný článek, tentokráte v předstihu, abych všechny varoval před zradou přechodu na "zimní čas" - který není!

pondělí 25. října 2010

Návštěva u Jezulete

 Ohledně našeho hádání s A.S.Pergillem jsem nakonec poslechl jeho doporučení "...zajděte si k Pražskému Jezulátku (jako pražák to máte po ruce) a mrkněte se na plaketu dvou (snad blahoslavených) mučedníků, kteří se dali pokřtít a byli příbuznými zavražděni.“

neděle 24. října 2010

PONORKA: Fotky z místa činu

Zaslala Tess: Posílám devět fotek. Nejsou nijak upravované, jen zmenšené na poslatelnou velikost.

sobota 23. října 2010

MOBY DICK 2000: Kniha Aktivit Pracovníka

Pondělí 23. října 2000
Vedoucí ing. Duto Hlav se vrátil ze školení v Bludné Noře v dobré náladě. Ani nám nevytkl, že jsme špatně vedli novou Knihu Aktivit Pracovníka (KAP) - jenom ji musíme přepsat už od začátku měsíce.

pátek 22. října 2010

MOBY DICK: Velmi, velmi neústupná nabídka

Tepelné koule, drahý Hugo, blob na hraně, bedlivá péče stran a státu - a právo na právo
**************************************************************

Neděle 17. října 2010, Světový den úrazů

Po komunálních volbách ODS jak po výprasku. V Praze vyhrála TOP 09. Její volební lídr Zdeněk Tůma si notuje s lídrem občanských demokratů Bohuslavem Svobodou. Tak mu důvěřuje, že by neváhal "krást s ním koně". Akorátže - ve vedení města musejí být "nové tváře". Tak to se mu se zvolenými zastupiteli ódéesky podaří jen těžko.

ZASLÁNO: Ponorka na skále

U skotského ostrova Skye najela dopoledne v průběhu testů na skalisko jaderná ponorka HMS Astute. Nedošlo ke zranění ani k úniku radiace.
Na silnici byla značka: "Nehoda vepředu." A v zálivu - uvízlá ponorka. Zachytila se kormidlem. Právě v těchto chvílích (přesně v 18:12 místního času) vrcholí příliv. Vypadá to, že sklouzne bez problému. Držíme palce.

Mobilem sejmula (c) Tess, jedoucí zrovna kolem a hned poslala. K netu se dostane až zejtra večer. Pak budou i fotky.

čtvrtek 21. října 2010

ZASLÁNO: Pomoc pro člověka

Vzhledem k diskuzi, která se tu rozproudila i kolem autentičnosti a výkladu textů Starého zákona, jsem se rozhodl něco poslat. Jako ukázku výkladu textu SZ přikládám seminární práci jednoho ze studentů teologie, která rozebírá jeden krátký text ze SZ. Na této práci je vidět, jak složitě je text SZ vystavěn. (Zdůrazňuji, že jde o práci studenta.)

Zaslal žibřid

středa 20. října 2010

Několik poznámek k rasismu v Čechách

Stalo se mi jednou, že jsem se ocitl poblíž šokujícího výjevu: Na ulici ležela v bezvědomí mladá žena, která omdlela. Kolem ní se válely tašky s nákupem, které při pádu upustila. Její tři děti se ji snažily vzkřísit. Automatická reakce civilizovaného člověka je přiskočit ku pomoci. Moje automatická reakce byla co nejrychleji zmizet. Nejspíš je zfetovaná, pomyslel jsem si. Byla totiž výrazně tmavé pleti a její děti nemluvily česky. Musel jsem se vědomě přemoci a místo automatismu zapnout vyšší nervovou soustavu, abych udělal to, co je normální: pomoci člověku v tísni.

MOBY DICK: Perpetuum mobile vynalezeno

Debilní vláda právě navrhla zvýšení poplatků za umístění fotovoltaických elektráren na zemědělské půdě. Aby získala (krom extra daní) 12 miliard na dotace, které musejí občané i podniky platit za fotovoltaickou elektřinu.
Perpetuum mobile vynalezeno!!!!!
Chytrá vláda by výstavbu solárek na zemědělské půdě ZAKÁZALA!!! Tam nemají co dělat, ničí totiž neobnovitelný základní přírodní zdroj, jímž je úrodná půda!
Asi budeme v důchodu žrát jen rejži z potravinové pomoci z Číny...

úterý 19. října 2010

Civilizační odplata za Šimona Abelese


Pilný komentátor A.S.Pergill mi na moji minule položenou prosbu, aby uvedl informace o nějakém tom skutečném pogromu, který barbarskému judaismu vnutil civilizovanost odpověděl takto:

"...zajděte si k Pražskému Jezulátku (jako pražák to máte po ruce) a mrkněte se na plaketu dvou (snad blahoslavených) mučedníků, kteří se dali pokřtít a byli příbuznými zavražděni. Načež byl rozpoután jeden z nejdrastičtějších pogromů co Praha pamatuje. Právě tento typ pogromů alespoň v našich podmínkách (nehodlám řešit Rusko, to je jiný civilizační okruh) vedl k donucení ortodoxních rabínů tolerovat zesvětštění Židů, pokřtěné Židy atd. (přesně to, co nám tč. chybí ve vztahu k muslimům), což bylo v podstatě nezbytnou podmínkou následných josefínských reforem, zrovnoprávňujících Židy s majoritou (zrovnoprávnit s majoritou bylo možné pouze někoho, kdo zastával zhruba stejný hodnotový systém)."

pondělí 18. října 2010

ODS prohrála, ODS vyhrála - kdo povede Prahu?

Je třeba hodně rychle najít nějaké obětní osly

Předvolební boj pokračuje. Ještě nás čeká druhé kolo senátních voleb - a teprve po nich se ukáže, jaká bude na centrální úrovni nálada jít do různých koalicí. Takže ještě chviličku to bude trvat, než zjistíme kdo prohrál a kdo vyhrál. Nejzajímavější to bude v Praze.

neděle 17. října 2010

O těch pogromech civilizačních


A.S.Pergille, poslyšte, ve svém komentáři pod Kocourovým článkem "Kouknou, Žibřide..." jste napsal:

Jekatěrinoslav 1905
"V případě judaismu došlo k tomu, že mu byla jakási civilizovanost vnucena zvenčí (od rozmetání židovských států po systematické pogromy jako odpovědi na judaistický barbarismus; zcela jistě existovaly i pogromy z jiných příčin, z tohoto pohledu nevýznamné) a tudíž je mezi nimi výrazně vyšší procento osob ochotných podporovat náboženské fundamentalisty a ti naopak mají šířením mentality "obležené pevnosti" snazší práci se sháněním "oveček" do jednoho stáda pod jejich vedením."

Rozhlédl jsem se po internetu a náhodně vybral nějaké informace o pogromech, které zde sesypávám. Můžete mi z nich označit ty, které judaismu "vnutily civilizovanost" a upřesnit na který konkrétní "judaistický barbarismus" odpovídaly? Obávám se však, že se mi podařilo najít pouze ty, které jsou z tohoto civilizačního pohledu bezvýznamné. Prosím tedy o informace o nějakém tom skutečně civilizačním pogromu.

sobota 16. října 2010

MOBY DICK 2000: Záludné KECY

Pondělí 16. října 2000
Vedoucí ing. D. Hlav se z pravidelné prac. porady na Severním Městě vrátil značně nevrlý. Dostal sprdung za "nesystematicky vyplněné intranetové výkazy" podřízených - tedy nás. Obdržel třistastránkový manuál na vyplňování Komplexního Elektronického Top Systému Intranetu (KETSI). Na zbytek týdne odjíždí do Bludné Nory na školení.

pátek 15. října 2010

MOBY DICK: Zapomeňte na kroužkování!


Kal firmy MAL, naše Čína, úspěchy dolaru, dogging, krémová plundra a další čučche
**************************************************************

čtvrtek 14. října 2010

ZASLÁNO: Kouknou, Žibřide...

aneb Filipika o "nazrálosti" situace v České kotlince.

(Autor: STK)

K Moby Dickově článku Ponuré vyhlídky za volného pádu.)


...ne, že Cikáni mají horší a horší chování, (i když - mám pocit, že i mají, protože jim dneska ledacos projde, i to, co dříve neprošlo) ale samozvaní zástupci majoritní společnosti čím dál tím víc tohle chování omlouvají a naopak ostrakizují ty, kteří o problému otevřeně mluví. To je právě příčina čím dál tím menší tolerance menšin většinou.

středa 13. října 2010

O té energii ze Slunce

Několik poznámek k růstu cen elektrické energie

Od prvního ledna 2011 stoupne cena elektrické energie. Nejvíce vyroste ta drobná částka, kterou platíme v kolonce „příspěvek obnovitelným zdrojům energie“. (Nejde tedy o ekologické zdroje, ale o zdroje, které jsou zákonem označeny jako „podporované“.) Tato drobná částka bude značit celkové zvýšení cenové hladiny o 12 % pro domácnosti a až 17 % u firem. Ocelárny, které musí plánovat dopředu, se už děsí. Občané zatím moc nevěří, ale něco se v nich chruje. Nenávist k slunečním korzárům.

pondělí 11. října 2010

Proč říci ANO americkému radaru


Existují závažné důvody pro to, abychom se účastnili amerického obranného programu
(Psáno v lednu 2007)

Jestliže jsem posledně hledal důvody pro to, proč říci "NE americkým raketovým základnám", dovolte mi říci poněkud silněji i důvody proč říci ANO.

neděle 10. října 2010

Proč říci NE americkým raketovým základnám


Existují zcela legitimní důvody pro to, aby u nás nebylo vybudováno americké vojenské zařízení.
(Psáno v lednu 2007)

V pátek odpoledne, prakticky několik minut po tom, co získala Topolánkova vláda důvěru, požádala ji americká vláda o souhlas s výstavbou radaru na našem území. Radar má být součástí systému protiraketové obrany. Rakety budou umístěny na území Polska. A jsou to rakety protiraketové, které ničí protivníkovy střely přímým střetem, nikoli výbuchem. 


MOBY DICK 2000: Zázraky IT v praxi

Pondělí 9. října 2000
Ráno jsme všichni dostali od Duto Hlava mail s 20MB přílohou. Ambrožovi i mně při pokusu ji otevřít zhavarovaly počítače. Juniorovi se to povedlo - šlo o Manuál aplikace POS13/KCNP. Měl 200 stran. Studovali jsme ho celé dopoledne - až do strany 100. Pak přišel Duto a pravil: "To nemusíte číst, to jsem vám jen poslal, abyste věděli, čím vším se musím zabývat!"

pátek 8. října 2010

MOBY DICK: Ponuré vyhlídky za volného pádu

Hluční pytlíci, guerillové koncepty reklamy a kalné trendytendry
**************************************************************
Slavíme Světový týden zvířat a Mezinárodní týden vesmíru

Nejdříve dovolte uvést odkaz na odpověď čtenáře k minulotýdenímu týdeníčku: Nešťastný Smíchov.

čtvrtek 7. října 2010

REPORT: Družice nad Prahou

Poslední zářijový týden hostila Praha ve svém Kongresovém centru 61. Mezinárodní astronautický kongres (IAC). No, hostila. Záštitu nad akcí převzali prezident republiky a primátor Prahy, na slavnostní zahájení se dostavil pouze náměstek primátora. 300.000,- Kč dostali pořadatelé od hlavního města, zbylých 30 milionů, nutných k zapravení financí, na sebe vzali zahraniční sponzoři.

středa 6. října 2010

ZASLÁNO: Nešťastný Smíchov

Autor: Sirena

Vážený Moby Dicku,
dovoluji si, jako Váš dlouholetý čtenář a fanoušek, přiložit komentář k působení společnosti SANANIM na Smíchově a našem dlouholetém trápení.

(Reakce na minulý deníček Moby Dicka.)

Nejradostnější svátek

Kniha Ester praví, že rádce perského panovníka Asvera, nenávistný Aman, hodlal vyhubit, zmordovat a vyhladit všechny Židy od mladého až po starce, děti i ženy. Jenže se mu to nějak zvrtlo. Ne poprvé - a ne naposled...

pondělí 4. října 2010

Média jako nemoc (nakažlivá)

Co cítí Šamanův psí čenich v nekriticky šířených textech Davida Vorovky
------------------------------------------------------------
Neviditelný pes zveřejnil v pondělí úvahu blogera iDnes Davida Vorovky "Média jako velmoc", ve které jsou tepáni samozvaní "hlídací psi demokracie". Jakkoli s mnoha závěry pana kolegy lze souhlasit, upozorňuji zde i na ty, se kterými souhlasit nelze. Zejména proto, že ty věci, se kterými lze souhlasit, byly napsány hlavně proto, aby se do podvědomí čtenářů dostaly i věci, se kterými by, kdyby byly předneseny samostatně, souhlasit skutečně nemohli.

neděle 3. října 2010

POVÍDKA: Dokonalé bankovnictví

 (Tentokrát celý text. Je kraťounký:)
"Ty prevíte! Ty hajzle! Já ti dám 'operaci nelze provést'! Už mi neser!"
Jirka křičel, až na monitor odletovaly kapičky slin. Bušil přitom do klávesnice, jako by ji chtěl zničit.
Podotkl jsem: "Ale Jiříku, ten počítač za to nemůže."
Otočil se ke mě a kupodivu klidným hlasem pravil: "Já vím, ale jen chvíli počkej a pak uvidíš."

sobota 2. října 2010

MOBY DICK 2000: Problémy s výkazy na intranetu

Pondělí 2. října 2000
Konečně zase v našem kanclu. Překvapení: Kantýna je zrušena, neboť si nikdo neobjednal obědy na říjen! Přehled Objednávek Stravenek (POS-Říje/2000) jsme totiž podle ROZŘEĎ 914/00 z 12.9. měli poslat už do 10. září. Ani z baráku nemůžeme ven pro trvající Textárenskou pohotovost. Zachránily nás zbytky pod továrním komínem - ten marabu skoro všechno vyhodil na zem.

pátek 1. října 2010

MOBY DICK: Kroky k normalizaci

Kam s Romy a drogově závislými? Pozor, rok 2012 se blíží!
**************************************************************
Tento týden se ve "vhodný den" slaví Světový den námořnictva

Neděle 26. září 2010

Včera odpoledne vystoupil na 65. zasedání Valného shromáždění OSN v N.Y. prezident ČR Václav Klaus. Ve svém projevu zdůraznil tyto body: