čtvrtek 27. ledna 2011

PŘEVZATO: Den památky


Projev 1. místopředsedy Senátu PČR Přemysla Sobotky na  slavnostním shromáždění u příležitosti „Dne památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti“

(Z projevů, které se dnes ozvaly v Senátu vybráno pro jeho důraz na současnost.)



Vážené dámy a pánové, vážení hosté, přátelé,

dovolte mi, abych všechny přítomné srdečně pozdravil a poděkoval vám za to, že jste si dnes našli čas na naše tradiční lednové setkání v českém Senátu, kterým si připomínáme „Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti“. Přestože podnětem této piety se stalo datum 27. ledna 1945, kdy došlo k osvobození nacistického vyhlazovacího koncentračního tábora Osvětim, při vší úctě k milionům  obětí zrůdného nacistického režimu, se každý rok v tento den zamýšlím především nad naší současností, zda si dostatečně bereme z hrůzné minulosti potřebné poučení. Bohužel často při tom člověk propadá pesimismu a zdaleka nejde jen o pohled na primitivní zlostný antisemitismus kdesi v Teheránu či v komunitách sotva zletilých skinheadů v některých evropských velkoměstech. My si spíše musíme připomínat skutečnost, že hlavní proudy mezinárodního terorismu se opírají o antisemitismus a nenávist ke státu Izrael, a přesto to často stojí zcela mimo pozornost mnoha novinářů, mírových aktivistů a politiků – podobně jako v případě nacismu a jím smrtelně ohroženého demokratického Československa v roce 1938.

Minulý týden jsem měl tu čest předat norskému velvyslanci nominační dopis na Nobelovu cenu míru pro Sira Nicholase George Wintona, jehož příběh záchrany 669 českých, převážně židovských dětí, v roce 1939 všichni dobře známe. Při té příležitosti jsem připomněl slova britského filozofa a politika Edmunda Burkeho z 18. století, že „k vítězství zla stačí pouze to, aby dobří lidé nic nedělali.“ Tuto moudrost dnes někdy ještě bohužel musíme rozšířit o fenomén hlouposti či v lepším případě stejně nebezpečné krátkozrakosti.
Uvedenu jeden příklad za všechny. Loni jsem navštívil Izrael právě v době, kdy tam došlo k řízené provokaci s tureckou lodí při pokusu o narušení blokády Gazy, ve které jak známo vládnou teroristé z Hamásu, kteří často ostřelují izraelské území raketami. Akce na palubě již zmíněné turecké lodi se přesto ochotně zúčastnili i někteří evropští novináři, míroví aktivisté a politici, kteří po zásahu izraelských sil navíc ochotně posloužili jako cenná kulisa při hysterické protiizraelské mediální kampani. Málokdo si při tom byl vůbec schopen uvědomit, že takové aktivity oslabují nás všechny a naopak oživují a posilují síly netolerance a násilí. Mějme i to stále na paměti a nebuďme pasivní i k těmto projevů nebezpečné naivity. V opačném případě by se například uctívání obětí holocaustu stalo jen pouhou formalitou.

Vážení přátelé, na závěr chci říci, že v Senátu a ve mně osobně  máte záruku, že na krutou historii holocaustu nikdy nezapomeneme, stejně jako na jeho odkaz pro současnost i budoucnost. Čest památce všem obětem holocaustu.

Děkuji vám za pozornost.

Předneseno 27. ledna 2011 v Hlavním sále Senátu ČR za přítomnosti politických špiček - a těch, kteří přežili šoa.

Šamanovy poznámky:

 Přemysl Sobotka tyhle akce organizuje pravidelně - od té doby , co je činný v Senátu.

Oceňuji důraz na současnost. Vůbec totiž nejde o minulost! Pochybovači, "revizionisté" a "hledající" totiž nejenže lžou o minulosti, oni  DNES znovu rozněcují nenávist, aby ZÍTRA mohli pokračovat v tom, co jejich soudruh Hitler "nedořešil"...

K těm evropským novinářům, zúčastněných na provokačním pokusu prorazit blokádu Hamásem ovládané Gazy: Byli mezi nimi i zaměstnanci České televize - kteří dodnes želí zabavených notebooků, peněz a dalších věcí. Tak zaprvé - Česká televize by měla chtít zabavené notebooky nahradit - od svých novinářů, samozřejmě. A - zadruhé a zahlavní - veřejnoprávní ČT je tam vůbec neměla co posílat!!!

107 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

Článek o Izraeli a ČT napsal Petr Adler, bezvadný článek, vřele doporučuji, vyšel na Neviditelném psu 4.6.2010.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/ceska-televize-zlodej-krici-chytte-zlodeje-f2h-/p_spolecnost.asp?c=A100603_162214_p_spolecnost_wag
Doporučuji přečíst a připomenout!!!

Kopretina řekl(a)...

Ještě mi není jasné,proč Sobotka, jako veliký přítel Izraele, snad největší z našich drahých českých politiků, odmítl pustit pana Wilderse snad největšího přítele Izraele. Wilders není žádný islamofob, neútočí na muslimy jako lidi, jen kritizuje špatné věci v islámu, nepaušalizuje, neútočí na muslimy.
Na rozdíl od socanů Kavana, Laštůvky, kteří se schází s hamasníky. Socani by se měli stydět.

Pedro řekl(a)...

Tak to vrtá hlavou i mě, Kopretino. Á propos - z dávných diskusí na NP si pamatuji na Kobylku Lajdu - kam ta zmizela?

Kopretina řekl(a)...

Tak Kobylka Lajda se zaregistrovala na diskusi do Neviditelného psa. Její jméno nebudu sdělovat, protože nemám od ní povolení a nemůžu sdělovat o ní údaje. Co Vy Pedro, nechtěl byste se také zeregistrovat?

Pedro řekl(a)...

Milá Kopretino, kobylku Lajdu ode mne pozdravujte. Právě kvůli povinnosti na NP se zaregistrovat jsem se uchýlil do hospůdky, kde to hospodský Šaman po hostech nepožaduje.

EK řek)la)lalala... řekl(a)...

Tak to již jednou začalo, nebo se pletu? . "Hlavní proudy mezinárodního terorismu se opírají o antisemitismus a nenávist ke státu Izrael (a USA)" . Pak menší požárek sněmu, a dál, zákon o zbraních, vždyť kdo chce střílet má možnost v "HA.JOT nebo SS" (svazarmu ).......... a stále pomalu vpřed (v zad). Tak pozor, soudruh Kreml (velitel policie pro zbraně sám kšeftoval, s čím asi?) byl osvobozen.Hlavně se všichni registrujte (čipujte). Seznam je "halt" důležitá pomůcka.

EK řek)dodala) řekl(a)...

A tak se ptám ??? Kde je VV, na horách?

Kobylka Lajda řekl(a)...

Drahý Pedro, netreba ma hľadať, som tuná, ihahahahahaha stará kobyla Lajda, která na NP už vystupuje pod svým jménem Heidlerová, protože už jsem tak stará, že je mi fuk, když mi někdo srovná fasádu. Mám strašnou hubu a 2 francouzské hole, tak se snad ubráníme. Dávno bych už tady byla, ale neumím se přihlásit, jen velké dojetí, že si na mne někdo vzpomně v dobrém, mi dává odvahu se o to opětně pokusit. Nazdar.

Harpyje řekl(a)...

Dobré jitro, V. :-))) Zavítej sem častěji!

Kobylka Lajda řekl(a)...

Dr. Sobotka je politik, jehož si opravdu vážím a dokonce bych si přála, aby byl presidentem. Velmi oceňuji, že osobně navštěvuje shromáždění Konfederace pol. vězňů a podporuje protikomunistický odboj. Trochu mne smutně pobavilo, že by měl být na Nobelovu cenu navržen p. Kocáb - vedle velikosti činů Sira Wintona návrh jeho jména působí poněkud komicky. Ale zas je fakt, že ze země České vyprovodil rusáky. Myslím ale, že činy obou navržených jsou nesouměřitelné. Ihahaha, už to umím, tak se tady občas zjevím, i když přínosných a vzletných myšlenek v mé kobylí hlavě značně ubylo.

Pedro řekl(a)...

Milá Lajda, hádam, že sme rovesníci, tiež pozdravujem. Vítám v hospůdce. Pedro

drak řekl(a)...

Domnívám se, že politik, chce-li být toho slova hoden, musí umět zvládnout i situaci, kdy je se svým názorem v menšině, nebo kvůli němu může být i ošklivě napadán novinářskou smečkou. Domnívám, se že zrovna v této disciplíně není pan Přemysl Sobotka zrovna příkladem hodným následování. Vzhledem k tomu, že v našem senátu Geertu Wildersovi nebylo umožněno vystoupit a to přičiněním Přemysla Sobotky, v mých očích to prokázalo, že pan Sobotka se prostě zalekl toho, že se pan Sobotka zalekl mediální reakce ze strany politicky hyperkorektní pobočky Al Jazeery v Čechách, tedy České televize. Raději tedy zapadl do průměru a vystoupení Geerta Wilderse v senátu zakázal. Ten humbuk by byl silný a byl by i velmi nevybíravý a odporný. Na druhé straně věřím, že z dlouhodobého hlediska na tom nelze politicky prodělat, nehledě na to, že už dávno je veřejným tajemstvím, že multikulturalismus nefunguje, soužití s islámskými ghety v Evropě je rostoucí problém a časovaná bomba zároveň. Zavírání očí ho nevyřeší a Geert Wilders není extrémista, je to jen tvor, co odmítá lhát. Přemysl Sobotka se k té lži uchýlil, jenom aby měl klid. Pan Sobotka je slušný člověk, ale v tomto případě se prostě nedokázal zachovat dost statečně, čímž mne zklamal. Politici tu nejsou od toho, aby se přizpůsobovali veřejnému mínění, a tancovali podle něho, to je poměrně rychlá a snadná cesta do pekel. Oni jsou tu od toho, aby ho formovali žádoucím směrem, jenže to vyžaduje charakter a odvahu. Obávám se, že té odvahy se panu Sobotkovi zatím prostě nedostává, ale třeba se to časem zlepší.

Anonymní řekl(a)...

Válka je mír. Informování o pirátském přepadu lodi v mezinárodních vodách je "mediální hysterická kampaň". Sobotka For President!!!

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážení vlastenci, vážené vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !

Již vícekráte jsem na tomto vlasteneckém blogu vyzdvihl důležitost správného počítání mrtvých sionistů; dnes tedy jen zopakuji (neboť dril je otcem dokonalosti) a doplním.

Takže, mrtvé sionisty počítáme :
1) jako Židy, to jest oběti rasově motivovaného násilí. Viz např. články Velkého Šamana, pravičáka Sobotky a jiných podobných.
2) jako občany předválečné ČSR – odbojáře. Viz např. statě a projevy pres.Beneše, prez. Klause, s.A.Dvořákové a dalších vlastenců a vlastenek českých
3) jako emigranty do Izraele. Viz dnešní příspěvek s.s.A.S.Pergilla, + články a projevy mnoha a mnoha dalších vlastenců – národních i mezinárodních socialistů

POZOR !
Každý výše uvedený způsob počítání mrtvých sionistů má své PŘESNÉ MÍSTO A ČAS !

Jak Židy – oběti tzv. holocaustu počítáme sionisty tehdy a jen tehdy, když chceme :
a) zdůraznit zrůdnost fašismu
b) ještě lépe odůvodnit morální aspekt humánního odsunu Němců a Maďarů
c) ukázat zhovadilost našich dědičných nepřátel ve srovnání s lidskostí nás Čechů, Moravanů, Slováků, a vůbec všech Slovanů

Jako občany předválečné ČSR – odbojáře padlé v boji za svobodu a socialismus počítáme mrtvé sionisty VŽDY při uvádění celkového čísla našich obětí v boji proti fašismu.
Pokud bychom sionisty počítali jako oběti rasové VRAŽDY, tak náš národ československý by uváděl přespříliš nízký počet obětí odboje (a to i když mezi naše padlé počítáme tzv. volyňské Čechy a Slováky-příslušníky armády Slovenské republiky, zahynuvší během osvobozovací války proti Polsku a agrese proti SSSR). *)
Jako emigranty do Izraele počítáme mrtvé sionisty vždy, když chceme ukázat sionismus v jeho pravé podobě.

Vlastenci a vlastenky, nedovolme revizi výsledků 2.světové války !


„Židovskou otázku vyhrabali židovští intelektuálové ze smetiště dějin, uměle ji nafoukli a udělali z ní politikum. Tak se pokusil Goldstücker a další židovští intelektuálové získat nedotknutelnost. Kdo je kritizoval, byl hned antisemita. Dubnové plénum r. 1969 a nové vedení KSČ udělalo tečku i za touto smutnou kapitolou našich novodobých dějin, kdy nevelká, avšak schopná a dobře připravená skupina intelektuálů se pokusila vedle jiných zaprášených, muzeálních relikvií naší minulosti vyhrabat i tzv. židovskou otázku. Taková otázka u nás prostě není, jako neexistuje ani v Sovětském svazu, ani v jiné socialistické zemi. A nedovolíme sionistům ani imperialistické propagandě, aby takovou otázku v naší zemi křísili.“
(František J. Kolár - Sionismus a antisemitismus, Svoboda, 1970)

***Volte ČSSD a KSČM!***

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*) Proč náš pres.Beneš nařídil likvidaci kata českého národa Heydricha ? Aby bylo více padlých odbojářů.
Proč se naše jednotky spolu s Rudoarmějci probíjely přes Dukelský průsmyk ? Viz výše.
Proto nedovolíme zničení našeho dlouholetého díla drzými požadavky agresivních sionistů na jakési vyjmutí mrtvých sionistů z celkového počtu našich obětí protifašistického odboje.

informace řekl(a)...

Mladý italský novinář Giulio Meotti vydal v r. 2009 knihu Non smetteremo di danzare (Nepřestaneme tančit), vydavatelství Lindau.
Překlad knihy s titulem A NEW SHOAH The Untold Story of Israel’s Victims of Terrorism vydalo v prosinci minulého roku nakladatelství Encounter Books v New Yorku.
Pohovor Giulia Meotti s americkým novinářem Michaelem J. Tottenem o knize.
http://pajamasmedia.com/michaeltotten/2010/12/15/the-oral-historian-of-the-israels-terror-war/?singlepage=true

drak řekl(a)...

Informaci:

Jen jsem to zběžně prolétl spíš jedním okem, nežli oběma, ale zdá se, že máte v Itálii novou, nadějnou generaci novinářů. To je dobře. Doufám, že se to časem začne významně zlepšovat i u nás.

informace řekl(a)...

Draku,
Meotti je spíš vyjímka než pravidlo.
Protože to, co vychází teď na povrch při aféře Berlusconiho,je něco neuvěřitelného. Ze článků cizich dopisovatelů o Itálii si o tom nemůžete udělat ani nejmenší představu. Media se řežou mezi sebou, podávají na sebe vzájemně žaloby a zároveň vytahují na světlo jiné skryté věci.
Zvlášť televize řádí. To bahno už začíná zaplavovat všechny, i vyšetřující prokurátorku.
Jediné, co nás může utěšit, je, že podle předpovědí zkušených starých novinářů to bahno potopí opozici. Levicová Pd se už začíná rozkládat. Minulý týden se natolik porvali při primárkách v Neapoli, že vedení strany muselo zrušit celostátní meeting strany, který se tam měl konat.
Nepopsatelné.

pertinax řekl(a)...

Diskuse k tomuto a předchozímu článku pana hostinského odhalila jak neomluvitelně jsem neznalý v rasové thematice. Poučte mě, prosím.
Jaký je vlastně rozdíl mezi Židem a ne-Židem. Zatím jsem si vystačil s jednoduchým dělením lidí na slušné a ne-slušné. Podle vnějších znaků také rozeznám černocha od bělocha (ale oba mohou být slušní nebo ne-slušní). Při transfuzi krve se také žádný rasový rozdíl nepozná. Je ale pravděpodobnější, že jsem dostal krev od člověka slušného než od ne-slušného.

Harpyje řekl(a)...

Co se krevních skupin týká tak taky existují rasové rozdíly. Černoši nemají AB.

drak řekl(a)...

Informaci:

Každá výjimka lišící se od šedivé masy a průměru je žádoucí, to je totiž takové to vyhlížené světlo na konci tunelu.

Škoda, že se ten celostátní sjezd PD nekonal, vzájemné masové insultace v přenášené v přímém přenosu, které by mohly vést k vzájemnému vymlácení funkcionářů, bafuňářů a zájemců o koryta, by mohly být opravdu zajímavé a vzrušující, a ta sledovanost :-) To by bylo něco :-) Škoda, že se to nekonalo.

Co se S.B. týče, myslím, že do jeho skupin patří poměrně dost médií, takže sledovanost, počty výtisků a pod. by v mnoha případech měly stoupat, nemyslím, že by na tom všem nakonec prodělal. Jak finančně, tak i politicky.

Mimochodem oni ale ti levičáci obecně velice často připomínají onoho příslovečného nevychovaného haranta, kterému nekoupili v obchodě pytlík bonbónů a on pak začíná u pokladen vřískat a předvádět scény. Kdysi bylo normální dát takovému nevychovanému zmetkovi pár pohlavků, facek či plácnout ho přes zadek a byl klid. Já si myslím, že tak je to správné, ale kde že, dnes vám třeba ve Finsku a mnoha dalších evropských zemích reálně hrozí, že vás zavřou a dítě vám odeberou. Kdo s tím nevychovaným zmetkem pak má žít pod jednou střechou a v jedné zemi, to už vám ale nikdo z těch samozvaných hyperkorektních a hyperblbých ochránců lidských práv neřekne.

drak řekl(a)...

Harpyji a pertinaxovi:

je mi srdečně jedno, jaké barvy pleti je ten či onen, či jakou krevní skupinu má, pakliže se mu nemám postarat o krevní konzervu. Pro mě je důležité, nakolik je člověk slušný a věrohodný jakožto třeba soused, nebo pracovní či obchodní partner.

Statisticky vzato bohužel, zkušenost říká, že ti rozliční více opálení, či v islám věřící, prostě nemají zrovna vřelý vztah a úctu k hodnotám, pro naši civilisaci typickým a toto pak je kamenem úrazu ve vzájemných vztazích a soužití a hrozí to problémy buď rovnou okamžitými, či odloženými, které se naplno projeví až zanedlouho. To, že se někdo tváří, že tomu tak není neznamená, že ty problémy tu nejsou a že nebudou ještě větší.

Jakub S. řekl(a)...

Nazdar všeci, co mě znáte roky odjinud! Ano, to su já. Už asi dozrál čas. Co říkáte - mám se tady taky zapojit? Jo?! A na tohle jsem dostal upozornění od své vážené a milé přítelkyně Kobylky Lajdy (taky dálný východ republiky). Tož co pravíte? Možu? Berete?

Harpyje řekl(a)...

Tebe, Jakube, dycky! :-)))
S.

drak řekl(a)...

Jakubovi:

Zapojte se dle libosti, toto není uzavřený klub, toto je veřejně dostupná virtuální hospoda, aspoň zatím, než to nějaký nad internetem kontroly chtivý padouch třeba časem znemožní.

pertinax řekl(a)...

Drakovi: ....no přesně tak jak říkáte. Jen je to asi problém více geografický než kožní. Pokud opálení nemají vřelý vztah k našim společenským hodnotám třeba v Saudské Arabii tak bych jim to snad ani nevyčítal - jiný kraj, jiný mrav. Když si ale chtějí SVÉ mravy vydupat ve Francii s odvoláním na NAŠE "lidská práva", máme problém.

Pedro řekl(a)...

No to se mi snad jenom zdá - nedávno se tu v hospůdce mihl Jura Jurax, včera se otevřely dveře a v nich Kobylka Lajda, dneska se ukázal Jakub S. Neuvěřitelné, ale přesto je to skutečnost.

Harpyje řekl(a)...

V pozadí virtuálních sympatií existují reálné vazby, tak se nedivte.

drak řekl(a)...

pertinaxovi:

Ano, to je přesně ono, vyjádřil Jste to stručně a výstižně. JEJICH mravy ať si ctí a uplatňují U NICH DOMA, U NÁS DOMA, by měli ctít ty NAŠE. Bohužel, tuto elementární slušnost nehodlají mnozí výlupkové brát na vědomí, což by třeba ještě nebyl až takový problém, kdybychom na to uměli adekvátně reagovat. To se však neděje a v kombinaci s nečinností těch, co by měli ochraňovat naše zájmy je to tragická kombinace, která hrozí vyústit v to, že o naši identitu a kulturu nakonec přijdeme a spolu s tím asi i o majetek a o krk.

Harpyje řekl(a)...

Draku,
mám jednu velkou prosbu. Mohl byste se, alespoň přechodně, zdržet poznámek ke každému příspěvku? Na aspiranty na toto fórum, Kobylku Lajdu a Jakuba S. musí Vaše příspěvky působit přímo odstrašujícím dojmem.
Děkuji předem.
Už jste se informoval, jak je to s volebním právem Palestinců?

Kopretina řekl(a)...

Držím Mubarakovi palce, aby utopil revoluci islamonacistů z Muslimského bratrstva v krvi. Mubaraku nedej se, znič islamonacisty z Muslimského bratrstva. Zvítězí-li Muslimské bratrstvo. nastane válka, Muslimští bratři "židovský nádor na BV" neztrpí. Lepší autokratická prozápadní vláda, než moc islamonacistů. Držme palce Mubarakovi, jedině on, zajistí v Egyptě stabilitu. Jinak nebudeme oplakávat oběti holocaustu z WW2, ale budeme litovat oběti iz roku 2011. Izraelci by si útok nenechali líbit a krev by se řinula celým BV.

Harpyje řekl(a)...

Smutná pravda, Kopretino.

informace řekl(a)...

Draku,
k Vašemu z 15:13, promiňte, neodpověděla jsem hned, měla jsem práci.
Pokud se týká pomatených hlav levice, přišly s novými návrhy jak uplatit státní dluh. Každý, kdo vlastní 400.000 euro (to znamená byt), by měl zaplatit daň ve výši 30.000 a to ve dvouročních splátkách. Navrhl to bývalý ministr financí G. Amato. Bývalý socialista teď Pd.
To by mělo být poučením pro vás v Česku. Taky levičák, co nasekal dluhy státu s tím, že se neplatí a pak přijde na to, že by to měli zaplatit občané, kteří něco vlastní.
Ti lidi jsou u vlády nebezpeční.

informace řekl(a)...

Jeden všeobecný dotaz. Zavádí se tu snad řízená doprava v diskuzi? Budou se vydávat pořadní lístky přispěvatelům v jakém pořadu a jak často mohou psát?
Skutečně socialistické sklony, kdo by to byl řekl. A snad se bude také kontrolovat obsah?
Mám obavy, že tu pak zůstane jen jeden/na přispěvatel/ka.

Kopretina řekl(a)...

Milý Jakube, konečně se zaregistrujte na Neviditelného psa, rozšiřte naši virtuální rodinu. Ten zájezd do Izraele Vám moc přeji a také závidím. Zatím jen básním o této nádherné zemi, ale musím se tam také podívat. Vzdor všem bolševikům jako jsou Hledající. Ale jak psal pan Hofman, v Egyptě to řve, sleduji vývoj s obavami,Arabové nejsou lidé stvořeni pro demokracii (bez urážky), jsou to lidé, kteří potřebují vládu nad sebou. Tady jde o to, aby Mubarak zajistil obživu pro Egypťany, pracovní příleživosti a nějakou zábavu. Jako Římané, chléb a hry a podrobený lid se nebouřil. Nechci být neustivá,ale i palestinští Arabové nejsou zralí na samostatnou vládu a svůj stát zkrátka vybudovat neumějí... A stane se, že Hamas ovládne i Západní břeh Jordánu (Judeu a Samaří, Ješa a Šomron).

Kopretina řekl(a)...

V Izraeli se slaví Svátek Tu bi Švat, svátek stromů.
http://www.novinky.cz/vase-zpravy/zahranici/izrael/2116-2702-turiste-pomahaji-izraeli-v-boji-s-pousti.html

Kopretina řekl(a)...

USA se nezastaly Mubaraka. Zbabělec Obama, zbabělec Clintonka!
http://eretz.cz/content/view/10081/

informace řekl(a)...

Kopretino,
přečetla jste si ten pohovor s italským novinářem o novém Holokaustu? Co tomu říkáte? Škoda, že na něj nikdo nereagoval, jen Drak. Skutečně aktuální téma k diskuzi. Nezdá se Vám? Dám to ještě jednou.
http://pajamasmedia.com/michaeltotten/2010/12/15/the-oral-historian-of-the-israels-terror-war/?singlepage=true

Kopretina řekl(a)...

Dobře, přečtu si ho.

Kopretina řekl(a)...

To je to, co píši jako kolovrátek. Mohamedáni v Evropě jsou problém! Mohamedáni vytlačují Židy, nám blízké. A antisionismus je to samé co antisemitismus, Švédsko, Španělsko. Měli bychom se stydět, upřímně se stydím, že mají mohamedáni v Evropě takový vliv!Děkuji milá informace. Natahali jsme si mohamedány, jsou všude, což je smrtelné nebezpečí pro Židy. Je mi líto, že Židé z Evropy definitivně vymizí, jednou rukou nacistů, podruhé rukou mohamedánů. Proč Evropa tak miluje mohamedány???

Jakub S. řekl(a)...

Ále co, děvče - já su starý kozák! Teda spíš už starý než kozák, ale už jsem toho vydržel... nebojte se ani o Kobylku! Opravdu sa pobit snáď moc nemožem... ale každého seřvat jak Alíka, na to nás eště užije! Buďte zdraví všeci - už sem býl jak v kleci!

Kopretina řekl(a)...

Ale víte, milý Jakube, co bylo na prezentaci o holocaustu. Nejlepší pro Ďábla je to, když dobrý člověk (morální lidstvo) nedělá nic. Člověk musí mít přesvědčení, musí za ním stát a nebát se vystupovat za správnou věc. Vy jste Jakube moudrý a spravedlivý, spravedlivých lidí není nikdy moc. Spravedlnost toť vysoká pocta pro svět.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Proč Evropa tak miluje mohamedány ? Třeba začíná tušit, že jsou nám všem bližší než Číňani...

Harpyje řekl(a)...

Evropa miluje mohamedány?

drak řekl(a)...

Harpyji, k 28. ledna 2011 18:49:

"Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit Vaše právo to říkat."

François Marie Arouet (Voltaire)

Zde je svobodný virtuální prostor, zvaný Hospůdka u Hřbitova, kde si každý, pokud se udrží v mezích slušného, může říkat co chce, kdy chce a komu chce. Pakliže se Vám to nelíbí, tak prohlížeč, podobně jako televize se dá i vypnout.

Kopretina řekl(a)...

Ano, miluje. Mohamedáni se nesmí kritizovat, co prohlížím celý internet, tak většina zdrojů je promohamedánská-zvědavec, altermedia, outsidermedia, blooh and honour, britské listy, osud, ČT...Zpravodajství většiny evropských (žel i amerických) vysílalo fanaticky nenávistně za izraelskou sebeobrannou akci proti teroristům z Mavi Marmara, líčily jako "piráti, bandité, komando, přepad"... Proč? Proč se zastáváme teroristů. Obama i západoevropská elita zakazují označemí "islámský extrémista". Najdou se samosebou spravedliví Evropané, není jich tak málo, ale přecejenom většina Evropanů mohamedány miluje. Proč Evropané označují největší překážku míru Izrael? Proč? Vždyť se s žádným Izraelcem nikdy nesetkali. Proč říkají, že je Izrael agresivní? Vše mají z médií, chudáci Palestinci,zločinci Izraelci. Wildersovi Britové zakázali vstoupit na britskou půdu, Cipi Livni chtěli zatknout... Jsme opilí láskou k orientu a obecně k mohamedánům, Chareles De Gaule odmítl v kritické chvíli v čestidenní válce dodat Izraeli zaplacené zbraně, zdůrazňuji zaplacené zbraně a po vítězství Izraele v šestidenní válce označil Židy za arogantní a pyšný národ. Jeden evropský politik řekl, že je Izrael malá "zasraná země, kvůli které vznikne válka". Jak můžeme odpovědnost házet na Izrael? Musíme se propudit, snad jen křesťanští sionisté stojí při Izraeli, např. ICEJ (v této organizaci jsem členkou,lidé podobných názorů) a samosebou nás nškteří "křesťané" napadají jako "nepřátele míru". ČT jen nerada označuje Hamas za viníka situace, ČT jen nerada kritizovala Hizbolláh během války s Izraelem roku 2006. Na to utroení izraelských chlapců si plně vzpomínám. BBC informuje jako Der Stuermer, soudružka Ridvanová z Klubu přátel Palestiny byla nadšená z vysílání BBC. Nevím, jak informují německá média, ale britská či francouzská špatně.Tery Jones pastor, který chtěl pálit Korán měl zakázáno po Evropě cestovat, neříkám pálení Koránu jistě není správné, ale Bible se pálit smějí, Korán ne.Média lžou, např. "Masakr v Janinu", Tuvia Grosman, případAl Doura, o tom jsem psala článek, tak ho ráda připomenu
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-protiizraelsky-hlas-v-nekterych-mediich-fog-/p_zahranici.asp?c=A090625_203754_p_zahranici_wag
Já zkrátka médiím nevěřím, vše je opačně.

Kopretina řekl(a)...

Omlouvám se, zase mi komp poslal příspěvek dvakrát. Tváří se, že to napoprvé neodešle, ale pak se mi příspěvek objeví dvakrát.

Kopretina řekl(a)...

Jinak s Číňany žádný problém není, vyrábějí lacino a některé výrobky mají dobré. Číňané nemohou za to, že mají u moci naci-bolševickou stranu, utalšující práva Tibeťanů i vlastních obyvatel.

drak řekl(a)...

Harpyji, k 28. ledna 2011 18:49:

Palestinci mi příliš nezajímají, už několik desítek let nejsou schopni si vytvořit vedle Izraele stát, usuzuji z toho, že si ho ani nechtějí vytvořit, natož pak spravovat. Kromě nadobyčejné schopnosti tropit mediální humbuk a propagandisticky zamořovat prostředí nepředvedli zatím nic, co by stálo za pozornost, či zmínku.

K volebnímu zákonu v Izraeli, mimo jiné:

Dle základního zákona je pasivní volební právo odepřeno také prezidentovi, dvěma hlavním rabínům, soudcům v úřadu, soudcům náboženského práva v úřadu, státnímu kontrolorovi, náčelníku generálního štábu izraelské armády, rabínům a duchovním, kteří zastávají své funkce za úplatu, dále pak lidé vykonávající speciálním zákonem vyjmenované funkce v izraelské armádě.

Základní zákon dále umožňuje vyřadit kandidátní listinu, která

„(1) popírá existenci státu Izrael jako státu židovského lidu,
(2) popírá demokratický charakter státu,
(3) podněcuje k rasismu“

Původní zdroje už nejsou na webu k nalezení, když je dohledám, tak je doplním. Izraelská ústava rozhodně obsahuje určité obranné mechanismy proti nasměrování vývoje státu nežádoucím směrem. Vzhledem k okolnostem to pokládám za moudré a správné.

Kopretina řekl(a)...

To je naprosto v pořádku Draku! Ten, kdo popírá charalter Izraele jako židovského a demokratického státu je velezrádce Izraele, vnitřní nepřítel a tudíž nebude pracovat v záhubu Izraele.

Jakub S. řekl(a)...

Ano, to vše je asi pravda... jenom: není to, že by Evropa muslimy m i l o v a l a . Při klidném všímavém hloubavém pohledu po ní vidíme, že to není z lásky, ani náhodou. Nanejvýš jim ti či oni dají přednost před těma iracionálně nenáviděnýma ž i d á k a m a . Z lidí ze západnější Evropy, co jsem se s nima v posl. letech setkal či koresponduju, ne m i l u j e muslimy nikdo, ubezpečuju vás. Šalom. Nebo chcete-li salaam. Což znamená m í r . A měl by to být mír pro všechny, ne ten výlučně pro našince, a až po vítězné válce, že... Potom v jakémkoli jazyku.

drak řekl(a)...

informaci, k 28. ledna 2011 19:20:

Řekl bych, že ti levicoví kluci jsou po celé Evropě skoro všichni na jedno kopyto, ti naši by také zdaňovali bohaté, nutili by je podávat majetková přiznání a já nevím co všechno ještě, ale odmítají vzít učebnici ekonomie, kalkulačku a selský rozum do ruky a spočítat si ty řádové rozdíly mezi tím, kolik je lidí chudých a v lepším případě středně situovaných a kolik jich je opravdu bohatých. I kdyby ty bohaté obrali úplně o všechno a rozdali to kolem sebe, stačí to na chvíli a pak se ta bída stejně vrátí a rozdíl bude jen ten, že tentokrát už ani nebude koho obrat. Navíc k tomu, že žije mimo realitu, se naše levice ještě bratříčkuje s Ruskem Sýrií a dalšími "lidožrouty", takže moje sympatie k ní zmizely už dávno a návrat nehrozí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ke ctěnému příspěvku vysoce váženého přispěvatele draka ze 23:29 lze dodat jediné : François Marie Arouet (Voltaire) onen slavný výrok ("Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit Vaše právo to říkat.") nikdy nenapsal ani nepronesl.
Což si dokáže najít na Wikipedii každý osel; dokonce i pisatel těchto řádků.

Nazdar, vlastenci a vlastenky !

drak řekl(a)...

Harpyji ještě k 28. ledna 2011 18:49:

"12. ledna 2009 bylo Ústřední volební komisí arabským stranám Balad a Sjednocená arabská kandidátka-Ta'al zakázáno účastnit se voleb, jelikož neuznávají Izrael jakožto židovský stát a vyzývají po ozbrojeném konfliktu proti Izraeli."

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Volby_do_Knesetu_2009

Kopretina řekl(a)...

Jistěže nejsou všichni mohamedáni stejní, Jakube, ale velká část z nich jsou svoloč, skutečně pro Žida jít s kipou místem, kde bydlí mohamedáni jde o život. Vy píšete, že Evropani mohamedány nemilují, ale mě to skutečně připadá že milují. Jinak si nedovedu přdstavit tu démonickou a nesmiřitelnou nenávist. Nacistický básník Johan von Leers, přijal muslimské jména, fanatický antisemita, jeden z autprů píšící protižidovskou propagandu se shlédl v orientu. A mezi mými vrstevníky se najdou lidi, co mohamedány mají rádi, já si skutečně nevymýšlím. Vím co vidím a vím co slyším. Śma Jisrael, Adonaj Elehonemum, Adonaj Achet. Nějak v Žalmu se píše: "Hospodin střeží cesty spravedlivých a cesta hříšníků vede do propasti", nádherný žalm, velmi mě oslovil.Musíme se snažit, abychom šli cestou spravedlivých. proč papež vyznává hluboký respekt k islámu, proč anglikásnký kněz pusinkuje imámy? To je láska.

François Marie Arouet řekl(a)...

DE LA TOLÉRANCE UNIVERSELLE
"Ce petit globe, qui n'est qu'un point, roule dans l'espace, ainsi que tant d'autres globes; nous sommes perdus dans cette immensité. L'homme, haut d'environ cinq pieds, est assurément peu de chose dans la création. Un de ces êtres imperceptibles dit à quelques-uns de ses voisins, dans l'Arabie ou dans la Cafrerie: "Ecoutez-moi, car le Dieu de tous ces mondes m'a éclairé: il y a neuf cents millions de petites fourmis comme nous sur la terre, mais il n'y a que ma fourmilière qui soit chère à Dieu; toutes les autres lui sont en horreur de toute éternité; elle sera seule heureuse, et toutes les autres seront éternellement infortunées."
Ils m'arrêteraient alors, et me demanderaient quel est le fou qui a dit cette sottise. Je serais obligé de leur répondre: "C'est vous-mêmes." Je tâcherais ensuite de les adoucir; mais cela serait bien difficile.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tfuj, čerte !
Zase nějaká mrtvola se tady objevila ! A ještě tak vošklivá jako ten Voltaire ! BRRR !

No, když už jsou tady, vašnosto, tak by mohli přidat nějaký ten svůj slavný výrok o sionistech, Mohamedovi, černoších a tak podobně.

Jo, a jak to bylo s tím jejich "návratem k papeženectví" na smrtelné posteli ? Zradili své dílo či nikoli ?

Écrasez l´infame !***Volte ČSSD a KSČM ! *)

------------------------------------------------------------------------------------
*) Tato výzva platí jen pro ŽIVÉ voliče - občany ČR.

un conseil řekl(a)...

Trop de manifestations de sa propre culture peut être blâmable et nuisible.
A force de sagesse,on peut être pris facilement pour un imbécille.

Harpyje řekl(a)...

Tyhle lekce ze záhrobí mám hrozně ráda. Zvlášť tehdy, když si umrlec už vůbec nevzpomíná, o jakém druhu tolerance tehdy psal. V žádném případě totiž nevyzýval k lhostejnosti vůči určitým zbytečným projevům lidského ducha, jejichž kvalita neodpovídá jejich kvantitě, a které bych osobně ohodnotila jako "nádherný vzrostlý exemplář tak zvaného písemného průjmu" (STK), nebo "od reality odtržené žvanění odnikud nikam" (drak), pánové prominou.
http://samanovodoupe.blogspot.com/2011/01/dokument-usneseni-evropskeho-parlamentu.html
Jinak mi, na rozdíl od těch, kteří vyžadují toleranci pouze pro sebe, zásady tolerance nejsou cizí.

Harpyje řekl(a)...

Tak se držte Vaší vlastní výzvy, rádci.

A.S.Pergill řekl(a)...

Draku,
Izrael žádnou ústavu nemá, přičinili a přičiňují se o to zástupci náboženských stran (lze najít na oficiálních stránkách Izraele v češtině). Zdůvodnění je náboženské.

Kopretino,
USA potopily i perského šáha, za vlády demokrata Cartera.

Harpyje,
Pokud se u černochů vyskytuje jak krevní skupina A tak krevní skupina B, tak určité procento musí mít i krevní skupinu AB.
Jiná věc jsou indiáni, kdy se zdá pravděpodobné, že přistěhovalci, kteří přešli přes Behringovu úžinu (tenkrát mělčí, přerušovanou řadou ostrovů) měli jen krevní skupinu A (a snad i 0). Tam to mohl být efekt daný přechodem malou skupinou pokrevně příbuzných lidí, jejichž potomci Ameriku osídlili. Problém ovšem je, že čistokrevných indiánů je, hlavně v Severní Americe, dost málo, zejména z indiánů, žijících původně na atlantickém pobřeží Kanady a USA, nezbyl nikdo.

un conseil řekl(a)...

Voilà, notre madame mal embouchée est sortie!

Harpyje řekl(a)...

Va te faire pendre ailleurs. Dzp.

Harpyje řekl(a)...

Kdysi, kdesi, jsem to, Aspergille četla. Zaujalo mě to proto, že tuto krevní skupinu mám
Je ale tohle vůbec možné?
"Polonahý bezdomovec přežil desetistupňové mrazy. S deseti promile."
http://relax.lidovky.cz/polonahy-bezdomovec-prezil-desetistupnove-mrazy-s-deseti-promile-1dv-/ln-zajimavosti.asp?c=A110129_095922_ln-zajimavosti_mev
:-)))

un conseil řekl(a)...

Mais, quelle finesse, ma chérie!
Va te faire cuire un œuf.

Kopretina řekl(a)...

Pergille, Carter byl nula a zločinec, NIC nedokázal a navíc fanatický antisemita.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/kniha-jimmy-carter-prepisuje-dejiny-d70-/p_zahranici.asp?c=A090701_114638_p_zahranici_wag

Cartera by měli chytit do svírací kazajky a zavřít, darebáka jednoho. Jak psala Šárka, inteligentní zločinci jsou nebezpečnější, než-li zločinci obyčejní... Carter byl nesmírně vzdělaný, inteligentní, ale také darebák...

Kopretina řekl(a)...

Churchill o islámu
„Jak hrozné jsou kletby, které mohamedánství ukládá svým přívržencům! Kromě fanatické posedlosti, která je u člověka stejně nebezpečná jako vzteklina u psa, je zde strašná fatalistická pasivita. Účinky jsou zjevné v mnoha zemích. Neuvážené zvyky, zastaralé zemědělské systémy, liknavé způsoby obchodování a nejistota majetku existují všude tam, kde vládnou či žijí následovníci Proroka. Zkažený senzualizmus zbavuje tento život jeho slušnosti a kultivovanosti, vedle jeho důstojnosti a posvátnosti. Skutečnost, že podle Mohammedova zákona musí každá žena patřit nějakému muži jako jeho absolutní vlastnictví – jako dítě, žena nebo konkubína – brání konečnému zrušení otroctví, dokud islámská víra nepřestane mít takovou moc mezi lidmi.

Jednotliví muslimové mohou mít úžasné vlastnosti – ale vliv jejich náboženství ochromuje společenský rozvoj těch, kteří jej následují. Na světě neexistuje větší zpátečnická síla vedoucí k úpadku. Mohamedánství ani v nejmenším neskomírá, je militantní a obrací na svou víru další stoupence. Již se rozšířilo ve střední Africe, na každém kroku povstávají nebojácní bojovníci; a nebýt toho, že křesťanství je chráněno silnými pažemi vědy, vědy, proti níž marně bojovalo, civilizace moderní Evropy by mohla padnout, jako padla civilizace starověkého Říma.“
„Jak hrozné jsou kletby, které mohamedánství ukládá svým přívržencům! Kromě fanatické posedlosti, která je u člověka stejně nebezpečná jako vzteklina u psa, je zde strašná fatalistická pasivita. Účinky jsou zjevné v mnoha zemích. Neuvážené zvyky, zastaralé zemědělské systémy, liknavé způsoby obchodování a nejistota majetku existují všude tam, kde vládnou či žijí následovníci Proroka. Zkažený senzualizmus zbavuje tento život jeho slušnosti a kultivovanosti, vedle jeho důstojnosti a posvátnosti. Skutečnost, že podle Mohammedova zákona musí každá žena patřit nějakému muži jako jeho absolutní vlastnictví – jako dítě, žena nebo konkubína – brání konečnému zrušení otroctví, dokud islámská víra nepřestane mít takovou moc mezi lidmi.

Jednotliví muslimové mohou mít úžasné vlastnosti – ale vliv jejich náboženství ochromuje společenský rozvoj těch, kteří jej následují. Na světě neexistuje větší zpátečnická síla vedoucí k úpadku. Mohamedánství ani v nejmenším neskomírá, je militantní a obrací na svou víru další stoupence. Již se rozšířilo ve střední Africe, na každém kroku povstávají nebojácní bojovníci; a nebýt toho, že křesťanství je chráněno silnými pažemi vědy, vědy, proti níž marně bojovalo, civilizace moderní Evropy by mohla padnout, jako padla civilizace starověkého Říma.“

A.S.Pergill řekl(a)...

Harpyje,
alkohol vyvolává roztažení periferních cév, to znamená, že organismus prochládá +- rovnoměrně a nedochází k omrzlinám (na druhé straně o to rychleji klesá teplota tělesného jádra). Pokud se nevychladil v jádře na cca 21 stupňů tělesné teploty, kdy dochází k poruše srdečního rytmu, tak přežít mohl. Ve válečné medicíně se dokonce podobné stavy podchlazení navozují uměle, protože pacient se propadá pomaleji do šoku, např. z krvácení.
Ta promilata považuji za artefakt daný měřící technikou, dnes se extrapoluje alkohol v krvi podle koncentrace alkoholu ve vydechovaném vzduchu, nedělá se přímo rozbor krve (cena, riziko přenosu nejrůznějších chorob). Ty přístroje jsou většinou kalibrovány na určitou teplotu a za mrazů (a nebo i při zanedbané údržbě) mohou ukazovat totální hausnumera. Z toho plyne, že pokud by vás chytli a naměřili vám alkohol za volantem (a máte "čisté svědomí" co do požité dávky nebo časového odstupu), je lepší trvat na odběru krve, zpravidla vám naměří míň.

Kopretina řekl(a)...

I Charedim slouží v armádě, Izrael se snaží ultraortodoxní Židy začlenit do společnosti (ne, aby žili jen z dávek v ulici Mea Šearim)
http://www.nahalharedi.org/

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, co to Dzp, Vy se snažíte opičit po Vašem drahém příteli Janyškovi, který Vás považuje za komunistku... Co pak pan Janyška, to je kapacita, rozumí SŘLI a Kompozitivní teorii, podle něho "veřejné právo je zločin,vede k řízení života vedlo k nacismu a komunismu a tudíž je EU zločinecká podobná nacismu a komunismu a existuje pouze právo soukromé a evoluční. Nejhorším neštěstím jsou obyčejní lidé". Janyška by mohl přednášet. Psal mi, že měl na Virtually přes 20 článků o SŘLI, ale že lidé tomu nebyli schopni rozumět a tudíž nás jen nabádá ke studiu. A kdo kompozitivní teorii nebude studovat,zemře jako pitomý. Zbožňuju Janyšku! Ty jeho hlášky, ráda se pobavím...

Jakub S. řekl(a)...

Ale no tak, K. U papeže ani u jinodenominačních hodnostářů naprosto, to je úplně nepochybné, nejde o lásku. To je předpojatost. Myslím, že všem mým přátelům včetně mne je jasné, že to není než diplomacie. MMCh ani ta není - a nemůže být - černobílá. Je sebezáchovně třeba snazit se odolávat intuitivnímu sklonu vidět vše černobíle. Mnoho lidí ovšem z toho může rozbolet hlava a velmi mnoho nemá na to vůbec to pochopit. Tož tak.

Harpyje řekl(a)...

Já pouze Janyšku cituji, Kopretino.
On ale učaroval jiným, a já se ptám, jak je to možné, že takoví lidé jako pan Vandas, nebo Hofman, se s ním přou skoro každý den.
S J.S. jsme uvažovali o tom, jestli je to vůbec možné, aby byl někdo tak blbý jako Janyška. Shodli jsme se, že je to možné. :-)))

Kopretina řekl(a)...

Jakube, takovou diplomacii nesnáším, máme velký imám Mešity Al Azhar ukončil dialog s katolickou církví, kvůli tomu, že se papež zastal koptů. Dialog, dialog, dialog... To je tak zbabělé. Nemáme žádnou hrdost, nemusíme muslimům podlézat. Ano, muslimové tady jsou,nemůžeme vyhlásit křížovou výpravu, jistě nejsou všichni zlí a zločinci, ale podlézat jim, lísat se jim to se mi zkrátka nelíbí. Někteří "křesťané" pořád Izrael kárají za okupaci sporných území, ale málo zdůrazňují práva křesťanů či jiných menšin v muslimských státech, asi tak. A to se mi nelíbí, je to proti méme přesvědčení. Respektovat ano, tolerovat ano, ale lísat NE. Jsme Evropané, chceme žít po evropsku a komu se to nelíní, tak ať táhne......

Harpyje řekl(a)...

Nesmíte to vidět tak dramaticky, Kopretino.

Kopretina řekl(a)...

Jo všechno je možné. Takový blb mmf Černík, či Janeček, Juchelka,Vodník... To Janyška je proti Janečkovi či Juchelkovi kapacita.

A.S.Pergill řekl(a)...

Kopretino,
"Někteří "křesťané" pořád Izrael kárají za okupaci sporných území, ale málo zdůrazňují práva křesťanů..."
Jenže křesťané přesně tohle dělají jen a jen proto, že jsou to křesťané. K islámu zaujímají přinejmenším ambivalentní postoj a nejsou ochptni jít do jeho zásadní a destruktivní kritiky, protože tato destrukce by se následně zcela jistě obrátila proti křesťanství.
Islám, křesťanství i judaismus jsou falešné víry, vymyšlené, prosazované a šířené morálně bezcennými zločinci.

Kopretina řekl(a)...

Přesto Pergille věřím, že se najdou křesťané, kteří nepokleknou před Bálem, ne všichni křesťané jsme zbabělí "sráči". Píši proto "někteří křesťané", jsou "sráči", ale ne všichni. Nesmíme před Balem pokleknout a podvolit se zlu.

drak řekl(a)...

VV, k příspěvku z 29. ledna 2011 0:22,

Děkuji za věcnou připomínku, provádím tedy následující opravu mého příspěvku z 28. ledna 2011 23:29:

Slova:

"François Marie Arouet (Voltaire)" měním na:

"Evelyn Beatrice Hall (S. G. Tallentyre)"

Zbývá už jen dodat, že:

Na tom kdo ta slova napsal, zase až tolik nesejde. jakožto reakce na příspěvek paní Harpyje z 28. ledna 2011 18:49, to bylo naprosto k místu a věci.

Kdybych měl tolika volného času jako každý osel, tak bych měl kdy porovnávat českou a anglickou verzi stránek na Wikipedii. Za daného stavu věcí jsem nucen konstatovat, že volného času mám mnohem méně než každý osel.

stk řekl(a)...

A navíc, Draku, ani ta kolektivní vědma Wiki nemusí mít vždy pravdu. (A to se, prosím, nebavím o absolutní či relativní pravdě... ;-))

informace řekl(a)...

Draku,
vykašlete se na to. Šla jsem se schválně podívat na net a čtyři italské stránky, včetně slohových cvičení pro studenty, to uvádějí jako výrok Voltaira.
Na intelykenta a jeho kultůrní škytání se nedívejte. Co ten se mě už naurážel!

stk řekl(a)...

4 A.S.Pergill: Jsem bohužel vzdálen od věcí víry, nechápu zcela žádnou z nich. Ale nebráním komukoliv věřit v cokoliv. Třeba v to, že Elvis stále žije!

Pozn.: Pomalé viry typu Kuru-kuru (ano, vím že to nejsou skutečné viry), ale už dávno se mělo začít tyhle priony cvičit... Vrhače oštěpů a pěstní klíny to není to pravé nářadí pro vítězství v budoucí válce...

drak řekl(a)...

Harpyji, k příspěvku z 29. ledna 2011 9:43:

Vážená paní Harpyje, pakliže se Vás nějak dotkly komentáře STK a moje, ohledně planého a jalového konání v Evropském parlamentu, tak je mi líto, ale jak já tak i STK máme na něco takového ústavou zaručené právo. Jak já, tak STK jsme daňoví poplatníci a jako takoví máme plné právo komentovat způsob jak je s částí našich peněz nakládáno.

Co se té Arktidy týče, tak věcně vzato, mají o její využití zájem státy ležící kolem Severního ledového oceánu, velký zájem projevuje Rusko a navíc ještě i Čína. Státy ležící kolem Severního ledového oceánu jsou civilisované, ale o Rusku se to říci nedá a o Číně, pokud jde o její zahraniční politiku, také ne. Lze očekávat, že zahraniční politika Číny i Ruska bude velmi pragmatická a bezohledná. Pakliže se unijní parlamentáři domnívají, že jejich rezoluce situaci v Arktidě nějak ovlivní, tak já tento jejich optimismus s ohledem na zájmy Číny Ruska v oné oblasti nesdílím. Deklarace unijních parlamentářů se oproti přáním Číny a Ruska prosadí jen a pouze tehdy, bude-li v oposici proti oběma jmenovaným dostatek vojenské síly, jinak na nikoho a na nic nebudou brát ohledy. EU vystavená takovéto konfrontaci by bez NATO a USA sama o sobě asi nic moc neprosadila. Domnívám se tedy, že chce-li EU v zahraniční politice mít nějaký vliv, měla by přestat plýtvat penězi na nesmysly, jako živení stěhovacích firem mezi Bruselem a Štrasburkem a podobné velice hluboké smysluplné záležitosti a měla by se vzhledem k zvyšující se míře rizika vzniku konfliktů ať už na blízkém východě, nebo kdekoliv jinde, soustředit spíše na ochranu hranic a vytvoření nějaké reálné evropské vojenské síly.

Zatímco Čína si vyvíjí neviditelný stihač-bombardér, tak my v EU plodíme jalové fráze na tuny a sekám dluhy, které skupují Číňané. Bude to snad EU řešit oním paroubkovským: "Dluhy? Ty se přeci neplatí"? Jestli Vám to přijde nějak úžasné a rozumné, mě se to jeví jako sebevražedná blbost.

Pakliže máte nějaké výhrady ke kulturní a jiné zaostalosti lidí v ČR, či jejich plytkým projevům, měla byste si uvědomit, že díky německé politice a německým spoluobčanům došlo na podzim 1938 k podpisu mnichovské dohody a odtržení tzv Sudet. 15.3.1939 pak došlo k okupaci zbytku území. Válka nás moc nepovznesla a její přímý následek, tedy cca padesátiletý pobyt ve sféře vlivu ruského medvěda už to jen dorazily. Podstatný díl viny na tom všem má tehdejší Německo a Němci.

Nemusíte se mnou souhlasit, nemusí se Vám líbit co říkám nebo píši, ale opakuji, že toto je zatím ještě svobodný kyberprostor určený k tomu, aby si každý v mezích určité slušnosti a ohledu k druhým, říkal co chce, komu chce a jak často chce. Pakliže se domníváte, že je v nějakém příspěvku něco věcně vedle, můžete na to zkusit věcně reagovat a uvést věc na pravou míru. Pakliže se Vám něčí příspěvky vyloženě nelíbí, včetně těch mých, tak je nemusíte číst, můžete je ignorovat. Rozhodně ale nepočítejte s tím, že bych se z Vaší strany nechal nějak sekýrovat. Podívejte se do kalendáře, protektorát už je naštěstí dávno pryč.

informace řekl(a)...

Ale Draku,
Madame vzala trochu moc vážně tu figurku, do které se namáhavě sestylizovala. A tak trousí pichlavé poznámky, kde se to dá. Taky způsob jak upoutat pozornost.
Berte to takhle a pište dál. Píšete věcně a pochytila jsem od Vás spoustu informací.

drak řekl(a)...

informaci a STK,

Dík za zastání a pochopení.

Práci, která vyžadovala mou fyzickou přítomnost v serverovně jsem už odvedl, mohu tedy vyrazit směrem k domovu, něco pojíst a zbytek už zase uřídit buď ještě dnes, nebo zítra na dálku. Když se tak zamýšlím, odváděl jsem tento týden DPH a zase mi toho na účtě moc nezbylo, když sleduji úroveň odvodů tak včetně zdravotního a sociálního pojištění to činí určitě něco mezi 45 - 50%. Musím se pak podívat, kolik z toho co odvedu na daních, zůstane tady u nás a kolik se pak přepošle těm plkalům do EU. Chci vědět, kolik z každých 60 minut mé práce je odpracováno ve prospěch těchto pracovitých tvůrců veledůležitých deklarací. Doufám, že to se mnou nesekne.

Zatím dobrou :-)

informace řekl(a)...

Draku,
toho, že tlak evropských institucí na bilance členských států stále roste, a že evropské normy jsou pletorické a brzdí činnost evropské ekonomie, si všiml italský superministr financí Giulio Tremonti ve svém projevu na World economic forum v Davosu. Příliš mnoho norem a přílišná byrokracie, říká. «Un eccesso insostenibile, che comporta un costo elevato e che mette in difficoltà l’economia del continente». (Neúnosné množství, které s sebou nese zvýšené náklady a ztěžuje situaci evropského hospodářství.) Dnes mezi sebou nekonkurují státy ale kontinenty. A vyhrává ten, kdo je pružnější.
Nakolik různé evropské i mimoevropské lobbies ovlivňují činnost europarlamentu, který pak pro ně formuluje jim vhodné normy, o tom hovoří otevřeně italští europoslanci, kteří dobře znají mechanizmus fungování evropských institucí. Znají ho dobře i různé lobbies, vědí, že to jsou prakticky úředníci byrokrati, co sestavují text zákonů a direktiv. Odvolat se proti nim je těžká věc, protože orgán, který je v této věci kompetentní, je rada 27 států, která si s tím neumí poradit a tak řekne, že musí rozhodnout "Evropa". Je zapotřebí, říkají europoslanci, aby si všichni dobře uvědomili pro co hlasují, jaké bude mít jejich hlas důsledky pro národní komunitu.
h://www.ilgiornaledivicenza.it/stories/Regione/221880__adesso_le_regole_si_fanno_qui_ma_litalia_non_lo_sa/
h://www.ilgiornale.it/economia/tremonti_troppe_regole_leuropa_non_puo_crescere/29-01-2011/articolo-id=502519-page=0-comments=1

A.S.Pergill řekl(a)...

To Informace:
Prostě se jen prokazují slova euroskeptiků, že demokracie na úrovni takového soustátí, jako je EU je v principu nemožná (jistě v tom hraje roli i fakt, že EU byla zakládána s úmyslem demokracii v Evropě zlikvidovat, jinak by celá idea nevznikla v hlavách nedověšených nacistů a nedověšených pronacistických francouzských kolaborantů).

Harpyje řekl(a)...

Ten vlastenecký nátěr, který jste dal Vašemu rozhořčení, draku, ("Podívejte se do kalendáře, protektorát už je naštěstí dávno pryč") je velmi efektní. Něco o Sudeťácích by nebylo?

informace řekl(a)...

Pergille!
Faktem je, že jednotlivé evropské státy, které by jednaly osamoceně na vlastní pěst, nemohou v kontextu světové globalizace své zájmy uhájit. To na jedné straně. Na druhé ale jsou členské státy vystaveny důsledkům bezhlavé politiky vedení EU, kde převládají levicové multikulturalistické nebo smířlivé pozice. Kopretina na jiné stránce píše o "smlouvě s arabským světem k uzavření paktu EURABIA".
Ty evropsko-arabské dohody byly uzavřeny po energetické krizi v r. 1973 a 1974, a měly hlavně za cíl zajistit dodávky ropy z arabských zemí. Dohody z evropské strany obsahovaly závazek dodávání technologických znalostí a zažízení, zajištění volného pohybu arabských pracovních sil a záruky respektování jejich základních práv, jako nárok na zdravotní péči, školní vzdělání zdarma, vhodné bydliiště, svobodu nánoženského vyznání a pod. Na základě těchto dohod bylo vypracováno společné prohlášení v Kahiře v 1975 r. Ve všech následujících jednáních arabská strana vždy vyžadovala dodržování těchto článků. Na evropsko-arabském summitu v Hamburgu v 1983 r. tehdejší německý ministr zahraničí Genscher prohásil, že dohoda je jednotícím poutem mezi oběma stranami.
Tehdejší perspektivou, hlavně z evropské strany, byla ekonomická integrace s arabskými státy, vymanění se ze sféry eurodolaru. Ze strany Arabů zde byl i jiný projekt - politické, demografické, kulturní a náboženské integrace.
Podle některých politologů ten projekt už dosáhl jistých účinků nejen imigrací ale i činností kulturních arabsko islámských center. Vznikají kromě toho organizace, které si kladou za účel vytvoření nejen spolupráce ale integrace arabských a evropských institucí. Jednou z takových organizací je na př. Coppem, která má zprostředkovat těsnou spolupráci evropských a arabských měst. A to spolupráci ve všech odvětvích činnosti. V únoru 2008 r. se konalo v Dubai Forum evropsko-arabských měst, kde se plán integrace ještě víc rozpracoval. O pracích na foru si můžete přečíst:
http://www.coppem.org/public/allegati/coppem_news/CN29_IT.pdf
Z evropské strany můžeme pozorovat, že dodržování těchto dohod vedlo v podstatě k podřízení nebo spíš přizpůsobení zahraniční politiky k arabským zájmům.
V osmdesátých letech evropská levicová veřenost a politika stála na pozicích aktivní spolupráce s jihadistickými režimy, otevřela hranice imigrantům a jak finančně tak politicky podporovala teroristickou ofensivu Arafatova OLPu.
Jaká je dnešní situace, můžete posoudit sami, stačí vzpomenout na humanitární pomoc flotily namířenou do pásma Gázy a na opatrné oficiální reakce. Anebo na nedávný projev A. Merkel o politice multikulturalismu.
Problém je, že Evropa nemúže jako beran se sklopenou hlavou pokračovat ve staré politice, musí ji realisticky přehodnotit a vystupovat se společnou pozici všech států. Na druhé straně myslím, že jedině společná politika všech může problémy, spojené s imigrací, energetickou závislosti, kulturními a náboženskými otázkami nějak řešit.

Kopretina řekl(a)...

Musí být zde dobrá vůle. Wilders se snaží situaci změnit, stejně tak Jose Maria Aznar, Informace, je nutné, abychom zrádcovskou, levicou elitu přestali podporovat a zvolili si lidi dobré vůle. Obyčejným Němcům, Holanďanům nebo Francouzům se islamizace nelíbí (úspěch Wilderse, Marie Le Pen/ové). Je naléhavě potřebné zvolit si novou vládu založenou na pravicových postojí, která hlásá zodpovědnost každého člověka,nepodlézet muslimům, prosazovat evropské hodnoty, ne právo šaria...

drak řekl(a)...

Harpyji k 30. ledna 2011 11:37:

Sudeťáci mi zajímají jen do té míry, do jaké jsou německými propagandisty, potažmo vlastníky českých médií zneužíváni k zamořování českého mediálního prostředí za účelem vyvolávání pocitu provinění v jedincích, kteří se se nechají snadno ovlivnit, protože odmítají používat vlastní rozum a zamyslet se objektivně nad všemi souvislostmi. Naštěstí už došlo k určité imunisaci prostředí, takže to už není tak nebezpečné jako dřív. Proto i můj zájem o tu věc slábne, není to už ani zajímavé, ani nebezpečné, je to prostě vyčichlé, asi jako včerejší noviny.

drak řekl(a)...

Informaci, Kopretině a Pergillovi:

Jednotlivé samostatné evropské státy by v globální konkurenci skutečně nečekalo nic, co by byly schopny nějak významně ovlivnit. Dříve či později by se staly jen pasivním přívažkem událostí přicházejících z okolního světa, ty velké by sice vzdorovaly o něco déle, ale nakonec by to semlelo všechny. V soužití s islámem také nemáme budoucnost, soužití s islámem není možné, na to je příliš sebestředný, ambiciózní, rozpínavý a agresivní. Islám zatím jen čeká, až díky naší pasivitě a nečinnosti, tedy vlastní blbostí a nečiněním zeslábneme natolik, že si to pak ve vhodný okamžik bez boje převezme a my pak dopadneme podobně jako kosovské menšiny, prostě buď někam zdrhneme, bude-li kam, nebo bude po nás. To druhé je pravděpodobnější.

Jediná cesta z průšvihu ven opravdu vede tudy, jak to naznačuje paní informace, tedy prostřednictvím rozumné společné celoevropské politiky. Myslím, že by se Evropa měla federalizovat a také si myslím, že by ti salónní marxisté, trockisté, maoisté a další odnože multikulturních cvoků se sebevražednými tendencemi opravdu měli být odstraněni od válu a nahrazeni někým churchillovského ražení, kdo ten kontinent dokáže na rozumných principech sjednotit, federalizovat a zajistit mu prostřednictvím rozumného hospodaření se společnými zdroji a přiměřeného posílení společných ozbrojených složek nějakou další budoucnost pro původní obyvatele kontinentu.

Kopretina řekl(a)...

Draku, naprosto přesně! Pryč s Ashton, sláva Wildersovi.

informace řekl(a)...

Kopretino,
jestli se Vám tu v zákoutí staré diskuze můžu s něčím svěřit s tím, že to nebudete opakovat dál, tak Ashtonka je podle měho velká kráva. Nic blbějšího si už vybrat nemohli.

Kopretina řekl(a)...

Ano, to je! Ashtonka je komunistka a Baroso maojista.
Nyní situace v Egyptě:
Exodus z Egypta, Američani prchají, bohatí Egypťané prchají, Izrael stáhl své lidi domů, Češi zůstávají.
http://eretz.cz/content/view/10092/41/
Aby nebylo pro naše lidi pozdě.

A.S.Pergill řekl(a)...

Draku,

jakákoli struktura typu EU nutně musí být levicová až levičácká, a na udržení té levicovosti bude EUrověrchuška ochotna zlikvidovat jakoukoli demokracii. Je to dáno tím, že v této struktuře mají hlavní slovo nikým nevolení a nikomu neodpovědní úředníci, které by posun politického kormidla EU doprava jednak obral o pravomoci, jednak o zdroje jak legálních tak ilegálních příjmů (včetně obrovské šedé zóny mezi nimi).

Scénáře dalšího vývoje EU jsou v zásadě jasné ve třech základních variantách (s mnoha podvariantami):
A - totální udušení demokracie, byť s formálním uchováním některých jejich prvků v bezzubé a bezcenné podobě (konec konců, volby byly i ve stalinském Rusku)
B - občanská válka na institucionálním principu, např. EUroparlament, jediná EUroinstituce s jakousi demokratickou legitimitou, versus EUrokomise a další zcela nedemokratické struktury; asi s podobným rozdělením sil, jako byl boj mezi královským a parlamentním vojskem v Anglii (ukončený popravou Karla I) nebo boj mezi parlamentem a royalisty za revoluce ve Francii
C - občanská válka na územním / státním principu, poněkud se podobající občanské válce v USA
D - nevylučuji, pochopitelně, nějaký další mechanismus, jaký si prostě nedokážeme představit, protože pro něj v historii není dostatečně zřetelný precedens

Na druhé straně ale i scénáře zahrnující boj lidí proti muslimům a islamizaci nejspíš budou blízké konfliktům sub B nebo C, protože:
a- islamisté jsou zcela jednoznačně nástrojem EUropeistů, v podstatě jim slouží jako SA Hitlerovi (zabíjení a zastrašování politických protivníků)
b- Evropa se začíná proti islamizaci bouřit a část politiků se v tomto smyslu orientuje, pokud by ke střetu došlo na úrovni EU institucí, výsledný konflikt by konvergoval ke scénáři B, pokud by základem střetu byla různá míra islamizace zemí EU a konflikt mezi nimi, konvergoval by konflikt ke scénáři C.

informace řekl(a)...

Pergille, Vy jste si spletl povolání. Proč to nezkusíte v Pentagonu? Je škoda nechat podobné strategické a analytické schopnosti ležet ladem.

STK. řekl(a)...

Pokud vím, Informace, Pergill je skoro přesně tam, kde by měl být. Je prostě analyticky myslící člověk. Je to divné, ale i takoví jsou. Drak je druhý takový exemplář. Taky myslí přímo hlavou. I když někdy mám pocit, že to některým jiným hostům neuvěřitelně hýbe žlučí.

A navíc pořád platí to naše české:
Sedávej panenko v koutě,
jsi-li dobrá, najdou tě!
;-)

informace řekl(a)...

STK,
myslíte, že věhlas Pergilla doletí až do Pentagonu a že pro něj přijedou se zlatým kočárem, taženým párem obrněných vozů? To by bylo slávy! Doufám, že mě na to pozvete, abych na rozloučení přijela v přestrojení Mata Hari.

Harpyje řekl(a)...

Myslí hlavou! Kdo by to řekl!
To aspoň Dzp. Janyška o sobě prohlásil, že myslí kusem masa, které má v dutině lebeční. Výsledek potom vypadá takto:
"To jen civilizace postupuje i v arabském světě a šíp času zrychluje následkem multiplikace z přímé komunikace ! Dzp."
Janyška je též analyticky myslící.

informace řekl(a)...

No, žlučí to už pohnulo a to hned po ránu našemu Cenzorovi. Sláva, že tu Cenzor je, jinak byste, Pánové, plácali nezřízeně a bez zábran sebekontroly.

Harpyje řekl(a)...

Pokud jste získala dojem, že jsem Vám tuto funkci uzurpovala, tak Vás mohu ujistit, že tento dojem je mylný, Informace.
Nepochybuji o tom, že Vy tu dvojitou zátěž - informování a cenzurování - zvládnete s lehkostí a subtilností Vám vlastní.
Nebbich.

informace řekl(a)...

Ale, kdepák, Harpyje,
zas nerozumíte legraci? Asi jsem zas moc "subtilní", sorry! Češi a Němci jsou vůči italské legraci nějak "nepropustní a nepromokaví", jak jsem viděla.

stk řekl(a)...

Ještě, že jsem 25%-ní Moravák...

Větší vlastenec řekl(a)...

Malá lekce opravdové svobody

Je mi líto, vážená paní Harpyje, ale s pokusy umlčet naše vzdělané a přímo hlavou myslící vlastence zde neuspějete.
Vlastně – NENÍ mi to líto. Naopak jsem rád, že přes dvě desetiletí euroamerické okupace a brutálního potlačování práv proletariátu jsme se nepoddali, že stále hrdě vzdorujeme pokusům o naše umlčení. Ano, jednou smeteme nenáviděný kapitalismus a demokracii jako egyptští pracující právě svrhávají prozápadní režim Mubarakův.

Vy si z našeho hrdého vzdoru můžete vzít ponaučení, vážená paní Harpyje : Svobodu nelze trvale potlačovat.
Asi namítnete, že lid evropských zemí žije v podmínkách kruté nesvobody celá tisíciletí, s výjimkami krátkých světlých okamžiků (např. Spartakovo povstání, spanilé jízdy husitů do Evropy, Pařížská komuna, povstání Spartakovců v lednu 1919, NDR). Jistě, máte pravdu; ale právě příklad sovětské a naší svobody dává utlačenému lidu Evropy a Ameriky naději na lepší život. Důkazem je existence komunistických stran v kapitalistických zemích. Naši vzdálení soudruzi drží pochodeň svobody v temnotách, rozžíhají plaménky naděje ve ztýraných srdcích uražených a ponížených.
A my zde ve vlasti, přes dočasný ústup spravedlivého společenského zřízení, na něj nezapomínáme. Nezapomínáme na socialismus, na spravedlnost a solidaritu, na svobodu tisku, na svobodné volby.

Teď si s hrůzou uvědomuji : Vždyť Vy jste NIKDY VE SVÉM ŽIVOTĚ nebyla u svobodných voleb, že ano ?! Vaši rodiče Vás odvlekli do země násilí a bezpráví v poměrně útlém věku, a do vlasti jste se vrátila až po roce 1989, již v době nastupujícího euroamerického útlaku. Ach, jaký to zlý osud !

V podstatě nevím, vážená paní Harpyje, jak bych Vám mohl přiblížit ten krásný pocit svobody, který jsme my roduvěrní Češi a Moravané (a v podstatě všichni Slované) zažívali u Voleb do zastupitelských orgánů. Jistě, my jsme STÁLE dýchali volně, stále jsme žili šťastně, ale volby – to byl prostě svátek. Jako třeba 1.máj nebo 25.únor nebo výročí VŘSR.
Nevím – pamatujete si alespoň volby do funkcí ve Vaší pionýrské organizaci ? Snad ano; prostě celostátní volby byly podobné, ale samozřejmě byly mnohem významnější, větší, radostnější.

Ale nejenom zážitek svobodných voleb Vám chybí, vážená paní Harpyje. Postrádáte i plný prožitek každodenního radostného života v socialismu, v jistotách a prosperitě. A také kvalitní vzdělání, jaké máme my, absolventi českých a moravských škol ! No řekněte (tedy napište) sama : Učili Vás kvalitně o VŘSR a světové socialistické soustavě, v těch úpadkových, kapitalisty ovládaných školách v několika evropských státech, které jste absolvovala ? Dozvěděla jste se tam o děsivém životě ujařmeného proletariátu nesocialistických zemí ? Troufám si odhadnout Vaši odpověď : Ne a ne.

Zkrátka a dobře, vážená paní Harpyje, my opravdoví vlastenci-neemigranti jsme schopni Vám poskytnout nezapomenutelné lekce opravdové svobody, lekce opravdové, to jest socialistické demokracie.
Prostě, budete-li pečlivě číst příspěvky nás bytostných milovníků svobody zde v Doupěti, budete mít náskok před ostatními Evropany. Takže za nějaký čas, až začneme osvobozovat Evropu od tyranů a zrádců všech, budete schopna předat zde získané vědomosti o svobodě a opravdové demokracii svým německým sousedům-fašistům. A možná, že se díky tomu stanete i poslankyní Místního národního výboru.

„Všeobecné volby se konají a probíhají i v některých kapitalistických zemích, takzvaně demokratických. Ale v jakém ovzduší tam probíhají volby ? V ovzduší třídních srážek, v ovzduší třídního nepřátelství, v ovzduší nátlaku, který vykonávají na voliče kapitalisté, statkáři, bankéři a jiní kapitalističtí žraloci. Nelze takové volby, i když se konají na základě všeobecného, rovného, tajného a přímého volebního práva, nazvat úplně svobodnými a demokratickými volbami.“ (J.V.Stalin, projev na voličské schůzi v Stalinském volebním okrsku města Moskvy, 11.12.1937)

***Volte ČSSD a KSČM !***

Harpyje řekl(a)...

Mrkněte se, Vlastenče, jak ta civilizace postupuje v Jemenu, a jak ten šíp času zrychluje následkem multiplikace z přímé komunikace.
http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-64034.html

Harpyje řekl(a)...

Byl zde, a ztratil se. Můj příspěvek. :-(

A.S.Pergill řekl(a)...

Informace,
od té doby, co USA zrušily jednotku, která měla na výložkách zkřížené zkumavky, mě tenhle stát zas až tak moc neláká. Navíc s moslemínským presidentem, který to cíleně kočíruje do (_!_)
Ale vidět vás převlečenou za Matu Hari (předpokládám že v sukýnce z banánových listů), to by tedy bylo něco :-)

informace řekl(a)...

Pergille,
třeba bych si v tý banánový sukni zrovna vostudu neutrhla, jak narážíte, jízlivče!
Ale pro Vaše poučení tu sukničku nosila Josephine Baker. A na tu nemám hlas.
Ale o podívanou na Vás, sedícího na bombě nebo na raketě, co letí proti šikům musulmánů, bych nerada přišla.