sobota 30. července 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Na dovolenou se odebraly i záchody

Pondělí 30. července
Poklid prázdninového dne narušil v 7:30 telefonát vedoucího Duto Hlava z dovolené v Bludné Noře. Mobil má vypnutý, ale volal ze stabilu. Chtěl Drna. Ten loví ryby na Slapech. Chtěl Ambrože. Je někde s Kočkou. Tak Juniora. Je na střeše Fotrovy chaty. Pravil jsem, že díky klouzavé prac. době se dosud nedostavili na pracoviště. Duto slíbil, že se na nás asi zítra podívá.


Úterý 31. července
V 7:00 byli všichni textárníci na pracovišti - krom Nunváře, který je stále chorý. A vedoucího Hlava, který ale slíbil, že se na nás zajede podívat z dovolené. Nepřišel ani nezavolal. Byli jsme opravdu smutní.

Středa 1. srpna
Duto nezavolal a nepřišel ani dnes. Drn nám ukazoval, jak velkou rybu chytil v pondělí na Slapech. Málem. "Jo na Bajkalu, to byly úlovky," zasnil se. "Tam se ale mohlo lovit dynamitem."

Čtvrtek 2. srpna
Ráno v 7:30 volal Duto ze stabilu a slíbil, že se na nás přijede z B. Nory podívat. Seznámil jsem ho s našimi problémy se záchody: Nejdřív si jdeme do jednoho pro toaletní papír. Pak vystojíme frontu u toho, který splachuje. Pak míříme k tomu, kde teče voda z kohoutku. Jen horká. Na dalším si utíráme ruce. Jediný neliberalizovaný instalatér, který na vedlejšák doplňuje i papíry na záchodech, má dovolenou.

Pátek 3. srpna
Duto Hlav se na nás nepřijel podívat z dovolené, jak sliboval. V sodobaru došel kysličník. Nesplachuje už žádný záchod. Rozbil se i odpad v kuchyňce - což je v této situaci vlastně výhoda, protože kýbl pod dřezem je stále plný. Ještěže nastupuji dovolenou - snad to během ní někdo v Č. Textárnách všechno uvede do cajku!
............................................

Sobota 4. srpna

Z listárny Moby Dicka

Naše firma před několika lety ušetřila 10 milionů, protože si nesjednala servisní smlouvu na superdůležité zařízení. Nedávno se na něm objevila porucha (v pátek odpoledne:), která zatím není fatální, ale zařízení vlastně pracuje už bez zálohy. Náš Duto Hlav objednal dodávku nutného náhradního dílu u těch odvrhnutých servisáků telefonicky - jde o havárii. Protože nám ty náhradní díly nedrží na skladě (bez servisní smlouvy), přivezl je v pondělí kurýr ze Švýcarska. Ovšem servisáci odmítají onen ND pustit z ruky, dokud do ní nedostanou alespoň podepsanou objednávku! Ty podpisuje náš Běsný Kokot - od onoho pondělka na 14tidenní dovolené. Objednávka mu přes SAP už "spadla do počítače" - a teď už ji nikdo jiný vyřídit nemůže...

Pěknou dovolenou přeje čtenář F. N.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

7 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

To je úžasný systém koordinace toalet, úplně mě to vzalo, paľcí vvěrch! Okamžitě se mi vybavilo, jak to (nedokonale) bylo před třiceti lety z pudu sebezáchovy lidma samočinně zavedeno ve 12. budově Svitu... genialita je v jedmoduchém nápadu. V prostotě. V osvícení. Jak elementární, milý Watsone...

Kopretina řekl(a)...

Jakube, jaké bylo setkání s členy s ICEJ...?

drak řekl(a)...

SAP dovede být děsný, až nesnesitelný, o tom žádná, ale řekl bych, že ono peklo ze života, které činí svým uživatelům, pramení z nadpoloviční většiny z toho, že se odflákne implementace. Implementace se odflákne proto, že potenciální uživatelé vědí starou belu o SAPu, implementátoři jsou buď líní, nebo neschopní jim to vysvětlit, budoucí uživatelé jsou líní nebo neschopní SAP pochopit, mezitím co se o to neúspěšně obě strany pokoušejí dojde čas, no a tak to pak implementátoři pod tlakem okolností nějak "spatlají" a ono to pak funguje všelijak, většinou blbě a otravně, ačkoliv kdyby se ta počáteční fáze byla zdařila lépe, mohl by i ten v jádru nepřívětivý SAP, být mnohem příjemnějším nástrojem.

Větší vlastenec řekl(a)...

ABB a Palach
aneb
Snad je jim lépe

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Z vrozené ohleduplnosti jsem nechtěl tu smutnou událost komentovat bezprostředně, ale nyní se k ní prostě musím vrátit : Jak jste si možná povšimli, v uplynulém týdnu se stala nemilá věc - někteří zdejší vlastenci přišli dočasně o rozum.
Ano, přirovnání Jana Palacha k Andersi Behringu Breivikovi je důkazem pomatení smyslů; doufejme, že jen přechodného. Doufejme, že dotyčným vlastencům je již lépe, že na svůj záchvat pohlížejí více s humorem než se zděšením – jako na již odeznělý následek nějaké intoxikace či horečky.
Doufejme, že tento „úlet“ bude ponaučením pro všechny zdejší přispěvatele; že si každý z nás na monitor přilepí lísteček s varováním Na Doupě píšu jen za střízliva !

Čest práci a Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Další pozůstatek germanizace odstraněn !

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci, ČTK právě uveřejnil velmi potěšitelnou zprávu : Požár zachvátil Petrovu boudu v Krkonoších.
Srdce každého opravdového českého vlastence poskočilo radostí – s tzv.Petrovou boudou mizí další z pozůstatků násilné germanizace našich hor. Na uprázdněném místě vyrostou krásné apartmány pro naše a ruské vlastence, se saunou, krytým bazénem, kuželníkem a podzemním parkovištěm. Příjezdová cesta od Špindlerovy boudy bude rozšířena a upravena pro hustší automobilový provoz.
Prostě – čechizace vítězně postupuje.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Petrovka lehla popelem ! Sláva a Nazdar !

Teď ještě maršovský zámek, na jehož čechizaci od roku 1945 pilně pracuje Matka Příroda i generace našich vlastenců. Už jsem o tom před časem psal - o koupi zámku v Horním Maršově projevil zájem potomek původního majitele, tedy krvežíznivý Němec. Naštěstí současný majitel, náš starší ruský bratr a soudruh, zámek Němci neprodá, raději jej zbourá. Na místě temného sídla nepřátel bude stát krásné kasino resp. krásný dům spaciálních sociálních služeb (tzv. nevěstinec), v místě temných rejdů německých feudálů a fašistů se budou rekreovat ruští i naši pracující.
Tak to má být a tak tomu i bude. V Praze již náš slovanský unikulti živel vítězí nad dotěrnými a falešně zdvořilými multikulti Orientálci, v pohraničí hoří staré odporné německé boudy a padají staré odporné německé zámky.
Naše vítězství je konečně na dohled; pak bude naše vlast opět zemský ráj to na pohled.

Co je české, to je hezké, co je ruské, to je krásné !***Volte ČSSD a KSČM !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm ...
Má být : "...krásný dům speciálních sociálních služeb ..."

Za chybu se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.