sobota 23. července 2011

MOBY DICK 2001: Duto Hlav na dovolené

Pondělí 23. července
Z dovolené se vrátil Drn, nastupuje na ni Hlav. Totiž měl na ni  nastoupit - ale nenechal si ujít pravidelnou managorskou poradu na Severním Městě, po níž následuje managorský oběd v závodní restauraci na Jižním Městě. Celých příštích 14 dnů nepřijde - jenom mu musí Drn každý den ráno v 7:30 nahlásit na služební mobil "stav našeho pracoviště."



Úterý 24. července
Sekretářka Vykulená je už od víkendu na dovolené v Bludné Noře, dneska za ní odjíždí i vedoucí D. Hlav. Při hlášení, které mu v 7:30 telefonicky předával mektárník Drn si však vzpomněl, že si musí v práci ještě něco drobného zařídit. Stavil se zde cestou za Viki. Odešel v 18:00.

Středa 25. července
V 7:30 podal mektárník Drn hlášení o stavu pracoviště na mobil D. Hlava, t.č. na dovolené. V 7:45 zavolal Hlav zpět. Hovor bral Junior. Ukázalo se, že Drn strašně drmolí a není mu rozumět. Hlášení musel Junior zopakovat. Pak mu Duto nadiktoval ještě několik upřesňujících instrukcí. Skončili v 10:04.

Čtvrtek 26. července
Dnes předával hlášení o stavu pracoviště Ambrož. Přesně v 7:30 zavolal na služební mobil dovolenkujícího se Duto Hlava. Pravil: "Hlásím, že během mé služby se nic zvláštního nestalo." Načež zavěsil. V 7:31 telefonoval Duto zpět. Vyžádal si Ambrože a hovořil s ním do 11:13.

Pátek 27. července
Hlášení o stavu pracoviště pro Duta připadlo tentokrát na mě. V 7:30 se mi však nepodařilo spojit se s jeho služebním mobilem. Ani v 7:35, 7:40, 8:00, 9:00, 12:00. Ve 13:55 přišel mail s oznámením: "Služební mobil (Dutovo číslo) je pro překročení plánovaného hovorného na III. kvartál dočasně odpojen." Prázdniny začaly!
...........................................
Sobota 28. července

Z listárny Moby Dicka
Vážený Moby,
chápu, že nemít problémy s počítači (jak jsi je popsal v květnu), tak si čtenáři neužijí legrace. Chci pouze upozornit, že převod hardwaru po liberalizovaných kolezích má vypadat takto: Správné údaje na intranetu o tom, komu je přidělen který PC, se prohlásí za chybné, opraví se tak, jak chcete mít počítače rozdělené po realizaci TRANSFERU zaměstnance a nejhorší krámy se po odchodu nadbytečných zaměstnanců odevzdají, neb byly jejich, že? Zatím nikdo nevyslal signál, že by to nefungovalo, jenom se s tím musí začít dříve než po odchodu "identifikovaných rezerv".

Pěkné léto přeje Doubravka
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: