sobota 2. července 2011

MOBY DICK 2001: Vytváření filozofie odpovídající strategie pro podmínky rozvoje

Pondělí 2. července
Odpoledne se vrátil vedoucí ing. Duto Hlav z prac. porady se štůskem nových platových výměrů. Zapadl do kanclu a s nikým se nebavil. S novými lidmi nás má na krku už 6 a k rozdělení mu zůstalo nejspíš jen těch 350,- Kč. Chudák! To rozhodování mu nezávidím.




Úterý 3. července
Noví kolegové Nunvář s Drnem šli dnes k Duto Hlavovi pro nové platové výměry. Vyšli značně rozladěni. "Myslí si, že se pro těch pár stovek navíc přetrhnu, ne?" nechal se slyšet Drn. Nunvář si šel mlčky natočit do kanystrů nějakou vodu ze sodobaru. Poté prohlásil, že je mu nevolno a šel se zneschopnit. Lituju ho - venku je tak krásné léto!

Středa 4. července
V práci je mrtvo. Viki je na služební cestě v Bludné Noře, Nunvář ochořel, Drn si vzal dovolenou. Nám třem zbylým rozdal Duto naše nové platové výměry se slovy: "Máte to všichni lepší - zvyšuje se horní limit vaší třídy. Jo a dokonce vám zůstávají i platy!"

Čtvrtek 5. července, státní svátek
Vedoucí Duto Hlav mi telefonoval domů z B. Nory. Právě se dověděl, že měl v pondělí odevzdat za naše oddělení pololetní mekty a tlachy. Kvakoš mu termín prodloužil o týden. Duto mě vyznamenal - mohu jít zítra do práce a napsat to za Nunváře i Drna. Dostanu zaplaceny sváteční příplatky. Juch!

Pátek 6. července, státní svátek
Šrotím v práci. Píšu mekty a tlachy. Jsou to vlastně jenom texty, rozšířené o některá další slova. Místo "plánování" je "strategie plánování", místo "skladování" "filozofie skladování" a místo "rozvoj" - "vytváření filozofie odpovídající strategie pro podmínky rozvoje".

(PS 2011: Už nemáme skladníky, ale filozofy. Oni ti filozofové ve skladech pracují už od roku 1948!)
..............................................
Sobota 7. července

Z listárny Moby Dicka
Milý zaměstnanče M. Dicku,
všechny české textárny nyní přijímají "Etické kodexy", ale asi jenom ta naše otevřeně deklaruje svoje "nejvyšší zájmy":

1. Maximální výnosy akcionářům
2. Uspokojování potřeb a přání klientů
3. Vysoká kvalita poskytovaných služeb
4. Vytváření odpovídajících podmínek pro rozvoj zaměstnanců

Nejdřív zisk, pak zákazník, pak kvalita - a zaměstnanec až nakonec. Tak se nediv!

Zaslal čtenář I. J.

(PS 2011: Přičemž bez zvyšování kvalifikace zaměstnanců se snižuje rozvoj služeb a jejich kvalita, načež jsou zákazníci nespokojení a zisky klesají. Pročež - pro zachování výnosů - se snižují výdaje, katují kostky, ruší podpora rozvoje zaměstnanců, snižuje jejich počet, zhoršuje kvalita služeb a snižují výnosy akcionářů - až do krachu firmy...)
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

4 komentáře:

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážení vlastenci Moby Dicku a I. J. - taková je děsivá realita kapitalismu a demokracie : Nejdřív majitelé (soukromokapitalisti, akcionáři a jiní podobní), pak zákazníci, a teprve úplně nakonec vlastní zaměstnanci.
To jest, úplně opačné pořadí než v našem přirozeném slovanském společenském systému, socialismu.

Ale nezoufejte; i díky Vašim textům a příspěvkům se náš společenský systém brzy navrátí, a s ním i vláda věcí lidu do našich rukou. Pak opět první budou posledními a poslední prvními.
Tedy, aby nedošlo k mýlce : Soukromokapitalisti a akcionáři (a jiní podobní) půjdou do pracovně-převýchovných táborů jako první.

Ano, v socialismu bude opět zaměstnanec na prvním místě. Opět bude platit pokrokové české heslo "Náš zákazník - náš soudruh". Opět budete moci na klienty-drzé čumáky hezky česky házet bobek.

A tančit, tančit se bude všude !

Anonymní řekl(a)...

Pravidla pro lidský život

Člověk obdrží při narození tělo, které bude jeho tělem po celý jeho život, bez ohledu nato zda je má anebo nemá rád.

V celodenní škole zvané život, je člověku neustále předkládána lekce k učení.

Člověk má na vybranou buďto tu lekci se naučit; anebo vše pokládat za malichernost, které se nemusí věnovat pozornost a síly.

Vývoj je neustálé učení lekcí.

Neexistují chyby, pouze lekce k naučení. I tak zvaně chybně pochopená lekce přispívá k růstu. Skutečnou hloupostí se to stane teprve tehdy, když se člověk nepoučí a předkládanou lekci neustále chybně chápe.

Lekce k učení je člověku předkládána v neustále se měnících formách do té doby, dokud se člověk lekci v plné míře nenaučí.

Když se člověk lekci v plné míře naučí, je mu okamžitě předložena nová lekce k učení. Neexistuje jediná vteřina bez lekce k naučení.

To co člověk vidí ve svém okolí je pouze zrcadlovým obrazem jeho JÁ. To co člověk na druhém nenávidí anebo na druhém miluje, nenávidí anebo miluje na svém JÁ.

Co člověk ze svého života udělá záleží pouze a pouze na něm samém, to je na tom jak rychle pochopí lekce mu předkládané.

Člověku jsou dány k dispozici veškeré nástroje a zdroje, které k naučení lekce potřebuje. Když si člověk myslí, že něco nemá, tak to nepotřebuje. Člověk má na vybranou co s těmi nástroji a zdroji udělá.

Odpovědi na veškeré otázky jsou v člověku samém. K jejich získání musí se člověk poznat sám sebe, a potom sobě plně důvěřovat.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak se stát dobrým Čechoslovákem

Považte : Maďarský německojazyčný sionista, a je dnes vším naším lidem uznáván za našince !!
Jak se to mohlo stát ? Vždyť kdyby se byl dožil našeho osvobození Sovětskou armádou, odsunuli bychom jej humánně z naší země či pod naši zeminu !
Stefan Lux *) je však pro nás dobrým Čechoslovákem, neboť obětoval svůj život v boji proti fašismu. Zabil tak dvě mouchy jednou ranou.

Hezkou neděli všem opravdovým českým vlastencům a vlastenkám.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Viz výjimečně hezký český článek „Přišel mezi světové politiky a zastřelil se“, uveřejněný na Lidovkách, protilidovém plátku vlastněném velkoněmeckým velkokapitálem.

Harpyje řekl(a)...

Přečtěte si, Vlastenče, obsáhlý článek na francouzské Wikipedii. Je určitě informativnější a lépe napsaný než článek v Lidovkách.