pátek 1. července 2011

MOBY DICK: Hodní sportovci

Konec energetiky v Evropě, sportovní mafie a nezdražování jízdného
*************************************************************
Neděle 26. června 2011
Češi by si měli uvědomit, že si Němci vybrali cestu ekologie. Pokud se rozhodnou pokračovat v budování jaderné energie, půjde německé obyvatelstvo proti vám." (Hans Josef Fell, energetický expert expresně expandujících extremistických německých Zelených v rozhovoru pro Hospodské noviny.) Němci - dle Fella  - zruší i tepelné elektrárny na uhlí a plyn. Slunce a větru mají prý dostatek.
Zpátky na stromy? Ne - ty budou spálené. Topit dřívím je totiž ekologické.

Po 40 letech začínají v Kambodži soudy nad fýrery Rudých Khmérů. Bude za 40 let soudit Evropa své Zelené Khméry?
I když ano, pak stejně pozdě!

Žokej Jan Rája na koni Roches Cross vyhrál České derby. V tomto závodě smí kuň běžet jedinkrát v životě. Trenér Josef Váňa Rájovy důvěřoval, i když ten si 14 dní před závodem právě ve Velké Chuhli rozdrtil klíční kost. Dostal umělou. Váňa ví z vlastní zkušeniosti, že "silná povaha se tím nemůže nechat rozházet."

Pondělí 27. června 2011
Po devíti či devadesáti hodinách jednání se koalice shodla: TOP 09 bude respektovat dohodu o personáliích mezi VV a ODS. ODS na požadavky VV o odstupu svých ministrů nehodklá přistoupit. VV trvá na tom, aby se přidaly dodatky do koaliční smlouvy. ODS říká, že koaliční smlouva dodatky nepotřebuje. VV zopakovaly svoje ultimátum, které končí 30.6.2011, jinak...
Koho to zajímá? Nuda, nezájem!

Prezident fotbalové ligy, kouč jedenadvacítky, reprezentační hráči, rozhodčí, sázkové firmy, sponzoři a další sportovní mafiáni v počtu 85 osob byli obviněni z ovlivňování zápasů. Disciplinárka nula bodov - protože vše se provalilo až po tom, co UEFA předala seznam 40 "podezřelých" zápasů z let 2009 a 2010.
Klientelismus ve sportu i politice, uplácení, korupce, to jsou skutečné důvody - krom rozjazování veřejných peněz, které s tím ovšem úzce souvisí - vedly k řecké krizi!
Jo, mluvili jsme o řeckém fotbale.

Zástupci Sigmy Olomouc jsou spokojeni. Kauzu uplácení Bohemky Praha z roku 2009 disciplinární komise odložila. Prý, až jak rozhodne soud. Disciplinárka českého fotbalu je zjevně na houby, stejně jako ta řecká.

Ivan Hašek, který včera nečekaně odstoupil z čela Českomoravského fotbalového svazu, se okamžitě stal trenérem saudskoarabského klubu Al Ahlí.

ČMFS provedl zásadní změnu: Přejmenovaůl se na Fotbalovou asociaci České republiky. Do čela nového FAČR by se mohl opět postavit starý známý vepřový půlkař František Chvalovský (Hašek v čele byl stejně jeho vynález). František Ch. prý "dovedl získat peníze" jako nějaký arabský šejk.

Petra Kvitová postupuje do čtvrtfinále ve Wimbledonu.

Úterý 28. června 2011
Řecko: Zemi sužuje dvoudenní stávka. Demonstrantů je jen 20.000, ale komunistoidní bojůvky v počtu 1.000 jedinců ničí obchody a zapalují odpadkové koše. Parlament projednává škrty.
Řekové volají: "Proč bychom měli něco platit, když jsme nic neukradli?" Jenom jsme byli zaměstnanci rozhazovačného státu. Od základu daní jsme si odečítali 12.000 €. Nově to bude pouze 8.000 €. Což je asi 200.000 Kč.
Jen aby si čeští odboráři nechtěli vystávkovat aspoň to, co je jejich řeckým soudruhům málo!

Afghánistán: Prezident Hamíd Karzáí, stoupenec Západu a velký demokrad, si společně se svou rodinkou rozebrali asi miliardu dolarů ze soukromé Kabul Bank. Ministři a jejich příbuzní si koupili nesmyslné vily na nesmyslných umělých ostrovech v nesmyslné Dubaji. Dárcovské země i MMF vyjádřily "neochotu" posílat dále "hospodářskou pomoc" na účty zlodějů.

Bývalý přednosta bývalého ČMFS šejch František Ch. dostal po 10 letech vyšetřování a souzení 10 let natvrdo. 1,4 mld. Kč, které mu velkomyslně poskytla Komerční banka, použil na splácení starých dluhů. Místo prasečích půlek kupoval celé fotbalisty. Ale Blšany měly ligu! Fr. Ch. a jeho čtyři nepravomocní spolupodvodníci se odvolali. Mají dobrou naději na podmínku. Pokud někdy rozsudeka nabyde právní moci, smí KB podat další, tentokrát civilní žalobu na vydání majetku. Fr. Ch je avšak chud, rodinnou vilu prodal dceři, další majetek rovněž rozprodal a penízky jsou nejspíše - někde v Dubaji na nesmyslných ostrovech.
Nešbýt tohoto hloupého časového souběhu, mohl se Fr. Ch. opět stát šéfem českého fotbalu. Mezi spolumafiány ve FAČR i UEFA je nesmírně oblíben.

Petra Kvitová postupuje do semifinále ve Wimbledonu.

Středa 29. června 2011
Skóre 155 versus 138 pro škrty v rozpočtu schválil řecký aprlament, obležený smutným davem a vzteklými profesionálními pouličními teroristy. Privatizace státních firem, snižování platů i počtů státních zaměstnanců a omezení sociálních dávek mají přinést úsporu 78 mld. € (1,9 bilionu korun). Řecko teď může dostat půjčku 12 mld. € na aktuální splátky dluhů.
Za těmito opatřeními stojí - i přes veškeré virvály na ulicích - většina řecké veřejnosti! Ačkoli se čtyřčlenné rodině sníží roční příjmy asi o 68.000 Kč, to je jeden měsíční plat. (Tohle by neměli číst čeští odboráři!)

Čtvrtek 30. června 2011
V Česku prší, hlavně ve Slezku a na jižní Moravě.

Konec školního roku. Záchranáři sbírají ožralé školáky. Tu vyžahli půl litru Becherovky, tu litr vodky.

Koaliční krize zažehnána. Na ministerstvo dopravy nastoupí další Dobeš z VV, tentokrát nepříbuzný Pavel. Karolina Peak se stane místopředsedou vlády, vedoucím legislativní radu vlády. Maskot VV a její vůdce Radek John už netrvá na odchodu nevéčkových ministrů. Přijal "tezi TOP 09", podle které si každá strana ručí za své ministry a ostatní jí do toho nemají kafrat.

Škrty v rozpočtech a změny v důchodových systémech vyhnaly do ulic odboráře v Anglii, Welsu a Polsku. Poláci tím také slaví zítřejší začátek předsednictví EU. Nelíbí se jim, Polákům, příliš nízké minimální platy a chtěli by alespoň 8.500 měsíčně. (V Česku je to 8.000. Jen aby se toho nedomákli čeští odboráři. Naštěstí už v čele EU asi stát nebudeme. Když je teď ten evropský prezident, ne?)

Petra Kvitová postupuje do finále ve Wimbledonu.

Pátek 1. července 2011
Prezident Václav Klaus jmenoval jmenované VeVerky do jmenovaných funkcí. Zadoufal přitom, že své funkce budou brát vážně.

Rakouský spoud rozhodl v kauze Diag Human a dvou zabavených českých obrazů a jedné plastiky. Ty mají imunitu "výsostně kulturního majetku, který není určen k prodeji", a proto nemohou býti zabaveny.

Pražská MHD nezdražuje jízdenku. Posun z 26 na 32 Kč "není zdražení", protože - jízdenka platí delší dobu! Asi deset lidí ze skupiny Pražské fórum se rozložilo k pikniku na nástupišti stanice metra Můstek, aby si "nezdražení" užili.

Sobota 2. července 2011
Wimbledon: V 15:00 SELČ začíná finálové utkání v singlu žen. Petra Kitová se utká s Matií Šarapovou.

Nefanouškovská žena Moby Dicka: "Fandíme Petře! "
Moby Dick: A všem sportovcům, hodných toho jména.
*******************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

15 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

Četla jsem, že komunisti Léta Páně 1949 pozavírali československé hokejisti (to získali mistrovství světa v ledním hokeji zlatou medaili, olympiáda stříbrnou medaili a 1949 zlatou medaili)... Obvinili je, že chtěli utéct na Západ...A než vyrostla druhá generace ledních hokejistů, trvalo to velmi dlouho...No a jak jsem kdysi četla v Dederónii trenéři znásilňovali malá děvčata, aby podávaly lepší výkony a za nějaký čas je nutili v případě nutnosti jíti na potrat, v bratrské matičce Rusi odebírali sportovcům kyslík...

STK řekl(a)...

Severní Morava:
A prší a prší. A prý bude i nadále. je lezavo, musel jsem vytáhnout flanelovou košili, připravenou na září. I fuj...

Afghánistán: Tupé opakovaní jedné z velkých chyb euroatlantické civilizace: Misijní činnost, neboli "My vám tu západní civilizaci přineseme ať chcete nebo nechcete!". Do určité úrovně civilizace se národy mohou dostat jen vlastním přičiněním, vlastním vývojem. Pokud je jim "new order" naordinován zvenku pod sebeušlechtilejšími pohnutkami, je to vměšování a "tvrdé jádro" jejich stávající civilizace toto odmítá. Nebo přijímá naoko a hanebně zneužívá.
Civilizační skok prostě, aspoň se zdá, není možný. Přenášíme formu, slupku ale ne obsah, povědomí. Afghanistan byl před dvěma sty lety vlastně společensky stejný jako dnes. Možná to byla společnost zdravější přes veškeré zzvyklosti, které nám, Evropanům nevoní. Vztah k ženám, ke vzdělání, "orientální" právo.
Tím, že jsme do toho zamíchali náš vztah k ženám, naše právo a naše technologie jsme porušili staletý řád, který v oblasti panoval - včetně těch lokálních válek místních vůdců. Ale jakmile odtamtud odejdeme (a k tomu se chystáme, protože naše vojenská přítomnost v oblasti nic dobrého nepřináší), nastane částečný návrat k tradicím, nové poměřování místních sil, náboženské pogromy. A můžeme za to my, Evropani (a Američani). Neměli jsme se do toho míchat. Obchodovat a zamezit emigraci do naší sféry vlivu. Možná nějakou tu menší osvětovou akci. Nic víc!Ani masívní pomoc, ani násilná změna tamního pořádku nepřinesla pro žádnou ze stran nic užitečného.
Následkům naší ingerence do "třetího světa" budeme vystaveni ještě velmi dlouho. A to, že muslimstvo má jaderné, chemické a možná i biologické zbraně, které při "pochodu na západ", způsobeného přelidněním a vydrancováním tamních přírodních zdrojů klidně proti nám použijí, jsme si zavinili sami.
Nemám rád situaci "oni a my", ale tady jsou kulturně historické rozdíly příliš velké a jejich "uhlazení" bude trvat dlouho. Nebo oni zvítězí a my...

... co myslíte? Vyhyneme? Nějak je nějak ukecáme? Nebo oni, když se zbaví břemene vlastní tradičně pojaté hyperplodnosti, začnou pohodlnět a lenivět, takže skončí stejně jako my, sebejistí "páníčkové světa", spasitelé a hlupáci, konzumenti předžvýkaných instantních pravd, líní přemýšlet?
To je myslím opravdu skvělé téma na SF povídku, možná i román. Šamane... ?

P.S.: Zatím jsem zaznamenal na toto téma jenom jeden pokus českého autora - O. Neff: Měsíc mého života. Vzhledem k roku vzniku docela věštecká záležitost.

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK:
Máte pravdu s tím Afghánistánem. Druhou možností by bylo cílené totální rozbití domorodých struktur a kolonizace provedená takovým způsobem, že návrat zpět by byl nemožný. Tohle udělali Britové v Indii a dodnes to funguje (v Pákistánu se to nepovedlo, resp. ne úplně, což je zřejmě dáno islámem). Ten pokus o "zlatou střední cestu" je prostě fatální idiocie.

STK řekl(a)...

4 Pergill:
Návrat jako takový by byl nemožný, ale civilizace by měla přece jiné "podhoubí". Řekl bych - vyprávěly by se tam jiné pohádky a báje. Myslím, že by podstatná změna by mohla nastat až po několika generacích.
Nedávno jsem se trochu opil s jedním Cikánem. Ten večer při pivě (pivo nemám rád a normálně ho vypiju tak 1-2 litry za rok, takže fundus pro letošek mám za 3/4 vyčerpán) byl pro mě poučný právě pro tu "rodovou příslušnost, volání rodu", který funguje už u třetí generace těchto sociálně perfektně zařazených Cikánů. Cikánsky už nemluví ani doma, se svými se nestýká, děcka mají střední školy, postavený dům, dcera si vzala gadžu, inženýra...
A stejně ten Cikán říká: Zdávají se mi cikánské sny. Občas uvažuju, že bych něco čórnul - nikdy to neudělám, ale mám strašnou chuť to udělat. Dcera jednou cosi ukradla v samoobsluze. Až za pár minut se vrátila ke kase s tím ,že to "zapomněla zaplatit". Dívali se tam na ni jako na blázna nebo provokatéra. Mají to holt dost těžké - všichni, kteří se vymanili (?) se své kultury...

A.S. Pergill řekl(a)...

V tomhle souhlas. Jenže tady jakž takž funguje společnost, která umožňuje se tomu Cikánovi se o ni opřít a vzepřít se tomu "volání rodu".

Vůči muslimům je tohle cíleně a sofistikovaně sabotováno, mnozí bojují za to, aby řada specificky islámských zločinů byla beztrestná, nebo za ně padaly jen bagatelní tresty. Lidé se proti tomu naštěstí začínají stále více bouřit a multikulturalisté z toho mají čím dál tím těžší hlavu.
Nedávno v Nizozemí zakázali rituální porážky, v Týdnu kolem toho byla anketa, kde zákaz této odpornosti podpořilo víc než 80 procent hlasujících. Multikulturalisté pochopitelně kvílejí. Jejich argumentace že se nic nestane, protože si budou moci rituálně porážené maso dovážet, je porážena ochotou lidí zakázat to i v dalších zemích EU a zakázat dovoz takto "vyrobeného" masa (v Austrálii navíc nedávno prosadili zákaz vývozu živých jatečních zvířat do zemí, kde se tyto odpornosti praktikují).

Anonymní řekl(a)...

Prezident fotbalové ligy, kouč jedenadvacítky, reprezentační hráči, rozhodčí, sázkové firmy, sponzoři a další sportovní mafiáni v počtu 85 osob byli obviněni z ovlivňování zápasů. ....
No a co má být? Pokud "sportovní" kluby na to mají, tak si buď koupí schopnější "sportovce", aby za ně "sportovali", což je zatím legální nebo si koupí rozhodčí, aby pro ně pískali, což je zatím nelegální.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Pan Gotthold Ephraim Lessing (22.01.1729 – 15.02.1781) http://de.wikipedia.org/wiki/Gotthold_Ephraim_Lessing a http://cs.wikipedia.org/wiki/Gotthold_Ephraim_Lessing napsal mimo jiné i divadelní hru Weisse Nathan – Moudrý Nathan http://de.wikipedia.org/wiki/Nathan_der_Weise a http://www.databazeknih.cz/knihy/moudry-nathan-26978 . Doporučuji Vám se seznámit s touto hrou. Mnoho Lásky a Moudra přeje Hledajíci

A.S. Pergill řekl(a)...

Ještě k tomu Fellovi:
Jeho proslov je prakticky identický s tím, co blekotali vůči nám nacisté ve druhé polovině 30. let. Takže asi měl pravdu náš známý, co prošel koncentrákem, který říkal: "Dobrý Němec? Dva metry pod zemí. Tam je jich fůra!"

Větší vlastenec řekl(a)...

Dva metry je málo, vážený soudruhu a soukmenovče Pergille. Dnes EU okupanti a jejich domácí začínají drze pátrat po té fůře Němců, které jsme po osvobození ČSR Sovětskou armádou humánně odsunuli pod naši zeminu, a občas mají úspěch, bestie německé a euroamerické !

Hlouběji je musíme zakopávat, mnohem hlouběji. Nebo, ještě lépe - postavit spoustu nových krematorií, abychom je po našem opětovném vítězství mohli zpopelnit spolu s "českými" zaprodanci a samozvanci.
Popel výhodně použijeme na ekologický posyp vozovek v zimním období.

Čest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Tenhle germanizační tlak na naši vlast neutuchá, jak dokazují výroky německého ekonacisty Fella.
“Ohrožení české státnosti trvá. Trváme na tom, že pátá kolona landsmanšaftu je dnes silnější než v roce 1939“ (paní soudružka Anděla Dvořáková).
Jen zůstane-li naše pohraničí české, ekologicky zamořené, a zůstanou-li stát naše jaderné elektrárny, zůstane českou i celá naše vlast!

Harpyje řekl(a)...

UŽ JSEM SI U VÁS ŠPLHLA, NEBO JEŠTĚ POŘÁD NE?
Já zoufalec! Když na m(n)ě budete i nadále klást tak přísná měřítka, tak se ze m(n)ě stane národnostní turistka!

Harpyje řekl(a)...

Jestli tahle ochechule http://jssnews.com/wp-content/uploads/2011/07/diallo2.jpg Strauss Kahnovi za to stála?

stk řekl(a)...

Strauss Kahn přišel o dobrou pověst i o místo. Definitivně je odsouzen k odchodu do ústraní.
To se pánům stává často, když přemýšlejí rozkrokem místo hlavou. Hormony jsou příšerný vládce rozumu.
Ovšem - porovnejte tohle a třeba toto. Máme tady několik nepatrných rozdílů - intelektuálních i těch z "první signální". A ta první signální je zvána první právem...

drak řekl(a)...

STK:

Myslím, že ten, kdo chce řídit jiné lidi, měl by především umět zvládnout a ovládnout sebe sama a to včetně hormonů a prvních i ostatních signálních. Co se týče ovlivňování rozpočtů celých zemí tak tím spíš, by to měl být kvalitní jedinec a ne jen hříčka vlastních choutek, takže asi to nebyl ten správný člověk na tom správném místě.

stk řekl(a)...

Draku:
Jistěže by to měl být člověk zdrženlivý ve všech ohledech. Jenže jak se tak dívám, napadá mne i druhá, podle mě horší možnost - vše je vykonstruováno a slouží to k odstavení onoho druhdy vlivného pána. Třeba nechtěl někomu vyhovět. Nebo jinému naopak na ruku šel. Co my doopravdy víme...

Je to až příliš podobné jinému honu na jiného ředitele, kterému jsem poněkud vyděšeně přihlížel před dvěma lety a o kterém jsem věděl hodně - a vše na vlastní oči nebo uši.
Že udělal Kahn chybu a šel s děvkou do postele je jasné. Konstrukce případu "znásilnění" se ale už vlastně t.č. rozpadla - "černá perla" byla, zdá se, na tuhle práci najatá. Jenže buď pozapomínala "story" své role, nebo to byla role nedomyšlená.
Takže tu najednou máme připravené náhradní obvinění z podobného deliktu, který se měl odehrát před cca 10-ti lety. Biologické stopy jsou dávno pryč, nikdo si nic nebude pamatovat a bude to tedy "slovo proti slovu". Jediné, co je jisté, že viník (Strauss Kahn) zůstane už navždy podezřelým, i když se mu vůbec nic neprokáže.

Netvrdím, že to tak doopravdy je. Ale je docela možné, že to tak je.

Tak pracují "svobodní žurnalisté", natolik svobodní, že se necítí vázáni ani fakty - jen obdrženými penězi. Toto jsem bohužel viděl (pochopitelně v daleko menším měřítku) na vlastní oči, jenže jsem neměl dostatek důkazů (člověk obvykle nenahrává své rozhovory se známýní) a tak jsem nechal věc být. Mohla mi docela dobře těsně před důchodem zlomit vaz. Ale žrát mě moje "nezúčastněnost" bude asi až do smrti.