neděle 24. července 2011

Samonasírací vrah


Norský masový vrah, na jehož jméně nezáleží, je označován různě. Například jako "fundamentalistický křesťan", pravděpodobně proto, že sám sebe označil za "templáře". Což byl křesťanský rytířský řád, tedy spíše vojenská nežli duchovní organizace. Duchovní na tom bylo, že šlo o křižáky, kteří ochraňovali cesty k Božímu hrobu, vojenské, že přitom vraždili všechny nepřátele kříže - jak muslimy tak židy - prostě tu obecnou svoloč, co v tehdejší Palestině žila.



V tom případě je ten pán nejspíše skutečně templář - až na to duchovno. Protože - proč se nepustil do nepřátel Krista? Tedy do těch zlých "fundamentálních muslimů"? Protože ještě horší než skutečný muslim je jejich spřeženec z řad našinců. Tedy levicová vláda a její fanoušci, vzývající "multikulturalismus" a podporující imigraci z třetího světa, tedy i ze světa muslimského. Proto byl onen tvor rovněž označen za "pravicového extremistu" - protože se tvrdě stavěl vůči "levici". V žádném případě nešlo o "šílence", jak se snaží novináři s touto katasrofou duševně vypořádat, protože vše měl velice logicky zdůvodněno. Nezbylo mu nakonec, než tuto "nezbytnost" vykonat.

Nejhorší pro americké bělošské rasisty byl bělošský podporovatel zrušení otroctví a apartheidu, nacisté pronásledovali "bílé židy" - nu a nyní jsme se dostali k první tak jasně dané nenávisti vůči "bílým muslimům".

On ten zabiják vlastně neudělal nic jiného, než k čemu i v komentářích na mém blogu vyzývá jeden přispěvatel, který však spíše hledá čistější způsoby konečného vypořádání se s muslimy (i s jinými věřícími, přičemž židi byli již díky pravidelným pogromům "vychováni" a křesťani se časem zcivilizovali) a to buď jadernými, chemickými či biologickými zbraněmi hromadného ničení. (Pod článkem Moby Dicka, který se té události okrajově dotkl, se neozval, a jsem mu za to vděčen. Snad zpytuje svoje napsaná slova, snad diskutuje na dramaticky živějším fóru.)

BTW: Také onen norský bílý muž nejdříve vystupoval pouze slovně, dokud se nerozpumpoval natolik, až uvěřil ve své poslání a začal konat. Jednak zbabělým bombovým útokem ve městě, pak střelbou do živých bezbranných cílů, čímž se mohl osobně ukojit.

Nejvíce proti muslimskému (židovskému, cikánskému...) živlu přitom slovně vystupují ti, kterým samým osobně žádný ten živel neuškodil. Jest zajímavo, že takový bojovník proti živlům si vždy jako svou oběť najde někoho, kdo se dost dobře nemůže bránit. Celkom slušnou cikánskou rodinu s malými dětmi, ne nějakého mafiána s bodygardy. Starou babku, která přežila koncentrák, a ne židovského sportovce. Neozbrojenou mládež, nikoli teroristickou organizaci. Templáři alespoň bojovali ve válce, což onen "takytemplář" rovněž mohl - jako dobrovolník v Afghánistánu nebo nájemný zabiják někde v Africe. To by ovšem mohl přijít k úhoně, a také by se nemohl státi slavným.

Taky jsem si říkal - jak ten chlap mohl hodinu beztrestně řádit? To by se mu třeba na jakémkoli srazu v Izraeli určitě nepodařilo. Ani by nyní "nespolupracoval s policií", protože by byl zastřelen, pro jistotu několikrát...

Obavy z cizího jsou dány první signální soustavou, ovšem živočichové svoji agresi umějí krotit - aby přežili. Člověk si svou agresi dovede zdůvodnit, dovede ji i ve spirále vyšroubovat až k vraždění. Ondřej Neff má pro vzteklouny tohoto druhu přiléhavý název "samonasírací dědek". Tak teď zde máme v rámci obrany svobodné společnosti a západní demokracie samonasíracího vraha...

Psáno v Praze dne 24. července 2011

PS: Prosím předem všechny kometátory, aby se ve svých příspěvcích pokusili zachovat určitou pietu - stovky rodin přišly o své nejmilejší.

68 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

V Izraeli by se to stát nemohlo! Izraelská policie je na útoky terorismu připravena...Když minulý rok izraelský Arab zaútočil buldozerem na civilisty, tak ho policie izr.policie okamžitě zneškodnila...I izr.civilisté zavčas s nasazením vlastního života zneškodní teroristu...A levice se snaží ostrakizovat křesťanství a pravici...Levice se pravici snaží zatlačit do koutu a nastolit jednotnou socialistickou vládu nad celou Evropou, kde kritika muslimů bude zakázána, kde bude na denním pořádku bojkot izr.vědců a izr.univerzit...Tak jest...

informace řekl(a)...

Jestli nebyl někým naverbován, nějakou muslimskou teroristickou organizací (což dosud nebylo zcela vyvráceno), tak mu ruplo v bedně. Co nad tím můžeme víc diskutovat?

informace řekl(a)...

Komentář úvodníku il Giornale, it.
La strage in Norvegia Il razzismo è l'altra faccia del multiculturalismo (Rasizmus je druhá tvář multikulturalizmu)
Jsem téhož názoru.
http://www.ilgiornale.it/esteri/la_strage_norvegia_il_razzismo_e_laltra_faccia_del_multiculturalismo/24-07-2011/articolo-id=536636-page=0-comments=1

Větší vlastenec řekl(a)...

ABB – typický Evropan, ale také náš spolubojovník

Jsem v těchto dnech poněkud pracovně vytížen, takže nestíhám ani spánek, natožpak světové dění. Nicméně jsme zaregistroval zprávy o energickém činění modrookého blonďáka jménem Anders Behring Breivik, autentického pravičáka a obránce typicky evropských (euroamerických) hodnot (nejen) proti Muslimům a levičákům.
Nuže, s jeho bojem prostě MUSÍ solidarizovat milá slečna Kopretina. Ale i ostatní čeští vlastenci v ABB musejí vidět soukmenovce; jeho odvolávání se na našeho prezidenta prostě není náhodné. Ano, multikulti je jedním z největších zdrojů ohrožení naší vlasti; spolu s dalšími dvěma odpornými euroamerickými „vynálezy“, kapitalismem a demokracií.
Naše vítězství přinese konec všech těchto tří hrozeb – díky naší tradiční české (i slovanské) unikulti, díky socialistické demokracii budeme žít v bezpečí a v hojnosti, budeme opět plně samostatní a pevně spojení s našimi staršími ruskými bratry.
A na oba ABB (našeho českého Bartoše i Evropana Breivika) budeme vzpomínat jako na spolubojovníky v našem dějinném zápase proti Euroameričanům, našim dědičným nepřátelům, a jejich prohnilým „hodnotám“.

Čest a Nazdar !

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,
"Nejhorší pro americké bělošské rasisty byl bělošský podporovatel zrušení otroctví a apartheidu, nacisté pronásledovali "bílé židy" - nu a nyní jsme se dostali k první tak jasně dané nenávisti vůči "bílým muslimům"."
Zapomenul jste odcitovat, že nejhorším nepřítelem ďábla JHWH byli židovsko-gojimští míšenci a Židé odpadlí od judaismu (nebo alespoň jeho ortodoxní podoby). Dále že nejhorším nepřítelem křesťana byl odpadlík nebo heretik, větším a nebezpečnějším než pouhý pohan (proto také hony na čarodějnice a heretiky měly i na tehdejší poměry velmi brutální podobu totálního vyhlazování "odpadlíků" a "agentů nepřítele", doslova všemi prostředky). A dále že nejhorším nepřítelem muslima není "nevěřící pes", ale odpadlík od islámu.
Ti vámi citovaní rasisté a nacisté jednali jen a jen podle schématu, které je popsáno v Bibli, konkrétně Starém Zákonu, který je bazálním zdrojem judaismu a křesťanství a jehož pseudohodnoty převzal i islám. A kterým, via judaismus a křesťanství, byla, bohužel, znečištěna i evropská civilizace.
Ten křesťanský fundamentalista prostě nedělal nic jiného, než na co byl "naprogramován" křesťanskou vírou v podobě, v jaké ji nevyznává již ani většina křesťanů (a ortodoxní rabíni mají se svými "ovečkami" problémy podobného druhu).

Jinak ta vaše "celkem slušná rodina s malými dětmi", pokud narážíte na Vítkov, byla rodina kriminálního recidivisty (v době útoku ve výkonu trestu či vyšetřovací vazbě), žijící v protizákonně obsazeném objektu a terorizující kriminálními aktivitami celé okolí. A pohnutkou k útoku byl fakt, že uvedené skutečnosti ani policie ani soudy dlouhodobě nijak neřešily.
Já rozhodně netvrdím, že ten útok byl OK, protože zdaleka nebyly vyčerpány všechny možnosti postupovat cestou zákona (a dokopat jeho pracovníky k tomu, za co jsou placení). Nicméně pokud budou politickokorekčníci a multikulturalisté rozkládat stát až do jeho totální nefunkčnosti (takže žádné zákonné prostředky jednoduše nebudou k dispozici), tak občanům nic jiného nezbude, než zakládat nějaká sebeobranná sdružení, která budou (z podstaty věci) postupovat daleko razantněji než regulérní státní moc (protože nebudou mít její prostředky technicky zabezpečující mírnější tresty). Viz prérijní soudy, soudce Lynč na Divokém Západě, podobně působící soudy na dalekém Severu, Féma v dysfunkčních feudálních státech atd.; podobné jevy můžeme vidět i v některých současných jihoamerických státech, videa lynčování lumpů šanovaných zkorumpovanou / neschopnou policií bývají občas i na Youtube. Druhou možností je totální rozklad společnosti a její pád do barbarství.

A dovolím si ještě jednu připomínku: Kolik by si bylo obětí, kdyby v Norsku bylo povoleno nosit zbraň? Desetina? Ještě míň?

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
Důležité je, že v Izraeli policie dost razantně chrání občany, takže jen málo izraelských žen je např. znásilněno islámským přistěhovalcem nebo pendlerem (zatímco v Norsku jsou pachateli více než 80 procent znásilnění muslimští imigranti). Nicméně i tak k podobným útokům na izraelské muslimy a jejich pomahače dochází, byť vzácně.

Kopretina řekl(a)...

Ano, souhlas Pergille...IzrŽidé většinou nejsou šikanováni izrAraby...Ale v Evropě jsou bílí občané černochy a muslimy přepadáváni...V Norsku šla partička kolem a zeptali se chlapce..."Hej ty, jsi Žid", chlapec odpověděl "Ano"...Tak ho muslimové začali mlátit hlava nehlava...A bílým nezahaleným ženám je nadáváno do "svinských děvek"...a jsou znásilňovány no a právě norské úřady řekly ženám, že si za to můžou samy (rodilé Evropanky!!!), tak kde to jsme? Muslimové se v Evropě roztahují, vnucují nám svou šariu, vyžadují stále více a více práv...Pan Stejskal vše hezky popsal...nám evropským ženám je v muslimských státech doporučováno, abychom se zahalily do hnusného hadru, zatímco u nás muslimové mohou chodit svobodně...Kdybychom dali muslimům tolik práv, co mají nemuslimové v muslimských státech, to by muslimové a levice řvala, jak jsme zlí a hnusní...

Kopretina řekl(a)...

Jinak Vlastenče s ABB nesouhlasím, je to antisemita, antiizraelita a mým názorům je vzdálen na sto honů...To není žádný "pravičák", i když se za "pravičáka" považuje...A s norským vrahem nesouhlasím...jeho čin je ohavný...Vraždit člověka to je hrozné, byť jsou to levičáci...Každý člověk má právo na život, to jsou pravicové hodnoty...všech lidí...A multikulti je špatně proto, že neprosazuje rovnost všech lidí, stará se o práva jen imigrantů a vůbec ne o práva nás rodilých etnických Evropanů...

Větší vlastenec řekl(a)...

Rodilý etnický Evropan.
No má poklona.
Tak pro Vaši informaci, milá Kopretino : Rodilí Evropani různých etnik obývali území naší vlasti, když jsme sem přišli po dlouhé pouti z naší středoasijské pravlasti. Vylikvidovali jsme je tradičně humánně.
Jejich příbuzní se od té doby nesčíslněkrát pokusili nás zotročit, poevropštit, brutálně vyvraždit, spoutat nás kapitalismem a demokracií, podvrátit nás pomocí multikulti. Vše jsme přežili, všemu jsme odolali. Multikulti je špatné, neboť tvrdí, že cizáci a jejich způsob života a myšlení (např. křesťanství) si zaslouží úcty. Proto je odmítáme šmahem, a rádi se vzdáme i kapitalistického pozlátka, bude-li to znamenat konec zbohatlíků a nemakačenků.
Demokracii bez přívlastku odmítáme všichni (my roduvěrní Češi a Moravané), neboť v jejím důsledku může každý kafrat co chce (dokonce i proti nám), každý má stejná práva (i nepracující živlové a vykořisťovatelé), každý může hlásat třeba i to strašlivé multikulti. Prostě – ať si Evropani (Euroameričani) strčí tu svou demokracii do ... za klobouk.

Dobrou noc přeji všem opravdovým unikulti vlastencům a vlastenkám.

stk řekl(a)...

Bohužel často dochází k matení pojmů, Vlastimile.
Multikulti totiž neřeší náboženskou nebo rasovou snášenlivost, ale jiný životní styl, jinou kulturu, jiné právní povědomí. A platí jedna, taková hloupě prostá zásada - pokud jsem někde hostem, chovám se tak, abych hostiteli nejen nečinil příkoří, ale ani jej neprovokoval. U Eskymáků, Hotentotů nebo Indiánů či Indů. Taktéž u "kavkazanů", jak nás nazývají oni multirasoví vědátoři.
Jak by se měl chovat třeba obyvatel Kotlinky, když tu má na návštěvě muslimy, židy, hinduisty nebo taoisty. A Rusy, Němce, Amerikány. To by dopadl jako jeden jeden Marťan z Bradyburyho "Marťanské kroniky", který se snažil obětavě nahradit několika rodinám jejich zemřelé členy. Stále se proměňoval v různé lidi, až bídně zahynul.
---
P.S.: Likvidace původních kmenů v Kotlince prý byla opravdu velmi lidská: Brali jsme si je za ženy a muže tak dlouho, až se jako národ (kmen) rozplynuli. Jsou teď v každém z nás...
(Pravda, někdy jsme je vybili ohněm a mečem - ale o tom se nemá raději mluvit..)

Větší vlastenec řekl(a)...

To je nečeské, tvrdit, že jsme někoho "vybili", vážený STK. To dělali a dodnes dělají Němci, Američani, sionisti a jiní podobní. My Slovani takové věci prostě neděláme. My maximálně humánně vylikvidováváme.
A ty řeči o našem lapání otroků a s tím spojeném totálním zničení přilehlých území v samém začátku našeho státu - to je :
1) Typická německá lež
2) Vina sionistů, kteří si o nás ty otoky furt a furt kupovali. Viz např. Ibráhím ibn Jákúb al-Isráíli.

Mimochodem – naši předkové si samozřejmě nějaké prašivé Evropanky za ženy brali jedině tehdy, byly-li to dcery knížecí či královské. Původní obyvatelky si brali na pozice, na které jim stačilo IQ a jazykové znalosti – jako pomocný personál.
Samozřejmě se dá předpokládat, že od Evropanek přiměřeného věku a vzhledu naši předkové přijímali jejich vděk za osvobození, tak jako miliony sovětských vojáků přijaly nabídku sexu od evropských osvobozených žen (především Němkyň).

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Do Pěruna !
Vypadla pouhá dvě písmenka, a změněn smysl !
Prosím, vlastenci a vlastenky, račte si laskavě opraviti :
"...kteří si od nás ty otroky ..."

Za chyby se omlouvám, a raději se vracím do práce.
Dobrou noc i dobré ráno.

STK řekl(a)...

Je velmi smutné, že dochází k takovým excesům jako v Norsku. Jistěže se teď vyrojí spousta spekulací o tom, kdo vlastně byl ten "samonasírací vrah" ABB. Ale popořadě.
K "samonasíracímu jevu" - potkal jsem v životě několik "samonasíracích dědků" - ačkoliv to vlastně nebyli žádní dědci. Až po čase mi došlo, že k nim bezesporu patřím a začal jsem s tím něco dělat. Dotáhl jsem to od "přírodního cholerika" až k "naučenému flegmatikovi", na sangvinika jsem to bohužel nedotáhl nikdy. I tak jsem pak měl o hodně lehčí život než předtím. Nemusel jsem se pořád omlouvat: za dveře, proražené holou pěstí, za to, že jsem režiséra K. pár vteřin držel za límec několik centimetrů nad zemí atd. (Zato jsem se začal léčit na kolísavý krevní tlak. Léčím se dodnes.) To uvádím jen proto, aby bylo jasno, že o samonasíracím efektu něco vím. Myslím si ale, že zrovna ABB není ten případ. Na svůj čin se pečlivě a s rozmyslem připravil a provedl jej, podle slov jeho obhájce proto, aby "změnil norský národ". Tedy manifest, podpořený zabitím téměř stovky nevinných a bezbranných lidí. Něčeho takového si nelze nevšimnout - ani v celosvětovém měřítku. Takže tady k žádném samonasíracímu efektu nedošlo, to co se stalo je chladný kalkul člověka inteligentního člověka, který patrně vůbec své oběti ne-nenáviděl. Ti mrtví měli být jen zesilovačem jeho názoru.
Ale proč chtěl tento mladý, vzdělaný Nor něco říct nahlas? Protože už dlouho umlčujeme hlasy, které volají, že se tady na starém kontinentu (ale i jinde) dějí nepravosti. Bagatelizujeme je, zesměšňujeme, nedopřáváme jim sluchu. Dějou se věci málo přirozené a vynucené. Je to ovšem masový vrah. Na jeho obětovanou figuru bychom měli raději zapomenout.
---
Čtěte tohle: ...Otázka zní: Je a byl kdy člověk vůbec schopen štěstí? Člověk jistě, jako každý živoucí tvor, ale lidstvo nikoliv. Celé neštěstí člověka je v tom, že byl nucen se stát lidstvem, nebo že se jím stal příliš pozdě, kdy byl už nenapravitelně diferencován v národy, rasy, víry stavy a třídy, v bohaté a chudé, ve vzdělané a nevzdělané, v panující a porobené. Nažeňte do jednoho stáda koně, vlky, ovce a kočky, lišky a srnce, medvědy a kozy, zamkněte je do jedné ohrady a přinuťte je žít v tom nesmyslném houfu, jejž nazvete Společenský řád, a dodržovat společná pravidla, bude to nešťastné, nespokojené, fatálně rozklížené stádo, ve kterém se ani jeden boží tvor nebude cítit jako doma…
Kdože tuhle provokaci napsal? Člověk, o jehož humanismu snad nepochybuje nikdo - Karel Čapek v knize "Válka s mloky". Zdá se, že je načase vyškrtnout Čapka ze školních osnov... [;-/
---
Takže teď i já se zapojím do smečky těch, kteří z téhle tragedie budou chtít vytěžit něco málo pozornosti publika:
Tak dlouho bude stávající "vládnoucí třída" umlčovat své kritiky, tak dlouho bude zesměšňovat a bagatelizovat názory těch, kteří tuší, že s našim postojem ke společnosti není něco v pořádku, až se podobné excesy začnou množit. Bude přibývat "zlobivých chlapečků", kteří zřetelně vidí, že císař je nahý a kteří to lidu na náměstí prostě sdělit musí. I s pomocí náloží nebo postřílených mladých lidí.

Vypadá to, že čekáme na našeho evropského Gorbačeva a novou "glasnosť". Moc dlouho bychom čekat neměli. Napětí pořád stoupá.

Harpyje řekl(a)...

Sice nevím, co je "samonasírací vrah", ale jedno je jisté: norský hromadný vrah udělal všem seriózním kritikům islámu a multikulturalismu medvědí službu, nejen svým odpudivým činem, ale i tím, že se na ně odvolává ve svém "manifestu".
Jeho čin fatálně připomíná hromadnou vraždu na bezbraných, modlících se muslimech v Jeskyni patriarchů, kterou spáchal pan doktor Baruch Goldstein, člen extremistického hnutí Kach.
Motivy obou pachatelů mají původ v extremistických ideologiích.
Kach vznikla jako izraelská odnož amerického extremistického hnutí Liga židovské obrany (anglicky: Jewish Defence League). Ideologie organizace je založena na tzv. kahanismu, což je radikální forma sionismu, která Židy považuje za nadřazený národ a požaduje vyhnání Arabů z celého území biblického Izraele (dosahující i mimo hranice současného státu). Kach a Kahane Chaj jsou v současnosti vládami Izraele, Kanady, USA a Evropskou unií považovány za teroristickou organizaci, praví Wikipedie.
Norský vrah čerpal svou ideologickou munici z různých pravicových, protimuslimských blogů, jichž je na internetu požehnaně, a jeho pomatený manifest sestává z převážné většiny z překopírovaných statí z blogů jako Gates of Vienna, nebo The Brussels Journal. Neviditelného Psa asi nečetl, Adama Blbečka Bartoše též ne, předpokládám, i když tento měl stejně geniální myšlenku o deportaci muslimů z Evropy, podle vzoru vyhnání sudetských Němců, které jsme údajně tak zdárně provedli.
Tato scéna je dějištěm nejpodivějších aliancí. Antiliberální, proamerická, proisraelská, euroskeptická, antimuslimská, propaguje monokulturu, sympatizuje s americkým Tea Party Movement, FPÖ, Le Pen otcem i dcerou, SIOE, English Defence League a jí podobným hnutím.
Na těchto blozích se nyní všichni distancují od odporného vraha a jeho činu ("Thoughts on the Recent Atrocities", "Der größte Feind der Islamkritik", "Marine Le Pen, Claude Guéant, Riposte Laïque, réacosphère et Anders Behring Breivik"). Bodejť by se nedistancovali!

informace řekl(a)...

Vážení,
když dovolíte, chtěla bych vás všechny upozornit na fakt, že čin norského občana byl jednou z reakcí, dovedenou do extrému, na situaci, která se vytvořila v Norsku následkem "humanitární" politiky norského politického vedení. V Norsku to není řídký případ, kdy můžeme shledat, že se mezi obyvatelstvem probouzejí xenofobní tendence a následkem toho negativní postoj vůči politice a politikům. Můžeme je odsoudit, samozřejmě, ale musíme se také ptát, proč k tomu dochází. Italský levicový il Riformista píše o krachu sociálně demokratické politiky. Ta je schopna zaručit místnímu obyvatelstvu slušnou životní úroveň, sociální spravedlnost, jistou rovnost, ale za podmínky, že se situace uchová ve stejném stavu. Příchodem jiných etnických, sociálně slabých skupin se její recept na udržení jistého sociálního a veřejného pořádku dostává do krize. Multikulturalizmus, třímaný jako prápor sociálně demokratickým humanitarizmem, prostě celý dosavadní stav věcí podstatně neřeší, naopak zhoršuje.
Odpověď premiéra Jense Stoltenberga "La nostra risposta alla enormità del male sarà più democrazia, più umanità", (Naší odpovědí na nesmírnost zla bude víc demokracie, víc humanity), kterou cituje dnešní la Repubblica, se mi zdá nejen demagogická, ale dokonce cynická. Není kořen toho "nesmírného zla" právě ona demokracie, zřejmě nesprávně chápaná a provozovaná a ona humanita, bez přesného vymezení pojmu, ale spíš používaná jako zástěrka k vlastní neschopnosti řešit tak složitý problém jako masová imigrace etnicky a kulturně zcela odlišná od místních úzů a neintegrovatelná? Buď je premiér zcela neschopný udělat nějakou solidní realistickou analýzu situace a vyvodit z ní závěry, a tedy by měl raději podat demisi anebo je to pouhý demagog.
Podíváme-li se na situaci z delší časové perspektivy, nemůžeme absolutně vyloučit, ža se podobné reakce nebudou opakovat, ale naopak, že se bude situace stále zhoršovat. Chtěla bych uvést incident v Norsku do souvislosti s rozborem světové situace prof. Kennedyho, který jsem napostovala včera. Růstem geometrickou řadou afrického a arabského obyvatelstva, které ve vlastní zemi nenachází obživu a proto se stěhuje, alespoň ta odvážnější část, do Evropy, se problém soužití bude stále víc vyhrocovat.
Dejme stranou všechny různobarevné brýle různých -izmů a podívejme se na budoucnost realisticky. Může Evropa, případně spolu se severní Amerikou uživit hladovějící a neustále početně rostoucí Afriku a Arábii (v širším slova smyslu)? Kde na to vezme? může snad zasáhnout do situace v těchto zemích, aby urovnala místní politické poměry, zavedla tam své produktivní procesy, svůj typ kultury? Nemůže, v tom jí brání mnoho věcí, mezi jiným i multikulturální humanitarizmus, podle nějž jsou si všechny kultury rovné a "bílí" nemají právo někam svou kulturu vyvážet a diktovat tam svůj pořádek. A pak hlavně na to nemá prostředky.
Z Afriky můžeme čekat další příval imigrantů, pravděpodobně zcela neintegrovatelných. To v přítomnosti. Na budoucnost nikdo raději nemyslí, protože by všichni museli přiznat, že nevědí co dělat. V nejbližší době skandinávští sociální demokraté asi nebudou víc u vlády a v jiných státech Evropy půjde kupředu pravice. Což bude spontánní reakce veřejnosti, která vidí, že neomezený příliv imigrantů komplikuje (abych užila eufemizmu) její život. A potom? Bude Evropa plná Kenyotů, co se sem přestěhují? A Evropani vymřou přírodně anebo spíš násilně?
Zamyslete se nad tím, lidi,realisticky, a nelezte sem pořád s politicky korektními kváky.

Petr Kohout řekl(a)...

Donald Rasmussen, generální tajemník NATO, označil vnoučata (2 až 4 roky) pana Kaddáfího za "legitimní cíl bombardování". Možná tak přispěl i k rozhodnutí tehdy bezejmenného Nora povraždit desítky dětí. Je nebezpečné vypouštět běsy na svobodu a doufat, že zrovna mně neublíží.

A.S. Pergill řekl(a)...

To VVV:
S tím vybíjením v kotlince to zase tak zlé nebylo: Keltové byli přinejmenším zčásti domácí etnikum. Jejich porážka bezcennými germánskými polozvířaty byla skutečnou kulturní tragédií, nicméně tato polozvířata (Markomani, Kvádové apod.) kotlinku opustila sama, hnána svými náčelníky a vidinou kořisti v jižnějších a západnějších zemích. Slované přišli s největší prvděpodobností téměř pokojně - zbytky keltského etnika, zbavené své vojenskopolitické elity, v zásadě nemohly klást nějaký odpor a keltské geny v nás i keltské názvy kolem nás svědčí o tom, že došlo k rychlému splynutí obou etnik (pravděpodobně to bylo méně konfliktní a rychlejší než splynutí Sasů a Normanů na Angličany). Průšvih byli Avaři, ty jsme ale úspěšně vyhnali a vybili (naštěstí tehdy nebylo žádné OSN, které by zasáhlo jako ve Rwandě, kde jsou po jeho zásahu i nadále majoritní zemědělci Hutuové polootroky kočovných Tutsiů).*
Potom jsme si už více-méně vládli sami a faktem je, že čím méně jsme připustili, aby nám do poměrů v kotlince zasahovali nějací cizinci, tím lépe jsme se měli.

_______________________
* Nicméně ta Rwanda jedno poučení skrývá: Prvním terčem represí, a to z obou stran, byly smíšené rodiny a jejich potomstvo. Dost to zpochybňuje text kronikáře Fredegara, který přisoudil klíčovou roli v povstání Slovanů proti Avarům Slovansko - Avarským, míšencům, protože tak nějak nemohl rozdejchat, že "podřadní" Slované nejen úspěšně vykopali Avary (z nichž měla celá západní Evropa hnědo v kalhotech či suknicích), ale ještě vybudovali protostátní útvar, který dokázal úspěšně nakopat hýždě Francké říši (u Wogastisburgu).

Harpyje řekl(a)...

Líbí se mi, když se někdo snaží vysvětlit takový iracionální čin osoby trpící nějakou poruchou osobnosti panujícími okolnostmi.
Vlastenec nemá pravdu, když píše, že "s jeho bojem prostě MUSÍ solidarizovat milá slečna Kopretina". Správně by bylo s jeho bojem musí souhlasit každý český "pravičák", který nesouhlasí s politickou korektností! Tuhle mantru jsem to doposud postrádala. Jen se podívejte na Psa, tuto baštu "pravičáků"!
Anders Behring Breivik spáchal neodpustitelnou chybu.:
Autor: B. Volarik Datum: 25.07.2011 06:50
Střílel a odpaloval nálož na špatné adrese a ve nesprávný čas. Copak tam není dost mešit? Mešity nejlépe explodovat v pátek při hlavních motlitbách a případné prchající pak postřílet.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
k té "medvědí službě" jsem se vyjádřil o dva hospůdkové stoly níž, když jsem konstatoval, že se dříve nebo později vyrojí spekulace o tom, že byl někým v pozadí manipulován právě proto, aby došlo ke zbrždění antiislamizačního odporu, který po celé Evropě "nebezpečně" narůstá. A konstatoval jsem i fakt, že náboženského fanatika je relativně snadné podobným způsobem manipulovat.
Jinak toho Barucha Goldsteina bych zase až tak neodsuzoval, on zase jenom udělal to, na co byl "naprogramován" judaismem. A je směšné jeho čin svádět na jakousi obskurní sektu, když naprosto stejnou ideologii hlásá i izraelská vládní strana Šás (diskutovali jsme o výrocích jejího předsedy před pár měsíci) a realizace nadřazenosti Židů nad gojim je oficiální linie sionismu (bez této ideje sionismus pozbývá jakéhokoli smyslu).
Máte jistě pravdu v tom, že vznikají "nejpodivnější aliance". Když se ovšem podíváte do naší historie (i celého východního bloku), tak řada stran, které si dnes jdou tvrdě po krku, byla (nebo jejich zárodky) sdružena do "podivné" protikomunistické aliance, v níž odpor proti komunistickému režimu byl v podstatě jediným společným programovým bodem. A přesto tyhle "podivné aliance" dokázaly zlikvidovat komunistické režimy, jakmile přestalo hrozit nebezpečí sovětského ozbrojeného zásahu.

informace řekl(a)...

Neméně zajímavý je i dnešní komentář katolického nezávislého blogu Pontifex.
Podle komentátora vinu za události v Norsku je zapotřebí hledat právě v nezdravé ideologii multikulturalizmu, která od osmdesátých let soustavně znevažuje křesťanskou kulturu a v podstatě abdikuje na zachování vlastní kulturní a náboženské identity. Extremizmus zla má kořeny právě ve zřeknutí se naší identity, toho, co nás strukturálně zformovalo a čím jsme a to pak nechává volné pole chaosu a ničení.
"Je to doba nezodpovědných a blbců. A následky pak platí nevinní lidé a téměř nikdy tito pábitelé, extremisti zla, noví ilumináti."

informace řekl(a)...

Dodala bych k některým zdejším komentářům, že zásady demokracie dávají stejné právo na vyjádření vlastních názorů všem občanům bez rozdílu politického zaměření, nejsou-li v přímém rozporu se zákonem. Podle mého názoru zasluhuje stejnou pozornost názor pravičáka jako levičáka. Odmítání nebo dokonce omezování svobody názoru pravicového mínění s tím, že nejsou politically correct je příznakem levicové fašistické diskriminace. Ve smyslu humanitárně multikulturální nesnášenlivosti v mylném pčesvědčení o vlastní kulturní nadřazenosti.
Déjà vu.

Harpyje řekl(a)...

Mám dojem, že jste nepochopil, o čem píšu, Aspergille.
Podivnými aliancemi jak v pravém koutě blogosféry, tak i konkrétními, nevirtuálními aliancemi nazývám perverzní spojení např. mezi radikálními israelskými osadníky a vedením rakouské FPÖ, nebo fraternizaci členů Knesetu s představiteli Front national, nebo Vlaams Belang.
Že v případě Barucha Goldsteina nerozlišujete mezi radikalismem náboženského fanatika a normální judaistickou vírou mě už vůbec nepřekvapuje.

drak řekl(a)...

Myslím, že paní informace shrnula dosud známá fakta k oné události a názorové proudy kolem ní tak, že se s tím ztotožním a necítím potřebu k tomu cokoliv dalšího podotýkat.

Multikulturalismus v kombinaci s expansí islámu je velikým problémem, není divu že napětí a odpor narůstá a počet zoufalých činů roste. Naopak nepochopitelná je snaha zastánců multikulturalismu strkat hlavu do písku a za každou cenu pokračovat v problematickém jednání i za cenu potlačení demokracie, tedy odpůrců multikulturalismu. Toto už vnímám jako cosi velmi nežádoucího, odpudivého a žádajícího si urychlené nápravy.

Harpyje řekl(a)...

Ano, odsuďme multikulturalismus, který je příčinou tohoto "zoufalého činu".
To je teda síla!

informace řekl(a)...

Vážená,
multikulturalizmus je názor a směr jako každý jiný. Nevím, proč bychom ho měli preferovat a uznávat jako jediný možný, správný a PŘÍPUSTNÝ!
Pryč s levičáckým neofašizmem!

STK řekl(a)...

Bohužel Harpyje, velmi nepříjemný je i ten hypertrofovaný, exaltovaný multikulturalismus - spolu s potlačováním, zesměšňováním a vůbec popíráním jiných názorů.
Prohlásit o někom, že je "šílenec" je podle mě příliš jednoduché. To je útěk od argumentace. Tímto způsobem se dá zamést pod koberec vlastně všechno: Hitler, Stalin, PolPot...
"...šílenec..."

Nicméně o "medvědí službu" tady pochopitelně jde! Jak už tu bylo řečeno: Záminka k vysvětlování jeho činů bude ještě mnohokrát zneužita různými názorovými proudy. Viz dnešní debata.

Harpyje řekl(a)...

No, komu nevadí ten eufemismus, ten samozřejmě odsuzuje exaltovaný multikulturalismus a levičácký neofašismus. :-)))

STK řekl(a)...

Nevím, ale nemyslím si, že by to byl čin zoufalce.
Ten člověk velmi přesně věděl co dělá, proč to dělá, jaké to bude mít následky ve společnosti i jaké pro něho. Spíš se bojím, kdy jej za ten čin začnou chválit. Jako že "probudil Norsko/Evropu z letargie".
Kdo první vytáhne staré dobré heslo: "Když se kácí les, létají třísky!"

EK dodala)hahaha řekl(a)...

"Zamyslete se nad tím, lidi,realisticky, a nelezte sem pořád s politicky korektními kváky". Nejkvalitnějším nástrojem k řešení je MG 43 a jeho klony vyráběné do dnes,kadence je dostatečná a mnohokrát ověřena. Palebný průměr na jeden den je 21 000 ks nábojů a tři výměnné hlavně.
Je třeba zrušit bolševický zákon o zbraních a střelivu, podobný hoša by měl průměrnou životnost max. 30 vteřin (zahájení palby + dvě opravy záměrného bodu).

čest v šest!

Harpyje řekl(a)...

Ani zoufalý čin, ani čin zoufalce. Ten chlap svůj čin chladnokrevně naplánoval, a zrovna tak chladnokrevně ho vykonal. Nenávidím amatérské psychologizování, ale myslím si, že musí trpět nějakou narcistickou poruchou osobnosti. Soudím tak podle jeho autoportrétů v různých převlečeních na internetu, a podle jeho požadavku, aby směl před soudem vystoupit "V uniformě".

STK řekl(a)...

Tady se nedá než souhlasit.
Narcis je určitě! Bílý muž, vzdělaný a sečtělý, poslední spravedlivý, vznešený nositel světla a pravdy... Viz foto z netu. O mnohém vypovídající autoprtrét. Pro mě důležitější informace, než úryvky z jeho spisků na netu.
Jsem zvědavý, zda bude k nahlédnutí ten jeho "manifest" celý, necenzurovaný. Odhaduji, že opět nikoliv - s odůvodněním, že obsahuje "nepřípustné myšlenky". I soud s vrahem bude za zavřenými dveřmi. Ale to je jedena z příčin, proč to ten člověk (?) udělal.

Kdyby se dal chlapec na herectví, mohlo se snad téhle tragedii předejít. Ale stalo by se něco jiného, někde jinde, nějak jinak.

Přetlak v kotli umlčených stále stoupá.

P.S.: Chlap to není! Chlap přece nestřílí do bezbranných a neodpaluje na dálku bomby.

informace řekl(a)...

Umíte, Harpyje a EK odpovědět vážně na námitky protivníka? A ne jen žertíky, "vtipnými" poznámkami?
Jestliže ne, tak si tou vaší "ideologií" nejste zřejmě moc jisti/y. To jsem už také zažila v sedm a osmdesátých letech.
Takže nic nového pod olivami.

Harpyje řekl(a)...

Netušila jsem, že zde hlásám nějakou "ideologii". Jaká ideologie to má, prosím, být? Levičácký neofašismus?

informace řekl(a)...

Jaký je vlastně Váš světonázor, to se mi z Vašich kusých příspěvků prozatím nepodařilo zjistit. Ale podle vehemence, s jakou se obořujete na názor, že příčinou teroristických aktů a za němi stojícími myšlenkami, sepsanými ABB v “A European Declaration of Independence – 2083”, je multikulturální politika oranžovo-zelené norské vlády, usuzuji, že budete zastánkyní multikulturalizmu. Třeba nejste zcela informována o všech stránkách nebo podrobnostech tohoto myšlenkového směru, ale to pro Vás zřejmě nepředstavuje překážku k jeho agresivnímu hájení. To dělali fašističtí levičáci sedm a osmdesátých let také. Jim stačilo jen pár "bojových" hesel.
Nic novéhopod sluncem.

Schumacher antisemita řekl(a)...

STK, jsem téhož názoru.

Schumacher řekl(a)...

Právě se prokousal k Drakovi. Pane, s potěšením také souhlasím.

EK dodala)hahaha řekl(a)...

Vážená informace, nejste můj protivník a už vůbec ne cíl, to by bylo s "MG" nefér a ten "olivovník" je Vaše strana? Nebo pod ním jen poleháváte?
A světonázor nemám, jen pud sebezáchovy a zákon "džungle" ve které jsem již i obchodoval (MG,AK,StG a pod."
čest v šest!

Kopretina řekl(a)...

To snad není možné...V LN norský levičák napsal: "Nemůžeme sice zavírat oči před islamismem, ale xenofobní ultrapravicoví islamofobové jsou hrozbou větší"...Ten pán si nevidí do úst! Kolik bylo pogromů ze strany ultrapravice na muslimy? Já vím o tomhle...A muslimský terorismus považuji za daleko větší hrozbu než tzv. "ultrapravici"...

Harpyje řekl(a)...

Plácáte nesmysly, a to ne poprvé, Informace. To, co jsem napsala, si můžete ověřit na tak "levicově fašistických" zdrojích jako je Le Figaro, nebo Die Welt.
Náhodou taky navštěvuji velmi často blogy, o kterých jsem se zmínila, takže vím, o čem píšu.
Pokud Vaše srdce bije na pravé straně, tak by nebylo špatné, kdybyste si objasnila rozdíl mezi pravicově a konzervativně smýšlejícím jedincem a vulgárním "pravičákem". Přičítám například Kopretinině mládí, že tento rozdíl nechápe, ale u Vás je to na pováženou.

Kopretina řekl(a)...

Víte Harpyje, ale levičáci na pravicově orientované lidi, "křesťanské fundamentalisty" a sionisty zahájili hon...Madam Spencerová popsala vraha z Norska za pravičáka a sionistu...Pan Drápal napsal nádherný článek o rozlišení mezi "Církví Nevěstou" a "Církví Nevěstkou"...Nebudu ho zde citovat, číst česky umíme všichni, takže si ho na Psu můžeme přečíst...Snaha ostrakizovat Izrael a evangelikály, protože jsou na straně Izraele...Tento člověk neměl s pravicí, křesťanstvím a sionismem NIC společného! Skutečný křesťan nepožaduje potoky krve...Analýza norského antisemitismu mi byla popsána v časopise Slovo z Jeruzaléma, je to čtení mrazivé...To, co je dovoleno v Norsku, by v USA neprošlo...ale zpět k myšlence...hon na pravičáky, křesťany a sionisty je zahájen...A máte pravdu, skutečně rozdíl mezi pravicově orientovaným člověkem a pravičákem nechápu...To jsou synonyma něco jako Žid a judaista či muslim a mohamedán...Hon na Izrael bude pokračovat...Izrael bude bojkotován, izraelským lidem bude zakázán vstup do Evropy...Americký křesťan Jim Fletcher popsal mrazivou situaci v Evropě, že masový exodus Židů z Evropy je na pochodu, Židé prchají do Izraele, USA a Kanady...Hitlerův sen o Evropě "Juden frei" se naplňuje...Židovský život v Evropě bude definitivně zničen...

Harpyje řekl(a)...

Že se, Kopretino, zabýváte takovými pitomci, jako je Tereza Spencerová! Žádný hon na nikoho nezačal. Ten začal pouze ve Vaší přebujelé fantazii, protože žijete v iluzi, že "všechna média jsou levicová".
V naší společnosti má každý právo a prostor na svůj názor. Jak ta pošahaná Spencerová, tak i Vy.
Váš problém je, že jste si z Israele udělala zlaté tele. Pokuste se o trochu střízlivosti.
Jinak žádný "masový exodus Židů z Evropy" neexistuje. Jak jsem Vám psala minule, židovských obcí v Německu přibývá a vzkvétají. Najděte si schválně na internetu, kolik Židů žije v multikulti Berlíně!

informace řekl(a)...

Vážená,
jako pro každého levičáckého multikulturálního neofašistu je pro Vás to, co se říká jen o třicet stupňů víc napravo vulgárním pravičáctvím a tedy šmejdem, který patří do kanálu. Tedy mínění kvalifikovaných novinářů jako Vittorio Feltri nebo Pierluigi Battista, podle kterých rasizmus a xenofobie jsou přímým výplodem bezkriterního multikulturalizmu. Mínění vyjádřené na př. v článcich:
Il Giornale Vittorio Feltri: " I razzisti nati dal multiculturalismo
Corriere della Sera-Pierluigi Battista: " Le società vulnerabili"
Può convivere il multiculturalismo con la liberal-democrazia?
Přečtěte si, co píší Liberali per Israele:
La strage, compiuta da Anders Behring Breivik, è diretta conseguenza della politica seguita da gran parte degli stati occidentali, di rinunciare alla difesa della civiltà giudaico-cristiana di fronte all'avanzata di quella musulmana. Che si propone, affermandolo chiaramente, quale prossimo potere sostitutivo.
La Norvegia, fra gli stati europei, è in prima linea in questa sottomissione, che non è soltanto politica, ma sociale e culturale.
A ciò si aggiunga una cultura pacifista, che ha non solo segnato la politica estera dello stato, ma invaso ideologicamente anche il sistema educativo nazionale, ottenendo un risultato opposto alle intenzioni.
Taky vulgární pravičáci podle Vás?
Podle levičáckého extremního neofašizmu ano. Vy se k němu přiřazujete?

Harpyje řekl(a)...

Nechcete raději diskutovat na nějakých italských stránkách, Informace? Beppe Grillo?
Vám by taky slušelo, kdybyste ubrala trochu temperamentu.

informace řekl(a)...

Já Beppe Grilla moc dobře znám a jeho blog taky. A občas tam přispívám. Nevím, co by zde do diskuze o pravici a levici mohl přidat.
Pokud jde o temperament,nikomu neříkám, že plácá.

žibřid řekl(a)...

K citátu Informace z blogu Pontifex: "Extremizmus zla má kořeny právě ve zřeknutí se naší identity, toho, co nás strukturálně zformovalo a čím jsme a to pak nechává volné pole chaosu a ničení."
Vždyť ABB přece z této (naší křesťanské) identity vychází. Tak koho tu Pontifex považuje za extremistu zla? Vraha ABB, nebo vlastně multikulti levičáky?

Teze "příčinou teroristických aktů je multikulturální politika oranžovo-zelené norské vlády" se mi nějak nezamlouvá. Byli například nacisté příčinou komunismu u nás? Do určité míry ano, ale nemůžeme je přece trestat za tohle, ale jejich vlastní činy. Stejně jako komunisty bychom měli trestat za jejich vlastní činy a ne třeba za kuponovou privatizaci.
Politika norských oranžovo-zelených je možná špatná, ale kriminalitu přitěhovalců bychom měli stíhat tam, kde se páchá.

STK řekl(a)...

Žibřide,
to je přece obvyklá hra na příčinu -> následek, vztažena do minulosti nemá konce a rozplyne se v historických nejistotách. Ale ten jeden krok zpátky bychom si dovolit mohli.
Ano, kdyby nebylo té bezbřehé smířlivosti vůči cizincům, jednak by se jich do Norska tolik nenastěhovalo (asi to chtělo hustší síto - co třeba zkoušky z norštiny a norské historie? - protože by jich prošlo méně a to ještě ti přizpůsobivější a znalost jazyka by je nenutila sdružovat se do ghet - tudíž by pro norské dívky nebylo tak riskantní se projít městem beze zbraně. (Teoretizuji, navazuji na kusé informace o situaci v Norsku...) Tedy by nebylo třeba tak silného propagandistického tlaku a cenzury, aby se udržela nespokojená část obyvatelstva na uzdě a neexistence přetlaku by nasměrovala ABB k nějaké jiné ideologii. K hromadné vraždě by vůbec nemuselo dojít.

Jenže toto je alternativní historie, ne skutečnost. Hra na "co by kdyby" je v těchto souvislostech poněkud dětinská. Lepší otázka je "a co teď?"

informace řekl(a)...

Co píše o situaci v norských školách učitel. V květnu tohoto roku. Otřesné.
Už se ničemu nedivím. Nedej bože, aby tady u nás došlo k něčemu podobnému.

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4070789.ece
italský překlad:
http://www.italian.faithfreedom.org/comment2.php?t=2625

Kopretina řekl(a)...

Souhlasíte s Františkem Matějkou o držení či nedržení zbraní...Tento článek je celkem rozumný, zákaz zbraní nic nevyřeší, teroristi a vrazi si je snadno opatří...
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/202173/O-norske-tragedii-procesu-podilu-politiku-a-drzeni-zbrani-obcany.html

A.S. Pergill řekl(a)...

Ještě k tomu Norsku. Zachytil jsem tři zajímavé věci:

1. Mládežníci na ostrově měli krátce před útokem politické školení na téma, jak teroristický stát Izrael zachází s nebohými Palestinci. Někteří se ještě nějaký čas po zahájení útoku domnívali, že je součástí tohoto politického školení. Přispělo to k počátečnímu zmatku a patrně i k vysokému počtu mrtvých. Že by boží mlejny?

A vážněji:
2. Nějaké dvě tři hodiny po útoku ABB měl ostrov navštívit norský premiér. Jak to, že na ostrově nebyli předem agenti nějaké norské obdoby BIS nebo jiné podobné organizace. Zejména podivné je to v konfrontaci s tím, jak obvykle takové přesuny papalášů bývají zajišťovány.
3. Do televize se dostal záběr z policejního vrtulníku, jak ABB v klidu obchází zraněné oběti a uděluje jim "ránu z milosti". Jak to, že policejní vrtulník nijak nezasáhl? Byl snad vydán přísný rozkaz chytit ABB živého doslova za každou cenu?

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje, dovoluji si nesouhlasit:
"Ani zoufalý čin, ani čin zoufalce."
Je mi líto, ale chladnokrevné naplánování nějaké akce není relevantní vůči tomu jestli je nebo není zoufalým činem. Není to, pochopitelně, bezprostřední panická (a proto zpravidla málo účinná) reakce, ale i tak může být vyvolána pocitem zoufalství a beznaděje.

A.S. Pergill řekl(a)...

A ještě jednou pro Harpyji:
"Že v případě Barucha Goldsteina nerozlišujete mezi radikalismem náboženského fanatika a normální judaistickou vírou mě už vůbec nepřekvapuje."
Je mi velice líto. Mezi ním a Josephem Obadiou, pro kterého jsou gojim jenom polozvířata, určená k sedření, aby se Židé mohli válet, žádný praktický rozdíl nevidím. A pokud víru toho druhého považujete za "normální judaistickou víru", pak tím jen hájíte holokaust.

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK a Žibřid
Ono v normálně fungujícím státě by po muslimských ulicích začaly chodit policejní volavky v mini a následné represe vůči dopadeným násilníkům by byly natolik drastické, že by průměrný muslim po shlédnutí normálně oblečené ženské nejméně týden nedosáhl sexuálního uspokojení.

Kopretina řekl(a)...

Pergille, i já tu norskou mládež považuji za sebranku, antiizraelity, lumpy, ale nezasloužili si zemřít. Je pravdou, že kdo je nepřítel Izraele, je i mým nepřítelem, ale jsem proti jakémukoliv zabíjení. I antisemita má právo na život, byť s ním mohu pohrdat. Jednalo se však o děti a děti se nezabíjejí, byť jsou zlé...Žádný Bůh by nikdy nemohl schvalovat vraždění, to by nebyl Bohem, ale Satanem...Jedná se o "Církev nevěstku"..."Církev Nevěsta" je Boží církví, která odmítá násilí a je vedena duchem Satanovým. Satan je zlý, podvraceč dobrých cílů, snaží se veškeré dobré činy zvrátit, překroutit slovo Boží, ničit Kristův odkaz a Izraelský lid (ke kterému Kristus patřil!)"Spása je ze Židů" (Jan 4:22) a v Listu svatého apoštola Pavla Římanům čteme: "Nakonec bude spasen celý Izrael, který odvrátí od Jákoba (Izraele) bezbožnost" ať si to všichni lžikřesťani uvědomí...Útoky na Izrael, jsou útoky na Ježíše. A ten, "křesťan" co podporuje "Palestince" je lhář a podvodník...
Jinak Pergille, slušná židovská víra existuje, drtivá většina Židů jsou slušní lidé, odmítají násilí...Židovských teroristů je velmi málo, vím o jedné, o které psala Harpyje a to JDL...

Kopretina řekl(a)...

Jinak Harpyje, něco panu Matějkovi nemůžete upřít...Má velikou čtenost...Již nyní přečetlo článek pana Matějky 8708 a jeho číslo bude narůstat. Pan Matějka je asi schopný autor, když ho čte tolik lidí, takovou čtenost kdekdo nemá...A nejde to schvalovat jen na blbost čtenářů...Asi umí lidi oslovit...

žibřid řekl(a)...

Jo, Kocoure, otázka "co teď" je mnohem zajímavější. Rozhodně si myslím, že imigranti by měli mít jazykové a i jiné zkoušky (dějepis?, politologie?, psychotesty?,...) dost přísné. Výjimku si dovedu představit jen u politických uprchlíků nebo z důvodu útěku před nějakým tradičním násilím jako jsou vraždy ze cti u muslimů atp. To mělo být zavedeno dávno a mělo by se to zavést ihned stejně jako revidovat případný sociální systém a jeho zneužívání. Ale neměli bychom to pojímat jako důsledek hromadné vraždy norského magora. Vždyť je to nejen hrubiánské, ale i nelogické. Důsledkem těch vražd by měl být zátah na fundamentalistické křesťany, klerofašisty a podobné úchyly, jakých je dost např. mezi poradci našeho presidenta. Nebo ve straně D.O.S.T.

K možnosti držení zbraní se přidávám. Přinejmenším se zmenšují šance hromadných zločinců.

A, Pergille, kdybyste měl nějaké další info k těm Vašim bodům 2 a 3, rád si je přečtu.

Kopretina řekl(a)...

Informace, italská levice je proradná, jako každá jiná, ale bohužel se mi nelíbí ani pravicový Berluscony, ten měl líbánky s Kadáfím a jinými libyjskými teroristy...Zřejmě to není skutečný pravičák...Doufám, že má Itálie skutečně pravicové politiky...V italských poměrech se nevyznám...tak jistě poradíte...

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
zloboh JHWH, kterého uctívají Židé coby svého bůžka, masově vraždil a ve vraždění dětí se přímo vyžíval (viz např. smrt prvorozených v Egyptě ale i mnoho dalších starozákonních příběhů). To ani neznáte text Bible?

s.t.k. řekl(a)...

Kopretinko,
pokud já si představuji politické spektrum, je to stojící kruh, kde přesně nahoře jsou středoví liberálové, ti většinou sklouznou doleva nebo doprava, pak je tam čistá levice a pravice a dále ultra-levice a ultra-pravice, které se dole na kruhu setkávají a je tedy nemožné je rozeznat.
Jsou ještě složitější diagramy (a taky lépe odpovídající skutečnosti), ale ty si najděte na netu sama. [;-)))

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK:
Já jsem toho názoru, že krajní pravice jsou v podstatě anarchisté. Ti jediní mají na programu likvidaci státu, a to i násilnými prostředky. (Problém s nimi spočívá v tom, že je mezi nimi namícháno hodně ultra levičáků, kterým jde jen o to oslabení stávajících států, a pak by se rádi dostali k moci sami a zavedli levicovou diktaturu.)
Nacisté, fašisté apod. jsou z hlediska ekonomických požadavků prakticky nerozlišitelní od sociálních demokratů nebo komunistů. V podstatě i EUrosocialistům jde v ekonomice o to stejné.

Kopretina řekl(a)...

Pergille, to je třeba chápat v kontexu doby...Svět se vyvíjel. Autorita Starého zákona je uznávána...nicméně i SZ se vyvíjel...Jiný byl SZ v době, když byli Hebrejci v otroctví a jiné pasáže má SZ v knihách proroků (Izaiáš, Jeremiáš, Exechiel, Daniel, Ozeáš...) či v Žalmech...Žalmy jsou tak nádherná literatura, i knihy prorocké...Izaiášovi se říká protoevangelium...

Kopretina řekl(a)...

Pergille, s Vašim příspěvkem z data 22:18 se dá souhlasit...

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino, nicméně i proroci vesměs dští oheň a síru na Židy, kteří podle nich nejsou dostatečně ortodoxní a mnohé pasáže prorockých knih obsahují rovněž výzvy k násilí.

Jinak je celkem zajímavé (pro mě), že uznáváte vývoj náboženských představ. Ono je to tak trochu v rozporu s náboženstvím jako takovým. Většinou tyhle jevy popisují "zvenčí" religionisté a další odborníci na náboženství. A berou je jako důkaz závislosti náboženských představ na společenských podmínkách a tedy i toho, že samo náboženství není nic jiného než produkt určitých společenských podmínek, vytvářejících "objednávku".

Opravdu to nechcete zkusit v rámci svého duchovního vývoje s ateismem? Možná byste na některé věci získala zajímavý nadhled ... :-)

STK řekl(a)...

4 Pergill:

Nacisté - NSDAP = Národní socialistická německá strana pracujících (práce). Jaképak rozlišování od bratrských socialistických stran - jsou přece téměř identické ideově. [;-))
Práce, socialismus, národ - a Vůdce.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Kopretino, jestli se nedáte zlákat na vědecký ateismus, mohla byste zkusit tohle. Mocný stimul celoživotního sebezdokonalování a vzdělávání:
http://www.sigsauer.de/index.php?id=1024

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

V Norsku, Británii a na Islandu nejsou policisti ozbrojeni.
Norway is one of only three Western European countries lacking a fully armed police force. Most police officers in Britain and Iceland do not carry firearms, either.
Currently, only beat police officers in patrol cars have immediate access to weapons. By law, however, they have to remain unloaded and locked in a box in the car unless authorization is given.
Some experts worry that arming police officers all the time will only lead to an escalation of violence as criminals arm themselves in response. For many, though, resistance to the idea has more to do with national pride.
“I would prefer to live in a society where police normally work unarmed,” said Johannes Knutsson, a professor of police research at the Norwegian Police University College. “It is a very forceful and symbolic sign to the citizens that this is a peaceful society.”

žibřid řekl(a)...

K televizním záběrům pořízeným z vrtulníku je dnes tady
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/240064-televize-byla-na-miste-masakru-drive-nez-policie.html
zpráva, že televize byla schopna si někde pronajmout vrtulník dříve než policie. Takže spiknutí to nebude, jen standardní neschopnost policajtů.

Šaman řekl(a)...

Vrácen příspěvek od informace:

Co píše o situaci v norských školách učitel. V květnu tohoto roku. Otřesné. Už se ničemu nedivím. Nedej bože, aby tady u nás došlo k něčemu podobnému. http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4070789.ece italský překlad: http://www.italian.faithfreedom.org/comment2.php?t=2625
Uživatel informace k příspěvku Samonasírací vrah dne 25.7.11

drak řekl(a)...

Hmm, a když teď na vlastní oči vidím rostoucí počty vozembouchů v Praze, tak se začínám zamýšlet nad tím kdy tady v Praze začnu být na obtíž já.