neděle 7. srpna 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Dovolená Moby Dicka

Pondělí 6. srpna
Děti jsou na táboře, se ženou si užíváme dovolenou v podnikovém rekre. zař. Ouhor. Nejdříve jsme ve svém pokoji zametli, utřeli prach a přestěhovali nábytek. Do skříně jsme pověsili vlastní ramínka. Též jsme tam uklidili děravé ručníky bez poutek, propálené igelitové ubrusy a vyměnili za svoje. Žena povlékla deky naším povlečením, já ve všech svítidlech vyměnil žárovky 25W za vlastní 20wattové kompaktní zářivky. Je tu útulno.



Úterý 7. srpna
"Rekreační zařízení (RZ) Ouhor na Vrabčí vrchovině poskytuje široké využití - je tu i požární nádrž, kterou je možno využít ke koupání," sliboval text v KECECH. Což o to, ta požární nádrž tu je, a jaká krásná! Byla by ještě hezčí, kdyby v ní byla voda.

Středa 8. srpna
V prospektech nám slibovali "umyvadlo s teplou a studenou vodou". Je to tak. Umyvadlo s teplou vodou je na Dámách, na Pánech pak to s vodou studenou.

Čtvrtek 9. srpna
Vydali jsme se poznat největší pamětihodnost Vrabčí vrchoviny: partyzánskou chatu. Nedávno prošla rekonstrukcí. Expozice odboje byla přenesena do vedlejší meteorologické stanice. Partyzánská chata slouží dnes rekreaci, jak napovídá nápis "Zimmer frei".

Pátek 10. srpna
Lesy kolem Ouhoru jsou prý tuto dobu vždy plné hub. Nevím, asi jak kdy. Letos jsou plné slimáků. Ale slimejši aspoň sežrali všechno bejlí, které prorůstalo pískoviště a rezavé dětské prolézačky v relaxačním koutku.

Sobota 11. srpna
V podnikovém RZ Ouhor je skoro prázdno. Krom nás tu přebývá kolegyně Jobová s manželem a pěti malými dětmi. Vysvětlila mi to: "Týden tady  je vlastně zaplacený z odborového příspěvku na rekreaci. Platíme až ten příští týden." Ještě tu budou týden? S pěti rozjívenými dětmi? Ve vedlejším pokoji za tenoučkou stěnou?
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

Jakub S. řekl(a)...

No to je kouzelná podniková rekreace jako zastara... Jako bych to znovu viděl. Jo, to se pak ocení česká/moravská vynalézavost, kutilství, improvizační schopnost... Ale teda vyměňovat dokonce járovky* - všecka čest stranou!
*Původní správný způsob psaní, že.

drak řekl(a)...

Smutné je, že mnohé z toho, co se nám tenkrát nelíbilo a zajídalo se nám, se zase pomalu ale jistě začíná vracet zpátky, třeba taková ta příslovečná "ochota" personálu, umolousané a upatlané ubrusy, starý dobrý zápach přepálených a snad 100 let nevyměňovaných tuků, atd atp.

Moby Dick řekl(a)...

Naštěstí toto se odehrávalo před 10 lety a už jsme si našli jiné destinace a jiné hospody. Socik zůstal pouze v podnikové rekreaci!

>>:))