sobota 27. srpna 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Návrat Kokota

Sobota 25. srpna

Z listárny Moby Dicka

Vážený a milý Moby Dicku,
sice jsem už delší dobu šťastně mimo Textárny, přesto jsou lidé, kteří si pamatují, že bych v procesu tvorby textů a tlachů mohla být použitelná. Takže celkem logicky přišla od bývalých kolegů nabídka v rámci akce Nábor sobě - a tu odměnu za nového pracovníka si rozdělíme! Teď ještě diskutujeme, kolik procent pro koho. Ale obávám se, že než se domluvíme, tak bude nejen po akci, ale i po Textárnach. Jo, to je život.
Měj se hezky.
Doubravka
.............................



Pondělí 27. srpna
Viki slyšela, že se prý má pronikavě zlepšit situace podnikové restaurace. Firma SO-HO, která ji provozuje, nebude muset od září platit nájem, ani elektřinu, plyn vodu a teplo. Také podnikové dotace se zvýší ze sto tisíc korun měsíčně na dvě stě tisíc. Jinak by chudák majitel Mlha zkrachoval. Ambrož poznamenal: "A nebude muset ani vařit - vždyť to stejně nikdo nejí".

Úterý 28. srpna
Samé změny. Vedoucí Duto Hlav se kvůli jejich projednávání nestačil včera na pracovišti ani ukázat. Tak tedy to hlavní - vrcholový manadement se stěhuje z Jižního Města zpět do Centra! Objekt ředitelské kantýny na pozemcích Č. Textáren, kde sídlili naši managoři, vlastní firma Kameratte a ta ho začala pronajímat výhodněji - konkurenčním Českým Mektárnám.

Středa 29. srpna
Jamborův Útvar Vnitřní komunikace při Útvaru Vedoucího Kanceláře Tiskového Mluvčího Tiskového Odboru se stěhuje na Východní Město, zbytek Divize komunikace společnosti (DKS) přechází do Západního Města i s tiskovým mluvčím Z. Vrhem.  V Centru zůstává jen hlavní managorka DKS L. Živá. Mazancovo Kontrolní oddělení odchází na Severní Město. Na ředitelské patro se z Jižního Města vracejí naši vrcholoví managoři v čele s ředitelem B. Kokotem. Již se nám stýskalo!

Čtvrtek 30. srpna
Na golfovém hřišti našeho ARZu na J. Městě se objevili noví nájemníci bývalé ředitelské kantýny: náměstek Č. Mektáren Mrva Cymbuch (náš bývalý náměstek), který na green přivedl i svého ředitele Makoše, našeho bývalého dlouholetého ředitele. (Než ho nahradil Běsný Kokot.) Při hře se oba nenuceně bavili s Kvakošem, bývalým náměstkem v Č. Mektárnách. Kokot hru vysloveně kazil.

Pátek 31. srpna
Pravý důvod návratu našeho vrcholného manadementu do Centra objasnila Badavá: Je to přání čápa marabu, který by chtěl zimní období strávit opět ve své bývalé voliéře ve vstupní hale a přitom setrvat v přátelské blízkosti svých kolegů. Inu - čápi jsou ptáci stěhovaví a věrní!
.......................................

Sobota 1. září

Z listárny Moby Dicka

II. SVĚTOVÉ SYMPOZIUM O LÁSCE - NA PRAŽSKÉM HRADĚ 8. září (9.)
a.. Celosvětová účast všech duchovních Sil světla planety Země.
b.. Jsou osloveni také prezidenti České a Slovenské republiky, papež Jan Pavel II, Satya Sai Baba, N.D. Walsch, Matka Meera, Gabriela z Würzburgu, kardinál Vlk, indičtí duchovní vůdci jógy a další lidé a církve.
c.. Přímý přenos televizí s přímým vysíláním do celého světa.
d.. Přineste s sebou poselství o Lásce (cca 10-15 minut).

Srdečně vás zvou Přátelé a prezident České republiky Václav Havel ne.
(...)
Helena K., P.O. BOX XY, 470 06 ČESKÁ LÍPA, CZECH REPUBLIC

PS: Naším jménem nehradíme účastníkům cestovné, noclehy, ani stravné, protože to není v našich možnostech. Prosíme o jakoukoliv finanční výpomoc na provozní výdaje, (např. překladatele atd.) na konto: A) V Korunách českých (Kč)..., B) V Korunách českých (Kč) - platby ze zahraničí..., C) V cizí měně:...
Děkujeme za pochopení situace.
S láskou Přátelé.

(Možná přijde i Ivoš Kvakoš - M.D.)

*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

1 komentář:

drak řekl(a)...

Fa SO-HO trošku předběhla svou dobu, oškubat o prachy všechny kolem a nic za to nikomu nedat je přeci moderní až teď ne?

No, na ta úžasná shromáždění všelikého světového exotstva a naprosto ptákovinové výstupy z nich to je asi ta daň ze svobody, ale rád jí občas zaplatím, za předpokladu, že to nebude povinné a že to nebude převažovat, oba předpoklady se ale obávám se dost nenaplňují, a to čím dál tím houšť.