sobota 8. října 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Zemitej národ

Pondělí 8. října
Duto Hlav přišel z pracovní porady s očima navrch hlavy: "Ředitel Kokot byl celý víkend u výslechu. Odvezli ho tam chlapi s punčochama na hlavě! Kde prý vzal datum útoku na Afghánistán? Proč určil poslední možný termín čerpání spínáčků a připínáčků zrovna na 10. října?" Viki ví, že to měl od Havla, co u nás přednášel ve středu na VUMLu. Pročež Kokota pustili. Jenom Američani museli ten útok uspíšit.

Úterý 9. října
Zavolal jsem na Centrální Dohledové Centrum spínáčků a připínáčků, odkud mne odkázali na Kompetenční centrum nákupu a logistiky. V KCNL mě zjebali, že nesleduji maily. S+P se opět vyzvedávají v místních skladech, tedy Multifunkčních transferových bodech. Tam už bohužel výdej spínáčků a připínáčků zastavili - odveta v Afghánistánu začala s předstihem. Ještěže nepotřebuji nic spínat ani připínat!

Středa 10. října
Managorka Divize komunikace L. Živá přivítala na Virtuální univerzitě morálky a lidství Moniku Pajerovou. Ta pohovořila o své lidské morálce, zhanobila nemorální ukradenou pastranu Cena měny a poděkovala politikům konkurenčních stran, že jí pomohli napsat program její nové nezávislé "Morální rady mladých" (MRMLA). Poděkovala  také "přítelkyni Lindě z Českých Textáren" a dodala, že jí není žádný text, tlach ani mekt cizí.

Čtvrtek 11. října
Včerejší přiznání Moniky Pajerové, že program její MRMLY napsali špičkoví politici dvou parlamentních stran okomentoval Ambrož slovy: "Copak si myslí, že je na ten její sovět někdo zvědavej? Copak si myslí, že je národ blbej?" Mektárník Drn mínil: "Může mít úspěch. Náš národ není blbej. Jen je takovej... zemitej!"

Pátek 12. října
V novém Management Observeru se píše o kontrolní zprávě Evropské komise, která se zabývá harmonizací českých a evropských textárenských směrnic: "Zpráva analyzuje implementaci klíčových principů evropského textárenství do našeho právního řádu, identifikuje krizové segmenty a navrhuje závěry, které přispívají k dynamickému rozvoji sektoru v EU." Ambrož podotkl: "Implementací analýzy sektorové identifikace rozvineme dynamiku na věčné časy. Hurá!"
.......................................

Sobota 13. října
Z listárny Moby Dicka

Ahoj Moby,
někdy si připadám jak u vás v Textárnách. Včera nám volala kolegyně z odloučeného pracoviště, že nám potřebuje poslat důležitý fax. Ale vedoucí byl nemocen a svůj telefon (s faxem) přepojil k nám. My ale fax nemáme, je u sekretářky. Ta si vzala náhradní volno a svůj fax přepnula na telefon. Protože je tak rozbitý, že s ním umí manipulovat jen ona. A stejně je zamčený u ní v kanceláři. Nakonec jsme si to nechali poslat ke kolegům v jiném oddělení, kde mají Faxiho přístroj přímo v kanceláři přístupný všem pracovníkům.
Našemu vedoucímu říkáme Duto Hlav.

Zaslal čtenář J.M.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz 
Předem dík! >>:)) Moby Dick

8 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, je to tak. Náš národ prostě JE zemitý a prostý, přesto však inteligentní a vzdělaný.
Prostě - náš národ je druhý nejlepší na světě, hned po našich starších ruských bratřích.
Což jsme dokázali kupříkladu i odmítnutím té velkomožné a převzdělané paní Pajerové, jež za jidášský groš zrazovala naši vlast CIA a Mossadu.
Odmítli jsme i jiné rozvratníky (tzv. disidenty), volili jsme naše osvědčené Strany - KSČM a ČSSD. A kdyby nebylo zrůdného a zrádného zákona o umožnění pasivní účasti ve volbách zrádným emigrantům, už dávno by naše dvě bratrské Strany zvítězily. Už dávno by naše vlast nebyla ani v NATO, ani v EU.
Naštěstí vší náš lid už chápe, k jakému pádu jej přivedlo chvilkové podlehnutí vábení západních Sirén. Dnes vší náš lid smutně hledí na výplatní pásky resp. na podporu v nezaměstnanosti, smutně hledí do plýtvavě osvětlených výloh chrámů konzumu na jemu nedostupné zboží.

Prostě - příště zvítězíme. A naši vedoucí představitelé budou konečně opět zemití a prostí jako my.
Samozřejmě s výjimkou našeho prezidenta Klause - takové intelektuály sneseme, dokonce je milujeme; takové ano.

Zle matičko zle, Schwarzenberci zde ! (Česká lidová píseň)***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

Jakub S. řekl(a)...

Ano! Má duši zvláštní, trochu prostá zdá se - však kvete po svém, v osobité kráse! Tak tóčno. Je to jen zdání, že skoro všichni prostí moudří dělníci, rolníci, příslušníci STB a VB, důstojnící ČSLA atd. jsou poněkud takoví důkladní, pomalejší, neorientovaní, neteční. Kvetou po svém.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vzhledem k faktu, že jsem převažujícím vzděláním a téměř celoživotní praxí dělník, tak Vám děkuji, vážený Jakube S.
Ano, jsem takový pomalejší, k řadě podnětů netečný. Kupříkladu mně může být ukradeno asi tak 99% všeho zboží vystaveného v hypersupergigamarketech.

Nicméně myslím, že si Vás vyžádám k osobnímu pohovoru během prověrek, po našem vítězství nad multikulti, kapitalismem a demokracií. Žádný strach; já Vám rozhodně hlavu neutrhnu. Vždyť jsme oba Češi, no ne ?

Tak na shledanou v lepších časech.

STK řekl(a)...

Vlastimile V., jedna všetečná otázka: Kam byste zařadil to 1% Vám "neukradeného" zboží v hyper-super-giga-marketech?

Ale pravdu a nic než pravdu. K čemuž Vám dopomáhej... ...Lenin?

Větší vlastenec řekl(a)...

???
Jak "zařadil", vážený STK ? Zakoupené zboží "řadím" do :
1) ledničky resp. spižírny dle data doporučené spotřeby
2) šatních skříní dle druhů

Přiznávám, že nejčastěji používaný oděv (montérky) a všechnu obuv nakupuji ve specializovaných prodejnách (Canis, Hudy, Leiser).
Každopádně uvítám zrušení všech těch "chrámů konzumu", a současné obnovení prodejen n.p.Potraviny resp. Družstva Jednota. Tam jistojistě najdu všechny potřebné potraviny, tak jako jsem je nacházel za krásné doby naší plné samostatnosti a slovanské vzájemnosti.

Přeji Vám hezkou neděli.

EK/EMISNÍ KONTROLA řekl(a)...

Strýček Véna má, vědomosti má, on léčebnou kůru zná, on ví co se jak nazývá.
Také jsem to krásné zboží nalézal, sovětské nasolené máslo v dřevěné přepravce, červenou řepu ze Slovenska, meloun z Maďar a hlavně, HLAVNĚ "sracu" ze Slovenského Harmance.
ČWST V ŠEST!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, a také sovětské moroženoje, vodka, šampaňské, gruzínská minerálka Boržomi, bulharská a maďarská vína, Weihnachtsmann a jiné čokoládové výrobky z NDR atd. apod.
A to vůbec nepíšu o sovětských, východoněmeckých, polských a jugoslávských osobních automobilech, o spotřební elektronice atd. apod.
Však musím připomenout, zejména nejmladší generaci, která v důsledku vlády kapitalismu, demokracie, multikulti a politické korektnosti nedostává pravdivé informace :
Všude byla spousta NAŠICH československých výrobků, kvalitních a cenově dostupných.

Jenže co do nějakého zboží - hlavní přece byly, jsou a vždy budou MEZILIDSKÉ VZTAHY. A ty byly za našeho slovanského společenského systému úplně jiné než dnes. Lidé se nemuseli hnát za mamonem, nemuseli vydělávat soukromokapitalistům na jejich paláce a jachty, nemuseli se zadlužovat u lichvářů na zaplacení „dovolené snů“ nebo „zlevněné“ soupravy domácího kina nebo jiné podobné blbosti.
Žili jsme tak nějak pospolu, stýkali jsme se srdečně a soudružsky. Vzpomeňme například na Spartakiády. To byla krása, to byla přehlídka zdraví a mládí socialismu ! Kapitalisti a demokrati lidem Spartakiády vzali, a nahradili - ničím.
Společný prožitek nahradit prostě nelze; dnes lid alespoň skáče jako jeden Čech, na oslavu vítězství našich reprezentantů. Samozřejmě, jde jen o chabou náhražku skvěle secvičeného pohybu tisíců cvičenců na Spartakiádním stadionu.

Ale jednou se vše vrátí - opět naše obchody budou prodávat naše a slovanské zboží, opět statisíce našich mladých, v civilu i v uniformách, budou nacvičovat na svátek mládí a pokroku.
Naši letci opět vyletí do oblak díky svým ocelovým ptákům ruské výroby, po našich cvičištích se opět budou s větrem o závod řítit tisícovky mocných ruských strojů, řízených našimi mladými a hrdými tankisty.
Rozbuší se ocelové srdce republiky, jasně zapěje skřivánek svou píseň nad rodnými širými lány, nad traktory a kombajny, jedoucími ne od souvratě ku souvrati, neb souvratí a mezí již opět nebude, leč od Šumavy k Tatrám, bezmezně radostně neustále vpřed.

VPŘED !

Variace na soudobou prozu řekl(a)...

"Páni, ten člověk má ale výdrž", utrousí mezi zuby hostinský. "Já ho tu furt mlátím přes palici, ale von si pořád vede svou. Jaký prej to bejvalo za jeho časů krásný. Člověk by se až dojetím rozbrečel jako stará k...a." A hostinský celý naměko už vytahuje kapesník zpod zástěry. "Všecko sme měli a nevážili si toho. Skoro by člověka přesvěčil, že to tak dovopravdy bylo."
"No, pocem, ty kluku ušatá, načepuju ti za ty tvý krásozpěvy půllitr pravýho kremelskýho šampaňskýho. Ale koukej, aby ses mi tady nerozbečel nebo nevožral. To bych zas musel zakročit."
Štamgasti potajmu vytírají slzy, zatímco Vejda nasává pomalu kremelský mok a polehounku pohvízdává mezi zuby svou milovanou "A kalinka, kalinka".
Konec idylické scény.