středa 31. srpna 2011

Energetická hovadina


Dnes se debilita rozhodnutí, o kterém všichni víme, že je špatné, posunuje zase hlouběji. Od zítřka se už v Evropské unii nesmějí vyrábět žárovky o výkonu 60 W.

Již bylo sneseno hodně argumentů proti tomuto zločinnému omezení lidské svobody. Evropská hloupost a vyčůranost podnikatelů s "úspornými žárovkami" však vítězí. Nyní přidávám další argument, nejpodstatnější. Podívejte se, prosím, na přiložený snímek. Dokument toho, jak ty "úsporky" svítí. Vlastně nesvítí.

úterý 30. srpna 2011

Chemický útok z lagun Ostrama


"Čistá Ostrava", "ekologická likvidace", "alternativní palivo", jak ušlechtilé názvy pro smrdutý tunel!

Čistá Ostrava je název sdružení, které za 2,6 miliardy korun likviduje staleté laguny po zkrachovaném Ostramu. Jenže lokomotiva čistěostravského vláčku firma Geosan neplatí subdodavatelům a navíc chce po státu dalších 630 milionů. Stát, přesněji ministerstvo průmyslu,  peníze nedá - protože z původního balíku je utracena teprve miliarda. A víc ho to nezajímá. Prý nemůže zasahovat do "dodavatelskoodběratelských vztahů".

pondělí 29. srpna 2011

Parcon 2011: Vybraná společnost

 P. Konupčík a Šaman (Foto: O. Neff)
Letos proběhl bájeslovný Parcon v bájeslovné Chotěboři. Na Chotěboř mám nostalgické vzpomínky. V roce 2003, kdy jsem byl v tomto městečku poprvé, a to na svém prvním Parconu, jsem zde získal svého prvního Pulce a vůbec prvního Vidoucího (a to hned dvojmo). Rozhodl jsem se tedy, že i letošní podujatie bude skvělé, a bylo.

neděle 28. srpna 2011

Oběma

Na začátku srpna jsem si pořídil gyps na pravou ruku. V úterý mi ho konečně sundali.

sobota 27. srpna 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Návrat Kokota

Sobota 25. srpna

Z listárny Moby Dicka

Vážený a milý Moby Dicku,
sice jsem už delší dobu šťastně mimo Textárny, přesto jsou lidé, kteří si pamatují, že bych v procesu tvorby textů a tlachů mohla být použitelná. Takže celkem logicky přišla od bývalých kolegů nabídka v rámci akce Nábor sobě - a tu odměnu za nového pracovníka si rozdělíme! Teď ještě diskutujeme, kolik procent pro koho. Ale obávám se, že než se domluvíme, tak bude nejen po akci, ale i po Textárnach. Jo, to je život.
Měj se hezky.
Doubravka
.............................

pátek 26. srpna 2011

MOBY DICK: Neomezené prostředky

Prezidentův poskok, dobré známky od S&P, geneticky hodnotné potomstvo a konec pastelkovného
**************************************************************

čtvrtek 25. srpna 2011

ZASLÁNO: Vyjádření Kanceláře veřejného ochránce práv k článku Romská otázka


Dobrý den, vážený pane Kovanici,

Na svém blogu v článku Romská otázka uvádíte i následující:
 (Vyjádření ombudsmana jakož i plné znění příslušného dokumentu zmizelo z oficiálních stránek jeho úřadu, na kterých bylo v roce 2007 zveřejněno. Vím o něm jenom díky článku kolegy Moby Dicka Kšefty s chudobou). 

středa 24. srpna 2011

Problém s Mašíny

Zemřel Ctirad Mašín. Ministr obrany plus vojenští historici a novináři letí speciálem do Ameriky na státní pohřeb. Přesněji: Americký státní pohřeb, který svému veteránovi zařizuje jeho nová vlast. Alexandr Vondra předá Ctiradovi vojenský řád Zlaté lípy, jakož i jeho bratrovi. Já myslím, že si to ti hoši zaslouží. A vysvětlím proč.

úterý 23. srpna 2011

Romská otázka

Jak ji vyřešíte? Na odpověď máte tři minuty.

Na jaře roku 1990 jsem se účastnil jednoho předvolebního mítinku v Litvínově. Občané města na něm kladli otázky zástupcům nových politických stran a občanských hnutí. Na odpověď byly jen tři minuty. Často zazněly dotazy na "řešení romské otázky", bylo vidět, že místní občany toto téma silně zajímá. V odpovědích se ozývalo často, že "musí vyrůst nová generace". Co tak asi za tři minuty lze říci!

pondělí 22. srpna 2011

Vítězný arabský lid

Včera začal závěrečný pochod libyjských povstalců z jihu a západu do Tripolisu. Dříve než tam stačily jejich kolony dorazit, přidaly se k nim - kmeny na předměstích Tripolisu. Dnes lid na ulicích oslavuje vítězství revoluce.


neděle 21. srpna 2011

Nejdelší den


21. srpen 1968 v Liberci
---------------------------------------------
To ráno

 V noci jsem si četl nějaký horor. Za týden začínala zase škola. Hrůzný maturitní rok. Někdy jsem si skoro až přál, aby vypukla 3. světová válka, ta jaderná, která by mne od maturity zachránila. Jak je člověk v sedmnácti hloupý! "Dvacetčtyři nulapět, město spí, země dýchá, sladká vůně akátů opíjí bezpečím..." Otevřeným oknem našeho přízemního bytu bylo zvenčí slyšet nepřerušovaný hluboký hukot leteckých motorů, asi nějaké cvičení, letos jich bylo už několik. Četl jsem až do tří, tyto prázdniny jsem si už odbyl pobyt u příbuzných na venkově, brigáda mi taky skončila, jen jsem se poflakoval. Minulý týden jsme s Honzou Šplíchalem prolezli jeskyni pod Ještědem, zítra asi pojedu na kole na Lesní koupaliště a tam si budu číst. Potápět se v ledové vodě, schnout na srpnovém sluníčku a číst si. Máti to flákání vadilo, ale teď si pochrupovala ve svém pokoji a neměla zdání, že si ještě čtu. Čtvrt na čtyři, tak dobrou a zejtra vstávám až v poledne.


sobota 20. srpna 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Výhodné rošády

Pondělí 20. srpna
Zase v práci. Záchody jsou už spravené, odpad v kuchyňce taky, jenom neteče teplá voda. A v sodobaru zase není kysličník. Stavil se u nás nemocný Nunvář, vytočil všechnu bublinkovou vodu do několika velkých kanystrů a opět zmizel. Tak se mi to nezdálo, že jsem ho zahlédl v Ouhoru. A už je mi také jasnější, proč nám ouhorský hospodský stále vnucoval sodovku z dovozu.

pátek 19. srpna 2011

MOBY DICK: Skvělé léto

Ekonomie uklízeček, finanční vláda Evropy, pozitivní žhářství a zlatá koruna
**************************************************************

čtvrtek 18. srpna 2011

Vražedné útoky na autobusy poblíž Eilatu


Palestinští teroristé napadli poblíž rudomořského letoviska Eilat v rozmezí jedné hodiny dva autobusy s izraelskými turisty. První útok proběhl kolem místního poledne. Skupinka tří teroristů napadla střelbou z automatických zbraní autobus na silnici č. 12. Zraněno bylo 7 lidí. Za hodinu byl vypálen na další izraelský autobus raketově poháněný granát. Nejméně 6 cestujících bylo zabito. Později byl upřesněn celkový počet zraněných na 33.

středa 17. srpna 2011

Starý fašoun vrací úder

Proč nemá býti Ladislav Bátora personálním ředitelem státního úřadu

Před týdnem označil ministr financí Miroslav Kalousek pana ředitele personálního odboru ministerstva školství doktora Ladislava Bátoru za "starého fašouna". A to za jeho názory o homosexuálních deviantech. Nyní máme na krku vládní krizi. Mistr mystifikací Kalousek se zlobí, že Starý fašoun se o předsedovi TOP 09 Karlovi Schwarzenbergovi na Facebooku před týdnem zmínil jako o "Chudáčkovi starým".


úterý 16. srpna 2011

Kdo kontroluje kontrolora


A kdo je tu vůl? Prezident NKÚ Dohnal - nebo partaje, policie, soudy a média?

Nejvyšší kontrolní úřad je nezávislý orgán. Vykonává kontrolu hospodaření se státním majetkem a plnění státního rozpočtu. Prezidenta a viceprezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu jmenuje prezident republiky na návrh Poslanecké sněmovny. Postavení, působnost, organizační strukturu a další podrobnosti stanoví zákon. Slyšeli jste Hlavu pátou Ústavy České republiky, můžete si sednout.


pondělí 15. srpna 2011

Izrael - země ve válce

Zhruba za měsíc - 19. září - hodlá palestinská samospráva na půdě Valného shromáždění vyhlásit samostatnost - a hned si ji tam nechat potvrdit. Opakuji zde právě deset let starý článek, který zachycuje deset let starou situaci. Některé věci jsou ale aktuální tisíc let...

sobota 13. srpna 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Skvělá dovolená Moby Dicka

Pondělí 13. srpna
Máme k dispozici nejen umyvadlo, ale i sprchu a vanu s horkou i studenou vodou. Televizi a ledničku. Kompletně vybavenou kuchyň. V dosahu spoustu galerií, divadel a kin, kam můžeme zajít, když nás to již omrzí na nedalekém městském koupališti. Na druhý týden dovolené jsme totiž utekli z podnikového Rekreačního Zařízení Ouhor do svého bytu.

pátek 12. srpna 2011

MOBY DICK: Kdyby tam tak býval veselý medvídek mýval

Naši devianti, pád akcií, nedostatek ráhen, starý fašoun Bátora a dny aktivní mládeže
**************************************************************

čtvrtek 11. srpna 2011

Co najdeš v lese

V lese se dají nalézt různé zajímavé věci. I když je to jen středočeský lesík za Prahou. Teď do něj chodím pro houby. Předevčírem jsem taky byl. Ale ze začátku ani ťuk. Ani na mém oblíbeném podhříbkovém místě. Místo houbiček seděli v mechu lesní dělníci a ptali se: "Rostou, rostou?" "Je to nějaký hluchý pro mě dneska," opáčil jsem. "To pro všechny - raději si dejte svíčkovou s knedlíkem," radili spokojeně.

středa 10. srpna 2011

Bitva o Anglii


Minulý čtvrtek zemřel devětadvacetiletý Mark Duggan. Byl zastřelen v taxíku ranou do hrudníku při akci policejní jednotky Trident, specializované na zločiny v černošské komunitě, které jsou spáchané střelnou zbraní.

úterý 9. srpna 2011

Věc obecného zájmu

Majitel podnikatelského projektu Věci veřejné Vít Bárta nehodlá být "vydán".

Vydán čemu napospas či komu k zúčtování? Pan poslanec nemá být vydán ani ukřižování, ani upálení či ke stětí katu Mydláři. Má být zbaven imunity v případě uplácení/výpůjček či poskytnutí přátelské výpomoci svým přátelům spolustraníkům a spoluposlancům. Mám mu být odejmuta ochrana, kterou nikdy neměl mít a kterou jeho partaj chtěla zrušit! Nadnormativní až nestydatá ochrana, která pánům poslancům a dámám poslankyním například umožňuje beztrestně jezdit jako hovada.

pondělí 8. srpna 2011

MOBY DICK: Na burzách bude zítra lépe

Pondělí 8. srpna 2011
Všechny světové burzy dnes katastrofálně padaly. Krom jedné asijské - v Izraeli. Protože ta si odbyla víkend už v sobotu a obchodovalo se na ní už včera, v neděli. Včera padala, dnes šla nahoru. Pfinanční expert Šimpanz praví, že zítra, druhý den obchodování na ostatních burzách, bude lépe.

>>:))

Naši devianti

Jako by skutečně nebyly důležitější věci k řešení, rozpoutala se v Česku další aféra. Tentokrát kvůli chystané parádě gayů a lesb. Slovně na sebe střílí různí politici a hodnostáři. První výstřel snad přišel ze strany jistého Ladislava Bátory, který krom účinkování v iniciativě D.O.S.T. šéfuje i personálnímu odboru ministerstva školství.

neděle 7. srpna 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Dovolená Moby Dicka

Pondělí 6. srpna
Děti jsou na táboře, se ženou si užíváme dovolenou v podnikovém rekre. zař. Ouhor. Nejdříve jsme ve svém pokoji zametli, utřeli prach a přestěhovali nábytek. Do skříně jsme pověsili vlastní ramínka. Též jsme tam uklidili děravé ručníky bez poutek, propálené igelitové ubrusy a vyměnili za svoje. Žena povlékla deky naším povlečením, já ve všech svítidlech vyměnil žárovky 25W za vlastní 20wattové kompaktní zářivky. Je tu útulno.

pátek 5. srpna 2011

MOBY DICK: Pes se nemýlí

Nezasloužená tři Á, dětský blázinec, mrtvý brouk, sabotér Kalousek, totální válka a závrať na burzách
**************************************************************

středa 3. srpna 2011

Nízkopodlažní radary

Když se v Praze začaly zavádět nízkopodlažní tramvaje, říkalo se, že je to hlavně pro pohodlný nástup invalidů. Slyšel jsem jednu, dejme tomu paní, kterak se rozhořčovala: "A kdy zavedou tramvaje pro nás, normální lidi?" Nu, normální lidé se mohou vozit i v tramvajích nízkopodlažních - ale krávy by tam lézt neměly.

Podobný logický veletoč prováděly naše milá policie státní, městská, zákonodárci i řidiči, úředníci, rozumbradové a další normální paní ohledně silniční dopravy. Totiž - jestliže se na některé komunikaci měří rychlost a tento úsek je označen přenosnými či nepřenosnými tabulemi, pak na neoznačených úsecích obecní policie rychlost měřit "nesmí". A proč že by nesměla? Protože to jsou tramvaje pro invalidy...

úterý 2. srpna 2011

Naši hajzlové

Řekl to prý jinak velice slušný americký prezident Franklin Delano Roosevelt o americkém spojenci v Jižní Americe: "Somoza may be a son of a bitch, but he's our son of a bitch." (Somoza je možná hajzl, ale je to náš hajzl). Mluvil tak o jednom z vypečené rodinky Somozů, ale další američtí prezidenti tak mohli mluvit o mladším příslušníkovi klanu. A nejen v Nikaragui - a nejen lídři demokratické Ameriky!

pondělí 1. srpna 2011

Levou rukou


V pátek vpodvečer mě zničehož nic začala bolet pravá ruka. Levá hrana pod dlaní, takže jsem nemohl sevřít špetku. Říkal jsem si - to bude kloub. Snad se to do zejtřka spraví.

Nespravilo. V sobotu už ruka bolela jako prase. Když jsem nejhorší bolest uvolnil Ibuprofenem, všiml jsem si, že ruka natekla. Netušil jsem, čím je to způsobeno. Dnový záchvat to nebyl, ten jsem si už odbyl. Že by revma? Snad se to zlepší, říkal jsem si. Odpískli jsme koupání.