pondělí 3. září 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Nová dutobáze

Pondělí 2. září

Vedoucí ing. Duto Hlav přinesl z managorské porady novou instrukci k vyplňování elektronických výkazů KECY. Práce spojené s povodňovými aktivitami máme vykazovat ve zvláštní kolonce, která byla pro tento účel právě dnes vytvořena. Jenom škoda, že jsme museli svoje srpnové KECY odeslat už v pátek.




Úterý 3. září
Ve výkazu za srpen máme neodstranitelné chyby. Nevyplnili jsme správně kolonku s povodňovými pracemi. Tyto práce měla hradit – jako odstraňování škod – pojišťovna. Takže jsme prý podnik poškodili. Jak na nás řval Duto Hlav: "Budete to platit ze svejch peněz!"

Středa 4. září
Protože jsme ve výkazech nepřesně vyplňovali aktivity (tedy – nevyplňovali jsme aktivity, které ještě nebyly úředně stanoveny), vymyslel si náš pan vedoucí, že krom elektronických KECŮ a ručně psané Knihy aktivit pracovníka (KAP) budeme každý psát do zvlášť vyvedené tabulky i Přehled činností. Zatímco v KAP jsme sumarizovali časovou náročnost jednotlivých aktivit, PŘEČIN bude psán přísně časově – minutu po minutě.

Čtvrtek 5. září
Vedoucí Duto Hlav hodlá kontrolovat, nakolik se naše zápisy v KECECH, KAPU a PŘEČINU shodují. Každý náš přečin hodlá krutě postihnout – ještě nevíme jak. Psáno odpoledne – už víme aspoň proč: V Českých Textárnách se hledá viník záplav, které postihly golfové jamky v našem Areálu Rekondice a Zdraví. Viníkem bude ten, kdo nebude mít přesně a přísně zaevidovány všechny své aktivity  – a aktivity svých podřízených.

Pátek 6. září
Kniha aktivit pracovníka (KAP) a Přehled činností (PŘEČIN) se nikdy nemohou krýt. Nejčastější naší činností je totiž zapisování aktivit – to však samo není žádná aktivita. Aby byly zachyceny veškeré naše aktivity a činnosti zároveň, bude ještě založen Deník bilancí. Junior opětně konstatoval: "To není databáze, ale dutobáze."
Ambrož dodal: "A teď ji korunuje DEBIL."
..............................................

Sobota 7. září

Z listárny Moby Dicka

Milé sametové podlaží
V rámci střednědobého strategického nadhledu navrhuji založení divize s překvapivě klamavým názvem Pravda, a také profitcentra (bez chozrasčotu) s velmi pracovním názvem Mlžení.
Při známém nedostatku orgánů správních rad nabízím i svou maličkost ke konstruktivnímu vyjednávání.
Se soudružskými pozdravy
Ing. Jan B.

Milý Honzíku,
a kteréže koaliční strany jsi členem?
Za návrh dík
>>:)) Moby Dick
*************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: