neděle 4. listopadu 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Proč se půjčuje těm, kteří prodělávají miliardy

Pondělí 4. listopadu
Zatímco jsme válčili s Duto Hlavem, došlo k posunu v privatizaci Českých Textáren. Koupí nás prý nějaký C-Tex. Managorstvo k tomu účelu zřídilo zvláštní Prozatímní výbor, aby prý hlídal toky financí před převzetím novým majitelem. A jsou tam všichni naši hlavouni. Říkají si "stálí členové". ??? V prozatímním výboru?


Úterý 5. listopadu
Našeho budoucího majitele firmu C-Tex prý založila Jůrobanka. Ale C-Tex si bude půjčovat někde na Bahamách. Jůrobanka je totiž letos ve ztrátě, způsobené pádem textárenských akcií. Napadá mě otázka, hodná spíš Mrtvé Kočky: Tak proč nás kupujou, když na to nemaj?

Středa 6. listopadu
C-Tex nás prý kupuje teď proto, že jsme báječně levní a potom nás chce s úspěchem prodat kus po kuse. Teď nemá peníze, tak si vezme půjčku – a splatí ji z našeho prodeje. Napadá mne další kočkovská otázka: A proč jsem si nemohl koupit České Textárny třeba já? Taky nemám peníze!!!

Čtvrtek 7. listopadu
Rozdíl mezi mnou a C-Texem je v tom, že zatímco já nemám peníze jako takové, C-Tex je nemá virtuálně. Tuto firmu vlastní Jůrobanka. Ta sice do kšeftu nechce dát ani floka, ale protože už letos prodělala několik miliard jůr, tak jí na Bahamách rádi půjčí.

Pátek 8. listopadu
Proč se vlastně půjčuje těm, kteří prodělávají miliardy? Protože peníze dnes v jednadvacátém století nepřináší výroba a prodej se ziskem, peníze se nehromadí spořením. To je marxleninský přežitek. Peníze vzniknou tím, že se půjčí, jak ondyno psal jeden moderní ekonom do Hospodských novin. Nikoli továrny, ne pole, nikterak výzkumáky - dnes dělají peníze dlužníci. A když je nevrátí? Tak se zvýší daně!
...............................................

Sobota 9. listopadu
Z listárny Moby Dicka

Zdar Moby,
náš pan vedoucí je taky velký fanoušek různých knih. V našem provozu vedeme Knihu provozu. Tedy sumárně. Krom toho si každý pracovník vede svůj osobní Pracovní list (obdoba vašeho Přečinu). Tam zapisujeme každou svou činnost podruhé. Pokud jde o odstraňování poruchy, pak ještě potřetí do Knihy poruch. Teď si máme psát ještě Knihu hlášení poruch - zapisovat poruchy, nahlášené na služební telefon, tedy počtvrté. Ten telefon se nahrává...
Pan vedoucí tráví dny tím, že srovnává všech pět zápisů. Běda, jestli se neshodují do všech podrobností! Není důležité odstranit poruchu. Důležité je, aby se všech pět záznamů shodovalo.
Ta osoba se tedy jmenuje jinak, ale říkáme jí, ani nevím proč, Duto Hlav.

Zaslal čtenář J.K.
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

34 komentářů:

Moby Dick řekl(a)...

"Dnes dělají peníze dlužníci. A když je nevrátí? Tak se zvýší daně!" Psáno před deseti lety. Tak se dnes nedivte.

>>:))

Pedro řekl(a)...

Zdravím všechny štamgasty v hospůdce, kteří se jistě pamatují na diskusi, která zde probíhala před téměř dvěma roky. Jednalo se o (údajný?) výrok bývalého presidenta Československé republiky Edvarda Beneše o modrých nebo rudých Němcích. Tehdy paní Informace (tímto ji zdravím) z jazykového a stylistického rozboru oněch slov dovozovala, že autorem nemůže být E. Beneš. Tehdy Finrod Felagund (Andrej Ruščák) přislíbil, že zdroj, odkud onen výrok převzal, po návratu ze studií v Maastrichtu najde a sdělí zdroj. Mezitím už se p. Ruščák přesunul do Norska, jak pilní čtenáři článků p. Frýborta na NP vědí (Bydlím v Norsku a podepisuji se pod Váš popis zdejší reality.). Nyní jsem se po dlouhé době na blogu p. Ruščáka dočkal jeho článku, tak jsem se ho dotázal (viz dole), zda už onen zdroj nalezl. O výsledku budu všechny štamgasty hospůdky informovat.
http://naszviretnik.net/2012/10/27/zvedave-historicno-samska-politika-v-norsku/#comments
105 komentářů k článku “ZVĚDAVÉ HISTORIČNO: Sámská politika v Norsku”
Utíká nám to, Finrode, utíká. Už to brzy budou dva roky (10. prosince 2010), kdy jste se ozval v diskusi v Šamanově Hospůdce u hřbitova. Právě se tam diskutovalo o tom, odkud jste převzal onen Benešův výrok o“modrých a rudých Němcích – viz http://www.nekorektne.com/2008/03/glosa-jdu-poruit-zkon.html . Tehdy jste přislíbil, že v létě po návratu z Nizozemí na prázdniny do Česka, až budete mít přístup ke své knihovně, onen zdroj najdete a pro zájemce o tuto problematiku uvedete.
Abych Vám uspořil hledání, snažil jsem se onu pasáž (jak jste uvedl – zřejmě v pamětech Ladislava Karla Feierabenda) najít sám. Ale bohužel jsem nic nenašel, ačkoliv jsem pečlivě přečetl všechny tři díly oněch pamětí. Vidím, že nyní dlíte v Norsku a jistě už jste onen zdroj onoho Benešova citátu nalezl. Prosím o jeho uvedení, abych si onen výrok mohl přečíst v originále. Děkuji předem za odpověď a těším se na další pokračování seriálu o evropských zapadlých vlastencích.
S pozdravem Pedro

Pavel Bojar řekl(a)...

Neděle tohoto podzimu

A onen den Den Páně také říkal si.
Leč místo slunce šla jenom mračna bez útěchy.
V továrně dole pracovali. V podzimním počasí
hořklo to všem. Déšť padal na šedivé střechy.

Na střechy továren, ležících pod mým oknem.
Na domy pustnoucí, na stromy bez listí.
Nám bylo, duše má, jako když oba moknem.
Tak zimomřiví byli jsme, tak nejistí.

A onen den Den Páně tedy jmenoval se.
Nám bylo nejistě, duše má - příteli.
V továrně dole pracovali. Kladiva hřměla v čase,
jenž nazýval se nedělí.

Žena v domácnosti řekl(a)...

No, já teda nejsem učená Informace, jenom vobyčejná ženská vod plotny, ale myslím si, že když ty slova prezidenta Beneše nezaprotokolovali, jak píše pan Henlajn, a když nejsou nikde k nalezení, jak zas píše pan Pedro, tak je pan prezident neřek.
To dá rozum, né? Odkaď je ten pan Felekund vzal? Že by si je pamatoval sám? Byl tam snad u toho?
A potom, rudý byli bolševici, modrý nebo bílý zas caristi. Podle ruský vlajky, co zaved už Petr Veliký, kterej to vzal zas z moskevkýho erbu: jezdec v modrým plášti, na bílým koni na červeným pozadí. A voni maj tu vlajku takovou i dneska.
Takže šlo pořád o Rusáky, nacisti byli přece hnědý.

Na webu je pár hezkejch barevnejch fotografií z carskýho Ruska. Moc pěkný, prej jsou originální.

http://www.boston.com/bigpicture/2010/08/russia_in_color_a_century_ago.html

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Víte, ženská, pan "Informace" se může z E.Beneše potento (to je prosím ČESKÉ slovo).
Přesto by však mohl uznat, že PODSTATA onoho výroku je pravděpodobná: Oficiální místa ČSR (vč. lžipresidenta E.Beneše) vyhnání nejen schvalovala, ale především INICIOVALA. K velké radosti nastupujících komunistů; ti si dokázali ochránit "své" lidi - viz právě K.Kreibich.
Onen výrok byl údajně pronesen v Brně v polovině května, během triumfální návštěvy lžipresidenta E.Beneše. Ovšem nikoli z balkónu jásajícím davům, nýbrž někde v menším sále na setkání s místními „vůdci lidu“.
A teď si představte, co jim tehdy E.Beneš mohl říci. Máte dvě možnosti:
1) „Pánové pozor! Nejsme Němci-fašisti; přísně potrestáme viníky, ale nebudeme a nesmíme postihovat nevinné. Proto všemi silami zabraňte samozvaným soudům, a především vyhánění Němců z jejich domovů. Němci jsou a budou občané republiky se všemi právy, dokud soud nerozhodne o jejich vině.“
2) „Vyžeňte je všechny a to co nejrychleji!“

Prostě - „onen“ výrok E.Beneše je mnohem logičtější, než výrok o „Stalinově pacholku“, jenž jistý zrádný emigrant připsal J.Masarykovi.
Je příznačné, že slídič Pedro po onom nepravděpodobném výroku J.Masaryka neslídí. Tuší, že vyslíděné by mu narušilo jeho útěšnou víru v „demokratičnost“ jeho idolů.

Míru zdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ach, zapomněl jsem předchozí příspěvek řádně uvést!
Prosím, doplňte si nezbytnou úvodní větu:
Tento komentář bude odstraněn administrátorem blogu.

Za nedopatření se omlouvám.

Pedro řekl(a)...

Podle obsahu příspěvku z 2:13 i podle stylu vidím, že pisatelem (Sudetoněmecký henleinovec) je bývalý Větší Vlastenec. Maně vzpomínám, jak když jsem tu kdysi popisoval, jak jsem na Velikonoce 2010 hnal bičem sudeťáckého příbuzného mé manželky Manfreda s jeho rodinkou zpátky do Gísenu na Lánu, tak mě tu soudruh Větší Vlastenec trumfoval popisem toho, jak jeho česky národnostně uvědomělý moravský dědeček vzal v třicátých letech v brněnské šalině holí přes čuňu nařvaného Skopčáka a vyrazil ho z šaliny ven. A soudruh Větší Vlastenec se tu tou historkou holedbal. No to je tedy metamorfóza jak vyšitá. Ale podobnou metamorfózou prošel třeba i Emanuel Moravec - legionář, za 1. republiky oddaný stoupenec tzv. hradní skupiny, za Protektorátu oddaný posluhovač německých okupantů (BTW: Jeho syn Jurij - po matce Rus - sloužil ve wehrmachtu a jeho mladší bratr Igor v jednotkách SS). Zkrátka - poturčenec horší Turka. Tímto konstatováním se se všemi štamgasty loučím (zejména nebudu krmit trolla R. Š.). Objevím se tu znovu až mi Finrod Felagund odpoví na můj dotaz ohledně těch modrých či rudých Němců. Howgh.

Šaman řekl(a)...

Poslední dva komentáře Většího Vlastence vymazány nebudou, další komentáře Většího Henleinovce už ano. Prosím, aby mne na to nezapomínal upozornit!

Pedro řekl(a)...

A ještě než za sebou - do doby, než mi pan Ruščák odpoví - zavřu dveře (mám jinou náplň využití svého času než krmení trollů), musím konstatovat, že pan Posselt (až na ten knírek jako by Manfredovi z oka vypadl) asi pana R.Š. za tu historku z brněnské šaliny nepochválí. Říkám tedy Nashledanou všem slušným štamgastům a lituji je. Musím totiž po projití diskusí pod několika články říci - tady v hospůdce to teď teda vypadá!

Žena v domácnosti řekl(a)...

Pan Hajlen,
Já tedy pana Informace neznám, do cukrárny nechodí. Ale paní Informaci ano, a jestli to chcete vědět, chutná jí pistaciová a čokoládová zmrzlina.
Jo k té Vaší pravděpodobné PODSTATĚ výroku pana prezident Beneše bych Vám přivedla názorný příklad. Představte si, že by o Vás pan Informace začal šířit zprávu, že jste ho chtěl znásilnit. A to tak dlouho, že by Vás to naštvalo a zažaloval byste ho u soudu. Soudce by si předvolal pana Informace, aby to vysvětlil a zdůvodnil a ten by řekl, že sice žádné důkazy nemá, ale že vzhledem k násilnické a lživé PODSTATĚ Vaší nátury, je ten pokus víc jak pravděpodobný.
Co si myslíte, že by mu na to soudce odpověděl? Nejen, že by ho odsoudil za nactiutrhání ale napařil by mu to i pro urážku soudu.
Nějak Vám ta "logičnost" Vašich závěrů neklape.
Včera přišla do cukrárny paní Hannelore z bývalé DDR a tak jsem si popovídaly. Říkala, jak je to těžké osvobodit se od toho zkamenělého kostlivce komunizmu, a pak taky nacizmu, co přežívá v myslích a vědomí lidí. (Řekla to přesně tak, já bych na podobný výraz nepřišla.) A že by Posseltovi rozbila hubu, kdyby jí přišel pod ruku. Že je to zločinecké pořád rozeštvávat lidi sedmdesát let po válce. Paní Hannelore taky vysedává ráda u PC, jak se mi svěřila a tak se jí příště zeptám, jestli Vám to nechce vysvětlit sama.

Žena z domácnosti řekl(a)...

No, já se plotny držím, pane Heilek, ale Vy zas nefušujte do řemesla historikům a nevykládejte po svým fakta. S nějakou pravděpodobností jakési podstaty.
Jo tak pan Informace, kterýho ani neznáte, je pro Vás osoba nižší rasy? No tohle, to jsem si o Vás teda nemyslela. A co když to bude potomek Františka Josefa?
Vy nestydo!

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Vaše vytrvalost s Ruščákem je na jedné straně obdivuhodná, ale myslím, že není tak úplně na místě. Během mé práce, kdy narážím na rozličné povahy, se někdy stane, že je zapotřebí cosi vyřešit v řádu týdnů nejpozději, například do 3, ale pánové řídící mají na všechno času dost a vám pak může následkem toho reálně hrozit, že se to nerozhodne včas a pak nebude kdy to udělat. Protože mi tou jejich ignorantskou nerozhodností dostávali poměrně často do problémů s časem, naučil jsem se jim posílat zprávy takového znění, že popíšu co se děje, že je zapotřebí, aby se to vyřešilo nejpozději do 3 týdnů s tím, že varianty máme za a), b), c), nebo d), optimální je b) a nepadne-li do data D jiné rozhodnutí, přistoupím v den D+1 k realizaci navrhovaného b). Tento ultimativní, či kontumační způsob se mi velice osvědčil, protože jedněm je to v podstatě fuk, hlavně když se nepřekročí rozpočet a tržby jsou v té správné výši, zbytek jsou deatily, co je moc netrápí. Jiní se zase v rozhodování vyžívají, ale když to udělají včas, nevadí, rád jim k němu pomohu, ale už se nehodlám dostávat do situace, kdy jeden se za 3 týdny rozhoduje a rozhodnout nemůže a mě pak zbyde s bídou 1 víkend na týdenní práci.

Zkrátka a dobře, s tím Ruščákem bych to na Vašem místě udělal tak, že bych mu poskytl přiměřenou lhůtu, měsíc, dva, aby své tvrzení doložil věrohodným ověřitelným uvedením zdroje a pakliže tak v dané lhůtě neučiní, budeme jeho tvrzení považovat za nepravdivé. Ono když se na to nezmohl za více než rok, tak už se na to pravděpodobně nezmůže nikdy.

Vypadá to tu tak, jak to tu vypadá mimo jiné i proto, že na rozdíl od trollů, normální slušní lidé, nemají tu zoufalou potřebu navštěvovat ten, či onen konkrétní kyberprostor a rýpat tam do jiných. Chudák troll bohužel ano. Na druhou stranu, buďte rád, že to máte v hlavě v pořádku, ti trollíci jsou v podstatě chudáci, spolu s nimi jsou chudáky i lidé v jejich okolí, když jim netrkne, že jsou to vyšinutí jedinci a že opravdu nemá cenu na jejich výpady jakkoliv reagovat.

StK řekl(a)...

Lidi - korouhvičky nejsou k ničemu. Chvíli tvrdí to, chvíli zase ono a ani se nestydí. Ale ta druhá sorta, lidi, kteří jdou za jednou ideou celý život, taky nemusím.
Myslím, že "problém s Ruščákem" už je spíše ilustrací druhého případu. Na tom výroku přece nestojí svět a je jedno, je-li pravdivý nebo nikoliv.
To přece není rozhodování pyrotechnika, jestli má odcviknout červený nebo modrý drát - a stopky pořád běží.
Když se problém nevyřeší, vůbec nic se přece nestane.
Mám ale jednu otázku na Draka: Nenašel by se někde sprej proti trollům? Nevadí mi, že troll něco tvrdí. Vadí mi to, že tu svou pravdu mele pořád čili furt. Taky druhý případ, leč kombinovaný s prvním.

Být to tak pes, který by štěkal celou noc i celý den, asi by bylo nutné zavolat myslivce s nabitou brokovnicí. A je jedno, jestli ten psík štěká na něco, na někoho nebo jenom tak, aby na sebe upozornil.

drak řekl(a)...

StK:

Sprej proti trollům? Kdyby to byl pepřák u trollova monitoru ovládaný kýmkoliv z hospůdky, možná by to nebylo do věci, ale to bohužel to k naší škodě není reálné.

Z toho, co reálné je, jsou to v podstatě 2 věci:

* Dokonalé ovládnutí svých vlastních emocí každým návštěvníkem hospůdky tak, aby na trolla nijak nereagoval, dokonce ani nepřímo ne, což už jsme dnes oba dva porušili. Nicméně kdybychom to dovedli, troll nakonec emočně vyhladoví a vypadne jinam, do výživnějšího kyberprostoru.

* Důsledné a plošné nasazení technických prostředků, jako je třeba Plechovka. Tohle je například protispamová statistika na jednom z mých účtů:

TP True Positives: 76147
TN True Negatives: 8312
FP False Positives: 3
FN False Negatives: 493
SC Spam Corpusfed: 1131
NC Nonspam Corpusfed: 0
TL Training Left: 0
SHR Spam Hit Rate 99.36%
HSR Ham Strike Rate: 0.04%
OCA Overall Accuracy: 99.42%

V podstatě z toho plyne, že drtivá většina mailů, které do schránky směřují, jsou SPAMy, kdyby je ten filtr netřídil, nedalo by se s tím účtem vůbec pracovat, člověk by jen ručně třídil informační odpad. I přesto, že se spammeři hodně snaží a ve vlnách zkoušejí filtr přechytračit, tak sem tam něco proleze (Flase Negatives), ale moc toho není, dnes se to stane maximálně tak 1-2 x měsíčně, což se dá snadno přežít. Něco podobného přepokládám je i Plechovka, jen je potřeba ho správně a nastavit a a oužívat a důsledně korrigovat chyby, což se obávám se z nějakého důvodu nedaří. Kdyby se to ale podařilo, tak po automatickém odstranění příspěvku by toho buď troll zanechal, nebo rovnou puknul vzteky. Nicméně software tohoto druhu existuje a je nasazení schopný, jeho provoz ale není úplně zadarmo, není to totiž zcela bez nároku na výpočetní výkon a místo pro data.

StK řekl(a)...

Draku, z jedné strany je ale ta současná situace v Hospůdce zajímavá:
Lze studovat odchylky některých defektních osobnosti od průměru. Chráním se říct "od normálu" - to by byla katastrofa, považovat současný stav za stav normální. Je to zpětnovazební a dynamické poučení, dokonalý zkušební polygon.
Bohužel, původní účel Hospůdky pokecat si se jaksi vytratil. Je docela těžké psát o rozumných věcech, když kolem poštěkává troll, kterému došly nejen argumenty, ale i slovní zásoba ale na každou myšlenku, která není jeho se vrhá, jak se u nás říká, "jak kura na flus".
Pokud jde o SW "antispammer" filtr, přečetl jsem si podmínky tohoto "blogerství zadarmo" a při jistém nastavení by to možná šlo udělat i mimo prostor blogu. Já bych docela rád na provoz takového SW přispěl - finančně, po odborné stránce na to nemám. Tak, jako bych si v reálné hospůdce klidně
připlatil na INSTOP nebo mucholapky.

Pavel Bojar řekl(a)...

Podvečer

Hodinky počítají tiše,
pták snů si ke mně slét
a je tu celičká ta říše,
jak v dětství byla naposled.

Zimní vítr si venku blázní
a tady kamna hřejí mi
a daleko je ke krvi a bázni,
jež ve skutečnu číhá na rýmy.

Ti odešlí tak jak ti živí
jsou tu a se mnou hovoří.
Kamínka přikrmujem dřívím
a nic nevíme o hoři.

A je nám tak, že přijmem
i nepřítele do lásky.
Tolik jsme okouzleni říjnem
a ze vzpomínek obrázky.

Najednou konec, bije šestá,
kamínka rychle chladnou.
A oknem leze zima z velkoměsta
a snění zasouvá až na dno.

A tak je konec, po všem ráji.
Zas v kosti vítr slyším hrát.
Hodinky lhostejně počítají
zimavý na návrat.

drak řekl(a)...

StK:

Bez studování některých odchylek, jak tomu říkáte, bych se docela obešel, jsem poměrně skromný kluk a opravdu nemusím mít úplně všechno. Na druhé straně, když o něco, nebo někoho ztratím zájem, dovedu být dost důsledný a nevšímavý. No a když se holt Šamanovi s Plechovkou nedaří trolla eliminovat dostatečně efektivně a ihned, nevadí, já to, co mi nijak neoslovuje a do této množiny ty odchylky patří, prostě nečtu, mám nádhernou myš, se kterou se ty tuny srágorek přeskakují jedna radost, tak si to užívám, trvá to jen krátké zlomky vteřin :-) Přeci si těmi jedovatými bláboly trápit zrak a kazit náladu.

No, kdybyste se o tom filtrování chtěl dozvědět něco víc, tak na Wiki se toho najde celkem dost, ale jak říkám, za všechno se platí a v tomto případě je to výpočetním výkonem, prostorem pro databázi a účtem za elektřinu. Na druhou stranu, je mnohem lepší, než to třídit ručně :-) Finančně asi přispívat netřeba, věřím že Google na tom průběžně dělá a lidí i prachů má dost a já věřím, že dříve či později to úspěšně zvládnou. Ono zvládnuté už ke dnešku ledacos je a časem se to dopilovává k lepší automatice a lehkosti užívání.

Pokecat si mi když se to tak vezme ni až tak dalece nebrání, krom toho, že tu začíná zůstalo poměrně málo normálních lidí a přebytek práce s nedostatkem volného času také dělají své.

StK řekl(a)...

Jako obvykle Draku,
nemohu se proti Vašemu názoru příliš vymezovat, je to prostě tak. Jenže já jsem to, čemu se obvykle říká "koumátko". Když něco zvláštního nebo "paskvilného" vidím, snažím se přijít na kloub, jak to funguje - pokud mi to hlava dokáže brát. A nota bene, když "to" můžu aspoň minimálně ovládat. Zmáčknu tohle tlačítko - udělá to tohle. Tamhleto zase způsobí něco jiného. A když se zmáčknou obě naráz tak...?*
Obvyklé "black-boxy" jsou proti tomu nezábavné. Jenže tím koumáním zaplevelím stránky pod každým článkem a to si Šaman opravdu nezaslouží. Takže se držím zpátky.
Jedno tro(t)llovi neodpustím - že se naváží do lidiček s jiným přístupem k životu. Nechci tím vůbec říkat, že jsou "alternativně inteligentní", oni jen mají svou stálou, fixní ideu. Víru v něco. Možná jsou trošku fanatičtí - ale zatím nejsou agresívní nebo sprostí. Útoky trolla berou osobně a trpí. Víte, o kom mluvím, že? A hodně dalších návštěvníků, možná právě pro tu agresivitu trolla, tenhle blog sice čtou - ale nic nepodotýkají, nechtějí vystavovat svého avatara zesměšňování a urážkám. Pokusům o urážky.
A abych se přiznal i mi už někdy vadí ta přeskakující deska R.Š. Ale náprava je snadná - neklikám na odkaz Hospůdky nebo aspoň nečtu komenty. Pro mě to je snadné - není to celý můj svět. Pro trolla asi to celý jeho svět je. Zdá se, že jinde už má utrum, takže už má jenom tu naši Hospůdku u hřbitova, jediné místo, kde může "strašit" aniž by mu někdo dal přes hubu.

*/ naposledy jsem se tak pobavil teď na začátku podzimu, když jsem v lese na kmenu u pařezu našel kolonii mikroorganismů, tzv. "chodící houbu". Úžasné, téměř mimozemské. Až po dlouhé době mi došlo, že jsem si mohl dát foťák na stativ a udělat o tom mnohotvorečkovi časosběrný film. Hlad a tma mě ale donutily vrátit se ten den na chalupu. Šel jsem TO hledat asi za deset dní, ale už na tom kmenu nic nebylo - asi to někam odešlo.[;>)

Anonymní řekl(a)...

Než jsem to dopsala, tak už původní komentář je pryč. Činí se, činí, zametači. Jen aby to své kouzelné koště zvládli, až se jim vymkne z ruky a moci.

dosud anonymní komunista řekl(a)...

Páni, Vy jste tedy rychlá Anonymní. Já jem si jen na chvilku vodskořil, a už to tu zas není.
Každý koště se vopotřebuje, že jo?

Kopretina řekl(a)...

Tady je Šamanovo a je na samotném Šamanovi, já určí pravidla. Pokud uzná, že moje příspěvky stojí za pendrek, tak ať je smaže a dá mi ban a nikdo by ho neměl kritizovat, je to jeho věc. Pokud Šaman maže Henleina Švehlu, věčného trolla, který rozvrací Hospůdku, je to jeho volba a nikdo ho nemá právo za to kritizovat. Co brání každému vytvořit si vlastní stránky, kde mohu trollovat podle libosti? Šaman je stejně tolerantní člověk, že vydržel ničení hospůdky tak dlouho, nacibolševika, sprosťáka komunistického Švehly, urážejícího vše české, Promuslima, propalestince, antiizraelce, antisemity, antičecha, kdyby měl trochu hrdosti, tak by mezi lidi, kterými tolik pohrdá a které tolik nenávidí nechodil, já bych se necpala na Zvědavce, mezi hnusné nacibolševiky, protože jimi pohrdám, oškliví se mi. Když Henlein Švěhla tolik námi pohrdá, ať jsem neleze, ať chodí diskutovat na stránky Národního odporu, Blood and Honour, Haló noviny, Amerika v plamenech, Svobodná Palestina (komoušovy Švehlovy oblíbené stránky) a další skvosty...

drak řekl(a)...

Kopretině:

Neskákejte trollům na špek a "nekrmte" je. Krom Plechovky, který je automaticky rozezná a smaže, stejně jako spammery, je to ta nejúčinnější metoda, jak se jich zbavit. Čím delším příspěvkem na ně reagujete a čím víc emocí do toho příspěvku vložíte, tím větší mají radost, tím víc načerpají energie a sil a o to častěji a s větší drzostí a průrazností pak otravují.

StK:

Koumání a zvědavost mi rozhodně nejsou cizí, naopak, ale jsem vybíravý, protože spolu s mnoha dalšími, nemám nadbytek volného času, takže zřím-li cosi, co je evidentně psí exkrement, byť třeba neobvyklého provedení, velikosti, barvy a tvaru, nehrabu se v něm, ale obejdu ho a vyhnu se mu. Takže analogicky s tím psím exkrementem, přeskakující deska je pro mé oko asi tak na stejné úrovni a proto mi opravdu ničím nepřitahuje ani nevzbuzuje jakoukoliv zvědavost. Pohnu tedy prstem na myšce a přeskočím to, podobně jako rozličné druhy anonymů.

S tou chodící houbou je to škoda, u té bych se, kdyby mi okouzlila, zdržel bez ohledu skoro na cokoliv, čas nečas a hlad nehlad, přiznám se, že patřím k lidem, co hlad upřímně nenávidí a vyloženě nesnáší. když mi ale něco zaujme a dostane se mi to pod kůži, dokážu u toho vydržet poměrně dlouho, v tomhle konkrétním případě, dokud by bylo místo na kartách, nebo dokud by mi lezla šťáva z baterek. Rozhodně bych si na tom pocvičil a zkusil vylepšit makro. Ono je makro na první pohled zdánlivě jednoduchá záležitost, ale když se do toho dáte, zjistíte, že tak úplně jednoduché to zas není. Aby to +/- nějak vypadalo a bylo k rozeznání, co na fotce je, to se svede poměrně snadno na to během pár fotek přijdete, ale aby to bylo zároveň s tím zajímavé i hezké zároveň, tak to už se mi tak často nevede. Ono je klidně možné, že ty mikroorganismy takhle uspořádávají sleziny za účelem vzájemné výměny kousků DNA, myqslím, že jsem o něčem takovém buď četl ve Vesmíru, nebo slyšel v Meteoru. Na světě je určitě spousta zajímavých a úžasných věcí hodných pozornosti a zkoumání, na rozdíl od zaseklé desky, kde člověk opravdu nemá co získat. To je případ spíš pro psychology a psychiatry, které zajímají patologické jevy, to já nejsem a proto se jim důsledně vyhýbám.

Jakub S. řekl(a)...

Nazdar po iks dnech všeci!
Až se podívám v TV na Jirku Suchého a spol., sdělím vám tu jednu kráásnou zprávu z dálky. Moc dobrou. Sou long, fellas and gals!
Chodící něco - no ano, tuším na jednom měsíci Jupitera či na jedné planetce té jaksehonemmenuje hvězdy v Aldebaranu nebo tam někde to je, o tom jsem četl už v patnácti. Nebo na Venuši? Chce to časosběr a bude to senzace!!

Jakub S. řekl(a)...

No tak koho by to zajímalo, jedna naše vášnivá diskutérka odjinud se po velmi závažném náhlém selhání své tělesné schrány pomalu ale jistě začíná nezadržitelně, jak sa praví na Valachoch, zbrchávat. Měl jsem s ní čtvrthodinový úžasný telefonní hovor, entuziaticky opět hledí vstříc budoucnosti, jakkoli ještě vzdálené. Vyřizoval jsem jí (už předtím písemně) další pozdravy. Byla strašně potěšena, několikrát se zasmála, všecko se jí pomalu vrací. Tak jí (i nám) přejte, aby se tu jednou najednou oběvila (nová ortografická norma) a zahřála i dohřála nás svýma šavlovačkama! Teď už to ale bude jiné, že. Tak: drž se, S!

StK řekl(a)...

Takže ke zvířectvu u kamen i v za nimi přibude opět i dravé ptactvo?
Že by se z Hospůdky poté, co nás definitivně opustí nemocný VV stala zatuchlá bažinka tedy nehrozí!

Hurá?

drak řekl(a)...

Jakubovi S.

Vášnivou diskutérku pozdravujte a popřejte jí brzkého uzdravení. Život je smrtelné onemocnění a nemládneme, takže nemoci a zdravotní problémy ve větší či menší míře mohou potkat kohokoliv a odchodu se nevyhneme nikdo, to je jedna z mála věcí na světě, co je opravdu rovná a spravedlivá.

StK:

Nehodlám se předčasně ani radovat, ani děsit, až se tu dotyčná ukáže, bude vidět. Byť tedy její předchozí působení nebylo zrovna důvodem k radosti. No ale třeba se to změní, co se změn k lepšímu týče, tak lepší pozdě, než nikdy. Konec konců, tak jsme odolní jedinci, ne? Něco snad vydržíme :-)

Jakub S. řekl(a)...

Tak já jí večer vzkážu: všici jsou napjatí, až se oběvíš, a vzkazujou, že něco vydrží... ano? Souhlas?

Kopretina řekl(a)...

Také Jakube pozdravujte Sylvii a přej ji brzké uzdravení.

Kopretina řekl(a)...

Bože jednou vykat jednou tykat...Ježíši Kriste, to je tedy šrumec. Doufám, že se S co nejdříve uzdraví a přijde opět mezi nás, vyřiď ji Jakube přání všeho dobrého. Měly jsme spolu určité názorové neshody, ale na tom není nic divného, základ pluralitní demokracie je svoboda a respekt k jiným názorům.

Jakub S. řekl(a)...

Tak už jí slíbili, na té velké klinice v malém ctihodném městě ztraceném až u dalších hranic, že by za pár dní mohla přesídlit na rehabilitační kliniku, takříkajíc s volnějším režimem! A taky se konečně dověděla, že její nejlepší přítelkyně - čistokrevná, hrubosrstá, von, 9 let - je in Ordnung, v plném zaopatření v zvířecím hotýlku. Ježíš ta byla ráda. Tak s pomocí boží.

Jakub S. řekl(a)...

Ať se tyká nebo vyká - na všecko se rychle zvyká, jsou-li srdce bohatá (Pozn.: třeba ze zlata)!

StK řekl(a)...

Samé dobré zprávy, Jakube!
A "ten, jehož jméno se stydím vyslovit" pořád nikde. Další dobrá zpráva! Bude to tu snad jako kdysi, na počátku? Štamgasti zdvořilí, kteří se sice přeli, ale osobně nenapadali, v kamnech to příjemně praskalo a hučelo, stoly i podlaha byly ještě čisté, nepokecané, hospodský nabízel chutnou literární krmi, o níž se dalo polemizovat nebo, hrůza, dokonce i s ní souhlasit, starý tlustý kocour klimbal stočený na stoličce u kamen a hřál si bolavý hřbet...
===
Raději nevzpomínat, protože potom už by to mohlo být jenom horší!
Dobrou noc všem!

Jakub S. řekl(a)...

Ježíšku, to je idylka. Smí todle bejt - ?

drak řekl(a)...

Užívejme si pohody a dobrých zpráv, dokud nějaké jsou. Až jednou třeba nebudou, bude aspoň nač v dobrém vzpomínat.