neděle 11. listopadu 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Válka o propisky


Pondělí 11. listopadu
Konečně byl uzavřen další kvartál. V elektronických KECECH jsme byli upozorněni, že se opět můžeme těšit na vyplacení čtvrtletních odměn. Protože naše textárna plní plán na 120 % dostaneme v osobní složce 200 %. Celým Českým Textárnám se však bohužel plnit plán nedaří. Firemní prémie budou nula. A z toho dostaneme vyplacen ten dvojnásobek.


Úterý 12. listopadu
Protože firma neplní plán zisku, hledá úspory v nákladech. Přesto nám Badavá rozdala nové propisky – mně, Ambrožovi, Drnovi a Trnovi. Vyfasovala i pro sebe a vedoucího Duto Hlava. Něco takového se naposled odvážila udělat její předchůdkyně Viki Vykulená někdy na jaře 2000! Však také Duto ječel: "Vy jste vydala šest propisek? Připravujete se snad na válku???"

Středa 13. listopadu
Duto Hlav hlásil přestupek Irmy Badavé (vyfasování 6 propisek pro oddělení) výš. Irma šla na kobereček k Fotrovi Bambasovi, Hlavnímu managorovi Správy problémů.
"Ten váš problém mne trápí," pravil Fotr. "Sám jsem tam dole pracoval a vím, že i propisky je někdy třeba. Ale proč jste nedodržela koeficient snížení spotřeby a neobjednala jich patřičně nižší počet?"
Badavá se optala: "Polovičku propisky?"

Čtvrtek 14. listopadu
Irma Badavá šla dnes na kobereček ke Koordinátorovi koordinátorů mgr. Tluč Hubovi. Ten jí vytkl, že pro nás vyfasovala propisky slovy:
"Proč tak mrháte? Já jsem propisku dostal naposled před pěti lety a ještě jsem ji nevypsal!"
Badavá odvětila: "Ale naši hoši umějí psát."

Pátek 15. listopadu
Irma Badavá šla dnes na kobereček k Hlavnímu managorovi kontrolního oddělení bezpečáku Mazancovi, který pro firmu pracuje už přes šedesát let. Zlobil se: "Rozdáváte propisky, třebaže zaměstnanci dostali nové před pouhými dvěma roky. A já mám pořád tu svou, se kterou jsem kdysi nastupoval!"
Irma pravila: "To je vzácnost - propiska s logem Hitlerjugend."
...............................................
Sobota 16. listopadu
Z listárny Moby Dicka

Duté hlavy v HK

Vzhledem k havárii v Opatovicích se netopí i na jednom úřadu. Ale zaměstnanci tam museli být za každou cenu. :(Seďte si v kanceláři kde je 16°C!). Vedení zajistilo vytápění přímotopy. Protože na to není el. instalace stavěná – vyhořela. Vzhledem k tomu, že není oddělené napájení pro PC a ostatní zásuvky (jak je to jinde běžné), nefunguje elektřina nikde.
Sedí se dále v zimě, a protože nejdou PC, nedá se dělat skoro nic. Školy mají uhelné prázdniny – rodiče jsou v práci. Jediné co je snad zachrání od následné vlny nemocí je fakt, že jsou rozžhavení do běla ze svých nadřízených.

Zaslal čtenář N.
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: