neděle 2. prosince 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Nalézací komise


Pondělí 2. prosince
V Českých Textárnách začalo horečné hledání viníka nepodařené (opět) doprivatizace firmy. Tedy, přičinili se všichni na nejvyšší úrovni. Vlastně se jen hledá, na koho to hodí tentokrát. Oběť bude potrestána okamžitým vyhazovem. A odstupným ve výši dvou ročních platů. A přenecháním služebního mobilu. A automobilu.


Úterý 3. prosince
Byla ustanovena Nalézací komise, která má zjistit, kdo může za to, že se Č. Textárny neprodaly. Jako první se doznal Fotr Bambas.
"Je to opravdu velký problém. Jako hlavní managor Správy problémů jsem ho nezvládl a žádám co nejpřísnější potrestání: K odstupnému mi nedávejte mobil, mám slíbený nový od manželky k Ježíšku."

Středa 4. prosince
Dur Durak provedl nelítostnou sebekritiku.
"Privatizace Českých Textáren se velmi slibně rozvíjela. Jako viceprezident pro rozvoj jsem však nedokázal tento rozkvět více podpořit. Po krachu prodeje firmy se jako čestný muž hlásím ke své odpovědnosti. Doufám, že moji čestnost patřičně odmění i Divize pro odměňování při výpočtu mého odstupného."
Tu divizi vede shodou okolností - právě Dur Durak.

Čtvrtek 5. prosince
Také Ivoš Kvakoš přistoupil ke samohaně.
"Privatizaci firmy jsem podkopal já tím, že jako managor hodnocení jsem včas nevyhodnotil fakt, že většina našich zaměstnanců jsou pozemští přisluhovači negativních mimozemšťanů. Za trest na sebe uvrhnu doživotní domácí vězení v podnikovém apartmá. Českým Textárnám děkuji za vytvoření nadace na podporu mého studia ještírků."

Pátek 6. prosince
Zasedání Nalézací komise o neúspěšné privatizaci Č. Textáren ukončil ředitel Běsný Kokot.
"Odmítám všechny rezignace. Jako kompenzaci za ušlé odstupné nabízím odměny ve stejné výši. Manadementu naší firmy patří velký dík za precizní spolupráci a úplné a transparentní informování všech uchazečů o koupi firmy. Všechny zájemce jsme natolik vyděsili, že máme zase na tři roky pokoj."
...............................................

Sobota 7. prosince
Z listárny Moby Dicka

Milý Moby,
dnes jsme měli audit ISO 9000. Hlavní auditor pronesl památeční větu:
"Nové znění normy už nebude požadovat neustálé zlepšování."
Zjistilo se totiž, že nejlepší je dosáhnout optimálního stavu... není to výzva pro lidstvo?

Zaslal čtenář M.K.

Skvělé! Dosažením ISO zaručíme kvalitu na věčné časy!
>>:))
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

Jakub S. řekl(a)...

Dnes byly Textárny jedna radost, a klidně dvě. Stačí realitu trošku přepálit a je si ještě podobnější než si je podobná skutečně.

Moby Dick řekl(a)...

Přepálit? Ale jenom trošku, Jakube.
>>:))