pátek 5. dubna 2013

MOBY DICK: Menší, lehčí a diverzifikované údery

Řidič neřidič, zprasené karty, světlo jako v márnici, Nečasovo kritérium, německá empatie a korejská válka
*********************************************************
Sobota 30. března 2013, Bílá
Už to není vtipný s tím sněhem a mrazem!

Nový sloninec a hrošinec nalákaly do pražské ZOO 12.000 návštěvníků, ačkoliv byla zima jak v psinci.

"Od této chvíle vstupují vztahy mezi Severní a Jižní Koreou do válečného stavu a podle toho se také budou řešit všechny záležitosti mezi Severem a Jihem.“ (KCNA, státní tisková agentura KLDR.)
Už to není vtipný s těmi hrozbami!
"Neustálé výhrůžky Severní Koreje jsou pro nás nepřijatelným narušením míru a stability na Korejském poloostrově. Nedávné jihokorejsko-americké vojenské cvičení a nasazení amerických bombardérů jsou obranná opatření proti případným provokacím Pchjongjangu.“  (Kim Min-sok, mluvčí jihokorejského ministerstva obrany.)
Analytici se zatím útoku ze strany komunistického státu neobávají. Kim Trojka prý potřebuje ukázat svaly zejména doma. Ostatně technicky jsou obě země ve válce už šedesát let. Jihokorejci jsou na pravidelné hrozby už vytrénovaní.
Mrtvá Kočka: "Jako žáby v kotli s ohřívající se vodou."

Severní Korea, Sýrie a Írán včera zablokovali přijetí první mezinárodní smlouvy, která měla regulovat světový obchod s konvenčními zbraněmi (kšeft za $70 miliard ročně).
Mrtvá Kočka: "Chybí jen Venezuela."
Žena Moby Dicka: "Ta je spokojená s ruským zbraňovodem."

Smlouva je podle odpůrců diskriminační, nevyvážená, nedotažená, nedokonalá a umožňovala by vyzbrojovat povstalce.
Žena Moby Dicka: "Odkdy se v KLDR bojí povstalců? A kdo by je vyzbrojoval?"
Mrtvá Kočka: "Čína a Rusko."

Venezuelská státní televize začala v rámci Velikonoc vysílat animovaný klip o nanebevzetí Hugo Cháveze. Svatý Hugo je v nebi vítán vrahouny typu Che Gevary nebo zkorumpovanými levicovoodborářskými latinoamerickými diktátory. Krom toho Chávez zvolil i papeže Františka:
"Chávez může kdykoli na nebesích svolat ústavodárné shromáždění, aby pozměnil katolickou církev tak, aby lidé, očištěný lid Kristův, vládli na zemi." (Nicolás Maduro, úřadující prezident a kandidát na prezidenta, Venezuela.)

Neděle 31. března 2013, Velikonoční
V noci nám evropští zloději ukradli jednu hodinu života.

Na Moravě leží 30 cenťáků sněhu, Beskydy hlásí 50 cm nového.

Ve Veselíčku na Přerovsku bourali tři zboření vejlupci. Přivolaná hlídka zjistila, že řidič (63) je – neřidič! Nemá totiž papíry. Zato nadejchal 2,57 promile.
Jeho společnice (70 let a 1,41 promile) chtěla s autem odjet, přičemž se poprala s policajty.
Do bitky se hodlal vložit poslední vejlupek (82, 1,29), ale když vystoupil z auta, upadl do sněhu a sám se nebyl schopen zvednout.
Dvojice spolucestujících skončila na záchytce, řidič-neřidič byl schopen odejít po svých. Případ bude mít dohru – neřidič řídil pod vlivem, jeho spolujezdci se dopustili přestupku neuposlechnutí.
Mrtvá Kočka: "Mladí ležáci, staří bouráci."

František (papež, Vatikán) dnes Svatopetrské náměstí opět vyprodal. (Agentury uvádějí 250 tisíc diváků.) Nejdříve zde vedl velikonoční mši, poté vyhlásil velikonoční poselství, načež udělil požehnání Urbi et Orbi (Městu a světu). Letos revolučně pouze italsky. Tedy ne česky. Tedy ne v žádném jiném jazyku. Uživatelé tisíců minoritních jazyků se nemusí cítit ošizeni.
František samozřejmě vyzval k míru. Konkrétně v  Izraeli, Sýrii či KLDR. Nově též v Mali. Středoafrickou republiku vynechal, protože tam nejsou přírodní zdroje, které by mohly být ničeny. Poté vyzval zejména vlažné věřící, aby "vpustili vzkříšeného Ježíše do svého života".

INRI má ale konkurenci: Hugo Cháves je dle jistého Nicoláse Madura nejen svatý, ale dokonce sám "Ježíš Kristus pro chudé". Už to štve i místní církev římskokatolickou:
"Ježíš není žádným společenským či politickým vůdcem nebo velkým umělcem, nýbrž samotným Bohem, který se učinil člověkem." (Jorge Urosa Savino, arcibiskup, Caracas.)
Ostatně Ježíšem je Hugo i podle jistého Ahmadíneřáda (!!!).
Madurovi se podařilo Chávesovo jméno po jeho smrti umístit do médií už asi pětitisíckrát. Sám se pasoval za Hugova apoštola.
Podle Nicoláse je opoziční kandidát na prezidenta Henrique Capriles vinen za kampaň proti přítomnost kubánských lékařů, čímž se stal "dědicem Hitlera": "Kampaň proti Kubě je stejná jako kampaň proti Židům v Hitlerově Německu."
Mrtvá Kočka: "Kubánci nejsou Židi, vole."
Žena Moby Dicka: "Bohužel."

"Cítím, že se tento souboj proměnil v duchovní bitvu, protože ti, kdo ve Venezuele žijí, jej cítí jako možnost svrhnout vládu zla." (Henrique Capriles říká, že stoupenci Madura lžou, vydírají veřejnost a manipulují s ní.) Prarodiče Henrique Caprilese - Radonskiho utekli z Polska – před antisemitismem.
Mrtvá Kočka: "To si nepomohli…"

Americké stíhačky F-22, které jsou "neviditelné" pro běžné radary, přiletěly z Japonska na přátelskou pracovní návštěvu na americkou leteckou základnu Osan.
"Severní Korea nedosáhne ničeho vyhrožováním nebo provokacemi, které ji budou jen dále izolovat a které budou podkopávat mezinárodní úsilí o zajištění míru a stability v severovýchodní Asii." (US vojenské velitelství v Korejské republice.) 
"Obáváme se, že vedle adekvátní reakce Rady bezpečnosti Spojených národů a společné reakce mezinárodního společenství se kolem Severní Koreje připravuje jednostranná akce, která zvyšuje vojenskou aktivitu v oblasti. Situace se tak může snadno vymknout kontrole a skončit v začarovaném kruhu." (Sergej Lavrov, ministr zahraničí, Ruská federace, takto už v pátek varoval před eskalací – Západ.)
Žena Moby Dicka: "Starého psa novému vytí nenaučíš."

Bank od Cyprus vymění 37,5 % vkladů nad 100 tisíc € za své bezcenné akcie. Zatím. Klienti se mohou těšit, že dostanou akcie až za 60 % svých vkladů! Zatím je mají ve vlastnictví – ale nejsou úročeny, a nemohou si je vyzvednout ani jinak s nimi manipulovat. Po válce se tomu u nás říkalo »vázané vklady«.
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »vázané vklady«?"
Mrtvá Kočka: "Máš peníze, ke kterým nemůžeš, a seberou ti je až po pár letech."

Mnoho menších kyperských podnikatelů začalo propuštět, další vyplácejí platy snížené až o 30 % – prostě jen tolik, kolik mohou z bank vydundat, spokojení evropští mudrcové!
Mrtvá Kočka: "Kdy bude na Kypru zaveden lístkový systém?"

Pondělí 1. dubna 2013, Velikonoční
Giorgio Napolitano (prezident, Itálie), se stále snaží přesvědčit partaje, aby sestavili nějakou vládu. Nyní mu v tom mají pomáhat dvě skupiny odborníků. Jedna má vymejšlet nový volební zákon a další reformní kroky, druhá pak ekonomická opatření. Obě party už byly zkritizovány za to – že mezi nimi není žádná žena!!!
Žena Moby Dicka: "To jsou vskutku fundamentální starosti Itálie."
Mrtvá Kočka: "Přiberte Andělu!"

František dnes Svatopetrsák nevyprodal. Desítky tisíc jeho fanoušků si ještě před polední velikonočněpondělní modlitbou Regina Coeli vyslechli, že by měli duchovní poznatky, jichž se jim o Velikonocích dostalo, převést do běžného života, a to tím, že budou své přesvědčení vyjadřovat svým chováním, svými gesty a svým rozhodováním.
Mrtvá Kočka: "Že neporadil Napolitanovi?"
Žena Moby Dicka: "Poradil: Modli se, synu."
Mrtvá Kočka: "Ono to vyjde nastejno."
Žena Moby Dicka: "Ale možná líp než pomoc EU."

Indie hlásí pokles neohrožených zahraničních turistů za první kvartál: Celkově je to 25 % minus oproti loňskému prvnímu kvartálu, v kategorii ohrožených žen pak minus 35 %. Turistům zjevně vadí záliba indických mužů v hromadném znásilňování žen.

"Jakákoli provokace proti Jižní Koreji a jejímu národu vyvolá zásadní odezvu v podobě vojenské odvety bez politických ohledů." (Pak Kun-hje, prezidentka, Korejská republika, takto ještě čerstvá žába.)
"Velmi rychle bychom přistoupili k tomu, co se nazývá aktivní odstrašení, abychom neutralizovali jaderné a raketové ohrožení ze severu."Kim Pjong-kwan, ministr zahraničí, Korejská republika.)

Nejvyšší lidové shromáždění KLDR zvolilo za premiéra dřívějšího premiéra Pak Pong-ču, jenž byl r. 2007 odvolán kvůli "nesplnění zavedení opatření k zamezení snížení výkonnosti revoluční ekonomiky" KLDR. (Dle agentury Muška na Zdi.)

"Na tento den jsme čekali půl století." (Khin Maung Lay, šéfredaktor barmského deníku Golden Fresh Land.) V Barmě pokročila demogratizace tak daleko, že po loňském zrušení cenzury mohou dokonce vycházet i soukromé noviny. Dnes vyšly první čtyři tituly, dalších dvanáct se chystá. Tedy ty, které dostaly licenci. O tu mohou kdykoli přijít. Pokud by vycházely bez tohoto povolení, pak novinářům hrozí až sedmiletý trest.
Mrtvá Kočka: "Pořádek muší bejt. Jinak byste lezli po stromech, holenkové!"

Úterý 2. března 2013
Do Prahy přijelo Barroso z Brusele. Povečeřelo a popovídalo si s Mlhošem.

Ještě předtím přivítal na Hradě ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynek Kmoníček Rijáda Malkího, "palestinského ministra zahraničních věcí".
Připomeňme Hynkovi, že Palestina jako stát neexistuje – i když má v České republice diplomatické zastoupení.

"Detektivové zatkli Alexandra Nováka v dopoledních hodinách v Chomutově. Z operativní činnosti vyplynula informace, že by mohl uprchnout do zahraničí, konkrétně do Spojených států amerických. Zatýkání proběhlo bez problémů." (Zuzana Součková, mluvčí policejního prezídia.) Exsenátor (exODS) si přišel jako starosta Chomutova díky zfixlovanému prodeji akcií dvou energetických firem německé společnosti VNG k úplatku ve výši 42 milionů korun. Za což původně dostal podmínku, vůči níž se odvolal. Načež obdržel čtyři roky natvrdo. Teď je z toho celý přešlý a zdravotně nemocný. Chorobopis obsahuje vyjádření všech odborností několika poliklinik. Odsouzený je prý dle svého obhájce dokonce i v nemocnici, ale v jaké, to odmítl sdělit.
Žena Moby Dicka: "Teď už víme ve které je."
Mrtvá Kočka: "Ve vězeňské."
Prý je to nespravedlivé, protože pětimilionovou pokutu už zaplatil.
Mrtvá Kočka: "Kdy doplatí zbylých 38 milionů?"

Alexandr N. je rovněž známý jako solární baron, jehož firma Talwin postavila na Moldavě protizákonně sluneční elektrárnu. Avšak patřičné výjimky si vyřídil dodatečně, takže zaplatí jen pokutu 120 tisíc Kč.
Mrtvá Kočka: "Zbourat!!!"
Hlas lidu: "A vemte to všechno šmahem!"

"Je taková představa, že se miliardy vyhodí do vzduchu pouze, aby se teď podlehlo politické náladě. S tím nebudeme souhlasit. Konec." (Karel Schwarzenberg, ministr zahraničí TOP 09 k Nečasovu rozhodnutí zrušit sKarty.)
"Uvítám, když mi pan ministr vysvětlí, v čem je sKarta tak výhodná, že by měla být zachována." (Petr Nečas, premiér ODS, pro MnS.)
Petře, to je jednoduché: Pokud má sKarta fungovat jako registrační průkaz sociálního otroka, pak bude potřeba nakoupit náramné množství dalších čteček.
Před vypršením smlouvy s Českou spořitelnou bude muset vláda vypsat nové výběrové řízení.
Je také možné, že se zmátoří konkurenti ČS a podají na antimonopolní úřad stížnost.
Zejména, pokud by kasou ČS měly protéci desítky miliard z důchodů. Připomeňme, že asi 90 % důchodců si nechává posílat peníze rovnou na své účty – nejen u ČS.
Vylepšení fungování sKaret v důsledku znamená, že tyto karty jsou zbytečné.
Mrtvá Kočka: "To se netýká výrobců čteček."
Žena Moby Dicka: "Zatím je to teprve 300 milionů, pane Karel. Proč chcete, aby se z toho staly miliardy?"

Na poradu ekonomických ministrů nese Ludmila Müllerová (ministryně práce a sociálních karet) svůj dřívější odmítnutý paskvil na ne-změny v systému sKaret. Na jednání pak na sebe (dle MnS) koaliční nepřátelé řvali.
"Taková výměna názorů je na uzavřeném politickém jednání běžná. Vysvětlovali jsme si pozitiva i negativa, ale nijak jsme k ničemu nedospěli." (Ludmila Müllerová)
"Podle mého nejhlubšího přesvědčení těžko najdeme něco pozitivního, co by projekt přinášel, takže by neměl pokračovat." (Petr Nečas, premiér ODS.)
"Identifikační funkce je zatraceně málo, abychom nutili statisíce nebo miliony občanů si tuhle kartu zařizovat." (Zbyněk Stanjura, ministr dopravy ODS.)

Zítra se tedy na vládě (pár zbytečných ministrů ráže ministerstva kultury nebo školství či zdravotnictví navíc) o sKartách raději jednat nebude. Jednání se přesouvá na další středu. Až odborníci spočítají, kolik která varianta ne-rušení bude stát.
Mrtvá Kočka: "Některou příští středu."
Žena Moby Dicka: "Je skutečně pozoruhodné sledovat Nečasova prohlášení o rušení sKaret, jak jsou v průběhu měsíců ze strany TOP 09 ignorována."

"Máme stále ještě velké připomínky k chodu jednotlivých aplikačních programů… skutečně dochází v řadě případů k dlouhému načítání dat, zdržování, duplicitám, zadaná data se ztrácejí, z časových důvodů si je zaměstnanci zapisují ručně a teprve po pracovní době je dodávají do systému." (Ludmila Müllerová, ministryně sKaret, hodnotí po 15 měsících ne-funkčnost systému výplaty sociálních dávek.) Ale prej všichni sociální vyděděnci svoje peníze dostali.
Mrtvá Kočka: "Z mnohatýdenním zpožděním a za cenu pracovního vypětí a přesčasových hodin ouřednic Ouřadů práce (či spíše Ouřadů výplat)."

Podle rozhodnutí antimonopolního úřadu musí ministerstvo zprasený systém přestat používat v květnu. Nikoli proto, že je zprasený, ale že na něj nebyl vypsán řádný tendr. Než bude ztendrován a zaveden nový systém, "najde ministerstvo provizorní řešení" pro výplatu dávek. (Dle Petra Krůčka, náměstka TOP 09 za ministryni TOP 09.)

Mrtvá Kočka: "A do toho budete zavádět sKartu? Kdyby skutečně fungovala, tak jsou ouřady práce i další zprasený trend na další zprasený systém zbytečné!"

Miroslav Kalousek, zlý ministr financí TOP 09, se raduje: Po prvním kvartále je státní rozpočet v přebytku 14 mld. Kč. Poprvé od r. 2006. A to díky vyššímu výběru DPH.
Žena Moby Dicka: "A díky vydání státních dluhopisů."
Mrtvá Kočka: "To se to řídí státní dluh, když se naplánují dluhopisy za 230 miliard!"

Smlouva o obchodu se zbraněmi byla nakonec schválena Valným shromážděním OSN většinou 154 hlasů ze 193. (Proti byly jen ty tři země z Osy zla.) Na půdu VS OSN ji mazaně přesunul britský velvyslanec v OSN Mark Lyall Grant (který jednal i jménem Mexika a Austrálie), jenž její návrh zaslal generálnímu tajemníkovi Pan Ki-munovi.
"Toto je historický okamžik. Po mnoha letech kampaní a přesvědčování většina států souhlasila, že přijme globální smlouvu, která pomůže zabránit páchání násilností a zvěrstev. Navzdory tomu, že se Írán, KLDR a Sýrie pokusily v minulých dnech cynicky snahu zmařit, většina států ukázala významnou podporu téhle smlouvě, která je založena na dodržování lidských práv a může zachraňovat životy,“ “ (Brian Wood, odborník Amnesty International na problematiku zbraní.)
Mrtvá Kočka: "S ohledem na vejlupky, kteří byli proti, je to nepochybně dobrá smlouva."

Ve Venezuele začala před volbami, které jsou stanoveny na 14. dubna, oficiální volební kampaň. To, co státní televize vyváděla doteď, se za "kampaň ve smyslu zákona" nepovažuje. (Ani Hugův státní funus.) Kampaň, ve které má do státní televize přístup i hlavní kandidát opozice Henrique Capriles, potrvá jen do 11. dubna. Henrique do jejího "začátku" vstupuje s 20% ztrátou.

"V případě provokace ze strany Severu jsou naši vojáci schopni během pěti dnů zničit 70 % jeho jednotek." (Kim Kwan-čin, ministr obrany, KR.)
"I přes ostrou rétoriku Pchjongjangu nevidíme, že by se pozice (severo)korejské armády měnily. Nekoná se žádná rozsáhlá mobilizace ani nebezpečné rozmisťování jednotek. Hrozbu ale bereme vážně a situaci v Koreji ostražitě sledujeme.“ (Jay Carney, mluvčí Bílého domu.)
US NAVY přesunula ke břehům Korejského poloostrova torpédoborec USS John S. McCain.

Čeští podnikatelé se nyní snaží přestěhovat z Kypru na Maltu. Však taky přednosta "Zasedání ministrů hospodářství a financí eurozóny" ("Euroskupiny") Jeroen Dijsselbloem označil Maltu za další možný objekt, kde se bude nutno uchýlit ke "kyperskému řešení". Poté má následovat Slovinsko a Lucembursko.
Mrtvá Kočka: "A měna eura."

"Lež ministra znamená potupu republiky." (François Hollande, Francie, prezident.) Rezignoval Jerome Cahuzak (ministr francouzského rozpočtu) poté, co se přiznal ke lži. Nebylo to dobrovolně, ale pod hromadou důkazů, které ho usvědčily z nelegálního zahraničního účtu. Pan prezident je rozezlen, protože do poslední chvíle svého ministra, který i žaloval hyenistická média pro pomluvu, bránil a chránil. Francouzský parlament hodlá přijmout zákon, který zakáže usvědčeným korupčníkům a daňovým únikářům možnost zastávat veřejné funkce.
Žena Moby Dicka: "To by se parlament, panečku, vyprázdnil!"
Mrtvá Kočka: "Nejen francouzský."

Středa 3. dubna 2013
Barroso se na prvním nádvoří Pražského hradu společně s Mlhošem zúčastnilo vztyčení české vlajky i neoficiální vlajky Evropské unie. Na Hradčanském náměstí při vytahování té druhé pískalo pár set svobodných občanů, odpůrců eurovlajky a eurounie a eura, pod vedením Petra Macha, svého předsedy.
Komentátoři pilně komentovali vlajkové příklady z jiných států, opět opomněli slovenské sídlo slovenského prezidenta, kde vlaje před vstupem do Grasalkovičova paláce pět vlajek, všechny slovenské.
Polští prezidenti prý mají tři: Polskou, EU a NATO.

Barroso s Mlhošem pak podepsali euroval a tiskově konferovali. Mlhoš velmi nadšeně eurojásal, i když si (pro upokojení euroskeptických občanů) postěžoval na některé bruselské předpisy:
"Od té doby, kdy jsem si do své chalupy na Vysočině dal šetrnou žárovku, je tam světlo jako v márnici."

 "Jsou civilizované evropské země, kde příslušný rezortní ministr při obdobných příležitostech samozřejmě vystupuje po boku hlavy státu a jsou státy, kde převažuje libovůle." (Karel Schwarzenberg, ministr zahraničí ČR, předseda TOP 09 a poražený exkandidát na prezidenta nelibě komentuje, že nebyl k podpisu eurovalu a jednání s Barrosou přizván.)
Žena Moby Dicka: "To už je po atentátu na připraveného nového velvyslance na Slovensko druhá Mlhošova ťafka Kcharlovi fon."
Mrtvá Kočka: "Inu zvykejme si na libového prezidenta."

Česká vláda navrhuje zmírnění "ekozákonů", které nepřispívají ochraně životního prostředí, ale pouze k buzeračnímu vyplňování formulářů a zbytečnému papírování. Firmy tak mají ročně ušetřit 8,7 miliard korun.
Žena Moby Dicka: "Které zatím vyhazovaly oknem vinou Zelených Khmérů a jiných bursíkoidů."

Ombudsman Pavel Varvařovský chtěl jako svého zástupce jistého Filipa Dienstbiera, proděkana Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Tak mu Sněmovna navolila svého člena Stanislava Křečka (dědičného majetnického uživatele nájemního bytu za ČSSD).
Sněmovna zvolila i zástupce nového prezidenta NKÚ – poslankyni Zdeňku Horníkovou (ODS). Kandidát TOP 09 Radim Bureš z Transparency Internacional měl smůlu. Vlastně smůlu měli oba poražení kandidáti, hned dvě náramné smůly:

Jednak nejsou poslanci, a jednak nejsou v partaji.

Na kancelář vlády ČR byla doručena petice za vypovězení uznání státu Palestina. Při vzniku ČR byly uznány všechny státy, které ke dni 31.12. 1992 uznávalo Československo. Ačkoli – dle MZV ČR "…náš stát de facto existenci Palestinského Státu neuznává."

Michalis Sarris (ministr financí, Kypr) rezignoval. Stalo se tak po dojednání zahraniční pomoci, což byla mise, jíž dokončil. Dále – jakožto exředitel zkrachovalé Laiki – nehodlá ministrovat. Navíc je vyšetřován kvůli kolapsu země. Kypr si totiž pořídil tříčlennou komis, která má "s největší přísností" zkoumat "kdo za to může".
Žena Moby Dicka: "V komisi není žena!"
Mrtvá Kočka: "Na Kypru je opravdu průšvih, tam to není opereta jako v Itálii…"

Princezna Cristine zařazena mezi podezřelé zpronevěrnice veřejných financí. Zatím v případu svého neurozeného chotě Iňaki Urdangarína, jenž byl obviněn ze zronevěry 6 milionů €, fungovala tato dcerka španělského krále Juana Carlose pouze jako svědek. Jenže jakožto členka dvou správních rad dvou manželových firem  věděla, že je zneužíváno jejího jména, a Iňakovy aktivity se jim oběma "vyplatily".

Sicilský energobaron Vito Nicastri, kamarád kolegů z Cosa Nostry, zírá: Italská policie mu zabavila
1,3 miliardy €,
43 společností,
98 nemovitostí,
7 automobilů a
66 bankovních účtů.

Mrtvá Kočka: "Takhle se na ně musí, Kubice!"

"Rozhodli jsme se jednat, abychom dosáhli spravedlnosti pro nevinné muže, ženy a děti, kteří byli oběťmi masových vražd, znásilňování, amputací, zotročování a jiných zvěrstev." (Stephen J. Rapp, US zmocněnec pro otázky válečných zločinů, nabízí až $5 milionů za informace, které povedou k zadržení Josepha Konyho a jeho velitelů z "Armády božího odporu" (LRA).) Kony, ozbrojený ugandský disident (nový název pro bandity) je stíhán Mezinárodním trestním tribunálem (ICC) za válečné zločiny, ale "afričtí vojáci" (ať už to znamená cokoli) snahu o jeho dopadení vzdali. Kony a jeho několikasetčlenná banda se skrývají někde na pomezí Jižního Súdánu, Konga a Středoafrické republiky.
Joseph Kony, fýrer kmene Ačolů a jeho "Armáda" už pětadvacet let vraždí, mučí, unáší, zneužívá chlapce jako dětské vojáky a dívky jako sexuální otrokyně. Poznamenejme, Františku, že Bůh, na nějž se tento zkurvysyn odvolává, je i tvým Pánem. Pepa si představuje, že pomocí svého "bohulibého" snažení nakonec ustanoví v Ugandě křesťanský teokratický stát, založený na deseti přikázáních.

"Ano, paní Merkel k nám přišla na oběd. Velmi nás to potěšilo, že jsme ji mohli pohostit. (Marianna Iacon, dcera italského číšníka, který přišel vinou krize a německé pomoci o práci.)
Anděla Merkel prý "ukázala vlídnou tvář", když na své dovolené na ostrově Ischia nedaleko Neapole navštívila rodinu svého oblíbeného číšníka ze svých pravidelných ischijských dovolených.
Mrtvá Kočka: "Tak ona mu sebere práci a ještě ho přijde vyžrat."
Žena Moby Dicka: "Toť pravý příklad německé empatie."

Ochránkyně německých zájmů Anděla před zářijovými volbami sbírá body u svých milých Němců.
Francouzi jsou však nemilí a za "velmi sympatické" považují Němce jen  v 8 %. To však není nic, co je k vidění v italských nebo řeckých médiích, které ukazují Andělku s hitlerovským knírkem.
"Bez německých záruk by nebyl žádný záchranný plán, přesto se nenávist obrátila proti nám." (Hugo Müller-Vogg, Bild.)

Ano, toto je ta pověstná německá empatie slona, tančícího v krámu s porcelánem. Německo je sjednoceno, ale Evropa se rozpadá, jestli jste si toho ještě nevšimli, sloni! Fakticky řecký krach zaplatili Italové a Kypřané – díky německé politice ochrany německých bank.

KLDR nedala povolení ke vstupu 500 jihokorejských zaměstnanců do společné průmyslové zóny Kesong. Po čtyřech hodinách marného čekání se tedy museli vrátit i se stovkami nákladních aut, kterými se vozilo zboží. Jižané mají obavy o osud svých 860 občanů, kteří byli v té době v továrně přítomni. Mohli by se z nich totiž lehko stát rukojmí severokomunistického režimu. Proto z Jihu zaznělo silné varování:
"Přijdeme si pro ně!" (Dle MnS.)
A – pustili je.

Kesong znamená pro severokorejský rozpočet příjem $2 miliardy ročně. Rovněž zaměstnává 53 tisíc Seveřanů za slušnou mzdu $160 měsíčně. Jižani jim to pak prodají – mimo embargo.
Ono to takhle nevypadá – ale po otevření zóny se zvedlo HDP KLDR z $1200/hlavu na $1800/hlavu.
Žena Moby Dicka: "Tohle mi není jasné. Co mají komunisti nejraději?"
Mrtvá Kočka: "Maminku."
Žena Moby Dicka: "Ne, peníze. Tak co by mohl mít tenhle trouba Kim ještě raději?"
Mrtvá Kočka: "Válku." 

Čtvrtek 4. dubna 2013
Bratislava slaví výročí osvobození Rudou armádou (1945)
Prezident republiky Miloš Zeman s manželkou Ivanou Zemanovou uskutečňuje ve dnech 4. - 5. dubna 2013 oficiální návštěvu Slovenské republiky. Po jedné hodině odpolední proběhlo setkání prezidentů ČR a SR se zástupci médií. Hyeny se nezapomněly zeptat na spor, který v české vládě vyvolal Zemanův záměr učinit svou podporovatelku Livii Klausovou velvyslankyní na Slovensku.
"Je to věc české vlády, českého ministerstva zahraničních věcí a jako konečného, kdo o tom rozhodne, pana prezidenta (Zemana). Je to věc vždycky té země, která vysílá osobu, jako svého zástupce, do jiné země. Je jasné, že ani jedna země si do druhé země nepošle někoho, kdo by tuto funkci nemohl zvládnout." (Ivan Gašparovič, prezident, Slovensko)

"Moje část odpovědi začne citací českého premiéra Petra Nečase, který asi před čtrnácti dny správně prohlásil, že v této otázce se veřejně vyjadřuje, dokud jednání neskončí pouze amatér. Já jsem jak známo odmítl tuto zprávu komentovat a vzal jsem na vědomí, že pan ministr Schwarzenberg k ní každý den vydává veřejné prohlášení, naposledy právě dnes. Posuďme tedy míru amatérismu nebo profesionalismu v závislosti na takzvaném Nečasově kritériu." Zeman poznamenal, že jména velvyslanců před jejich oficiálním jmenováním "nekomentuje".
Žena Moby Dicka: "Ne, nekomentuje. Pouze zveřejní jejich jména." Mrtvá Kočka: "Máme za prezidenta Žvanivého Slimejše."

Oba prezidenti by uvítali lepší železniční spojení našich bratrských zemí, třeba i formou spojení národních nákladních dopravců.
"Touto spoluprací by na středoevropském případně i na celoevropském trhu mohl vzniknout silný a úspěšný hráč."
(Miloš Zeman.) Stejný hráč by mohl vzniknout i společnou hokejovou ligou.

Prezident republiky Miloš Zeman poobědval se svým přítelem Robertem Ficem (premiér Slovensko).

Mlhoš pak po čtvrthodinu promlouval na česko-slovenském podnikatelském fóru, kde pohovořil o konkrétních možnostech ekonomické spolupráce České a Slovenské republiky. Zdůrazňoval potřebu investic a vypustil i bonmot:
"Chtěl bych svými slabými silami být podporou lidí, kteří dokáží zasadit strom, postavit dům a případně zplodit syna nebo dceru, protože jak s oblibou říkám, toto je jedna z nejpříjemnějších investičních aktivit."
Bonmot, kterého se média chytla jak slepice flusu a přetransformovala ho do titulku »Zeman stihl na Slovensku mluvit i o plození dětí«.
Hlas lidu ohledně OZEleněných zdrojů vyslyšen, alespoň v Bulharsku: Česká distribuční společnost ČEZ Bulgaria a rakouská EVN musí dle příkazu provozovatele bulharské elektrické sítě ESO EAD v době od 10 do 18 hodin svoje větrné a solární zdroje odstavit.
Mrtvá Kočka: "V noci mohou jet solárka na plný pecky." Žena Moby Dicka: "Ba ne, omezuje se i výkon vodních elektráren a kozlodujské jaderky."
Opatření energetiků je "dočasné". Je způsobeno výrazným poklesem spotřeby firem i domácností.
Žena Moby Dicka: "Konečně jim došlo, jaké mají od minulého léta sazby za elektřinu." Mrtvá Kočka: "A přestali topit."

"Do 10. dubna máme zcela opustit průmyslovou oblast Kesong. Požádali jsme ale o prodloužení odchodu z továren do 13. dubna. Vše teď záleží na vyjednávání. Zatím se v Kesongu neděje nic zvláštního, severokorejští dělníci normálně pracují. V okolí komplexu ale začala jezdit maskovaná vojenská vozidla.
“ (Nejmenované mluvčí ministerstva pro sjednocení, KR.)
Pchojngjangolové uvádějí, že severokorejské harašení zbraněmi není nic nového. Takhle to vždycky dělal Kim Dvojka, když si chtěl vynutit pozornost, další jednání a nějaké dárečky. Pak ale – navzdory té nejsilnější rétorice – vždy ustoupil.
Mrtvá Kočka: "Ale ví tohle jeho synáček???"

"Oficiálně jsme informovali Bílý dům i Pentagon, že eskalující americká nepřátelská politika a lehkovážné hrozby budou odraženy prostředky menšího, lehčího a diverzifikovaného jaderného úderu."
(Generální štáb armády KLDR.)
Pchojngjangolové berou tuto hrozbu lehkovážně s tím, že Seveřani ještě nemají na své rakety dlouhého do-letu jaderné hlavice.
Mínění menažerie: Proč hlavici? Jaderný úder má být "menší, lehčí a diverzifikovaný". KLDR letos připravuje dva zkušební jaderné výbuchy. Nikde není řečeno, že by to nemohlo být v blízkosti kalifornského pobřeží na palubě severokorejské obchodní lodě!

 Mrtvá Kočka: "Anebo rybářské ponorky."

Před milánským soudem demonstruje marocká tanečnice Karima Mahrúg, známější jako Ruby či "slečna Mubaraková". Přítomným novinářům přečetla šestistránkové prohlášení, v němž popřela nezletilý, placený i jakýkoli jiný sex s expremiérem Silviem Berlusconim. Přiznala, že si dříve poněkud vylepšovala rodinu. Karima však hlavně obvinila vyšetřovatele případu z "pokusu o vedení psychologické války". Médiím vynadala za poškozování své pověsti. Nebyla prý prostitutkou: "Nemám se zač stydět, ani co skrývat."
Neměla by být italská justice obviněna z pomluv, útlaku, a zneužívání moci?

Tisíce zaměstnanců kyperských bank a zaměstnanci firem, jejichž fondy "neprozřetelně investovaly" do Laiki Bank, se shromáždilo na demošce před parlamentem v Nikósii. Nelíbí se jim, že by měli přijít o své penze. Až se jim "sestřihnou" důchodové fondy.
Žena Moby Dicka: "Mimochodem – už ses přihlásila do druhého pilíře důchodové reformy?" Mrtvá Kočka: "Na to jsem už příliš stará."
Mrtvá kočka z Bubáků pro všední den spisovatele Karla Michala: "Na to jseš už příliš mrtvá."

Pátek 5. dubna 2013
Složení Sněmovny podle voleb tisícovky respondentů PPM Factum (volební model přepočtený ka mandáty):

1. ČSSD 68
2. TOP 09 36
3. KSČM 34
4. ODS 33
5. SPOZ 7
6. KDU-ČSL 7

Tak by tomu bylo v poslední dekádě března. Sociální demokrati by s kteroukoli s dalších tří stran mohli sestavit pohodlnou stočtyřku, stodvojku či stojedničku. To by se jim nepodařilo s oběma posledními stranami dohromady. Čili tyto dvě strany do koalice nepotřebují, ani jednu z nich. S ohledem na současné mezistranické půtky zůstávají jejich přirozeným spojencem komunisté. S ohledem na rady, aby socani vládli samostatně, a na to, jaké kravály doprovázejí angažmá komunistických estébáků, bachařů a politruků v krajských zastupitelsvech pak nejspíše jakožto tiší společníci firmy.
Žena Moby Dicka: "Přirození spojenci Zemanovci teď budou ČSSD ubírat."
Mrtvá Kočka: "Spočítals to přesvědčivě, Moby. Škodaže volby už zmeškaly letošní březnový termín…"

Mlhoš se na Slovensku soukromě sešel i se svými bývalými kolegy: exprezidentem Rudolfem Schusterem a expremiérem Mikulášem Dzurindou.
"Dokáže si nastavit zrcadlo sám. Dokáže si udělat tak trochu legraci sám ze sebe. I když je veliký a mohutný chlap, nedělá se velikým. Je to velmi příjemný člověk. A to je skutečně pravda." (Mikuláš Dzurinda.)
Mrtvá Kočka: "Proti Mikulášovi je většina lidí velkým a mohutným chlapem."
Žena Moby Dicka: "Asi to nemyslel tak, že by se pan prezident příliš prohlížel v zrcadle…"

320 kg chlazené koniny, které si koupil jeden český řezník v Polsku, obsahovalo lék Fenylbutazon který se koním podává jako lék proti bolesti. Má špatný vliv na krvetvorbu, a v mase určeném k jídlu se nesmí objevit vůbec. Polská konina obsahovalo 10,5 mikrogramu léku na jeden kilogram. 
"Dokažte, že závadné maso pocházelo z Polska!" (Janusz Zwionzek, hlavní polský veterinář.)
Žena Moby Dicka: "My nebudeme nic dokazovat, my si polské potraviny nebudeme kupovat."
Mrtvá Kočka: "Ani pasty na zuby…"

Severní Korea se tváří, že bude fakt válka: Vyzvala zahraniční ambasády v Pchjongjangu k evakuaci. Zatím se na tuto výzvu všichni vykvajzli.
Armáda KLDR umístila nejméně dvě střely středního doletu (až 4.000 km, přesněji Korejská republika, Japonskou, Guam) na mobilní odpalovací zařízení.
"Americké jednotky v Tichomoří jsou připraveny na takovou situaci reagovat. Osobně si myslím si, že jsou v ohrožení." (Kim Min-sok, mluvčí jihokorejského ministerstva obrany.) 
Žena Moby Dicka: "Víme, kam až bude chtít Kim zajít?"
Mrtvá Kočka: "A ví už Barack, jak odpoví na jakoukoli provokaci?"
V každém případě se zdá, že americká armáda toho letos tolik neušetří…

"Jaderná hrozba není žádná hra, ale vážná věc. Myslím, že Severokorejci zašli ve své rétorice už příliš daleko." (Pan Ki-mun, generální tajemník, OSN.) Pan generální Pan vyzval KLDR, aby ukončila "nerozvážné jednání", obzvláště teď, když podle něj každé selhání může přivodit vážné následky.
Mrtvá Kočka: "Zejména pro KLDR."

Pchojngjangolové setrvale tvrdí, že je to ze strany Kima Trojky pouze propaganda k posílení domácí pozice. Faktem je, že Sever postupuje systematicky k válce, každým svým jednotlivým krokem. A tato cesta může vést k tomu…
Mrtvá Kočka: "…že se ucho utrhne."

Už před dvěma týdny vyzvala vláda KLDR občany, aby se "připravili" na válku.
Žena Moby Dicka: "A jak by se ti chudáci asi mohli připravit?"
Mrtvá Kočka: "Třeba, že si navaří víc dětí do zásoby…"

"Tato supernova otevírá okno do raného vesmíru." (David Jones, astronom, Univerzita Johnse Hopkinse, Baltimore, k supernově UDS10Wil, objevené Hubbleovým teleskopem. Supernova je vzdálena deset miliard světelných let.) Objev je součástí tříletého programu HST, který začal v roce 2010. Tyto supernovy typu Ia pomáhají zjistit, jak se změnil vesmír za 13,800 miliard let od Big Bangu. Nalezení takto vzdálené supernovy umožňuje proměření zrychlující se expanze vesmíru. Tým, vedený Adamem Riessem ze Space Telescope Science již odhalil více než 100 supernov všech typů a vzdáleností, od 2,400 miliard po více než 10 miliard světelných let. Z těchto nových objevů bylo identifikováno osm supernov typu Ia, které slouží astronomům jako nejpřesnější metr, včetně této supernovy, nazvané po prezidentovi Woodrowu Wilsonovi.

Sobota 6. dubna 2013
Žena Moby Dicka: "Tak Wilson má nejen nádraží, ale i supernovu."
Mrtvá Kočka: "Víme už, jak to vypadalo před deseti miliardami let. Co bude za rok?"
Anebo zejtra?
**************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick