pátek 9. srpna 2013

MOBY DICK: Komunisticky internacionálně, zemanovsky kompatibilně

Absolutně nepřiměřený zásah, rovnoprávný dialog a vzájemný respekt, zločinné spolčení hejtmanů a volby praecox.
************************************
Sobota 3. srpna

Po mnoha sezónách si Česko konečně užívá klasického léta: Tropická vedra střídají bouřky z veder a bouřky při přechodech studených front, za nimiž se opět vrací vedra díky azorským výším. Všichni se diví, co je to za extrém.

Ministr dopravy Zdeněk Žák, který se už sekerou rozmáchl v Českých drahách, hodlá rubat i v Řízení letového provozu. Podle něj je to s českým vzdušným prostorem "malá tragédie“ a má pochybnosti o účelnosti vysokých výdajů, což by mohlo být plýtvání "penězi daňových poplatníků“.

První zásah zásahové jednotky policie proti zemanovcům: Profláklá Česko-německá horská nemocnice ve Vrchlabí, jejímž ředitelem je senátor SPOZ Vladimír Dryml (zvolený za ČSSD) byla navštívena policejními zakuklenci, kteří si odnesli zdravotní dokumentaci pacienta, který v péči nemocnice podezřele skonal.
Zemanovec Dryml považuje zásah za "absolutně nepřiměřený" a požaduje po GIPS, aby se na to podívala.
Žena Moby Dicka: "Uvidíme, co na to zemanovec Pecina."

Výkopové práce na zahradě rodinného domku v Hostavicích (Praha) odkryly archeologický nález: 52 ručních granátů z doby před 2. světovou válkou.
Žena Moby Dicka: "Asi nějaký voják odmítl v září 1938 demobilizovat."
Moby Dick: "V srpnu 2013 se mohly hodit…"
Žena Moby Dicka: "Na koho?
Mrtvá Kočka: "Preferuji vidle."

Jak jsme již psali, řeší vyspělý svět krizi masivním tištěním peněz. Americké rotačky vychrlí $85 mld./měsíc, teď se k nim přidaly japonské, které běží v závěsu: $75. mld./měsíc. A co že se za ně pořizuje? Výstavba sociálních bytů, nemocnic, vědeckých středisek nebo dopravní infrastruktury? Investuje se do vzdělání, výzkumu smrtelných chorob nebo do rozvoje IT sítí? Zachraňují se za ně žraloci, chobotnice, velryby, lidoopi nebo bezdomovci? Za to, co US+Japan tiskárny vyrobí za měsíc, by se dalo letět na Mars. Tak co z toho je priorita?
Nákup státních dluhopisů!!!
Krom toho se tisknou i eura a ruble.

Mrtvá Kočka: "Ale Rusáci tisknou peníze smyslupně."
Žena Moby Dicka: "Tisk peněz na vyzbrojování je smysluplný???"
Mrtvá Kočka: "Pro Rusáky ano."

"Pro Rusko je toto jmenování vůbec skutečným nálezem! Létal jsem přece s ním, a vím, jaký má vztah k Rusům a k naší zemi." (Alexej Gubarev, letec exkosmonaut, velitel Sojuzu-28 z r. 1978, k očekávanému jmenování svého expalubního inženýra Volodi Remka českým velvyslancem v Moskvě pro Hlas Ruska.)
Žena Moby Dicka: "A jaký má Voloďa vztah k Čechům a naší zemi???"
Mrtvá Kočka: "Komunisticky internacionální, zemanovsky kompatibilní."

Do tuniských ulic vyšly desetitisíce lidí, aby podpořili demokraticky zvolenou islamistickou stranu Ennahda (Obnova). Islámští obnovitelé mají demokratickou většinu, je proto zcela legální, když rozdmýchávají nenávist vůči liberální opozici, což vede až k politickým vraždám.
Mrtvá Kočka: "Extenzivní výklad tuniské ústavy."

Zimbabwská volební komis vyhlásila konečné výsledky voleb. Ani 54 %, jak hlásaly předvolební průzkumy, ani 70-75 %, jak vypadaly těsně povolební předběžné výsledky, ale solidních 61 %. A pro koho? No pro doživotního prezidenta Roberta Mugabeho, přece!
USA+EU+OSN vyjádřily "znepokojení" nad "nesrovnalostmi" ve volbách.
"Nesrovnalosti" = volí i mrtví, a to i několikrát, zatímco nejméně milion živých lidí nebylo zařazeno do volebních seznamů.
Mrtvá Kočka: "A víte, jak by volili ti živí, kdyby byli mrtví?"
Žena Moby Dicka: "Víme."
Na mnoha místech dobrovolní poradci radili ve volebních místnostech negramotným voličům, jak správně volit, a často za ně hodili i volební lístky do urny. Mugabologové očekávají, že se do země opět navrátí prezidentský systém, a prezident si bude vládnout nekontrolovaně jak se mu zachce.
Morgan Tsvangirai, premiér z opozičního kmene, výsledky voleb kvůli podvodům neuznává: "Nebudeme se podílet na vládních institucích. Tsvangirai vyzval Zimbabwany, aby s vládou vzešlou z voleb "odmítli spolupracovat".Žena Moby Dicka: "A jak mohu »odmítnout spolupracovat« s vládou nevzešlou z voleb?"
Mrtvá Kočka: "Vidlema."

Předvolební slogan Roberta Mugabeho: "Moci mě zbaví jedině Bůh."
Mrtvá Kočka: "Tak snad by se u Něj mohl František přimluvit, ne?"
Žena Moby Dicka: "I za Mlhoše."

Nový íránský prezident Hasan Rouhání byl "uveden do úřadu" duchovním vůdcem země ajatolláhem Alí Chameneí. Alí předal Hasanovi dekret, kterým ho vybavil "plnou mocí", tedy světskou mocí Íránu.

William J. Burns (náměstek US ministra zahraničí) se v Káhiře sešel s mohamedánskými bratřími, kteří mu sdělili, že "jsou ochotni zahájit dialog o překonání krizové situace", nikoli však s vojenskou juntou, avšak se "zástupci egyptských politických sil".
Mrtvá Kočka: "Které do funkcí dosadili vojáci."
Mmch: Hlas Ruska užívá v české transkripci pro amerického diplomata tvar jména "Burnus". Tedy krom editora snímků.

V minulých dnech zaplavili Egypt zástupci EU, AU a SRN. Snaží se vymyslet, jak to udělat, aby vojenská despocie vypadala jako demokracie, a přitom aby většina národa nepodporovala teokratický islamismus.
Mrtvá Kočka: "Tak buďto budete mít vojenskou despocii, anebo despotickou teokracii. Vyberte si."
Žena Moby Dicka: "Demokracii mít nebudete."

Neděle 4. srpna 2013

Vláda Miloše Zemana se dle průzkumu společnosti pro tvorbu veřejného mínění STEM pro ČT "těší" pětašedesátiprocentní podpoře obyvatelstva.
Mrtvá Kočka: "Skoro stejně jako vláda Roberta Mugabeho. Ono na těch alfa samcích něco bude!"

Vláda Miloše Zemana by dle průzkumu společnosti pro tvorbu veřejného mínění STEM/MARK neměla činit změny ve vedení firem, které ovládá stát, dokud nezíská důvěru. Myslí si to 60 % dotázaných.
Vláda Miloše Zemana je dle průzkumu společnosti pro tvorbu veřejného mínění STEM/MARK vnímána jako "vláda odborníků" pouze u 15 % respondentů.

Presumtivní vláda Mirky Němcové (ODS) má 101 až 105 hlasů ve Sněmovně (dle vyjádření extrojkoalice).
Provizorní náčelník přechodné vlády zemanovců Jiří Rusnok má 97 hlasů ve Sněmovně (dle Jiřího Rusnoka).

Jednu miliardu, možná dvě miliardy, získá program "Zelená úsporám", a to přímo ze zeleného fondu, kterým disponují Lesy ČR, státní podnik. Podle Mlhošova kámoše Jiřího Rusnoka drží Lesy úplně zbytečně 15 miliard kaček, které by jeho nepolitická vláda balvanů mohla smysluplně utratit.

"Každý se rozhodne sám za sebe." (Jan Burian, po odvolání odvolání opět ředitel ND.) Pan ředitel nehodlá přemlouvat 20 herců, ani umělecké ředitele baletu a opery, aby stáhli své výpovědi. Nicméně bez nich nehodlá ředitelovat. Umělci i manažeři ND si dali týden na rozmyšlenou.
Žena Moby Dicka: "Až podle toho, jak to dopadne s vládou, kde je ministrem kultury balvan."
Burian ještě drze požaduje, aby se divadelní odbory bavily nejdříve vždy s vedením divadla, nikoli s ministrem! A i jinak se chová dost zpupně.
"Vyhověl jsem přání kulturní veřejnosti." (Balvan, nedůvěryhodný zemanovec v čele kultury.)
Mrtvá Kočka: "Tak ono to bylo spíše spontánní naštvání kulturní veřejnosti než její přání."
Žena Moby Dicka: "Tak on to byl spíš rozkaz premiéra než číkoli přání."
Moby Dick: Kterému to rozkázal kdo? Hrdlička? Šlouf?"

20 konzulátů USA v muslimském světě bylo uzavřeno kvůli zachycení hrozby atentátem, a zůstane zavřeno nejméně do 10. srpna. 7. srpna to bude právě 15 let, kdy Al-Kejda zaútočila na americké zastupitelské úřady v Keni a Tanzanii, čímž začala válku proti USA. Jen v keňské Nairobi bylo tehdy zavražděno 212 lidí a 4.000 dalších bylo zraněny.

Hasan Rouhání složil na slavnostním ceremoniálu před parlamentem inaugurační přísahu, a stal se tak demokratickým prezidentem demokratické země.
Žena Moby Dicka: "No moment, co to předváděl včera u Vůdceho?"
Mrtvá Kočka: "Převzetí světské moci. Dnes je to jen demokratická fasáda teokratického státu."
Divadýlko pro (západní) svět. Však se této ceremonie vůbec poprvé zúčastnili i zahraniční hosté. Nový pokrokový pan prezident (podvodný exvyjednavač o jaderném programu země) jejich prostřednictvím vzkázal, že jediným řešením sporů okolo jaderného programu je "rovnoprávný dialog a vzájemný respekt", nikoli nějaké sankce.

Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »rovnoprávný dialog a vzájemný respekt«?"
Mrtvá Kočka: "Vy máte jaderné bomby, my máme jaderné bomby."

Demoška za omilostnění pravomocně odsouzeného expremiéra proběhla v Římě. Vystoupil na ní i pravomocně odsouzený daňový podvodník Silvio Berlusconi, který označil svůj trest (nakonec rok domácího vězení) za "nespravedlivý".
Mrtvá Kočka: "Spravedlivé by bylo vrátit zašantročené miliony."
Silvio Berlusconi: "Jsem nevinný. Soudci mě odsoudili ke čtyřem letům vězení za daňové úniky ve výši sedmi milionů eur v letech, kdy moje televizní společnost Mediaset zaplatila italskému státu na daních přes 500 milionů eur."
Podle jiných zdrojů ony "daňové úniky" činily stovky milionů €.
Podle fanoušků Silvia Berlusconiho, které na před palác Grazioli svezly autobusy z celé země, by ho měl pan prezident Giorgio Napolitano omilostnit. Jinak se zbortí italská vláda, eurozóna, křehký růst světové ekonomiky a rozpadne se sluneční soustava.

Čínská ústřední vláda plánuje letos investovat 39,430 miliard čínských jüanů na podporu boje proti chudobě, což je meziroční zvýšení kolem 19 %. Tím se podpoří zlepšení kvality života chudých lidí na venkově.
Žena Moby Dicka: "Nikdo se tak nestará o své chudé, jako čínští komunisté!"
Mrtvá Kočka: "No severokorejští určitě ne!"
Moby Dick se diví: V komunismu jsou chudí?
Čínský rozhlas se chlubí, že na rozvoj kvality chudoby letos vláda utratila už více než 37 miliard č.j., což je 94,8 % letošního rozpočtu pro chudáky.
Žena Moby Dicka: "A jak se bude chudákům přilepšovat do konce roku?"
Mrtvá Kočka: "Po vzoru soudruhů z KLDR."

Pondělí 5. srpna 2013

Pilný Michal Hašek (místo předseda ČSSD/haškovců) poté, co objel všechny regiony a přemluvil všechny levicové hejtmany k podpoře Zemanovy bolívaristické vlády, vyvolal na setkání Asociace krajů ("nepolitická organizace hejtmanů", přesněji "zájmové sdružení právnických osob, jehož hlavním cílem je hájit a prosazovat společné zájmy a práva krajů") hlasování o podpoře Zemanovy bolí-vlády. Asociace nato vládu podpořila a vyzvala poslance k vyjádření důvěry.
K tomu tři poznámky:
1. Právnické osoby nemají co vyjadřovat politickou podporu, volové.
2. Fakticky vládu podpořilo 11 (socani) + 1 (komouš) leváckých hejtmanů. Primátor Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09) hlasoval proti, hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj) se hlasování neúčastnil (ale už dříve dal najevo svou nevůli). Půta Haška obvinil z politizace krajské asociace, což je proti jejím stanovám“
3. Vládu Miloše Zemana tak podpořila nemlich stejná sestava, která v lednu doporučila prezidentskou kandidaturu Miloše Zemana.
4. Protože kraje dostávají dotace a příspěvky ze státního rozpočtu, a protože vláda slibuje zaplatit za Karlovarský a Ústecký kraj část pokut za jejich kulišárny s evropskými dotacemi, jedná se o jasnou korupci.

Žena Moby Dicka: "Politickou korupci."
Mrtvá Kočka: "Politická korupce je korupce, stejně jako politická vražda je vražda."

Odvolaný a přivolaný ředitel Národního divadla Jan Burian zveřejnil 8 podmínek, za kterých bude v šéfování pozlacené Kapličky pokračovat. Chce např., aby ho znovu doporučila expertní konkurzní komise, a rovněž vyžaduje opakovaný souhlas garanční rady. To není šprajc, ale potřeba dokázat, že (žádný) ředitel ND nebude ředitelovat pouze na základě glejtu od ministra kultury!

Někteří z dvaceti herců, kteří podali výpovědi požadují, dříve než je stáhnou, aby byl odvolán balvan v čele ministerstva kultury.

Bolí-premiér Zemanovy vlády zemanovec Jiří Rusnok na to odvětil, že to neudělá. To by pak prý mohli chtít odvolat třeba ministra dopravy zase nádražáci! A shodou okolností zrovna dnes chtějí odvolat ministra dopravy pro změnu letoví dispečeři!

Profesní a odborová organizace řídících letového provozu CZATCA vydala tiskovou zprávu, ve které odsuzuje Žákova odsouzení práce Řízení letového provozu.
"Jako prezident CZATCA prohlašuji, že podobná vyjádření na adresu zaměstnanců podniku a zejména řídících letového provozu nemohu v žádném případě tolerovat… Příjmy ŘLP ČR, s.p., nejsou a nikdy nebyly penězi daňových poplatníků. Řízení letového provozu je regulované pravidly Evropské unie a stejně tak jeho případný zisk. Finanční prostředky ušetřené na nákladech se nikdy nestanou příjmem rozpočtu ČR, ale naopak se formou snížení přeletových poplatků vrátí leteckým společnostem. Zdůrazňuji, že všechny tyto informace včetně detailních auditů hospodaření má Ministerstvo dopravy dávno k dispozici a je tedy nepochopitelné, proč se ministr dopravy vyjadřuje způsobem, který jen svědčí o, jemně řečeno, nepříliš detailní znalosti dané problematiky." (Stanislav Mrázek, CZATCA, prezident.)
Nejemně řečeno: Jsi trouba, Žáku!
"Za těchto okolností je pro nás nepřijatelné, aby ministr dopravy odvolal generálního ředitele Jana Klase z funkce. V případě, že by k tomu došlo a nebyly nám poskytnuty detailní a jednoznačné informace o důvodech, jsme připraveni jednat s maximálním možným důrazem."
Žena Moby Dicka: "Stávka?"
Mrtvá Kočka: "Vidle!"

Další sekyra dopadla na krk Olze Hofmannové, ředitelce České školní inspekce. Po dohodě s nezaznamenaným bolí-ministrem školství a sportující mládeže se nechala vyhodit do důchodu. Šéfinspektorem se stává úředník ministerstva Tomáš Zatloukal (exposlanec Evropského parlamentu za SNK, exředitel gymnázia ve Zlíně a zastupitel města Napajedla za Napajedelské fórum – a pravděpodobně odborník na danou problematiku).

Armáda svrhla za posledních 50 let už čtyři turecké vlády. Po páté se jí to nepodařilo. Teď byl odsouzen šéfspiklenec exnáčelník genštábu Ilker Basbug (70), a to na doživotí. V kauze "ultranacionalistické sítě Ergenekon" je souzeno celkem 275 lidí, pro 64 z nich žádá prokuratura doživotí. Pro Mobyho zde něco smrdí:
1. Obžalovaní jsou nejen vojáci, ale i politici, právníci – a novináři. Kteří své puče ve státech podobných Turecku konají zejména psaním, za což bývají někdy popravováni, jindy jen zbiti v temné uličce.
2. Spiknutí bylo odhaleno nálezem zbraní a výbušnin v Istanbulu už v červnu 2007, načež se rozjelo vyšetřování. Basbug velel turecké armádě až v letech 2008-2010! To se tedy projevil jako neschopný pučista, když za celou tu dobu nic nepučil! A jako neschopný spiklenec, když neprchl ze země, a nechal se zatknout. Což se tedy stalo až vloni!
Mobyho odhad: Ten sklad zbraní má na svědomí nějakých deset magorů. A ke skutečným teroristům pak soudruzi prokurátoři už jen přiřazují vojáky, novináře a politiky, kterých se potřebují zbavit. Pokud to celé není vůbec policejní provokace, připravená v kancelářích pana mírně islamistického prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana…

Úterý 6. srpna 2013

Předsednictvo ČSSD očekávalo návrh svého předsedy na to, aby při zítřejším hlasování o důvěře vládě odešli socialističtí poslanci ze Sněmovny. Avšak Slávek přišel s jiným návrhem: ČSSD vládu podpoří, a to jak haškovci, tak sobotkovci!
"Můj návrh na odchod ze sálu, až se bude hlasovat, by stranu rozdělil. Podpora naopak stranu spojí. A sociální demokracie musí jít do voleb sjednocená." (Trapný Bohuslav Sobotka.)
Žena Moby Dicka: "Tomu říkám podřízení se demokratickému centralismu!"
Mrtvá Kočka: "Aneb bolševismu."
Takové stáhnutí ocasu mezi nohy se jen tak nevidí, Slávku!
Tak ano, ČSSD je "sjednocená". Už v ní nebudou ani sobotkovci, ani haškovci, ale pouze zemanovci.
Mrtvá Kočka: "A Sobotku po volbách čeká za odměnu flek velvyslance někde v Mongolsku."

Petr Nečas (expremiér, poslanec, ODS) se po pětadvaceti letech manželství a několika letech nevěry rozvedl. Jeho exmanželka Radka od něj bude měsíčně pobírat 42 tisíc korun jako výživné na dvě nezletilé dcery. Bejvalce zůstanou i naspořené rodinné dva miliony. Byt zůstane také exženě. Aby ho mohla udržovat, dostane na nájem 15.000 měsíčně – než se prodá. Peníze z prodeje (odhadem milion) zůstanou paní Nečasové. A aby měla děvčata kde spolu bydlet, pořídí pro ně Petr nový byt – asi za dva miliony. Na což si vezme hypotéku.
Žena Moby Dicka: "Jen jestli mu ji nějaká banka dá!"
Mrtvá Kočka: "Česká národní, vedená Rusnokem."
Petr Nečas jako poslanec bez funkce pobírá jako základ žebráckých 55.900 Kč. Jakožto poslanec za Zlínsko má nárok na měsíční náhrady ve výši 39.300, aniž by je vyúčtovával. (Celkem 95.200 Kč.) Jenže náhrady jsou přece nahrazení peněz, utracené na náklady za poslancování, ne? Takže se na tom nedá nic vydělat, ne? Nebo ano?
"Náhrady" (platby za uskutečněné služby, nájem poslaneckého bytu, cestovní náhrady, vyplacené honoráře, ošatné a stravné, poštovné a telekomunikace, papír a sponky…) to jsou jen teoreticky, protože se nevyúčtovávají, a jejich požadovaná výše záleží pouze na čestnosti poslance a limitu. Snad proto si každý vybírá ten – limit. A někdo si za nájmy, které si ale odbydlí ve svém, postaví i nový barák, nebo pořídí sedmimilionový byt v Praze, žejo, Slávku?
Žena Moby Dicka: "Chudák Petr. A po volbách asi nebude ani poslancem. A navíc bude musit živit nezaměstnanou družku. A platit za ni pobyt ve vězení. To aby začal člověk krást!"
Mrtvá Kočka: "Nenaváděj!"

Házeli zápalné lahve a granáty do domů. Stříleli na lidi, kteří se snažili z ohně dostat. Při devíti útocích hodili jedenáct Molotovovů a stiskli osmasedmdesátkrát spoušť. Zabili šest lidí, včetně čtyřletého chlapečka. Pět lidí bylo zraněno. Pětapadesát ohroženo. Své činy připravovali s vojenskou přesností, vedeni rasovou nenávistí proti Romům. Tři gangsteři za to dnes vyfásli doživotí, čtvrtý, co jim dělal řidiče, pak 13 let. V Maďarsku.

Hodili tři zápalné lahve do domu ve Vítkově, kde spali lidé. Vážně zranili tři jeho obyvatele, dvouleté děvče útok málem nepřežilo a následky si ponese po celý život: Znetvořený obličej a popáleniny na celém těle. Čtyři útočníci vyfásli dvakrát 22 a dvakrát 20 let. Předloni v Česku.
V sobotu pochodovala Vítkovem neonacistická hovada (rovněž aktivisté dříve z Dělnické strany a nyní ze skupiny Čeští lvi) proti cigánskému násilí a zlodějnám. Šli i kolem onoho vypáleného domu.
Žena Moby Dicka: "Koho zmačetovala a koho okradla Natálka?"
Mrtvá Kočka: "Chucpe."

USA vyzvaly své občany aby zmizeli z Jemenu, a poslaly k tomu účelu transportní letadla. Také Britové se stahují.

Ruští senátoři chtějí chránit soukromé údaje ruských občanů, a hodlají si na to zjednat Edwarda Snowdena (exCIA).
Žena Moby Dicka: "Kozla zahradníkem?"
Mrtvá Kočka: "Amerického agenta ruským kozlem."

Středa 7. srpna 2013

"David Rath chtěl to nejlepší pro lidi, říká středočeský hejtman." (Titulek Hospodských novin k rozhovoru s Josefem Řihákem, hejtmanem Středočeského kraje, ČSSD.) Řihák si myslí, že Rath žádné úplatky nebral, nebylo prý z čeho.
Mrtvá Kočka: "Třeba z těch miliardových dluhů, které David nasekal?"
Řihákovi je "divné", že "toho člověka už přes rok drží ve vazbě. "Vždyť to není desetinásobný vrah!"
Žena Moby Dicka: "No ano, je škoda, že se pan poslanec nemohl dělně účastnit práce ve Sněmovně."
Mrtvá Kočka: "Pak by totiž mohl krást s imunitou."
Zrovna dnes začíná soud s Rathem&spol. Mezi poškozené se nepřihlásil Středočeský kraj, protože podle auditu, který si nechala krajská ČSSD vedená Řihákem vyrobit, nevznikla kraji za vlády hejtmana Ratha (ČSSD) žádná škoda. (Na tento posudek se ostatně odvolává i obžalovaný poslanec.)
Žena Moby Dicka: "Jestli to není střet zájmů jako prase?"
Mrtvá Kočka: "Nebo spoluúčast současného vedení kraje na zločinném spiknutí minulého vedení???"

Začala 57. schůze Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Programem schůze je projednání žádosti vlády České republiky o vyslovení důvěry, projednání novely zákona o katastru nemovitostí vrácenou Senátem, první a třetí čtení dalších dvaceti návrhů zákonů, návrhy na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání a interpelace na členy vlády. Se svým projevem zde vystoupil prezident republiky Mlhoš Zeman, který podporoval získání důvěry pro vládu Mlhoše Zemana. Jeho projev se vyznačoval hloupými malmoty*, překrucováním skutečnosti**, nepřípustnými náznaky*** a vyslovenými lžemi****.

* "V dnešním teletextu jsem v přehledu tisku zjistil, že novou ministryní vnitra má být paní Karolína Peake, a pokud je tomu tak, a českému tisku určitě musíme všichni věřit, zejména Mladé frontě Dnes (smích z řad opozice), pak chci blahopřát paní Karolíně Peake k funkci stínové ministryně vnitra."

** "…vláda podala demisi dobrovolně, a když se někdo dobrovolně vzdá výkonu své funkce, nemá právo příliš dlouho tuto funkci vykonávat." Mlhoš přitom předtím sám uvedl, že demise vlády byla vyvolána demisí premiéra, nešlo tedy v žádném případě o žádnou "dobrovolnost" jejich samotných členů.

*** "…nemám žádnou záruku, že v případě, kdy by se k moci vrátila dosavadní koalice, by někdo z jejích členů nemohl být případně postižen řízením svého ministerstva z cely vyšetřovací vazby."
 Žena Moby Dicka: "Toto po důvěrném rozhovoru s  vrchním státním zástupcem Ivo Ištvanem poněkud zavání. Takové naznačování by si měl prezident republiky odpustit."
Mrtvá Kočka: " Ale vždyť je to náš zemitý Mlhoš, že, tak co by sám sobě odpouštěl?"
Moby Dick: "Tak mu to neodpustíme alespoň my."

**** "Tehdy (1998) úřednická vláda Josefa Tošovského zdaleka neměla zajištěnou důvěru v Poslanecké sněmovně a Václav Havel tehdy vystoupil s naléhavým projevem, z něhož mi dovolte ocitovat pouze jednu jedinou, byť delší větu: »Jestliže Poslanecká sněmovna nepřijme vládu Josefa Tošovského, budu týdny a týdny přemýšlet, diskutovat a uvažovat a pověřovat jednáním o sestavení vlády další a další osoby, a pak opět budu týdny a týdny uvažovat, až nakonec žádné předčasné volby nebudou.« Konec citátu Václava Havla z roku 1998."

Právo 24. ledna 1998: "Pakliže by (Tošovského vláda) nedostala důvěru, prezident bude »týdny hledat takového muže či ženu, který bude mít naději důvěru dostat. Nedostane-li důvěru, budu týdny hledat dalšího, každý z nich bude mít měsíc na vypracování programového prohlášení. Předčasných voleb se těžko dočkají ti, co je chtějí«." Šlo o rozhovor s novináři před odletem na Slovensko, nikoli o "naléhavý projev" ve Sněmovně. A šlo o úplně jinou situaci, kdy Havel hledal podporu stran, zastoupených ve Sněmovně, tedy volených zástupců lidu, Mlhošu. A jen tak mimochodem, v té době byl předsedou ČSSD a Sněmovny jistý Miloš Zeman, který tento konkrétní Havlův výrok kritizoval. Označil ho za "krok v rozporu s ústavními povinnostmi prezidenta".
Moby Dick: "Čo bolo, to bolo. Terazky som prezident ja!"

Pan prezident republiky řekl nejméně třikrát, že jmenovat ve druhém pokusu pravicovou vládu nebude. Šestkrát použil jméno exministra financí, ať už přímo, či v sousloví "Kalouskova vláda". Řekl, že dalšího premiéra nejmenuje, dokud neskončí vyšetřování kauzy Nagyová. Doslova: "…toto vyšetřování skončí v řádu několika týdnů, a ujišťuji vás, i kdybyste mě lámali kolem, že během těchto několika týdnů žádný druhý pokus nepodniknu…"
Žena Moby Dicka: "Že bychom to zkusili s tím kolem?"
Mrtvá Kočka: "Moc složité. Preferuji vidle."

I bylo hlasování – a hle překvapení: 93 hlasů bylo pro vládu a 100 proti, včetně planktonu typu Paroubek. Z deklarované Stojedničky se totiž odloupli dva neozbrojení disidenti z ODS (Tomáš Úlehla a Jan Florián), a pohoršena tou zradou ODS i Karolina Peake.
Žena Moby Dicka: "Která tím zradila své LIDEM, kterým o tom ani nešpitla."
Mrtvá Kočka: "Takže z nich udělala hlupáky."

Ukázalo se, že nejlépe jsou připraveni Topíci, u nichž to avizoval i jejich (místo)předseda Kalousek. A skutečně, do pěti minut po faktickém rozpadu exvládní koalice vystoupil poslanec Gazdík za Starosty+TOP 09 s návrhem na rozpuštění Sněmovny. Proto působilo dost legračně, když následně Bohuslav Sobotka (ČSSD/Zemanovci) vystoupil s tímtéž návrhem – a vyzval všechny ostatní strany a poslance, aby se k tomuto návrhu "připojili". Po skončení této fáze přišli před novináře snad všechny parlamentní strany se svým vyjádřením, jen ODS ne: Stále se ještě za zavřenými dveřmi nemohla vzpamatovat z rány mezi rohy.

Zemanovská vláda důvěru nezískala, podá demisi – a bude vládnout dál do předčasných voleb. A koho pak Mlhoš pověří?

"Známý politolog pan Miroslav Kalousek nedávno prohlásil, že po volbách jako prezident si stejně budu jmenovat premiérem, koho budu chtít. Je to jeden z největších nesmyslů, které jsem slyšel, ale u autora je to celkem očekávatelné. V takovém případě bych vás chtěl ujistit, že samozřejmě po volbách jmenuji předsedou vlády představitele vítězné strany, a to nezávisle na tom, jaká strana to bude, a budu se samozřejmě těšit na spolupráci s politickou vládou, která jako jediná bude mít mandát, provádět nezbytné reformy."
Vyhraje zjevně ČSSD, takže Mlhoš pověří toho, koho bude z té ČSSD chtít. Třeba zrovna zemanovce Michala Haška. I kdyby to nebyl "předseda", ale jen "představitel"…

Indická policie našla v hotelu na mořské pláži mrtvou českou neohroženou turistku. K činu se při výslechu doznal její český přítel.

Do Česka putují z egyptské Hurghady mrtvá těla dvou českých neohrožených turistek, aby se český patolog podíval, co jim bylo nalito do žaludku – a kdy. Nevinný podezřelý manžel musí zůstat na místě za nezájmu (ne- dostatečného- zájmu) českého zamini a s pomocí české cestovky.

Barack Obama (prezident USA) nakonec přece jen zrušil zářijový summýš s gosudarem Putinem – a to kvůli ruskému humanitárnímu azylu pro odpadlíka Snowdena. Musel: Bílý dům už vypustil tolik jasných náznaků, že teď Barack nemohl couvnout, aby ze sebe neudělal kašpara. A taky s ohledem na domácí náladu. Ruští nacionalisté zase rozdmýchávají svou domácí náladu studenoválečnickými řečmi o potvorných Američanech. Legrační je, že Obama stejně do Ruska pojede, a to už 5. září. Ale ne za Putinem, ale na schůzku G20 v Petrohradě. Kde se ovšem s Putinem uvidí, a jistě prohodí i několik krátkých nehledaných souvětí!

Odpovědnost za neúspěch mise zahraničních diplomatů a pokračování vnitroegyptské krize padá zcela na hlavu Muslimských bratří, kteří rovněž ponesou odpovědnost za možné důsledky.
Žena Moby Dicka: "A jednali tam ti světoví diplomaté přes den nebo po západu slunce? Když byl ramadán?"
Mrtvá Kočka: "Asi přes den. Já jsem při hladu taky dost vzteklá."

Skončil svatý měsíc ramadán roku 1434.
Mrtvá Kočka: "Rok 1434? To dost vysvětluje!"

Nastává třídenní muslimský svátek Eid al-Fitr. Alespoň v USA, kde to i u muslimů probíhá na základě "vědecky zaručených astronomických výpočtů". Jinde je to dle fyzické viditelnosti nového Měsíce. Takže někde k tomu dojde třeba až v pátek!

Čtvrtek 8. srpna 2013

České politické strany se už začaly připravovat na volby. Zemanovci si na své billboardy dají Zemana.

"Dva poslanci nejsou ODS. Bohužel to byli poslanci ODS, vrazili nám nůž do zad, naprosto podlým, zbabělým, nechlapským způsobem. Jako dáma si to mohu dovolit říct. Zdá se mi, že chlapi předvádějí ve sněmovně to nejhorší, co se předvést dá." (Miroslava Němcová v sexistickém prohlášení pro Týden.cz.)

ODS vylučuje ze svých zřídlých řad dva zběhlé rebely a jednoho pumpaře/majitele sítě heren, kterému patří půlka Prahy a magistrátu.

Karolina Peak ze sebe vylučuje LIDEM a fráze. Taková nadějná dívka – a jak se nechala zkurvit!
Mrtvá Kočka: "Politicky zkurvit."

Sněmovna maká, aby schválila co nejvíc rozjednaných zákonů. Mnohé přesto spadnou pod stůl. Některé pro nedostatek času, některé z naschválu levicového Senátu.

126 poslanců z TOP 09, ČSSD, KSČM a VV podalo návrh na rozpuštění Sněmovny. Schůze, která o tom rozhodne, je svolána předsedkyní Sněmovny Mirkou Němcovou na příští pátek 16.8. (dle zákona do 10 dnů od požádání dostatečného počtu poslanců). Sněmovna možná ještě bude prstíčkem hrabat, aby Mlhoš nevydal rozhodnutí o rozpuštění Sněmovny obratem, aby se totiž stihli projednat všechny ty zákony!

Po včerejšku si dnes odpustíme další Česko.

US ministerstvo zahraničí zveřejnilo informaci o obnovených izraelsko-palestinských mírových jednáních. Budou pokračovat 14. srpna v Jeruzalémě, načež se přesunou do ("palestinského") Jericha.
Mrtvá Kočka: "Jestli tam ovšem abbásovci nějaké Židy vůbec vpustí!"

Izrael kvůli ohrožení raketovým útokem z blízkého egyptského Sinaje na chvíli uzavřel letiště v Ejlatu na pobřeží Rudého moře.

Pátek 9. srpna 2013

Schůze svolaná k rozpuštění Sněmovny začne v pátek za týden, ale samotné hlasování proběhne možná až v úterý 20. srpna. Někteří poslanci si totiž užijí prodlouženého víkendu. A pondělí, jak víme, je pro Sněmovnu vždy modré!

Tawadros II. (koptská církev, papež), zrušil veřejné setkání v Katedrále svatého Marka v Káhiře kvůli obavám z útoků na jeho kongregaci. Egyptské úřady dostatečně nechrání křesťany, jimž mohamedáni kladou za vinu svržení prezidenta Mursího mohamedánem Sisim. Některé domy a obchody křesťanů byly zničeny a v egyptské televizi se ozývají výzvy k "vymýcení nemuslimů".
Euroameričtí politici se však nezajímají o egyptské křesťany, ale o "politické vězně" z řad Muslimského bratrstva.

Izrael kvůli ohrožení raketovým útokem z blízkého egyptského Sinaje na chvíli bombardoval pomocí bezpilotního letounu tam dlící skupinu pěti ozbrojenců a zničil jejich raketomet. Akce proběhla s vědomím a za spolupráce egyptských úřadů, které nemají sílu hlídat rozsáhlé území Sinajského poloostrova a jeho pouště.

Na závěr něco veselého: Švýcarsko chystá zákon, který by žadatelům o azyl (48.000 volně ložených kusů) nasadil vodítko: Měli by zákaz navštěvovat koupaliště, pohybovat se poblíž škol nebo chodit do veřejných knihoven. Čímž se prý předejde "napětí s domácím obyvatelstvem".
Žena Moby Dicka: "Budou moci chodit po nábřežích a v parcích, a jezdit v prvním voze tramvaje?"
Mrtvá Kočka: "Ale jo. Než dostanou lístek na vlak do Lázní Terezín."

V této situaci si jistá černoška dovolila prohlížet zboží v jednom z nejluxusnějších kšeftů se zbytečnostmi a jinými kabelkami.
"Tuhle vám ukazovat nebudu, je pro vás stejně příliš drahá." (Nejmenovaná prodavačka nejmenovaného krámu v Curychu.)
Zákaznicí byla US moderátorka Oprah Winfreyová (majetek ráže 60 miliard Kč).
"Chyba, velká chyba! Doufám, že máte procenta z prodeje." (Pretty Woman, kabelka byla za asi 700.000 Kč.)

Jo, aha, ještě podtitulek. Takže nás nejspíš čekají předčasné volby! Myslíte, že budou užitečné?
Mrtvá Kočka: "Asi stejně užitečné, jako ejaculatio praecox."

**************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík! >>:)) Moby Dick
**********************************************
Zdroje provozu:

Šamanovo doupě
lidovky.cz
zpravy.idnes.cz
iHned.cz
České noviny.cz
Novinky.cz
Tyden.cz
Klub přátel českého rozhlasového vysílání z Číny
Hlas Ruska
Česká televize
tn.nova.cz
PressEXPRES.eu
Pražský hrad
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR