pátek 1. listopadu 2013

MOBY DICK: Zákeřné jednání

Dusná atmosféra, žádná atmosféra, upocený puč, zcela jednotný klub a pes atentátník.


************************************

Sobota 26. října

Viděli jste ty výsledky? Volby vyhráli všichni!
ČSSD má nejvíc. 50 poslanců.
ANO má jen o tři mandáty méně, což je pro nováčka rekord.
KSČ získala tři mandáty navíc, má jich 33 a nehodlá vymřít. Avšak nedokáže podpořit plánovanou menšinovou vládu ČSSD, protože dohromady to nedají.
TOP 09 je s 26 "nejsilnější stranou na pravici".
ODS ve finiši předběhla dva soupeře – a do Sněmovny se dostala se 16 zástupci!
KDU-ČSL se do Sněmovny vrátila – a má šanci stát se se 14 poslanci (a sedmi ministry:) opět vládní stranou.
Úsvit přímé demagogie Tokio Omamury se prodral se stejnými 14 poslanci a má šanci omamovat nás dalších… do příštích voleb.
Zelení, Piráti, Zemanovci mají alespoň nezanedbatelných pár milionů od státu na další svoji činnost.
Mrtvá Kočka: "A na své dluhy."

Ze štábu ODS hlásí zpravodajka ČT, na dotaz, jakáže je tam atmosféra, že je tam "žádná atmosféra".
Ze štábu ČSSD hlásí zpravodaj ČT, že je tam "dusná atmosféra" (sklípek hospody, kde seděli hodnostáři strany, byl vybaven špatnou klimatizací).
Ze štábu ANO hlásí zpravodaj ČT, že tam je velký prostor na tři volejbalová křiště, který je naplněn lahůdkami pro novináře i vybraným pitím. A radostnou a dělnou atmosférou.

"Já jsem mu to říkal, že to dělá špatně." (Zdeněk Škromach ve 14:30 na zahrádce hotelu Hybernia o neschopném vůdci Sobotkovi.)

Muška na Zdi, přesněji na pilíři vchodové brány do parku lánského zámku zaznamenala několik tučných obličejů, které vyhlížely z černých aut. Rozpoznáni byli Zdeněk Škromach, Michal Hašek a Jaromír Tejc (všichni ČSSD(Zemanovci)).

Neděle 27. října 2013

Pan státní prezident Mlhoš Zeman vedl moudrý a urážlivý rozhovotr s Václavem Moravcem na ČT. O včerejší návštěvě socialistů zemanovců nepadlo ni slova. A to ani ze strany veřejnoprávního moderátora VM, který už od včerejška měl k dispozici záběry těch ksichtů z Lán. Ne od Mušky na Zdi, ale přímo z kamer ČT!!!
(Dokonce to i nějaká neodpovědná muška plácla do médií, která se však kolektivně semkla, aby si tuto exkluzivitu uchovala … pro horší časy (?).)

Odpoledne vyzvalo předsednictvo ČSSD předsedu Bohuslava Sobotku, aby "přijal odpovědnost" a rezignoval. Hlasování navrhl brněnský primátor Roman Onderka a pro bylo 20 ze 33 členů předsednictva.
"Jsem hrdý, že jsem mezi dvaceti statečnými, kteří hlasovali pro usnesení o Sobotkově rezignaci." (Michal Hašek, první místo předseda ČSSD(Z).)
Žena Moby Dicka: "A hrdý buď. K vyznamenání nastav hruď."
Mrtvá Kočka: "Sám sebe suď."
Moby Dick: "A co vaše odpovědnost, soudruzi?"

Předsednictvo nemůže odvolat svého předsedu, ale učunilo něco jiného: Zbavilo ho členství ve vyjednávací partě a vyměnilo ho za zemanovce Jeronýma Tejce (exšéfa poslaneckého klubu).

Pondělí 28. října 2013
Státní svátek. Hádejte kterej. SR dodnes neví, co měla společného s ČSR.

Večer proběhlo ve Španělském sále Pražského hradu předávání medailí. Letos jen dva druhy (aby si vyznamenaní nezáviděli stupně): Medaile za zásluhy a dva řády TGM, které obdrželi Jiří  Suchý a Erazim Kohák.
Vyznamenáni dostali mnozí, kteří si to zasloužili. Mezi 29 oceněnými byli však i kámoši pana státního prezidenta (jak jest již v kraji zvykem).
Například "jeho" ministr Miroslav Grégr, jeho podporovatelka Jiřina Bohdalová nebo jeho poradce František Čuba, který je již hrdým nositelem státních vyznamenání Za službu vlasti (1962), Za vynikající práci (1978), Řádu práce (1986) a Hrdiny socialistické práce (1989).
Žena Moby Dicka: "A za co ho ocenil náš stát?"
Mrtvá Kočka: "Ocenil ho Mlhoš. Za kamaráčoft."
Miloš Zeman: "A stát jsem já!"

Třicátý oceněný, hudebník a poslední představitel českého poetismu Vladimír Mišík ocenění z pracek pana tohoto prezidenta odmítl, takže ho nedostal.

Mstivý prezident Mlhoš nepozval dva rektory, takže nakonec jich nedorazilo 23 z 26. Podle Mlhošova vyjádření "jednou odmítneš, víckrát nebudeš pozván" soudíme, že pravděpodobně nebudou pozvání ani příští rok. Tedy ani příští rok pravděpodobně nedojde k ocenění politických vězňů, kteří letos odmítli navrhovat své kandidáty. Letos byl oceněn in memoriam jedině Pavel Wonka (23. 1. 1953 - 26. 4. 1988), poslední zavražděný politický vězeň komunistického režimu.

Andrej Babiš potvrdil, že ho kontaktoval jak nový vyjednávací tým ČSSD (bez předsedy), tak předseda ČSSD (bez vyjednávacího týmu).

Michal Hašek pravil tuto dada větu: "Respektuji, že Bohuslav Sobotka je předsedou, a budu ho o jednání informovat."
Michal Hašek pro HN: "Znovu říkám, že nepotvrzuji sobotní schůzku a že na žádné schůzce s prezidentem neproběhla jednání o tom, co má dělat ČSSD. Sociální demokracie se neřídí z Pražského hradu, a kdo to tvrdí, tak lže."
Žena Moby Dicka: "Sociální demokracie se totiž řídí ze zámku v Lánech…"

Zdeněk Škromach: "Já myslím, že nemá cenu komentovat spekulace."
Milan Chovanec: "Schůzka proběhla" MCh poté abdikoval z vyjednávacího týmu.

Mrtvá Kočka: "Tady někdo lže."

Sobotka se nevzdává. Sociální sítě sténají pod náporem podpory současnému vůdci ČSSD. Podporují ho i političtí protivníci. Večer se na Hradčanském náměstí pod sochou TGM schází tisíc lidí na podporu Sobotky. Volají: "Hanba pučistům!" Slávek má pak v přímém přenosu ČT rozjásaný výraz.
"Dostávám každou minutu esemesku nebo e-mail od nějakého voliče nebo člena ČSSD a 99 procent těch reakcí je negativní vůči tomu, co mi kolegové provedli." (Sobotka pro HN.)
Tak se rodí superman.

Z titulkových zpráv ČT: "Antarktida i přes globální oteplování dosáhla maximálního zalednění."
Žena Moby Dicka: "To nevymyslíš!"
Mrtvá Kočka: "Ještěže máme tohleto oteplování, protože bez něj by už byla dávno zaledněna celá zeměkoule!"

Úterý 29. října 2013

Bohuslav Sobotka označuje včerejší stranickou rošádu v rozhovoru pro HN za "upocený puč".

Pučista Jeroným Tejc se opět stal přednostou klubu poslanců ČSSD(Z). Zvedlo pro něj pracku 30 z 50 nově zvolených poslanců.
"Chtěl bych vzkázat panu Kalouskovi a panu Babišovi, všem, kteří s námi zasednou ve sněmovně, že klub sociální demokracie je zcela jednotný." (Jeroným Tejc.)

Mrtvá Kočka: "Tady někdo lže."

Lidovci, a ano i ANO prohlásili, že jednat o podpoře či účasti ve vládě budou jen s předsedou ČSSD. Abdikovali tři zbývající haškovci z vyjednávacího týmu.

Michal Hašek se nechal večer drtit v ČT v Interview Daniely Drtinové, kde 18x v různých obměnách pravil: "Žádná schůzka v Lánech se neuskutečnila. Je to fáma, je to fáma, je to fáma!"
Žena Moby Dicka: "Ach, ta zpropadená Drtinová! Škodaže se ji nepodařilo včas zlikvidovat, co, zemanovci???"
Mrtvá Kočka: "Škodaže nesměla Míšu konfrontovat s natočenými materiály z Lán, které zablokovalo předposrané vedení ČT!"
Žena Moby Dicka: "Však ona je nakonec vpodstatě využila. Způsobem profesionálním a jak jí velela profesionální hrdost."

"Já jsem byl na této schůzce, byl jsem na ni pozván čtyři dny před vlastní schůzkou. ... Bylo mi sděleno, že jsem zván do Lán k diskusi, a ve své podstatě jsme neprobírali nic z toho, co de facto dedukujete. Pouze jsem slyšel, o tom, že koho soc. dem. navrhne, ten bude prezidentem jmenován.“  (Milan Chovanec.)
"Dokonce mi jeden účastník sdělil, že na schůzce Zeman mluvil o důvodech, proč musí být Sobotka odstraněn z funkce hlavního vyjednávače za sociální demokracii… Takový způsob zasahování do života strany je u prezidenta nepřípustný… Pokud někdo lhal předsednictvu a veřejnosti, a prokáže se to, tak by měl z politiky odejít. Pokud Hašek lže, měl by z toho vyvodit závěry. Nemůže pak předstupovat před veřejnost a tvrdit - teď jsem pravdomluvný,”” (Lubomír Zaorálek, ČSSD/sobotkovci.)

Mrtvá Kočka: "Ano, tady někdo lže. A už víme kdo."

"Já bych chtěl sociální demokracii, v jejímž vedení už nebudou lidé, kteří připravili toto zákeřné jednání." (Milan Štěch, předseda Senátu, ČSSD.)
"Pevně doufáme, že v ČSSD se přece jenom najde  více sociálních demokratů než Zdeňků Fierlingerů" (Miroslav Kalousek, TOP 09, si přeje stabilní vládu, ve které nebude účasten.)

"Pan premiér Jiří Rusnok plně respektuje výsledky letošních předčasných voleb." (Jana Jabůrková, mluvčí premiéra.)
Žena Moby Dicka: "Jen jestli je budou respektovat jeho ministři!"
Mrtvá Kočka: "A vítězná strana!!!"

Rusnok prohlásil, že jeho vláda by nadále měla fungovat jako "udržovací", než bude ustanovena nová.
Žena Moby Dicka: "Do Vánoc."
Mrtvá Kočka: "Některých příštích."

Středa 30. října 2013

"Informaci o schůzce jsem obdržel od Michala Haška a chápal jsem to jako pozvání od pana prezidenta, které se neodmítá." (Jiří Zimola, jihočeský hejtman ČSSD(Z?), pátý a poslední "spiklenec", který prý netušil, kdo všechno na schůzku ještě dorazí. Domníval se, že mezi zvanými je i Sobotka.) Milan Chovanec prohlásil, v odvetu za nařčení ze lži, že má důkazy o konání schůzky. Nato zbylí spiklenci otočili, a přiznali barvu.

Kuriózní důvod lhaní přinesl Hašek: Prý slíbili panu prezidentovi, že o ní pomlčí. A je nepěkné od některých takových, že nedokážou držet slovo!
Žena Moby Dicka: "Že nedokážou držet basu."
Mrtvá Kočka: "Myslíš, že to dojde až tak daleko???"

Situaci ještě v ČT vylepšil mluvčí prezidenta Vladimír Mynář: "Jediné, co mohu říci, je, že iniciativa nebyla na straně pana prezidenta. Pan prezident jasně deklaroval a říká to pořád, že kdokoli ho požádá z politických představitelů o schůzku, rád mu vyhoví." K Zemanovi se představitelé ČSSD vnutili sami, aby s ním "probrali výsledky voleb". Kancléř se odvolává na informace přímo od Zemana. "V žádném případě nešlo o nějakou dohodu o puči, nebo že by měl být pan Sobotka odstraněn."
Mrtvá Kočka: "Tady někdo lže."

"Mým cílem rozhodně nebylo klamat veřejnost, a jestli vznikl takovýto dojem, tak se omlouvám." (Michal Hašek na svém fejsu.)
Mrtvá Kočka: "No – vznikl."

"Zachovali se k nám velmi špatně, lhali nám a veřejnosti. Kdyby zůstali ve vedení sociální demokracie, tak absolutně nemůžeme počítat s návratem podpory občanů." (Milan Štěch, předseda Senátu, ČSSD pro HN.)

Čtvrtek 31. října 2013

V jednu hodinu v noci panovalo v lánském zámku pološero. Proto mohl prezidentův pes nenápadně shrnout okraj koberce a narafičit to tak, aby to jeho páníček nepostřehl. A když šel v noci na záchod, ten páníček, tak zaklopejtl, upadl na pravou nohu a přivodil si krvácení do kolene.
Žena Moby Dicka: "Chudák páníček. A to si pořád myslel, že je pán!"

Páníčka státního prtezidenta umístili do prezidentského apartmá v Motole. Jeho lékařské konzilium byl rozšířeno o ortopeda.
Mrtvá Kočka: "O dva ortopedy. Aby se mohli hádat."
Doktoři si zamnuli ruce, protože konečně dostali Mlhoše kam potřebovali. Proklepali ho, prošťouchali a prosvítili, a pravili překvapeně: Prezident je zcela zdráv! Až na tu lehkou cukrovku a těžkou neuropatii, která se asi podílela na tom pádu. Pan prezident se teď nebude moci přímo účastnit povolebních jednání. Jen s těmi, které pozve do Lán. A kteří tam teď po minulé sobotě přijdou.
Žena Moby Dicka: "Ano, teď víme, co způsobilo Mlhošův pád: Jeho pes!"
Mrtvá Kočka: "Zasloužil se o stát."

Výsledky prezidentova prošťuchování: "Z vyšetření nevyšlo nic podezřelého. S jeho stavem jsme spokojeni. Je zajímavé, že nemá postižení cév ani srdce." (Aleš Žák, internista.)
Žena Moby Dicka: "Při té jeho životosprávě."
Mrtvá Kočka: "Mrtvosprávě."
Aleš Žák: "Určitě v tom budou genetické vlohy."

Žena Moby Dicka: "Nesejmuli mu oni nakonec genom?"
Mrtvá Kočka: "A teď budou moci pěstovat klony…"

Sešlo se grémium ČSSD. O výsledcích informoval předseda strany. Hodinu po něm i tři skalní pučisté Hašek, Tejc a Škromach.
"Bohužel se ukazuje, že přátelé Tejc, Hašek, Škromach a další sociální demokracii v posledních dnech poškozují soustavně… Myslím si, že ti, co lhali, ti, co se snažili změnit vedení strany nedemokratickým způsobem, by měli ze svých funkcí odstoupit… Těžko může sociální demokracie působit věrohodně, pokud za ni na veřejnosti budou vystupovat lidé, kteří byli takto explicitně přistiženi při lži a dokonce opakované lži." (Bohuslav Sobotka.)
Žena Moby Dicka: "»Přátelé«?"
Mrtvá Kočka: "Míněno jako urážka."

Slávek zatím povede jednání o nové vládě sám. Grémium se neshodlo na vyjednávacím týmu, nechalo to na zasedání Ústředního výkonného výboru strany, které se sejde 10. listopadu 013.

"Využívám této tiskové konference, abych se omluvil občanům České republiky za to, že jsem držel dohodu účastníků lánské schůzky, a ta zněla tak, že ta schůzka byla a zůstane neveřejná. Mrzí mě to, lhát se nemá ani v politice, ani v životě. Považuji to za svoji osobní chybu." (Michal Hašek.)
Mrtvá Kočka: "Důstojněji se občanům ČR omlouval i Standa Gross, troubo!!!"

Michal na své místopředsednické funkci "nelpí". Ale případné odstoupení si "rozmyslí", a své "rozmyšlení" dá najevo až 10. listopadu, těsně před zasedáním ÚVV.
Žena Moby Dicka: "Až bude vědět, jaká je aktuální nálada. Že by čestně odešel sám, než ho vyhodí."

Zdeněk Škromach se omluvil "za některé ne přesné informace”. Na funkci rovněž "nelpí". Následující týden bude se členy a funkcionáři strany "probírat", s čím vystoupí na ÚVV.
Mrtvá Kočka: "Prober se, Zděndo!"

Jeroným Tejc na své funkci přednosty poslanců lpí. Bude to "konzultovat s kolegy v poslaneckém klubu”.
Žena Moby Dicka: "Co ho v úterý, když už bylo jasné, oč jde, přesto zvolili."

"Já nikde nelžu a kdo říká, že lžu, je lhář. Já do médií a občanům říkal, že to nebudu komentovat a že se nebudu vyjadřovat. Poslancům jsem říkal pravdu. Lhář nejsem." (Jaromír Tejc pro Blesk.)

Jiří Zimola rezignoval na členství v předsednictvu ČSSD a ve výkonném výboru partaje. Předsedou jihočeské sociální demokracie zůstává.

Podle Chovance se ze schůzky v Lánech stává "mediální mýtus".
Mrtvá Kočka: "Jako z Watergate, žejo?"

Vrchol šaškárny: Hašek, Škromach a Tejc vydali prohlášení, ve kterém "podpořili mandát předsedy Bohuslava Sobotky pro vyjednávání o vládě". Ještěže není ještě deset večer!

Nejvyšší soud rozhodl: Poslanecká indemnita se týká i "projevů" pánů poslanců Tluchoře, Šnajdra a Fuksy, které učinili i jinde než na "půdě" sněmovny.
Žena Moby Dicka: "Třeba ve sklepě."
Mrtvá Kočka: "Nebo ve sklípku."
Ten jeden projev totiž nelze odlišit od druhého, jsou kontinuální. Probíhaly po "určité časové ose". Pánové exposlanci by mohli být stíháni za přijetí trafik až po 7.11. 2012, kdy složili své mandáty. Jenže přijetí trafik je tím odstřihnuto od jejich nabídky. Takže ani zde nebude mít smysl je stíhat. Bude možno stíhat neposlance Petra Nečase, jenže zase tady je ta nabídka trafik od něj indemnitně odstřižena od jejich přijetí.
Mrtvá Kočka: "Takže zase LDH."

Do nově zaznívajícího řevu o zvůli státních zástupců připomeňme, že čin politicko-hospodářských čachrů se stal, byl opovrženíhodný, a v zemích, kde je korupce trestná, byl i trestný. Pouze je – nestíhatelný!
Propuštěnci se budou zřejmě domáhat náhrady, jak za vazbu, tak za utrpěnou pohanu.
Mrtvá Kočka: "A kdo odškodní nás?"


Pátek 1. listopadu 2013

Byl zatčen přednosta Věcí veřejných Vít Bárta, kterému se nepovedlo uplacírovat se ve Sněmovně na kandidátce SPOlku Zemanovců. Rovněž byl zatčen Jana Petržílek, takto vysoký důstojník protikorupční policie. A to kvůli nezákonnému vynesení odposlechů telefonátů zlobbisty Romana Janouška s tehdejším primátorem HMP Pavlem Bémem. Ony odposlechy vloni na jaře řízeně unikly do médií. Pořídila je už roku 007 BISka, kde v té době otročil právě Petržílek. V roce 009 (patrně od něj) odposlechy "získala" firma ABL, kde tehdy řediteloval Vít Bárta.

Mrtvá Kočka: "Jak je ten svět malej!"

Říkali jsme vám to, že se monitorují všechny telefonické hovory. Teď se to přiznává otevřeně: Američané monitorovali Evropany, naposled se to ví o Španělích. Řekové monitorovali Američany. Francouzi odposlouchávali Madlenku Allbright. Monitorování evropských hovorů pro Ameriku dělali – sami Evropané!!!

Jestli se vám zdá týden v našem přehledu poněkud monotematický a příliš stručný, tak je to proto, že ho žena Moby Dicka strávila v nemocnici, a komentovala jen ty věci, na které měla sílu reagovat.
**********************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík! >>:)) Moby Dick