sobota 31. srpna 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Uplatnění opatření ke zlepšení hodnocení v posouzení splnění ztotožnění

Pondělí 1. září 2003

Vedoucí ing. Duto Hlav má hlavu v pejru. Nezávidím mu jeho úkol. Co ho čeká? Opsal jsem si to z Manadement Observeru slovo od slova:
"Uplatnění opatření ke zlepšení hodnocení v posouzení splnění ztotožnění se s firemními cíli u všech zaměstnanců a sdělení o identifikování k umístění v zóně pro vymístění."

pátek 30. srpna 2013

MOBY DICK: Brutální způsoby

Červená čára, děsuplné výroky, partajní mlení, morální obscénnost, vypuštění Sněmovny, Klausova zpátečka a rozvod po korejsku
************************************
Sobota 24. srpna

Česko na několik dní navštívil podzim.

Čeští fašouni přišli s novou taktikou: Více menších "protiromských demonstrací". Přesto se policii podařilo většinou zabránit jejich průniku k bytům, kde (většinou) bydlí Romové. Kvůli "protiprávnímu jednání" byl zadržen 101 člověk.
Žena Moby Dicka: "Řekla bych, že házení kameny na policajty je útok na veřejného činitele a pokus o těžké ublížení na zdraví?"
Mrtvá Kočka: "Řekla bych, že útoky na obydlí není »demonstrace « nebo »pochod«, ale pogrom!"
Radnice povolují pogromy a policajti na sebe nechávají beztrestně metat kamením. Je něco divného s naší demokracií.

úterý 27. srpna 2013

Pádová zkouška


Chvála jednoduchých pojítek

Jednou z nárazových zkoušek v testech pasivní bezpečnosti automobilů Euro-NCAP je čelní náraz vozu v rychlosti 64 km/h do deformovatelné bariéry. Něčemu podobnému jsem nedávno podrobil svůj mobil. Samozřejmě nerad.

neděle 25. srpna 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Spolupráce na koordinaci synergie

Pondělí 25. srpna 2003

Dnešní managorská pracovní porada trvala pouhých deset minut.  Ředitel Běsný Kokot prohlásil její obsah za tajný. Pravil:
"A kdo něco vynese ven, půjde na hodinu bez odstupného."
Proto nám vedoucí ing. Duto Hlav nechtěl nic říci. Jen, že kantýna má v příštím kvartále vařit polovinu obědů!

pátek 23. srpna 2013

MOBY DICK: Trpělivost s demokracií

Turistická zloba, ultrafialový protest, syrská chemie, vypuštění Sněmovny a zrádná Chelsea.
************************************

Sobota 17. srpna

Do Česka přichází babí léto.

U Králík na Orlickoústecku proběhla v rámci každoročního Dne sil podpory Armády ČR ("Akce Cihelna") vojenská historická ukázka, zobrazující Ostravskou operaci z r. 1945. 25.000 diváků svým hlasováním rozhodlo, že ji letos vyhrál wehrmacht.
Mrtvá Kočka: "Asi ta podpora AČR nebyla patřičně silná…"

úterý 20. srpna 2013

Zrada dr. Gustáva Husáka


"Jsou jednotlivci, kteří by chtěli přivřít dveře, kterými proudí čerstvý a zdravý vzduch do našeho politického života." Pravil místopředseda vlády dr. G. Husák k hutníkům v Žiari nad Hronom. Hutníky ve svém obšírném projevu seznámil s přínosem demokratizačního procesu v oblasti politického života pro celou společnost, přičemž poznamenal, že naší hlavní povinností je vytvořit prostor pro rozvoj hospodářství a pro svobodný život všech lidí a všech společenských skupin. Ano, i u nás se objevují síly, které chtějí přibrzdit demokratizační proces. Dělají to ze strachu před lidmi, ze strachu o vlastní křeslo, neboť ne všichni, kteří si zvykli na direktivní řízení, se cítí dobře v nových podmínkách a v novém systému, který vytváříme. Ale sjezd KSS přinese další svědectví, že většina komunistů i nestraníků je pro prohlubování demokratizačního procesu, pro důslednou socialistickou demokracii.

sobota 17. srpna 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Brutalismus optimalizace

Pondělí 18. srpna

Dva týdny jsem nebyl v práci a málem bych to tu nepoznal. Vstupní hala je zcela změněna. Máme novou recepci - namísto staré voliéry čápa marabu. Ten ji už nepotřebuje, když hřaduje v řídících orgánech firmy. Je to krásné!

pátek 16. srpna 2013

MOBY DICK: Vyhrocení eskalace

Vyčůraná vláda, bojovníci za zbabělost, mrtvé rozhovory, studený start, nestandardní způsoby a krvavá dovolená.
********************************
Sobota 10. srpna

V Česku začíná nenápadně foukat ze strnišť.

Televizní moderátorka Daniela Drtinová, která v pořadu ČT Události komentáře minulou středu grilovala ministra kultury Balvana, přičemž ho donutila, aby vyjevil svou pánovitost a nebetyčnou hloupost, včera z hodiny na hodinu v tomto pořadu skončila. Následné pozdvižení novinářských hyen chlácholil ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Že prý byl Drtinové výměnou nabídnut vlastní pořad "Interview Daniely Drtinové", který by nahradil pořad Interview ČT24 vysílaný od 18:35. Což bude povýšení! Trochu divné je, že o tom Danielu nikdo předem neinformoval.
Žena Moby Dicka: "Asi to pro ni mělo být překvapení."
Mrtvá Kočka: "Bylo, pro každého."

úterý 13. srpna 2013

Vyprávění tichých svědků

"S tím hřbitovem žádný sraní. Tyla odvezem do Kutný Hory a ten zbytek zahrneme buldozerem do řeky." Tak se ještě v šedesátých letech minulého století vyjádřil jistý soudruh o plzeňském Mikulášském hřbitově, národní kulturní památce, která překážela rozšíření přilehlé komunikace. V 15. století ten hřbitov postavili naši předci skutečně nerozumně velký, a ještě ho v 19. století rozšířili. Původně byl určen předměstské chudině, ale po zrušení pohřebišť v centru města zde byli ukládáni i vážení měšťanostové, purkmistři, podnikatelé, umělci, a to do roku 1901, do zděných hrobek až do roku 1901. A tak tu vznikl jakýsi "plzeňský Slavín".

sobota 10. srpna 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Co kouše a co nežere

Druhý týden dovolené

Pondělí 11. srpna

V Čuřini začaly růst houby. Vyrazil jsem do lesa. Manželka mne na cestu pečlivě postříkala sprejem proti klíšťatům. Účinkuje perfektně. Pokousali mne jen ovádi.

pátek 9. srpna 2013

MOBY DICK: Komunisticky internacionálně, zemanovsky kompatibilně

Absolutně nepřiměřený zásah, rovnoprávný dialog a vzájemný respekt, zločinné spolčení hejtmanů a volby praecox.
************************************
Sobota 3. srpna

Po mnoha sezónách si Česko konečně užívá klasického léta: Tropická vedra střídají bouřky z veder a bouřky při přechodech studených front, za nimiž se opět vrací vedra díky azorským výším. Všichni se diví, co je to za extrém.

Ministr dopravy Zdeněk Žák, který se už sekerou rozmáchl v Českých drahách, hodlá rubat i v Řízení letového provozu. Podle něj je to s českým vzdušným prostorem "malá tragédie“ a má pochybnosti o účelnosti vysokých výdajů, což by mohlo být plýtvání "penězi daňových poplatníků“.

sobota 3. srpna 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Luxusní dovolená

Pondělí 4. srpna

Děti jsou se skauty za severním polárním kruhem, se ženou si užíváme dovolenou v chatkovém areálu na Čuřini na břehu Plasské přehrady. Tentokrát jsme dali na rady přátel a poněkud si připlatili. Vyplatilo se to: Kraťoučká tráva kolem chatek i na pláži je znakem skutečného luxusu, stejně jako prázdné odpadkové koše. Máme celou chatičku pro sebe. Ve skříni je spousta ramínek! Ve vybavení nechybí mikrovlnka, ani varnou konvici jsme si nemuseli brát svoji!! A poprvé v historii našich dovolených máme i ledničku!!! A dokonce i stabilní telefon...

pátek 2. srpna 2013

MOBY DICK: Dny krátkých nožů

Destabilizace zdravotnictví, obžerný prezident, odborářská kultura, armádní despocie a další smrtelné záležitosti

************************************
Sobota 27. července
V Česku zuří léto. Padají místní teplotní rekordy. Meteorologové si zoufají, že nebyl překročen ten absolutní, a nikde nebylo přes čtyřicet stupňů.