sobota 19. dubna 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Souboj ředitelů

Pondělí 19. dubna 2004

Zatímco náš vedoucí textárny Duto Hlav strávil celý den na managorské prc. poradě, přišel se na nás podívat náš bývalý vedoucí Antoš Krakoš. Ten ale udělal kariéru. Poté, co ho před čtyřmi lety vyhodili z Českých Textáren, našel uplatnění na Ministerstvu informačních zdrojů. Pan ministr si ho natolik oblíbil, že z něj později udělal ředitele naší dceřinky TLAMY (Tlachy a Mekty, dříve METLA - Mekty a Tlachy). Tomu říkám rotace kádrů!
Popovídali jsme si, popili pelyňkový čaj s rumem - a pomluvili Duto Hlava, včetně všech jeho nadřízených.



Úterý 20. dubna 2004

Tlamský ředitel Antoš Krakoš dal hovor s redaktory Libových novin. Ve článku se konstatovalo, že tržby a zisky dceřinky TLAMY jdou od jejího založení strmě nahoru, kdežto u mateřské firmy je tomu naopak. Nakonec se Krakoš zmínil, že by rád koupil České Textárny. Když tohle četl náš ředitel Běsný Kokot, velice se rozběsnil.

Středa 21. dubna 2004

V kantýně u mistra Mlhy jsem zaslechl štěbetání Kokotových asistentek. Pan ředitel prý včera silně křičel:

"Ten hmyz z MIZu si dovoluje nějak moc! Ale já mu zakroutím krkem!" A pak si zavolal velitele naší Jednotky rychlé reakce plukovníka Havrana Vetřelého, který prý má kontakty na nějakého Standu.

Čtvrtek 22. dubna 2004

Ředitel Kokot si postěžoval na dceřiného ředitele Krakoše v Hospodských novinách:

"Dosud předložený podnikatelský plán TLAMY nesplňuje požadavky na zvyšování hodnoty pro akcionáře Českých Textáren".

Redaktor vedle článku zlomyslně uvedl ekonomický přehled, ze kterého je patrno, že TLAMY už vydělávají víc, než samotné České Textárny.

Pátek 23. dubna 2004

Kokot promluvil v televizi:

"Současné kroky, zejména transformace a snižování počtu zaměstnanců, co se týká samotných Textáren – bez nespolehlivé TLAMY, která se prostě nedokáže transformovat a propouštět – jsou pozitivní a cena našich akcií roste. Musím rozptýlit případné pochybnosti či neodůvodněné spekulace, které v souvislosti s naší společností a některými tématy mohou vznikat."

Načež akcie Českých Textáren spadly o šest procent...

********************************************************
Listárna Moby Dicka

Milý Moby,

už od prvého přečtení Tvého deníčku mívám pocit, že v Tebou zmiňovaných textárnách vlastě pracuji. I když se jmenují jinak... Tento týden jsem se ale opravdu vyděsil:

Holding, ke kterému patří naše "textárny", byl zakoupen jiným holdingem asi poloviční velikosti. Když jsem v ekonomickém tisku hledal informace o tomto našem novém vlastníku, zjistil jsem, že tiskový mluvčí tohoto holdingu se jmenuje Tlach! A to fakt nekecám.

Tvůj oddaný čtenář a majitel Tvé knihy

Jimmi
*********************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick