sobota 10. května 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Možná padne i vláda

Vláda si nesmí myslet, že když má přes polovinu akcií v Českých Textárnách, že nás může oškubat! Podle našich propočtů, na které jsme si najali renomované – a věřte mi, že drahé – agentury, nám stát dluží skoro pět miliard korun. Ty je nám povinen vyplatit!
...............
(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakákoli podobnost je čistě náhodná. Všechno je to úplně vymyšlené. Odmítám jakoukoli odpovědnost za jednání reálných postav.)



Pondělí 10. května 2004

Tak tomu nerozumím: Pořád se nám tvrdí, že odvolali Krakoše, ředitele textárenské dceřinky TLAMY, ale s platností až od 1. ledna 2005. Čemu nerozumím? Že mu v té době stejně končí managorská smlouva.

Úterý 11. května 2004

Týdeník JŮRO položil řediteli Českých Textáren panu Běsnému Kokotovi štěpnou otázku: "Uvažujete o dalších personálních změnách v manadementu TLAMY?"

Kokot odpověděl velice jasně: "Předpokládám, že klíčoví lidé už pochopili, že úspěch znamená umět domluvit se se mnou. Pokud to kdokoliv na manažerských pozicích v TLAMĚ chápe a bude tímto směrem spolupracovat, není jakýkoliv důvod k personálním změnám."

Myslím, že to pochopí velice rychle - odbojný Dur Durak, který před týdnem údajně na protest proti odvolání Krakoše odstoupil z vedení Českých Textáren, dostal dobrý flek s vyhlídkou na ředitelování – právě v TLAMĚ!

Středa 12. května 2004

Měsíčník WC napsal: "Vedení Českých Textáren dosáhlo odvolání ředitele TLAMY Antoše Krakoše. Textárny opět ukázaly, že se dokáží prezentovat v tom nejhorším světle. Oficiálním důvodem odvolání měly být problémy TLAM s nedostatečným prodejem mektů. O tom, že jde o pravý důvod, lze jistě s úspěchem pochybovat. Vedení Textáren vybralo jako záminku zrovna službu toužebně očekávanou značnou částí veřejnosti. TLAMY si v minulosti  vydobyly image průkopníka zajímavých služeb a ten Textárny nyní využily – ve svůj neprospěch. Skutečně umějí naštvat veřejnost!"

Čtvrtek 13. května 2004

Čtrnáctideník Nekronom napsal o novém podnikatelském záměru Českých Textáren. Naše vedení, vedeno dobrým příkladem jiných ekonomických zločinců, se rozhodlo, že bude žalovat stát o náhradu škody, jež mu byla způsobena tím, že vláda odmítá brát naše texty. Podle ředitelky divize pro komunikaci L.Živé, se společnost obrátí rovnou na mezinárodní arbitráž.

"Vláda si nesmí myslet, že když má přes polovinu akcií v Českých Textárnách, že nás může oškubat! Podle našich propočtů, na které jsme si najali renomované – a věřte mi, že drahé – agentury, nám stát dluží skoro pět miliard korun. Ty je nám povinen vyplatit!"

Zděšený redaktor namítal: "Ale zákon nic takového neumožňuje."

Linda ho odbyla: "To ale mezinárodní arbitráž nebude zajímat..."

Pátek 14. května 2004

Je to zlé. Managoři spolu bojují přes ministry, kteří patří do různých složek koalice. Na stanici CBBC hovořil redaktor Hospodských novin o dalším kole naší doprivatizace:

"Manévrovací prostor je úzký. Privatizace vstupuje do poněkud rozbouřených vod. Do téhle kauzy se politici cítí oprávněni mluvit, takže vlastně to bude hodně dramatické období a není to úplně normální situace. Uvědomme si také, že kdyby kvůli Českým Textárnám došlo k nějakému otřesu v koalici, může padnout i vláda."
********************************************************

Z komentářů

Moby Dicku
díky, díky, je to skvělé čtení (rozhodně nejlepší rubrika na NP), jen se bojím o Váš osud, nejmenovanému generálnímu řediteli už nikdo neřekne jinak než Běsný Kokot. Nepůsobí na mne dojmem velkorysého člověka se smyslem pro sebereflexi, bude se chtít pomstít, bere sám sebe STRAŠNĚ vážně. Ach jo.
Zlý kukuč

Bohužel ano,
v tomhle se musí ale poznat mnohem víc ministrů, generálních ředitelů, jejich náměstků, tiskových mluvčích, svatostánků sportu a vůbec všeho, čím to u nás tak ošklivě smrdí. Nevím, jestli je tím nebezpečí větší nebo ne. Třeba se ti najatí střelci o kořist poperou,tedy spíš postřílí.
Hubert M.

Autore,
nenechte se odstrašit nikým a ničím a pište dál! Doufám, že drtivá většina "pejskařů" stojí za Vámi.
Alča

Ahoj exkolego,
škoda, že nemám takové spisovatelské střevo jako ty, mohu tě ale ujistit, že v mojí nové továrně, by se ti psalo jako víno. (Každé oddělení dostalo jinak barevný proužek na čepici, aby byl přehled.)
Houba

Výjimečně..
..nesouhlas. Těch 5 mld. možná není 5 mld., ale stát nás oškubal, což je naprosto bez pardónu. Většina těch prachů na tom fondu je našich, Českých Textáren, a jediný, proč jsme úměrnou část oprávněně ještě nedostali, je právě většina státu.
Jestli si opravdu myslíte, že na ty peníze nemáme právo, tak si neskutečně lžete do kapsy, je mi líto..
Textárenťák
*********************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick