sobota 4. října 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Kořist managorů v ohrožení

Otázka odměn by se měla přehodnotit. V této atmosféře, když už se to provalilo, by to bylo nejkorektnější řešení. Ředitel Běsný Kokot je připraven se odměn vzdát. Nakonec - vždyť ani Kořistka svých deset milionů nedostal.
 *****************************
(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakkoli jsou tyto zápisy inspirovány naši současností, neobsahují fakta v jejich plné skutečnosti a proto by bylo chybné jich používat jako zdroje informací. Musím prohlásit, že jakákoli podobnost je čistě náhodná, protože odměny vypsané Běsným Kokotem jsou příliš vysoké. I citáty z médií jsou poněkud modifikované. Nejsou však vymyšlené - ale pouze domyšlené.)

Pondělí 27. září 2004

Ach ten klid, na práci, když mají managoři dovolenou! Co se týče odměn pro naše načálstvo, v dnešních Hospodských novinách se nechal slyšet superexpert vlády a náš bývalý polokolega Hola Mátoha:

"Myslím, že by se otázka odměn měla přehodnotit. V této atmosféře, když už se to provalilo, by to bylo nejkorektnější řešení."

Úterý 28 září 2004, státní svátek

Sbírám houby. Nečtu noviny, nesleduji televizi. Krásná dovolená. Hele, kozák!

Středa 29. září 2004

Mátohu jsem zahlédl v televizi, kde na otázku redaktorky po odměnách pro vedení Českých Textáren odpověděl zcela jednoznačně: "Každé rozhodnutí má své pro a proti, budu nad tím přemýšlet."

Ředitel Běsný Kokot dokonce jasně prohlásil, že "je připraven se odměn vzdát"!

Žeby ažtak?

Čtvrtek 30. září 2004

Mátoha dopřemýšlel a pravil: "Můj základní názor je, že prémie sice ano, ale o něco nižší."

Mluvčí Českých Textáren Zlato Vrh korigoval včerejší Kokotův výrok takto: "Své účasti v odměňovacím programu se pan ředitel zatím nevzdal, pouze dal najevo, že je ochoten to udělat."

Žena k tomu dodala: "Je ochoten, dokud se o tom mluví. Až se mluvit přestane, odměny neochotně přijme."

Pátek 1. října 2004

Co koho zajímají nějaké miliony pro managory. Mnohem šťavnatější sousto se dnes přetřásá v kantýně i v jiných médiích! Kořistka měl slíbeno, že dostane deset milionů. Protože je nedostal, podal trestní oznámení a zločinci, kteří mu tyto prémie nepředali, policie okamžitě zhaftla. No - okamžitě, Asi tak po dvou měsících.

Libové noviny se otázaly nejvyšší státní zástupkyně, jestli jsou v této kauze jiné důkazy, než výstup z detektoru pravdy užalovaného Kořistky. Dostalo se jim odpovědi:
"Standardní postup je tento: Když máme podezření, nejdříve sdělíme podezřelým obvinění. Pošleme obviněné do tepláků - a pak se uvidí. Ono se na ty hajzly už něco najde."
Běsný Kokot si prý začal vybírat nemovitost na Bahamách, aby měl kde strávit důchod.
-----------------------------
Z listárny Moby Dicka:

No a ja slysel v kantyne, ze Archandel Gabriel po odstupu dostane pod svoji spravu Ceske Drahy ..
Standa si vzpomnel, odkud vysel, ze i tam je potreba udelat poradek .. ;-)
Akorat je mi lito, ze uz nebudu s rodinou v lete jezdit vlackem, protoze diky zakazu cestovani v kratasech by cestovani bylo umorne a otevrene dvere vagonu budou za jizdy nebezpecne .. ;-(

Btw: v Textarnach prej pristi rok zase budou povoleny kratasy .. ale jednotny kozeny s padacim poklopcem, doplneny tyrolackem .. 
 
PS: pochopil jsem zakladni fyzikalni zakon, ze se vyhazuje NAHORU. Ale nepochopil jsem, proc jim pri tom davaji Zlaty PADAK. Pro pripad, ze by se nahore nestacili chytit ??
A.K.

Za zprávu z kantýny dík, asi jsem zrovna chyběl.
>>:)) Moby Dick
********************************************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick