pátek 28. března 2014

MOBY DICK: Poněkud temná budoucnost

Ruský Vadil, nezávadná rezoluce, ukrajinské utahování opasků, socrealistický Hrabal a jednotné hovno.

Jak Přijít O Svobodu

(Protože archiv Neviditelného psa nesahá tak daleko, opakuji zde svůj 17 let starý článeček. Od té doby se změnilo snad jen to, že ta kosmická stanice se nejmenuje "Alfa" ale "jmenuje se" ISS. A že díky uprděnosti současného amerického prezidenta nemají USA svůj vlastní kosmický pilotovaný vehikl. A že o tu svobodu opravdu přicházíme – a to díky hloupé politice lísání se k ruskému samoděržaví.)

úterý 25. března 2014

Mír v Izraeli trvá

Od roku 2008, kdy jsme se ženou Ivanou podruhé navštívili s partou z organizace Hidden Child Izrael uplynulo pát let a změnilo se několik věcí. Krom toho, že v lednu 2009 odpověděly izraelské obranné síly na déšť teroristických raket z pásma Gazy odvetou leteckými i tankovými údery, že v roce 2011 vypuklo v sousedním Egyptě „Arabské jaro” a v sousední Sýrii občanská válka, umřela na podzim roku 2013 Ivanka.

sobota 22. března 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Loď s názvem Transformace

Pondělí 22. března 2004

Vedoucí Duto Hlav přinesl z managorské prc. porady již třetí číslo nového podnikového časopisu, zvaného "Transformátor". Máme si ho podrobně prostudovat a stále své nadřízené neotravovat otázkami na to, když už konečně dostaneme odstupné. "Transformátor" se zabývá výhradně projektem "Transformace", který začíná řádit v Českých Textárnách poté, co jsme protrpěli nekonečná kola projektů "Liberalizace" a "Optimalizace". Je tu zásadní změna: Zatímco liberalizace a optimalizace přicházely ve "vlnách", transformace má probíhat zásadně jinak - totiž v kolech!


pátek 21. března 2014

MOBY DICK: Fšecko v pořádku

Moby si dal tvůrčí dovolenou. Ale o nějaké zprávy nepřijdete! Jsou převzaty z pohádky Jana Wericha Tři sestry a jeden prsten
************************************




sobota 15. března 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Vědomé vyhýbání se znalostem

Pondělí 15. března 2004

Vedoucí Ing. Duto Hlav dnes přinesl z managorské prc. porady příručku "PŘÍRUČ 04-007", která obsahuje "Výkladová stanoviska k Etickému kodexu". Jejím obsahem je výklad některých ustanovení Etického kodexu, rozbor povinností stanovených Etickým kodexem a stanovení způsobu jejich plnění, další příslušné informace. Účelem příručky je poskytnout zaměstnancům příslušný výklad obecných pravidel stanovených v Etickém kodexu tak, aby nedocházelo k interpretačním obtížím. Příručka bude vzhledem ke svému určení předmětem pravidelných aktualizací. Máme si ji přečíst a nadále se podle ní chovat.

Ouvej, to je trest za to, že jsem se kdy zmiňoval o etice v Českých Textárnách!


pátek 14. března 2014

MOBY DICK: Takzvaná krize

Volby v komunistické Koreji, referendum na sovětském Krymu, Putin na liberecké radnici, špatná statistika a válka na Ukrajině
************************************
Sobota 8. března, MDŽ

Telefonují, telefonují, telefonují západní představitelé s Vladimirem Vladimirovičem, až se žhaví bezdrát. Vůdce Ruska označil kroky krymských Rusů za "legitimní".

úterý 11. března 2014

Svobodu pro Jonathana Pollarda!


V roce 1985 chytili Američané špiona, který předával do zahraničí tajné materiály. Co se v USA stane takovému špionovi? Může být popraven. To se avšak nestává občanům nepřátelských mocností, protože ti bývají vyměněni za americké špiony. Ačkoliv jsou odpovědni minimálně za životy amerických agentů, kteří byli jejich přičiněním odhaleni u té které cizí nepřátelské mocnosti. Takže například už od šedesátých let si nejdříve sovětští a pak ruští agenti odsedí pár let či měsíců, načež odjechají do Moskvy, kde si užívají popularity Hrdinů Sovětského svazu.

neděle 9. března 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Ve spárech etiky lidožroutů

Pondělí 8. března 2004

Duto Hlav přišel z prc. porady managorů poněkud otřesen. Sdělil nám, že je pověřen naší novou pomocnou mluvčí Krasoprávou Cintálovou, aby nám blahopřál k Mezinárodnímu dni žen.

sobota 8. března 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Nositelem klíčového know-how

Pondělí 1. března 2004

Můj milý deníčku, dnes mi můj vedoucí Ing. Duto Hlav po návratu z managorské prc. por. oznámil, že jsem byl nominován do skupiny zaměstnanců se slibným názvem "nositelé klíčového know-how". Vyhledal jsem si pak v intranetu informace o této skupině, a jsem více než potěšen:

pátek 7. března 2014

MOBY DICK: Ne přátelské Rusko

Bezzubí lvi, jaderná ochrana, tvrdé odsouzení, nemilý Tchoř brněnský, Janukovyčův šlak a Putinův malý
************************************
Sobota 1. března

Začalo kalendářní jaro. Uplynulá kalendářní zima byla nadmíru teplá a nadmíru suchá. V Česku. V severní Americe byla extrémně mrazivá a extrémně sněhová.

Situace na Krymu je stabilní: Neidentifikovaní ozbrojenci s profesionálním vybavením zůstávají stabilně na letištích, před krymským parlamentem, na silničních zátarasech a v okolí ukrajinských základen. Ruská letadla stabilně lifrují své vojáky na své vojenské základny na Krymu, kam jich už nalifrovala 6.000.

úterý 4. března 2014

Spravedlivé vztahy s hovadem

Nebezpečná radost sudetských Rusů

Od 1. do 16. srpna 1936 se konaly v Berlíně do té doby nejvelkolepější olympijské hry dosud nevídaného rozsahu . Nacistický stát do nich vrazil značné peníze. Ale nešlo o peníze pro rozvoj sportu, avšak o peníze do propagandy. Německo zde chtělo uklázat svou velkolepost a velkodušnost. V rámci této akce byly na čas pozastaveny veřejné sankce proti židům, a byly také pečlivě odstraněny veškeré protižidovské nápisy. Norimberské zákony platily teprve necelý rok, a pravděpodobně židům nějak nevadily, ani neubližovaly – podle německé propagandy, kterou přejímala i demokratická média Západu. Německo se ukázalo jako velký stát s velkým vůdcem a velkými idejemi.

Krušné chvíle

Teprve v neděli 9. října 1938 začíná demobilizace československé armády. Zatímco Němci rvou z těla republiky cáry 5. pásma, a zakusují se i hlouběji, podle vlastního uvážení, začíná na parníku "Zsófia“, který kotví u Komárna, československo-maďarské jednání o úpravě státní hranice. Vlastně slovensko-maďarské jednání, protože ho za Česko-Slovensko vede ministr pro správu Slovenska Josef Tiso (podle Slováků "predseda vlády autonómnej krajiny"). Tiso nakonec vyjednal, co vyjednal, co mohl vyjednat; smutné na tom je, že to dodnes pohrobci slovenského klerofašismu a české "Druhé republiky" vyčítají – Čechům.

neděle 2. března 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Rozpad cílů

Pondělí 23. února 2004

Juchej! Vedoucí Duto Hlav nám oznámil, že na managorské poradě bylo rozhodnuto o vyplacení odměn za loňský rok. Na elektronických KECECH si máme nejdřív sami vyplnit svoje hodnocení. To se má odvíjet od našeho plnění výkonových cílů. Jenom kdybych věděl, jaké cíle jsme měli splnit?

"Najděte si to sami na intranetu, nebudu vás pořád vodit za ručičku," pravil Duto Hlav.