pátek 2. ledna 2015

MOBY DICK: Alláhova pomoc

Severokorejští opičáci, mizerní počtáři, Havlova volba, hořící auta a politik roku, slunéčko nejasné




Sobota 27. prosince 2014

Rozvoj venkovského hospodářství dosáhl letos očividného pokroku. Produkce potravin se v roce 2014 zvyšovala nepřetržitě jedenáctý rok po sobě.  Rozsah zvýšení příjmů zemědělců v uplynulých pěti letech překročil rozsah tempa nárůstu hrubého domácího produktu a příjmů občanů ve městech. Dodávka oleje, cukru, ovoce, zeleniny, masa, vajec, mléka a dalších potravin byla v roce 2014 dostatečná. Provoz trhu je celkově pevný. Zpracování zemědělských produktů se také stabilně rozvíjí a reformy na venkově probíhají dobře. (Podle zprávy čínského rozhlasu.)

"KSČ vede svou zemi dobře." (Žena Moby Dicka)
"KS Československa to taky vždycky dobře uměla." (Moby Dick)
"Dobře uměla prodat." (Mrtvá Kočka)
Jenom mi není jasné, můj deníčku, proč tedy tolik čínských venkovanů prchá do přeplněných a zaplynovaných čínských měst???

V KLDR vypadl internet na všech 1024 připojených počítačích s jedinou e-mailovou adresou.
"A možná i s jedinou IP adresou?" (Žena Moby Dicka)
"Spojené státy začaly narušovat internetové operace hlavních médií v naší republice. Obama je opice žijící v tropickém pralese." (Komise národní obrany Korejské Lidově demokratické republiky.
"V tropickém pralese ne." (Mrtvá Kočka)
"A vy si zase dáváte při práci s internetem na monitory neprůhledné obaly! Není divu, že se občas chybka vloudí…" (Moby Dick)

Neděle 28. prosince 2014

Časně ráno místního času zmizelo z obrazovek radarů letadlo Airbus A320-200 letecké společnosti AirAsia, které letělo ze Surabaje. Na jeho palubě bylo 162 občanů hlavně Indonésie, Jižní Koreje, Velké Británie, Malajsie, Singapuru a Francie, kteří letěli slavit silvestra do Singapuru, kamž nedoletěli.
"Mizerný počasí." (Mrtvá Kočka)

Na trajektu s téměř 500 lidmi na palubě, který vyplul pod italskou vlajkou z Řecka do Itálie, vypukl dnes ráno ráno požár. Většina ohrožených cestujících byla zachráněna vrtulníky, později bylo potvrzeno 11 obětí. Ještě později bylo nepotvrzeno 18 pohřešovaných osob (řecké údaje) či 98 osob (italské údaje). Na palubě panoval během požáru chaos, chaos zřejmě panoval už v době nalodění cestujících.
"Mizerní počtáři." (Mrtvá Kočka)
"Dobří obchodníci s lidmi." (Žena Moby Dicka)
"Černí pasažéři na palubě zaplatili slušnou cenu. Šlo patrně o uprchlíky z Albánie." (Agentura Muška na Zdi)

"Přiblížili jsme se k vlasti zločinu – prokletého Izraele. S Alláhovou pomocí rozdupeme jejich těla." (Stránky Íránské armády komentují fotografie  příslušníků íránských Revolučních gard, kteří drží stráž na libanonsko-izraelské hranici.)
Fotografie patrně z října 2014 byly již dříve zveřejněny na Twitteru pod titulem  "Bojovníci islámské republiky na hranicích okupované Palestiny".

Pondělí 29. prosince 2014

25. výročí zvolení Václava Havla prezidentem. Ten byl zvolen hlasy 100 % komunistických a národněfrontovních poslanců, kterým to Marián Čalfa (aktuální premiér ČSSR, exporadce expremiéra Ladislava Adamce, exministr pro legislativu a expředseda Legislativní rady vlády ČSSR, který od ledna 1989 připravoval zpřísnění cenzury, aktuální člen KSČ od r. 1964, kdy mu bylo 18 let) dal stranickým úkolem a patřičně vysvětlil.

"Vzdejte se, tedy zvolte ho, nic se vám nestane." (Mrtvá Kočka)

Úterý 30. prosince 2014

Velevládce veleruské veleříše Velemir Velemirovič Putin hrdě odpovídá na podlé sankce amerických plutokratů…
"…a saudských naftových šejků." (Žena Moby Dicka):

"Rusko by mohlo přerušit spolupráci s USA například v syrské občanské válce…" (VVP)
"…kam dodává Asadovi Druhému (Bašárovi), jenž jest odpověden za její rozpoutání, zbraně…" (Mrtvá Kočka)
"…nebo ohledně íránského atomového programu." (VVP)
"…kam dodává atomové elektrárny." (Mrtvá Kočka)

Středa 31. prosince 2014

V Praze tento týden pobývá na 30 tisíc mladých křesťanů ze 65 zemí, kteří k nám přicestovali na modlitby a oslavu Nového roku. Patří do komunity Taizé, což je "křesťanské ekumenické společenství klášterního typu, sídlící v Burgundsku". Povětšinou bydlí v rodinách, a když jdou do kostelů a jednacích sálů, tak se osvěžují koulováním, neb napadl sníh.
"Jako by ani prosinec nebyl." (Mrtvá Kočka)

Svět oslavuje silvestra. Každý dle svého. V Šanghaji přišlo na ulice příliš mnoho lidí, načež se 36 z nich stalo obětí tlačenice.
"Nejspíš čínští exrolníci, kteří v tom ještě neumějí chodit." (Mrtvá Kočka)

Předseda palestinské samosprávy Mohamed Abbás podepsal 19 mezinárodních dohod plus "Římský statut Mezinárodního trestního soudu". Ten špecifikuje Mezinárodní trestní soud (International Criminal Court, ICC), tedy stálý soudní dvůr, který má stíhat osoby zodpovědné za zločin genocidy, zločiny proti lidskosti a válečné zločiny. (Neplést s Mezinárodním soudním dvorem, oba dva mají sídlo v nizozemském Haagu.)
"Očekáváme od ICC, že zamítne pokryteckou žádost palestinské samosprávy, která není státem, ale entitou spjatou s teroristickou organizací, Hamasem, původcem válečných zločinů." (Benjamin Netanjahu, premiér izraelské vlády v demisi)

Technická poznámka k panu předsedovi Abbásovi: Jeho mandát vypršel už v lednu 2009, od té doby se žádné volby nekonaly, takže jest nelegitimním vůdcem svého lidu. V jiných zemích se tomu říká "diktátor". Parlamentní volby se měly konat v lednu 2010. Nekonaly se, a byly odsunuty na neurčito, a palestinský "parlament" stále zasedá. Asi by to tak nevadilo u samosprávy, ale u "entity", jež aspiruje na stát, by to těm státům, jež uznávají jeho existenci, vadit mělo.
"Švéďáci se asi bojí dupotu svých Alláhovců…" (Mrtvá Kočka)

ICC má také soudit "zločiny proti míru" – až budou "uspokojivě" definovány.
"Izrael je zločin proti míru." (Hamás)
"Osvobodíme okupovanou Palestinu od prokletého Izraele. S Alláhovou pomocí rozdupeme jejich těla." (Evropská unie a OSN)

Čtvrtek 1. ledna 2015, Nový rok, Den obnovy samostatného českého státu

Češi nějak moc silně neděkují Slovákům za získání své nečekané samostatnosti.
"Češi děkují. Čechoslováci neděkují." (Žena Moby Dicka)

Francie hlásí úspěch: Ubozí mladí Pařížané z okrajových chudinských čtvrtí (které vypadají jako lepší česká sídliště) letos na silvestra zapálili o 12 % méně aut než vloni. Konkrétně 940. Zběsilá bělošská policie zadržela 308 nebohých euroarabů.

V platnost vstupuje spousta nových zákonů, vyhlášek, předpisů…
"…a jejich nejasných výkladů." (Mrtvá Kočka)

Severokorejský Vůdce Kim Třetí (Čong-un) nabídl ve svém novoročním projevu setkání s jihokorejskou prezidentkou Pak Kun-hje.
"Hladomor dosáhl až do vládních úrovní?" (Mrtvá Kočka)

Politikem roku 2014 se v Ruské federaci už pojedenácté stal Velemir Velemirovič Putin, slunéčko jasné.
"Slunéčko nejasné." (Mrtvá Kočka)

Všeruský ústav pro tvorbu veřejného mínění napočítal 71% podporu, což jest značný nárůst od loňských pouhých 44 % dotázaných.
"Osvobození Krymu udělalo svoje." (Žena Moby Dicka)
"Co všechno bude musit Puťka ještě osvobodit, aby získal 100 %?" (Mrtvá Kočka)

Pátek 2. ledna 2015, 50 let Večerníčku

Prezident Obama řeší problematiku věznice v Guantanámu. Už pět let. Na naši otázku z roku 2009 "kam s vězni?" odpovídá dnes: "Do Kazachstánu." Zatím 28 kusů, ještě mu jich 127 zůstává. Mnozí z těch přeposlaných teroristů se již dostali ven a znovu se zapojili do bojů proti USA.
"Proč je nepustí rovnou?" (Žena Moby Dicka)
"Protože američtí voliči nečtou kazachstánské noviny." (Mrtvá Kočka)
"???" (Moby Dick)
"Buď je v Kazachstánu pustí, nebo zabijou." (Mrtvá Kočka)

Na 13:00 byl naplánován začátek slavnostního oběda pana stádního prezidenta Mlhoše Zemana s panem premiérem Bohuslavem Sobotkou. U stolu budou sedět i obě manželky politických představitelů. Budou si muset s jídlem pospíšit – na oběd je vyčleněna toliko hodina.
"Jde o soukromý oběd." (Zemanův vovčáček)
"Što éto takóje »soukromý oběd« prezidenta s premiérem?" (Žena Moby Dicka)
"Nebude po něm žádná tiskovka, ani prohlášení. Akci jsem ani nedal na web Hradu. Jak o ní víte?" (Zemanův vovčáček)
"Protože už nečteme stránky Hradu, vovčáčku. Stejně je na nich prdlajs." (Mrtvá Kočka)

PS: Premiérova minikolona o dvou vozech dorazila na státní zámek Lány v 13:19. Moby Dick více neví. Musí ještě dorazit spánkový dluh.
"A dluhy se mají splácet, i po Vánocích." (Mrtvá Kočka)

Celá menažerie Mobyho Dicka přeje čtenářům klidný rok 2015.
**********************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick