pátek 6. února 2015

MOBY DICK: Preventivní dezinformace

Severokorejské branky, socialistické kuplířství, nekonečné dluhopisy, nasíření Jordánci, malorysá elita a loutka prezidenta Mlhoše



Sobota 31. ledna 2015

Korejská lidově demokratická republika zavádí "novou politiku": Zatím mohly nastoupit do její armády ženy toliko dobrovolně. Nyní se již nemusejí namáhat s vyplňováním dotazníků – základní vojenská služba se pro ně stala povinná. Zatímco však muži nastupují na desetiletý turnus…
"…jak u nás za Františka I. (1802)…." (Žena Moby Dicka)
…, ony budou smět po 23. narozeninách odejít do civilu. Branci, branice…
"Branky." (Mrtvá Kočka)
…ve věku 17-23 už dostávají povolávací rozkaz k dubnovému nástupnímu termínu.
"Takže maximálně na šest let." (Žena Moby Dicka)
Svou vlasteneckou povinnost nebudou moci splnit pouze, když budou nakažlivě choré (dokud se nevyléčí), anebo pokud budou menší než 142 cm.
"Ve stoje na špičkách." (Mrtvá Kočka)
"Pak budou zařazeny do jednotek pro boj ve vysoké trávě." (Moby Dick)

Korejská nelidská a nedemokratická krutovláda se i nadále těší přízni jak KSČ(íny) tak KSČ(M). Na jejím příkladu vidíme, kam až dokáže po desítkách let dospět demagogická idea komunismu.
"Pol Pot to zvládl rychleji." (Mrtvá Kočka)
"Kdežto panevropský komunismus si stále zatím ještě jenom brousí zuby." (Žena Moby Dicka)

Neděle 1. února 2015

Doněcká lidová republika hodlá mobilizovat 100 tisíc branců pro boj s ukrajinskými fašisty.
"No počkej, ze sudetských Rusů kdo chtěl, tak ten už bojuje. Maximálně můžou dovléci tak 10 tisíc nových vojáků." (Moby Dick)
"Lžou dopředu." (Mrtvá Kočka)
"Než nastoupí pět říšských divizí." (Žena Moby Dicka)

Všechny strany konfliktu vedou boje bez jakéhokoli ohledu na civilisty. Mezi oběma hlavními etniky Ukrajiny s pokračující válkou roste nenávist.
"Bude těžké, ba nemožné hledat cestu zpět." (President dr. Edvard Beneš po Lidicích, 1942)
Rýsují se tak dvě budoucí řešení:
"Ukrajina bez sudetských Rusů." (Žena Moby Dicka)
"Nebo Ukrajina bez sudetského území." (Mrtvá Kočka)
Menažerie míní, že nakonec budou "mírově" posunuty hranice Ruska o další kousíček na západ. O ten kousíček, který teď vybojují vojska DLR+LLR+RF.
"Pokud tedy mezitím nedojde ke čtvrté světové." (Moby Dick)

Pondělí 2. února 2015

Uznávaný ekonom, generální exředitel Mezinárodního měnového fondu, exaktivista Svazu komunistických studentů, exministr francouzských socialistických vlád Dominique Pštros-Kán jest postaven před soud pro kuplířství.
"Ve Francii! To je směšné…" (Moby Dick)
"To není směšné. Socialismus je kuplířství." (Žena Moby Dicka)
"Ach, ty kurvy komunistický!" (Mrtvá Kočka)

MMF se nechal slyšet, že "zvažuje" opustit trojku věřitelů Řecka.
ECB se nechala slyšet, že "zvažuje" opustit trojku věřitelů Řecka.
Zůstala by tak jen EK, která politicky zastřešovala dodávky peněz od MMF a ECB…

Evropská centrální banka se nechala slyšet, že za dluhy Řecka už přece vytiskla nové peníze.
"Takže nikomu prý nic neschází." (Žena Moby Dicka)

Moby Dick trpce lituje, že nebyla včas vyslyšena jeho rada z 26. listopadu 2012 k řešení dluhové krize Řecka:
"Odpusťte mu všechny dluhy. A už mu nepůjčujte."

Úterý 3. února 2015

Nový řecký premiér Alexis Tsipras objíždí Evropu. Všechny politiky přitom ujišťuje, že Řecko hodlá své dluhy splatit. Navrhuje jen několik vylepšení:
1. Z dluhů by Řecko neplatilo úroky. Nebo
2. z dluhů by Řecko neplatilo jistinu.
"3. Z dluhů by Řecko neplatilo nic." (Mrtvá Kočka)

Druhému řešení se říká "nekonečné dluhopisy". Na toto řešení se asi odvolával papá Paroubek neblahé paměti, když tvrdil, že "státní dluhy se přece neplatí".

Řecký ministr financí Janis Varufakis přišel s dalším návrhem: Řecko by vyměnilo staré dluhy v dluhopisech za nové dluhopisy, které by se splácely podle toho, jak se Řecku zadaří v hospodářském vývoji.
"Takže kdyby se nedařilo, tak budou doplácet věřitelé?" (Moby Dick)
"Ne. Kdyby se nedařilo, pak by byly úroky záporné." (Žena Moby Dicka)
"Ano, Moby." (Mrtvá Kočka)

Tento přátelský návrh však bude platit jen tehdy, pokud EU odpustí Řecku 315 miliard € (8.800 mld. Kč, to přepočítáváme!).
"Chucpe." (Mrtvá Kočka)

Policie ČR žádá Sněmovnu ČR, aby vydala trestnímu stíhání poslance Bohuslava Svobodu (ODS). Způsobil prý škodu milion + 29 tisíc (potřebný přesah) kaček, když jako primátor zadal audit (v hodnotě 800 tisíc Kč) bez projednání v městské radě (což na 800 tisíc nepotřeboval, ale na milion už ano). Audit měl být vykonán v městské příspěvkové organizaci DPP a byl zadán advokátovi a spoluzakladateli Transparency International ČR Václavovi Láskovi. Na základě auditu byla už vydána tři trestní oznámení, neb se ukázalo, že ve chřtánu Dopravních podniků mizely miliardy pro zlobbisty a zloděje.

"Je to takový nonsens a taková lumpárna!" (Bohuslav Svoboda a menažerie)

Připomeňme, že soukauzí DPP začalo trestním oznámením, které už v lednu r. 2010 podal Vladimír Sitta, spolumajitel firmy Neograph a týkalo se 17 haléřů z každé jízdenky do Karibiku (vyděračská podmínka pana generálního exředitele DP Martina Dvořáka). Tak dlouho policie ČR nekonala, až se pan Sitta na podzim 2011 obrátil přímo na primátora Bohuslava Svobodu. (Viz zápis Moby Dicka z 25. listopadu 2011 pod názvem Praha, matka defenestrací).
Následovala čistka v DPP. Pravděpodobně toto vedlo ke svržení Bohuslava Svobody z místa primátora. Možné utnutí penězovodů směrem ke koalici ODS/ČSSD se zřejmě některým nejmenovaným kmotrům nelíbilo. Novinkou není, že kmotři mají zřejmě stále své lidi leckde.
Současný pokus o stíhání je nejspíše důsledkem trestního oznámení, jež podal 1. srpna 2012 exředitel DPP Martin Dvořák. Primátor Svoboda – místo aby provedl ve firmě forenzní audit, který by vykonala dle pokynů DP již dříve ověřená firma Šachta& Partners – najal si Václava Lásku, který zpracoval "účelové právní stanovisko". (K tomu více viz zápis Moby Dicka z 24. srpna 2012 Legální zlodějny.)

Poznamenejme jen, že bývalá advokátní kancelář Šachta & Partners v letech 2007 až 2010 obdržela od DPP 160 milionů Kč za právní služby.
"Bez veřejné soutěže." (Žena Moby Dicka)
"Chucpe." (Mrtvá Kočka)

Středa 4. února 2015

"Mobilizace na východě Ukrajiny? Je to preventivní dezinformace." (Jan Šír, analytik, pro Libové noviny)

"Co jsme v neděli říkaly?" (Mrtvá Kočka & Žena Moby Dicka)

Včera zveřejnila prasata z Islámského státu video, na kterém ukazují upálení jordánského pilota. K této hnusné vraždě došlo nejspíš už 3. ledna. Přesto státní islamisté slibovali výměnu tohoto pilota (plus snad dosud žijícího japonského novináře) za teroristku, odsouzenou v Jordánsku za své zločiny k smrti. Zpráva způsobila masové protesty v ulicích jordánských měst.
Dnes ráno byla poprava nad onou teroristkou vykonána. A ještě nad dalším odsouzeným teroristou. Japonsko už dříve prohlásilo, že s teroristy vyjednávat nebude.
Výsledkem státně-islamistické akce bylo totální nasíření Jordánců.
Kdežto Katarci od letů nad územím IS ustoupili, protože prý není zaručena bezpečnost jejich pilotů.

Vyjmenuj další rozdíl v jordánském a katarském přístupu!
"IS je na severních hranicích Jordánska, kdežto Katar s IS nesousedí." (Žena Moby Dicka)
"Zatím." (Mrtvá Kočka)

Připomeňme, že 95 - 98 % obětí islámismu jsou muslimové. Zdá se, že jim to už začíná vadit.
"Alespoň těm v Jordánsku." (Mrtvá Kočka)

V Tchaj-peji (což je hlavní město Tchaj-wanu, podle Zaorálka a Mlhoše Zemana v ČLR)  spadlo chvíli po startu další letadlo TransAsia Airways, opětně typu ATR-72. Zemřelo nejméně 35 lidí, 15 cestujících se podařilo zachránit, 8 je nezvěstných.
Výkonný ředitel letecké společnosti se "hluboce omluvil obětem a posádce".
"Měli by už mít ředitele pro omluvy. (Mrtvá Kočka)

Generální ředitel TransAsia Airways Chen Fusheng popřel spekulace médií o vadných motorech letounu a uvedl, že rok staré letadlo procházelo pravidelnou kontrolou a jeho stav byl excelentní.
"Presumptivní generální exředitel. (Mrtvá Kočka)

Nejdříve to vypadalo, jako by se kopilot ptal pilota: "Chceš jablko?" (Takto skutečně kdysi havaroval stopující Junior, když mu řidič při jízdě na rovince podal ono jablko, doprovodiv to pohybem obou rukou, i té, která držela volant…). Avšak černé skřínky vypovídají o tom, že selhal pravý motor. Pročež piloti ve stresu začali nahazovat zatím funkční motor levý.

"Když jsem se ve čtyřiceti učil řídit, také jsem na pokyn autoučitelnice »zabočte vlevo« zabočil vpravo. Avšak ta ostřílená či otřískaná žena pravila hrdě: »Naučila jsem řídit poslance, naučím i vás!« A – naučila." Moby Dick
"Měla by ta dobrá žena učit tchajwanské piloty létat." (Žena Moby Dicka)
"A české poslance – řídit stát!" (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 5. února 2015

"Právě začíná naše odveta za hrůznou a krutou vraždu našeho odvážného mladého pilota, ale není to počátek našeho boje proti terorismu a extremismu. Zvyšujeme sázky a jdeme do toho se vším, co máme." (Násir Džúdí, jordánský ministr zahraničí)
Jordánská letadela zatím bombardovala cíle IS v Sýrii – výcvikové tábory a muniční sklady –, svou odvetu hodlá zamířit i na území Íráku. USA sem přisouvají speciální týmy na vyzvednutí sestřelených pilotů.

Loni v létě rozhodl Ústavní soud o zvýšení platů soudců opětně na trojnásobek průměrného platu státních zaměstnanců (bylo 2,75). Ke zvýšení mělo dojít od 1. ledna 2015, a ministerstvo spravedlnosti proto zvýšilo svůj nárok na letošní státní rozpočet o půl miliardy korun. ÚS zároveň apeloval na soudce, aby netrvali na zpětném doplacení, což "by znamenalo významný a zejména též nepředvídaný zásah do státního rozpočtu, který by nutně vedl k dalšímu růstu zmíněného napětí mezi společností a soudci." ÚS se přitom odvolával na na "velkorysost soudců jakožto společenské elity".
Letos v lednu vynašel Nejvyšší soud, že by se těch asi 5 miliard doplatit mělo.

"Malorysím soudcům z empatické spodiny společnosti." (Žena Moby Dicka)
"Hele, a není náhodou každej soudce, co se tejče rozhodování o vlastních platech, podjatej?" (Moby Dick)
"Další frakce justiční mafie." (Mrtvá Kočka)

Pátek 6. února 2015

Na rudý kobereček do Kremlu přibyli německá kancléřka Anděla Merkel a francouzský prezident François Hollande. Carprezident VV Putin s nimi projedná "nový plán" na příměří na východní Ukrajině. Porošenko, prezident Ukrajiny, o něm včera prohlásil, že skýtá naději na výsledek v podobě klidu zbraní".
"Skýtá naději na mírové přidružení Nového Ruska k RF." (Vladimir Vladimirovič dle agentury Muška na Zdi.)

"Obraz Paula Gauguina s Tahiťankami" (tedy ne obraz Paula s Tahiťankami, jak píší zpravodajské agentury, ale obraz, na kterých Paul namaloval dvě Tahiťanky, a on sám se mezi ně nemíchá), nazvaný "Nafea faa ipoipo/ Kdy se vdáš?" z roku 1892 byl prodán neznámému Katařínovi za asi $300 milionů/ 7,3 miliardy Kč. Zmiňovaný umělecký artefakt se tak stal jedním z nejdráže prodaných obrazů.
"Tyhle ceny nechápu." (Moby Dick)
"Nafta jde dolů, obrazy nahoru." (Žena Moby Dicka)

Real Madrid dal za Cristiana Ronalda Manchesteru United 94 milionů €/ 2,6 mld. Kč. A kdyby si někdo chtěl koupit Lionela Messiho, tak by za něj musel vypláznout asi tak čtvrt miliardy eur/ skoro 7 miliard kaček. To je srovnatelný.
"Ale Barcelona ho neprodá." (Mrtvá Kočka)
"Tyhle umělce ani aukční domy neznám." (Moby Dick)
"Některé patří ruským mafiánům." (Mrtvá Kočka)
"A dolů jde i ruská nafta…" (Žena Moby Dicka)

"Není to první moje loutka, kterou jsem dostal, ale je první , která nemá nitky, za které by mě někdo tahal a mohl tak se mnou manipulovat." (Stádní prezident Mlhoš Zeman při návštěvě Červeného Hrádku) Loutku vytvořila Miluše Hájková za den. Místo hastrmana či Trautenberka.
"Jestli by na Hradě nebyl lepší ten Trautenberk…" (Žena Moby Dicka)
"Mlhošu, sovětští vědci vytvořili po drátovém i bezdrátový telefon – jak dokázaly vykopávky na Rudém náměstí." (Moby Dick)
"A jestli tam ty nitky nejsou vidět, tak jen proto, že jsou neviditelné." (Mrtvá Kočka)
**********************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick