pátek 23. října 2015

MOBY DICK: Politický a ekonomický pořádek


Mírový atom, rozviřování smluv, přátelé Palestiny, republikánské nedržení huby a odměněný nenažrout Mugabe



Sobota 17. října 2015


Mluvicí vovčáček Bílého domu Josh Earnest pravil že Írán testem nového typu balistické rakety, jenž provedl minulou neděli "zřejmě" porušil rezoluci Rady bezpečnosti OSN. Raketa typu Emad má dolet 1.700 km a je schopna dopravit bojovou hlavici o váze 750 kilogramů s přesností půl kilometru. A je "zřejmě" schopna nésti jadernou hlavici.

Nicméně Earnest se až dojemně shodl s íránským ministrem obrany Hosseinem Dehghanem  v tom, že tato zkouška neporušuje pumprdentlich smlouvu o íránském jádru. Ta byla po devíti letech jednání a zdržovaček z íránské strany podepsána letos v červenci. A schválena íránským parlamentem teprve tento týden, ausgerechnet dva dny po oněch testech.
*

Osmnáctiletý Fadel Muhammad Awad al-Kawasme napadl v Hebronu žida, jenž odcházel z modlitby v hebronské jeskyni Machpela. Napadený měl s sebou v souladu s výzvou premiéra Netanjahua pistol, již úspěšně se smrtícím účinkem použil, šabat, nešabat.

Šestnáctiletá Bian Asila poprosila nedaleko Hebronu o pomoc o něco starší izraelskou vojandu. Hledala adresu známých. Vojanda nevěděla, a tak jí Bian bodla. Nůž většinově zachytila vesta, vojanda holku zastřelila dříve, než ta mohla ve vražedném útoku pokračovat.

Tak Izraelci vraždí nevinné paleoarabské děti.

Neděle 18. října 2015

V Izraeli začalo pravidelné společné dvoutýdenní letecké cvičení IAF a USAF zvané Blue Flag. Při této příležitosti přibyl do země na pracovní a přátelskou návštěvu náčelník generálního štábu USA generál Joseph Dunford, pro něhož to je první cesta od jeho nedávného (1.10.) uvelebení se ve finkci. Pan generál si potřásl ruku s premiérem Bibi Netanjahuem. Oba velitelé se shodli, že spory ohledně pumprdentlich jaderné smlouvy s Íránem nebudou již dále rozviřovány, a že US granty ve výši $3 mld. na izraelskou obranu by měly do Izraele plynout i po roce 2017.
*

Bolí-vláda socialistické Venezuely předpovídá letošní roční míru inflace ve výši 85 %, ale příští rok to má být už jen 60 %.
"Záleží to prý hodně na cenách ropy." (Žena Moby Dicka)

Nezávislí analytici odhadují, že inflace bude mnohem vyšší, až v trojmístných číslech.
"Záleží to hodně na tom, kolik rozkrade Madurův klan." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 19. října 2015

V Port Vila byly zveřejněny oficiální výsledky čtvrtečních doplňovacích voleb do vanuatského parlamentu, jež se konaly po červencové smrti expremiéra a vůdce opozice ze středolevé strany Vanua'aku Pati, pana Edwarda Natapei. Zvítězil  Kenneth Natapei, jeho synek. Výsledky uznal i prezident státu (dříve území známé jako Nové Hebridy) Bladwin Lonsdale. Málokdy je slyšet o politické situaci na Vanuatu, tak vám menažerie poskytla alespoň jeden drobný vhled.

"Hned bych se tam přestěhoval." (Moby Dick)
"Jen nebýt těch dešťů." (Žena Moby Dicka)
"A tajfunů." (Mrtvá Kočka)
.
Úterý 20. října 2015

Syrský krůtovládce Bašár Asad poprvé po čtyřech letech vyrazil na čundr ze Sýrie. A kdo ho pozval? Car Putin, slunéčko nejasné. A přivítání bylo velkolepé – jako by přijela nějaká filmová hvězda.

"Možná dostane nakonec Bašár ruské občanství?" (Žena Moby Dicka)
"Jako přítel Depardieu." (Mrtvá Kočka)
*

Generální tajemník OSN pan Pan Ki-Mun přibyl na neplánovanou pracovní návštěvu Izraele a přátelskou návštěvu Palestinské samosprávy. Chce tak "přispět k urovnání konfliktu".
"Inu OSN dlouhodobě přispívá." (Žena Moby Dicka)
"Placením Hamásu." (Mrtvá Kočka)
*

Paleoarabští hošíci vrhali kameny na armádní vozidlo s pěti vojáky na silnici č 60. Když napadení zastavili a vystoupili z auta, začal na ně najíždět další z teroristů autem. Teroristu za volantem se podařilo postřelit, pročež byl zatčen. Tato léčka má na svědomí dva těžce a tři lehce zraněné vojáky.

Dva teroristé se pokusili pobodat vojáky v Hebronu. Jeden izraelský voják je lehce zraněn, oba útočníci zastřeleni na místě.
*

Do Prahy přibyl na přátelskou a pracovní návštěvu izraelský prezident Reuven Rivlin s chotí Nechamou a hojným doprovodem z podnikatelských, obchodních, vědeckých a kulturních kruhů. Izraelský prezident přiletěl běžnou linkou nizkonákladového přepravce UP.
*

Ukazuje se, že GIBS nemá ruce v gypsu. Týden po akci VIDKUN, zasáhla dnes večer Generální inspekce bezpečnostních sborů v Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. (Informace z Lidovky.cz).
*

"Nevidím snahu vládní koalice snižovat státní deficit." (Miroslav Kalousek, presumptivní předseda TOP 09 v parlamentní diskusi nad zákonem o státním rozpočtu)
Načež byl zákon v prvním čtení vládní koalicí pohodlně prohlasován.


Středa 21. října 2015

"Nevidím snahu vládní koalice snižovat státní deficit." (Andrej Bureš Babiš, předseda koaliční  ANO, presumptivní předseda vlády, po schválení zákona o státním rozpočtu)
*

Mluvicí vovčačka ministerstva vnitra Lucie Nováková potvrdila zásah Inspekce v Útvaru pro odhalování atd. Podle Lidovky.cz byl z organizovaného zločinu zadržen detektiv z odboru násilí, který šel ale dobrovolně, bez násilí. Podle Lidovky.cz ho čeká obvinění ze zneužití. Ze zneužití pravomoci.

Zásah inspekce nemá s olomouckou korupční aférou spojitost. Dle ministerstva vnitra.

"Jen tu, že se zločinů houfně dopouštějí příslušníci bezpečnostních složek." (Mrtvá Kočka)
"No, máme těch složek tolik, že se mohou zatýkat mezi sebou." (Moby Dick)
"Člověka to tak nějak uspokojí." (Žena Moby Dicka)
"Mě taky." (Mrtvá Kočka)
*

Mluvicí Putinův vovčáček Dmitrij Peskov informoval o včerejší soudružské návštěvě v Kremlu. Asad na ní prý poděkoval za internacionální pomoc lidu Ruské federace. VVP nato ocenil  "zarputilost syrského lidu v boji proti ozbrojencům".

"Zarputilost Asadova klanu v boji proti ozbrojené opozici." (Žena Moby Dicka)
"A kde je neozbrojená opozice?" (Moby Dick)
"Mrtvá." (Mrtvá Kočka)

Syrská organizace pro lidská práva vidí celkové výsledky ruského bombardování takto: Od září bylo zabito 370 lidí se skóre 243:127 povstalci versus civilové. Islámský stát v tomto přehledu jasně prohrává s protiasadovskou opozicí v poměru mrtvých 52:191.
*

Paleočeské iniciativy ostře protestují proti oficiální návštěvě izraelského prezidenta Rivlina v ČR.

"Iniciativy protestují proti vojenské spolupráci s Izraelem – nákupem izraelské vojenské techniky bude podpořena izraelská okupační síla a další vojenský útisk Palestinců. Česká republika se tak chystá obchodovat se zbraněmi se zemí, na kterou Amnesty International a řada dalších lidskoprávních organizací žádá uvalení zbrojního embarga z důvodů páchání válečných zločinů a zločinů proti lidskosti…" Zdeněk Jehlička, Ne naším jménem! Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě
Jana Ridvanová, Přátelé Palestiny
Petra Šťastná, ISM ČR "

"Islámský svaz mládeže?" (Moby Dick)
"Ne, je to anglická zkratka Mezinárodního hnutí solidarity." (Žena Moby Dicka)
"S teroristy." (Mrtvá Kočka)

"Vadí jim, že česká armáda chce koupit izraelský Iron Dome." (Moby Dick)
"Bez výběrového řízení?" (Žena Moby Dicka)
"Von nikdo jinej nic takovýho nemá. Vyzkoušenýho. Proti tisícovkám raket. Paleoarabských." (Mrtvá Kočka)
"Co přátelům Palestiny nejvíc vadí?" (Žena Moby Dicka)
"Úspěšnost 95 %." (Mrtvá Kočka)
*

Dvacetiletá vojanda poblíž Adamova náměstí v Jeruzalémě byla napadena, pobodána a těžce zraněna paleoarabským hochem. Teroristu zastřelila kolegyně napadené.

Čtvrtek 22. října 2015

Česká parlamentní delegace, cestující vojenským speciálem na Sibiř, byla na moskevském letišti Šeremetěvo pod průhlednou záminkou pět hodin držena mimo svůj letoun, který byl rovněž odtažen z letištní plochy.

Ruské ministerstvo zahraničí po důrazném českém nadávání připustilo chybu z české strany. České pochybení potvrdil i kolaborující přednosta KSČ(M) Vojtěch Falmer Filip.
Delegace cestovala k odhalení památníku československých legionářů, což stihla, a k předání českých řádů ruským veteránům a jejich potomkům, což nestihla.

"A jakou chybu udělala naše delegace?" (Žena Moby Dicka)
"Stejnou jako Poláci a Lotyši, které taky v Rusku buzerovali." (Moby Dick)
"Že jsme v NATO." (Mrtvá Kočka)

*
Na pražském magistrátě vypukla po odvolání dalších čtyř koaličních poslanců další politická krize.
"Zlaté Vanuatu!" (Mrtvá Kočka)

*
Před zvláštním výborem Sněmovny reprezentantů proběhlo slyšení US exministryně zahraničí Hillary Clintonové kvůli tři roky starému útoku na americký konzulát v Libyjském Benghází, při kterém islámisté zavraždili čtyři Američany, včetně přítele Hillary, velvyslance Chrise Stevense. V grilování, jež trvalo 11 hodin, se snažili smažit zejména republikánští poslanci.

"Chtěli dokázat, že ty lidi zabila Hillary..." (Žena Moby Dicka)
"Řekl jsem svým vlastním republikánským kolegům a přátelům: Držte hubu a nemluvte o věcech, o nichž nic nevíte." (Ostrý, ale korektní republikánský poslanec Trey Gowdy)
"Republikáni hubu většinou nedrželi."(Moby Dick)
"A tak se stane Hillary prezidentkou." (Mrtvá Kočka)

*
USA, Velká Británie, Francie a Německo zaslaly dopis Radě bezpečnosti OSN, v kterém udaly Írán, že jeho nedávné zkoušky balistických rakket považují za porušení rezolucí OSN. V dopise se praví, že hlavice raket Emad mohou "potenciálně převážet jaderné zbraně". Tato informace má Radě bezpečnosti pomoci "přijmout odpovídající opatření jako odpověď na porušení rezolucí RB OSN".

"Što éto takóje »odpovídající opatření«?" (Žena Moby Dicka)
"Bombardování." (Mrtvá Kočka)

BTW: USA, Velká Británie, Francie a Německo neposlaly dopis RB, avšak Rusku a Číně. A ruské letectvo válčí po boku íránských Revolučních gard proti nepřátelům válečného zločince Bašára Asada. Také Čína je stálým podporovatelem tohoto lumena.
*

Čína udělila letošní "Konfuciovu cenu", jíž se také říká "čínská Nobelova cena za mír" (založeno 2010). Vloni ji dostal kubánský fýrer Fidel Castro. Také letos ji obdržel zasloužilý diktátor, Robert Mugabe, jenž rukou pevnou drží Zimbabwe od roku 1980 nejdříve jako premiér, a od roku 1987 jako prezident. Rukou pevnou, vražednou a mučící vůči bílým i černé opozici. Jeho znárodnění farem stálo za rozvratem hospodářství, čtyřcifernou inflací a hladomorem v kdysi rozvinuté africké zemi. Tyto jeho úspěchy ho letos pasovaly i do čela Organizace afrických zemí.

"Od roku 1980, kdy složil prezidentský slib, Robert Mugabe usiloval o nastolení politického a ekonomického pořádku v zemi. Snažil se také zlepšit životní podmínky obyvatel." (Z návrhu čínské komise)
"Čínská představa "politického a ekonomického pořádku." (Žena Moby Dicka)
"Komunisti celého světa se spojili." (Mrtvá Kočka)

Vinou podobných afrických nenažroutů za chvíli spadne Číně do klína celý kontinent. Zatím africký.
*

Dva Paleoarabové pobodali osmnáctiletého civilistu poblíž Beit Šemeš. Oběť je lehce raněna, útočníci byli zabiti.
"Další »oběti izraelského násilí«, že, pane Pane?" (Mrtvá Kočka)

Pátek 23. října 2015

Vojáci IDF ráno otevřeli bránu v ochranné zdi blízkosti Gush Etzion, aby Paleoarabové mohli jít trhat olivy. Jistý olivotrhač bodl jednoho z vojáků do zad a lehce ho zranil. Další voják mu zabránil v pokračování. Útočník byl střelen, zraněn a zatčen.

Aktuální zprávy o teroristických útocích na životy Izraelců můžete sledovat online na stránce Israel Has Been Terror Attack Free For, ano, kde také vidíte kolik hodin a minut uplynulo od posledního útoku.

*
Na příští sobotu 31. října 2015 od 14:00 hodin svolává Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ) do Brna na Moravské náměstí u kina Scala veřejné shromáždění na podporu Izraele.
*

A na závěr něco veselého, tentokrát z dopravy: V Brně začala další oprava dalšího dálničního mostu. Kruhová blokáda města za strany silniční mafie je tak téměř dokonalá. Brňáci se mohou těšit na další pětihodinové kolony osobitých vozidel.

Moby se před časem ptal odborníka, který uprchl z ministerstva dopravy, proč se u nás stavějí silnice tak, že se hned po pár letech musí opravovat. Odvětil:

"Právě proto!"

Nu, a teď něco podobného pravděpodobně potká i mosty přes Vltavu. Stanou se z nich za miliardu mosty zdvihací, anebo budou zvýšeny, a to i ty, které byly rekonstruovány nedávno. Aby se do Prahy mohly prodrat fiktivní turistické velelodě z Němec.

"Přes ústecké písčiny." (Mrtvá Kočka)

Ministr dopravy se tuto informaci dověděl až z médií. Nevěděl o tom před tím ani Ťuk.
*************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: