pátek 11. prosince 2015

MOBY DICK: Drahý prнteli


Závan optimismu, ruské moře, vstup vojsk, mocný bankovní sektor, šikovní Turci, nehorázní Syřani a ocenění Vůdkyně

Sobota 5. prosince 2015


Dobrý den!
Jsem právník Alvis Hilbasin jsem prime konzultant a finanční instituce zde v LoméTogo republice, Omlouvám se za neformální kontakt, ale aniž by s ohledem na naléhavost situace nebyla jiná možnost, jsem kontaktoval
Jste něco, co bude velmi zajímavé / pro Vás přínosem, pokud jde o vaše pozdnípříbuzného.
Dělám tuto nabídku na vás v souvislosti s úmrtím, která byla svého klienta před ním smrt, takže nějaké obrovské množství peněz (7,5 milionů dolarů) dolarů v bance
Prosím, pokud jste skutečným vlastníkem tohoto e-mailovou adresu, prosím, vrať se ke mně co nejdříve k dodatečným zveřejněním.
S pozdravem,

Právník Alvis Hilbasin
*

Američtí a kanadští vědci zjistili, že četba kvalitní literatury masíruje mozek.
"I nekvalitní." (Mrtvá Kočka)
*

"Máme teď k dispozici nový základ pro jednání, který je přijatelný pro všechny. Teď je potřeba dopsat zbytek." (Laurence Tubiana, francouzská vyjednavačka na pařížském klimasummýši, členka jedné z 195 delegací) Dokument obsahuje 48 stran, z toho 5 stran sporných bodů. Laurence pochválila atmosféru jednání, z níž vycítila "závan optimismu".
"Já cítila závan smogu." (Mrtvá Kočka)

"Dejte nám peníze, a my budeme znečišťovat za vás." (150 rozvojových a úpadkových zemí)
To je tedy určitý  posun od emisních povolenek, které říkaly:
"Dáme vám peníze, a my budeme znečišťovat za vás."

Mínění menažerie: Nemělo by se bojovat "proti změnám klimatu", ale proti znečišťování životního prostředí. Ne proti "produkci skleníkových plynů", ale proti produkci jedovatých plynů a prachu. Protože "boj proti klimatickým změnám" je jinak podobný dřívějšímu sovětskému "boji za mír".
"Komunisté přitom válčili." (Moby Dick)
"A Zelení Khmérové ničí planetu." (Mrtvá Kočka)
*

"To máte za Sýrii! Vaše krev bude prolita!" (Výkřik teroristy, který ve 20:00 podřízl hrdlo 56letému muži a dva další zranil nožem.) Tentokrát nikoli v Izraeli, ale v londýnském metru. Načež byl policií zneškodněn elektrickým taserem.
"To by se v Izraeli nemohlo stát." (Žena Moby Dicka)
"Protože v Izraeli nemají metro?" (Moby Dick)
"Protože vojáci IDF mají pušky, ne tasery." (Mrtvá Kočka)

Dobrá zpráva je, že britská policie tolik netrpí evropskou degenerací a okamžitě označila událost za "teroristický čin".

Neděle 6. prosince 2015

UK národní loterie program chce informovat svého e-mailového účtu se ukázal jako jeden z vítězů naší nedávné loterie čerpá konat v Slovensku pouze Česku občany k zajištění podpory Spojené království na G7 předložení návrhu probíhajícího konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. Váš e-mailový účet byl proto zvolen do kategorie 2 jako vítěz £ 1,500,000.00. Tento výsledek je nyní k dispozici pro vás a vaši e-mailovou adresu připojené k referenční číslo: UK / JA7755. U nároků napište nám se svými podrobnosti o: Mr Jarvis Kosowan.

Lottery Promotion International Inc.
*

Parlamentní volby ve Venezuele vyhrála opozice.
"Nezvítězila opozice, ale kontrarevoluce." (Mikuláš Maduro, venezuelský bolí-prezident)
"Nebude ten vůl žádat o intrenacionální pomoc?" (Moby Dick)
"Jenže Venezuela nesousedí s Ruskem." (Žena Moby Dicka)
"A Putin právě poskytuje internacionální pomoc soudruhovi Bašárovi, Asadovi II." (Mrtvá Kočka)
"No, Sýrie ale taky nesousedí s Ruskem!" (Moby Dick)
"Zatím." (Mrtvá Kočka)
"Hmmm. Sousedí. Středozemní moře je totiž opět ruským mořem." (V.V. Putin)

Hlas Ruska/Sputnik své abonenty neznepokojuje informacemi o ohrožení socialismu ve Venezuele. Protože v Rusku neexistuje kampaň informační, předpokládáme, že nebude následovat ani kampaň vojenská.
"Možná bude stačit kampaň hospodářská." (Mrtvá Kočka)
*

"Turečtí vojáci, kteří jsou na území Iráku poblíž města Mosul, se musí stáhnout zpátky do Turecka." (Vzkaz iráckého ministra obrany Chálida Ubajdího tureckému ministru obrany Ismetovi  Yilmazovi)
"Vojáci byli nasazeni na severu Iráku bez vědomí centrální vlády." (Chálid Ubajdí.)
"Vojáci byli nasazeni na severu Iráku na žádost guvernéra Mosulu a ve spolupráci s iráckým ministerstvem obrany." (Ahmet Davutoğlu, turecký premiér)

Jaksi – Mosul je ovládán Islámským státem. Jaksi – proto, že odtud uprchli vojáci centrální armády před islámisty, nad nimiž měli převahu jen 100:1. Jaksi – turečtí instruktoři vycvičili 2 tisíce "bratrů z Mosulu", tedy Kurdy. Jaksi – turecké vojsko v provincii páčí několik set vojáků, kteří stráží instruktory. Jaksi – Turci tam už jsou rok, a vadí to až teď?
"Jaksi – teď nám ruská armáda slíbila přímou vojenskou pomoc." (Fuád Masúm, irácký prezident pro agenturu Muška na Zdi)

"V případě, že se tyto jednotky nestáhnout do 48 hodin, Irák má právo použít veškeré možnosti!" (Hajdar Abádí, irácký premiér)
"Što éto takóje »veškeré možnosti«?" (Žena Moby Dicka)
"Obrátíme se na Radu bezpečnosti!"Hajdar Abádí
"Týjo!" (Mrtvá Kočka)
    
Turecko okamžitě zareagovalo a slíbilo, že "žádné další jednotky nebudou nasazeny".
"Dokud nebudou překonány obavy irácké vlády." (Ahmet Davutoğlu, turecký premiér)
"Nebudou překonány." (Sergej Kužugetovič Šojgu, ministr obrany RF a přilehlých teritorií)

Pondělí 7. prosince 2015

Net pruzkum.
Gratulujeme! Váš e-mail práve vyhrál 150,000.00 eur na podporu El Gordo Award Prize o které se konalo dne 7.listopadu 2015 v Barcelone ve Španelsku,
Šarže c.: EC/800/77, Ticket císlo: 911, Ref. c.: NP-2032
Reklamacní Kontaktní osoba Pan Anthony Oliver.
Se srdecným pozdravem,

Mrs.Veronica Davidson.
*

"Irák nemá žádnou informaci ani dohodu s Turky ohledně vstupu vojsk." (Irácký premiér Hajdar Abádí ve slovníku ruské propagandy)
"Ha, »vstup vojsk«, to už jsem dlouho neslyšela!" (Žena Moby Dicka)
"Máte už jen 24 hodin na vyklizení iráckého území! (Hajdar Abádí ve znění pro MnZ)
*

Venezuelská vítězná koalice Stůl demokratické jednoty (MUD) má sichr 99 ze 167 parlamentních křesel. MUD tvrdí, že má 112 křesel, což by jí zaručilo ústavní většinu. Pak by mohla vyhlásit referendum k odvolání bolívarského Mikuláše.
"Anebo ještě Madurův parlament stihne schválit Vůdci vládu pomocí dekretů." (Žena Moby Dicka) Madurův nesmrtelný učitel Hugo Chávez to tak svého času udělal.
*

Na klimasummýši panuje dramatická rozepře: Delegáti se hádají, zda dovolí planetě v příštích 85 letech dvoustupňové zvýšení teploty, anebo jen jedenapůlstupňové, jak požadují malé ostrovní státy. Generální tajemník OSN pan Pan Ki-mun (Mr. Ban Ki-Moon) volá po tom, aby z diskusí vzešla "důvěryhodná a spravedlivá dohoda" o snižování emisí skleníkových plynů, jež se pak musí přísně kontrolovat.
"Hrozí nám klimatická katastrofa." (Pan Ki-mun)
"Hrozí." (Slunce)

Úterý 8. prosince 2015

Drahy priteli,
Nase spolecnost Vam nabizi moznost zucastnit se pripravneho kurzu pro uchazece o volne misto na oddeleni kontroly plateb. V prubehu kurzu vas nasi manazeri nauci pracovat s modernimi nastroji kontroly plateb. Musite byt pozorni, soustredeni, ochotni tvrde pracovat a rozvijet sve dovednosti v ramci velke spolecnosti.
Poplatek (ve vysi 1000 eur) je splatny pro kurz.
Pripravny kurz trva jeden mesic.
Harmonogram kurzu je flexibilni (2-4 hodiny denne, 2-4 dny v tydnu). Ucastnici jsou povinni podepsat oficialni smlouvu na delku pripravneho kurzu. Pokud byste chteli pozadat o ucast, prosim, zaslete nam
e-mailem svuj zivotopis.
Nas manazer vas bude kontaktovat za ucelem vyplneni registracniho formulare.

V.H.
*

"Chybu jsem možná udělal v tom, že jsem nepočítal s tím, jak mocný bankovní sektor ve Švýcarsku je. V podstatě to je spolu s policií rozhodující síla ve státě... Obávám se, že bohužel jsem asi – jak se lidově říká – šlápl někomu na kuří oko. Ale rozhodně vylučuji, že bych naletěl podvodníkům." (Eurokomunista Miloslav Ransdorf vysvětluje, proč ho v pátek zadržela švýcarská policie při pokusu vymoci na chtivé bance dědictví 10 miliard korun pro ubohého, třikrát trestaného podvodníka V. H.)

Ty peníze chtěl prý V. H. věnovat na řešení humanitární krize uprchlíků. A důvod, proč se Ransdorf angažoval?
"Obvykle nabízím 7 % z vejvaru" (Vladimír Huněk)

Zajímavo jest, že ostuda Ransdorfova se jaksi neprolákla do sovětsky propagandistického ruského státního Sputniku, ačkoliv v něm byl PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc. zpovídán po své červnové skandální návštěvě Krymu, když chválil Rusko za jeho okupaci.
*

Irácké ultimátum Turecku skončilo, ale jaksi se nic neděje.

Středa 9. prosince 2015

Drahý příteli,
Zajímalo by mě, proč jste neodpověděl na můj předchozí zprávu týkající se vašeho zesnulého strýce majetku. Pokud máte zájem o více informací, laskavě potvrdit údaje níže.
Jméno: Příjmení: Země původu:
Pozdravy,

Odhert Adodo
*

"Svým pohledem na uprchlíky jako na oběti hodné záchrany spíše než na vetřelce, které je třeba zapudit, vsadila tato žena vychovaná za železnou oponou na svobodu." (Šéfredaktorka časopisu Time Nancy Gibbs zdůvodňuje, proč titul Osobnost roku získala německá kancléřka Anděla Merkel)
"Tak alespoň něco, když jí minula Nobelova cena za mír." (Žena Moby Dicka)

Podle pí šéfredaktorky Anděla "po své zemi chtěla více, než by si většina politiků troufla", a hlavně: "byla vytrvalou morální vůdkyní". Ano, hlavně za tyto své "vůdcovské schopnosti" onu cenu dostala!

První německý politik, který tu cenu získal byl taky Vůdce, a to roku 1938, bezpochyby za to, že přistoupením na "pro Německo nevýhodnou" Mnichovskou dohodu zachránil světový mír. Jo, a hned po něm, v roce 1939, získal stejné ocenění jeho kolega Josef V. Stalin. Nejspíš za to, že se soudruhem Hitlerem společně obsadili válkychtivé Polsko.

Druhým oceněným se "v prestižní anketě Time" umístil fýrer Islámského státu Abu Bakr al-Baghdádí, smrtelný nepřítel euroatlantucké civilizace. Třetí vzadu zůstal americký milionář a kandidát na US prezidenta Donald Trump, jenž se hodlá stát Vůdcem svobodného světa ve tvorbě masokostní moučky z muslimů. Ve spojitosti s Angelou, která s otevřenou náručí pozvala do Německa (Evropy) všechny syrské uprchlíky (odhad 11 milionů), jde skutečně o smrrrtící kombinaci!

"Time, je mi z tebe na zvracení. (Žena Moby Dicka)

*
S tureckým vojskem v Iráku se jaksi něco děje:
"Dnes se Turecko ocitlo pod záplavou kritiky v souvislosti s tím, že vyslalo svá vojska do Iráku, odvolávaje se jakoby na dohody o výcviku Kurdů, ale Bagdád takové dohody popírá. A nejdůležitější je, že tato vojska v podobě  tankových útvarů a další obrněné techniky byla vyslána vůbec ne do kurdských obvodů, ale do oblastí, kde dříve žádný výcvik Turci s nikým neprováděli." (Ruský ministr zahraničí Sergej Larvov pro italská/evropská/světová média)
Tak tankové jednotky vyslali turečtí agresoři? Ty tedy viděl jenom Larvov.
"A teď je vidí i ruští občané." (Žena Moby Dicka)

"Ale poslechněte si, co říká turecká vláda, ta samá, která prohlašovala, že zcela zákonně sestřelili ruské letadlo. Oni říkají: uznáváme územní integritu Iráku a vše, co děláme v Iráku, je určeno k zajištění a upevnění jeho suverenity a jeho územní integrity. To jsou veškerá vysvětlení. Chápete, stejní lidé říkají, že 17 vteřin, podle jejich výpočtů, dokonce i jestli to budeme brát jako fakt, stačí k tomu, aby sestřelili ruské letadlo".
"Šikovní Turci!" (Mrtvá Kočka)
*

Zpráva Hlavního stanu:
"Poprvé byl z ponorky Rostov-na-Donu, která se nachází ve Středozemním moři, uskutečněn salvový start z ponorné polohy křižujících raket námořní dislokace Kalibr... Všechny cíle IS byly zasaženy s velmi vysokou přesností." (Mluvicí vovčáček ministerstva obrany RF generálmajor Igor Konašenkov  v českém kolaborantském překladu) 
"Připomenu, že dolet křižujících raket Kalibr činí asi 2 tisíce kilometrů. Raketa se může vybavovat jak konvenční, tak i speciální bojovou hlavicí — jadernou." (Jasná ruská výhrůžka)
*

S saúdskoarabském Rijádu došlo vůbec poprvé k setkání protiasádovské opozice.
"Setkání v Rijádu způsobí selhání vídeňských mírových rozhovorů o Sýrii, nejde o součást vídeňské úmluvy." (Náměstek íránského ministra zahraničí Husejn Amír Abdullahjan má vokno – naopak, diplomaté ze 17 zemí se ve Vídni dohodli, že do 1. ledna by se mělo uspořádat setkání zástupců opozice se syrskou vládou)
"Nehorázné – situaci v Sýrii chtějí místo velmocí řešit Syřani!!!" (Mrtvá Kočka)

No, Syřani. Celkem přijelo sto maníků, mezi nimi i zástupci islamistických ozbrojených skupin Džeiš al-Islám a Ahrár aš-Šám, zato Kurdy nepozvali.
"Mě taky ne." (Syrská Želva)

Čtvrtek 10. prosince 2015

Attn: Beneficiary,
THIS IS TO OFFICIALLY INFORM YOU THE GOOD NEWS REGARDING THE MEETING WE HAVE LAST WEEK WITH THE U.S.A GOVERNMENT, WORLD BANK, AND UNITED NATIONS ORGANIZATION OFFICIAL HAS APPROVED TO PAY YOUR PART PAYMENT VALUED $10,500,000.00 (TEN MILLION FIVE HUNDRED THOUSAND USD DOLLAR) FOR 2014 FUND APPROVAL YOU ARE ONLY ADVISED TO SEND THEM ONLY $105 USD THAT IS THE DELIVERING FEE OF YOUR CARD TO YOUR HOME ADDRESS AS YOU WILL PROVIDE FOR URGENT DELIVERING,

FULL NAME, FULL ADDRESS, AMOUNT IN WORD, TELEPHONE NUMBER, FAXNUMBER, DATE

Make Sure You Speak With Him, With Your New Payment Code For The Release Of Your ATM CARD.

Mr. Ban Ki-Moon,
Secretary General United Nations

A to se vyplatí!
*

Delegace 195 zemí na klimasummýši obdržely večer "nový předběžný návrh konečné dohody". Její text je již prakticky hotov. Pouze neřeší "některé důležité sporné body".
"Dohoda je blízká. Zítra předložíme konečný návrh textu." (Předseda konference Laurent Fabius, francouzský ministr zahraničí)

*
Syrští opozičníci se v Rijádu dohodli na vzniku společného orgánu o ráži 25 členů. Rovněž se shodli na tom, že by měly syrské orgány ještě před zahájením jednání učiniti tato "vstřícná gesta":
a)  propustit politické vězně
b) ukončit obléhání měst,
c) kam by měly být vpuštěny humanitární konvoje.

Za to se zavazují, že budou požadovat, aby
d) Asad, toho jména Druhý, odstoupil ze své funkce už na začátku přechodného období.
*

"Zapomeňte na Paskov. Je to o OKD jako celku. Jedná se o osud zaměstnanců OKD. Hrozí významné propouštění a v krajním případě až i konkurz." (Ministr průmyslu a obchodu.Jan Mládek, ČSSD po ne-jednání s majiteli dolů, tedy NWR)
"Oni předložili naprosto nedůstojný návrh a to mně ještě kolegové z odborů přemlouvali, abych nepoužil ostřejší slovo." (Jan Mládek, ČSSD) Hnusní kapitalisté mj. nabídli odborům, aby se  – kvůli zachování pracovních míst alespoň do konce příštího roku – snížily mzdy o 5 %
"Je to lumpárna." (Moravskoslezský hejtman Miroslav Novák (ČSSD)).

Podle zjištění deníku Mladá fronta Dnes (majitel Andrej Babiš), chce "Bakala" (deník Hospodářské noviny a celá firma Economia) zachovat "práci pro horníky" – když dostane od státu 3 miliardy Kč. Ovšemže je to nehorázné! Ale stejně nehorázné je od politiků a ministrů a odborářů tvářit se dnes, že žádný problém neexistoval – a že se měl dovyvrbit až za rok. Nebo ne?

O problémech dolu Paskov jsme psali už v úterý 17. září 2013 a následně na to v sobotu 21. září 2013

PS: V Česku je na začátku topné sezóny hrozně málo uhlí, lidé na něj čekají i měsíc!
*

A teď něco veselého: Senát nakonec vybral ze všech návrhů ten z dílny KSČ(M). Důchodci dostanou přilepšeno o sumu 1.200 Kč. (Byl zavržen komunistický návrh ODS, jež požadovala 2.400.) Ne, nikoli, nejde o systémové řešení, ani o valorizaci, je to jednorázové přilepšení, jež bude seniorům vyplaceno v únoru 2016.


"Alespoň mi budeš moci k Valentinu koupit si ty prášky na erekci, Moby." (Žena Moby Dicka)

Pátek 11. prosince 2015

"Raději si chceme dát čas na konzultace s delegacemi po celý dnešní den, než předložíme konečný text, který by měl být schválen v plénu. Text bude předložen v sobotu ráno a s jeho přijetím se počítá v polovině dne." (Laurent Fabius)
Text dohody se zkrátil na 28 stran.
"Vypustili strany se spornými body. (Žena Moby Dicka)
*

"Jakékoli síly ohrožující ruské vojáky v Sýrii, musí být okamžitě likvidovány. Nařizuji jednat mimořádně tvrdě". (Carprezident V.V. Putin na zasedání rozšířeného kolegia Ministerstva obrany RF)
Toto má být varování těm, "kdo se pokouší zorganizovat jakékoli provokace proti našim vojákům".
"Moby, asi bys měl přestat s jakýmikoliv provokacemi proti ruským vojákům!
(Žena Moby Dicka)

*
Válečné zpravodajství z českých železničních přejezdů:
7.38, Frýdek Místek, osobní vlak s osmdesáti cestujícími se střetl s kamionem. Ten byl asi prázdný, protože návěs těsně za řidičem odlétl. Lehce zraněn toliko řidič auta, jež byl patrně oslněn ostrým ranním sluncem, kvůli kterému přehlédl červená světla.
Mezi 13.00-14.00, osobní vlak se šestnácti cestujícími se střetl s nákladním vozem. Opět nestihl trefit kabinu, takže zase nedošlo ke ztrátám na životech a ke škodám na zdraví.

"On ten Ťukův návrh na zrušení železničních přejezdů možná nebyl ani tak hloupý!"
(Mrtvá Kočka)
*

 Drahэ prнteli,
Mбm vzбjemne vэhodnй transakci $9.4million smykem s vбmi. Penнze patrн mezi naљe zбkaznнky z konce vaљн zeme, kterэ zemrel pri automobilovй nehode s ћбdnй prнbuznй.
To je originбlnн tvrzenн, ћe bude velkэm prнnosem pro nбs oba. Budete mнt nбrok na 50% z fondu, zatнmco 50% bude moje. Prosнm, dostat se zpбtky na me, pokud mбte zбjem o vнce informacн.

Martine Buma

Drahý příteli, tohle je v prdeli. Toto vše přišlo během jediného týdne na e-mail jistého Moby Dicka!!!
"Moby Dick ovšem není europoslanec.
(Žena Moby Dicka)
"Ani komunista."
(Moby Dick)
"Nenažranej."
(Mrtvá Kočka)

*************************
Přátelům písání Moby Dicka doporučujeme i právě deset let starý zápis z jeho deníčku Paroubkovy čínské žlázy.

Další perly můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.)
A zde něco pro internetové archeology: Vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: