pátek 29. května 2015

MOBY DICK: Radost ze života


Pražské noroviry, přísné nároky na ministry ČSSD, Putinovo zlato a curyšská volba

Sobota 23. května 2015

"Je samozřejmě velmi důležité mít radost ze života. Třeba takoví lidé, jako jste vy, kteří se věnují oblíbené práci a dosahují vynikajících výsledků. To je právě to štěstí. Člověku to umožňuje, aby měl vždy radost a potěšení ze života. To je mimo jiné velmi dobrý příklad pro všechny naše občany. Moc vám za to děkuji." (Vladimir Vladimirovič Putin na včerejším ceremoniálu předání státních vyznamenání v Kremlu)

"To už má grády Kim Ir-sena." (Mrtvá Kočka)

pondělí 25. května 2015

Kruto je špatně


Brigádnici Kruto Hlavové je špatně a proto je doma. Ale je na tom dobře, protože je ženuškou pana vedoucíčka.
................
(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Je to jako obvykle celý vymyšlený. Kromě dnešního "odposlechnuto".)

sobota 23. května 2015

Jsou komunisté prasata?

Komunisté jsou poslušnými slouhy, jsou nepoučitelnými zrádci, jsou živou hrozbou, jsou budoucností dělnického hnutí, jsou nepřáteli reakčních forem socialismu, jsou to prostě...
..........................
(Tentokrát jsou fikcí pouze doktorka Věra Slizková a Juniorova Mrtvá Kočka. Ostatní jména patří skutečným komunistům, výroky jsou ocitovány téměř doslova z internetového tisku, jejich zdrojové adresy jsou uschovány v archivu Moby Dicka. Mrtvá Kočka říká, co říká – vždyť je mrtvá, už od té doby, co o ní napsal povídku Karel Michal)

pátek 22. května 2015

MOBY DICK: Energetická impotence


Ruská slušnost, Andělina schizofrenie, čeština KSČ, Zemanovo vepřové, Babišův soulad, venezuelský pervitin a děvčí platby

úterý 19. května 2015

Fantom průměrného platu


Nadprůměrné platy pro všechny! Životní úroveň nesmí být omezena obsahem (vlastní) peněženky!

Odbory nyní vyhlásily boj za zvýšení minimální mzdy, který by měl vést k tomu, že narostou až na 40 % platu průměrného. Statistikové a podnikatelé, kteří umějí počítat i bez kalkulačky namítají, že tím by se nivelizovaly mzdy. Jako za sociku: Ať děláš jak děláš, stejně dostaneš stejně, nanejvýš budeš za iniciativu ještě potrestán. Což za sociku vedlo k snižování produktivity práce (flákání), a v důsledku toho i k pádu onoho sociku. Nyní máme vládu se sociálnědemokratickým premiérem, který by – kupodivu – nechtěl, aby naše hospodářství šlo do kélu. To ale nechtějí ani odboráři. Ti chtějí – sami si neuvědomují, co vlastně chtějí. Napsal jsem k tomu štěpný text, jenž na Neviditelném psu vyšel... no, už je to dávno. A upozorňuje na zatím nezdůrazňovaný efekt zvyšování minimální mzdy. Hle, zde onen tetxík jest:
*****************************

pátek 15. května 2015

MOBY DICK: Krvavý Puťka

Pitomec Zeman, hrůzostrašné ponaučení, normalizace vztahů, ostuda Kavan, čínští přátelé a jiní dobří lidé

Běsný střelec Kokot

Ředitel B.K. se stal cílem atentátu, který byl vyvolán zavádějícími informacemi médií o výši jeho příjmů. Utrpěl mnohočetná zranění lehčího charakteru. Ale statečně se ochránil střelbou.

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí.  Ale jinak je to celý vymyšlený. Jenom většina citátů je opsána z denního tisku. A komentáře nekomentuji.)

úterý 12. května 2015

Pozvánka


Mír v Kuřeti, mír ve Světě


Když jsme s ženou Ivanou na konci dubna 2006 přiletěli do země izraelské, první, co mne překvapilo, byl pocit absolutního míru. Už klesání na přistání, při kterém piloti EL AL vedli své letadlo za ranního šírání mezi mračnými horami, ve kterých se blýskalo, bylo velmi mírné, až mírové. Zapsal jsem si tehdy: "Cítíme takovou jistotu pilotů, že bychom se s nimi klidně vydali i na bombardování Bagdádu. (Ostatně nejspíš se ho kdysi skutečně účastnili.)"

pátek 8. května 2015

MOBY DICK: Nová česká šťastná budoucnost


Pád Vůdceho a jeho mírového díla, spořádané poměry Protektorátu, těžká krise Říše a vítězství politiků

Pondělí 30. dubna 1945

Rudá armáda společně s československými tankisty dobyla Ostravu. Američané jsou už od včerejška v Chebu.

pondělí 4. května 2015

Euro-elektronické tele-komunikace

Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Citáty ze zákona o elektronických komunikacích (zákon č. 127/2005 Sb.) jsou doslovné.
................

neděle 3. května 2015

České Textárny zlevňují své služby

Nejvyšší antitextárenský úřad rozhodl, že musíme snížit paušál pro stálé odběratele textů. Libové noviny napsaly, že se prý naše služby zlevní.
................
(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Se skutečností nemají nic společného. Zejména názvy českých státních úřadů jsou úplně fiktivní.)

pátek 1. května 2015

MOBY DICK: Čekání na signál

Rozvojová vražda, sionistická intervence, hnisavá pomoc, pomalé tempo na tepně a ostatní vybrané zprávy z Nepálu