pátek 8. ledna 2016

MOBY DICK: Formy mužnosti



Nadržení machometáni, neobyčejně krásné výtvory,  milý Slávek, ohrožení vodíkové svrchovanosti a skutečný anglický triumf



Sobota 2. ledna 2016


Na silvestra se před hlavním nádražím v Kolíně nad Rýnem ochomejtalo asi tisíc mužů, kteří zde odpalovali rachejtle. Posléze se část z nich rozdělila do menších skupinek. A ty pak začaly masivně sexuálně obtěžovat ženy, které se tam v té době ocitly. Někteří si napadené ženy natáčeli na mobil. Nic nevědí média, nic neví policie. Vlastně policie ano, ta ví:

"Poslední den v roce proběhl v klidu." (Wolfgang Albers, policejní prezident Kolína nad Rýnem)
"Mezi útočníky byli žadatelé o azyl." (Nezveřejněná informace místních policajtů)

 Později policie zadržela jisté připrchlíky, kteří byli vybaveni papíry s nápisy v arabštině a němčině typu "Chci šukat velká prsa" či "Zabiju tě!".
"Arabský přepis hesla »Freundschaft, freundschaft«, nejspíš." (Moby Dick)

Neděle 3. ledna 2016

Podle růstu popularity ruského prezidenta roste i počet neobyčejně krásných výtvorů, vyrobených podle jeho obrazu a podoby. Carský Sputnik nabízí výběr nejlepších děl roku 2015.

Například instalace, vystavená v knihovně města Krasnojarsk, ukáže miláčka národa (85 % příchylnosti lidu) i úplně slepejm.
"I úplně tupejm." (Mrtvá Kočka)

Příchylnost českého lidu ke svému zemitému stádnímu prezidentovi Mlhoši Zemanovi, jenž se postavil po bok těm nejstatečnějším islamobijcům, opětně stoupla na alespoň 60 %.
"A ty nejsi islamobijec, Moby?" (Žena Moby Dicka)
"Ne, on je blbobijec." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 4. ledna 2016

První pracovní den po Novém roce. Policie v Kolíně nad Rýnem obdržela šedesát oznámení od žen, které o silvestrovské noci sexuálně obtěžovali a poté okradli místní Arabové a černoši. Minimálně jednu ženu přitom znásilnili. Teprve dnes o tom začínají německá média informovat..

"Že si nestěžovaly dřív?" (Žena Moby Dicka)
"Byly přece svátky!" (Mrtvá Kočka)
"Že nezavolaly policii?" (Žena Moby Dicka)
"Zavolaly jsme. Ale policajti nám řekli, ať nebudíme vášně. A že do jistých čtvrtí bychom neměly chodit." (Syrská Želva)

Jednalo se o rozveselené bandy až o sto členech.
"Nejhorší byla ta bezmoc." (Nezachycená oběť)

Úterý 5. ledna 2016

Policii v Kolíně nad Rýnem se přihlásilo dalších 30 napadených žen. Podle kolínské primátorky Henriette Reker podobné násilí "nelze tolerovat".. Avšak:

"Je absolutně nepřijatelné spojovat etnikum pocházející ze severní Afriky s uprchlíky. Neexistuje žádný důkaz toho, že pachateli jsou lidé, kteří v Kolíně nad Rýnem hledají azyl." (Henriette Reker)
Ne, byli to muži "nestředoevropského" vzezření, severoafrického a arabského vzhledu.

"A nevolali přitom náhodou »Alláhu Akbar«???" (Mrtvá Kočka)

"Varujme se před jakýmkoli zevšeobecňujícím podezříváním uprchlíků." (Německý ministr vnitra Thomas de Maiziere)
"Kvůli jednomu by se neměli všichni v Německu žijící ne-evropané házet do jednoho koše." (Anděla Merkel podle agentury Muška na Zdi)
"A co kvůli stovce?" (Žena Moby Dicka)
"A co kvůli tisícovce?" (Mrtvá Kočka)
"No, ono tam bude aspoň deset spravedlivejch, ne?" (Moby Dick)
"To původně říkal jistý Lot taky..." (Mrtvá Kočka)

Jakýsi německý politik se vyjádřil, že nemuselo jít o připrchlíky, avšak o potomky přistěhovalců, kteří mají německé občanství, takže to byli – Němci!
"A nevolali přitom náhodou »Heil???" (Mrtvá Kočka)

"Ovšem pokud jsou pachatelé Severoafričané, pro což existují náznaky, pak by to nemělo být žádné tabu a nemělo by se o tom informovat falešně." (Německý ministr vnitra Thomas de Maiziere)

Jako se falešně třeba v květnu roku 2005 informovalo o skupinovém znásilnění pětačtyřitcetileté Švédky na trajektu společnosti Viking Line Finsko "Amorella". V palcových titulcích se tehdy objevilo, že pachatelé byli Švédi. Ve skutečnosti to bylo sedm Somálců a jeden Iráčan. Všichni muslimové. Nikdo z nich neměl švédské občanství.
"Novináři znásilnili pravdu." (Nejmenovaný autor článku, zveřejněného na webu Pravého prostoru)
"Kurevníci." (Mrtvá Kočka)

Neví, kdo je podezřelým. "Záhada trvá", hlásají titulky.
"Pachateli byli převážně mladí muži ve věku 18 až 25 let. Víc se k činu nedá říci." (Wolfgang Albers, policejní prezident Kolína nad Rýnem, k současným násilnostem. Teda současným – už je 5 dní poté!)
"Dalo by se." (Syrská Želva)

Večer se před kolínskou katedrálou sešlo asi 300 žen a želv, jež nesly transparenty s dotazy:
"Paní Merkel, kde jste? Co řeknete? Máme z toho strach!"

Paní Merkel řekla, že nehodlá příliv připrchlíků omezovat. Mohlo by to být "protizákonné", či dokonce "protiústavní". Ale připrchlíků do Německa prý ubude – Evropská unie přece bude vartovat na svých hranicích!

*
Hackeři se vloupali do e-mailu premiéra Bohuslava Sobotky. Obsah mailů zveřejnil server White Media.

"Opakovanými útoky hackerů na moji osobu a na politiku, kterou prosazuji, se nenechám jakkoli zastrašit nebo ovlivnit. Vláda bude dál prosazovat program a plnit závazky, které jsme dali občanům naší země." (Hrdinný premiér Bohuslav Sobotka) Věc šetří Policie ČR.

"Jakou »věc«?"
Tu, že premiér užívá soukromý freemail k vyřizování státních záležitostí? A ohrožuje tak bezpečnost země?" (Žena Moby Dicka)
"Tak tohle určitě ne."
(Mrtvá Kočka)
"Milý přítel Slávek"  nakonec neudělal nic jiného, než milá přítelkyně Hillary...

Národní bezpečnostní úřad jest připraven dopomoci úřadu vlády se zabezpečením elektronické komunikace.
"Marná snaha, když milý Slávek používá soukromý zdarmý mail."
(Moby Dick)
"Spíše je zarážející, že mu nikdo nesdělil související rizika.."
(David Řeháček, společnost Check Point Software)
"A taky mu nikdo nesdělil, že nemá skákat z okna."
(Mrtvá Kočka)

Ono prý snad ani nešlo o "prolomení" hesla, jako o uhádnutí slabého hesla. Podle mluvčí dotčeného Seznamu.cz Ireny Zatloukalové.
"A ta ho nejspíš zná taky..."
(Moby Dick)
"Mimochodem, Moby, a jaké heslo máš na onom Seznamu ty?"
(Žena Moby Dicka)
"To kdybysem veděl!"
(Moby Dick)

Středa 6. ledna 2016

"Čóson ňyňguóoo uwauňguóó kuaňgóoo ťung!" (Tlustá hlasatelka severokorejské TV hrdě oznamuje test vodíkové bomby)
Americká geologická služba USGS zaznamenala v KLDR otřesy o síle 5,1 stupně, což odpovídá předcházejícím jaderným, tedy atomovým "nevodíkovým" severokorejským pokusům o ráži 6 kilotun TNT. Nejmenší ráže vodíkovky je přitom z technologických důvodů 100 kt.

" Šlo prý o miniaturizovanou vodíkovou nálož." (Žena Moby Dicka)
"Velice miniaturizovanou." (Mrtvá Kočka)

Stalo se to, čím vynikající soudruh generál Kim Čong-un vyhrožoval už minulý týden. Menažerie nepovažuje za důležité, jestli KLDR má nebo nemá jaderné zbraně, ale za nejvýše nebezpečné považuje to, že jejich použitím vůbec někdo takto otevřeně vyhrožuje!

"No, vpravdě, vynikající soudruzi prohlásili, že jaderný arzenál použijí pouze v případě ohrožení své svrchovanosti." (Moby Dick)
"Što éto takóje »ohrožení své svrchovanosti«?" (Žena Moby Dicka)
"Když se na ně křivě podíváš." (Mrtvá Kočka)

"Tento test opět porušil řadu rezolucí Rady bezpečnosti, a to navzdory tomu, že mezinárodní společenství jednohlasně žádá ukončení takových aktivit." (Pan Pan, generální tajemník OSN)
Rada bezpečnosti OSN odsoudila počínání KLDR jednomyslně.

"A?" (Žena Moby Dicka)
"A připraví další rezoluci." (Mrtvá Kočka)

Současný severokorejský test je už čtvrtý, přitom třetí v pořadí za období vlády administrativy prezidenta Baracka Obavy. Ten vždy bruslil, aby se na kolegy z KLDR nemusel moc mračit. Avšak tentokrát vyjádřil nejen své obamy, ale dokonce se i trošičku rozčílil:
"Tohle mám za své mírové úsilí!!??!" (Prezident Barack Obava dle MnZ)
"Tohle, vole!" (Mrtvá Kočka)

Přitom se nedá říci, že by Obava proti krutokomunistickému režimu v KLDR nic nedělal.
"Vyhlásil embargo na vývoz kaviáru, whisky, luxusních aut a amerických filmů." (Mrtvá Kočka)

V USA se rozjíždí volební prezidentský cirkus, a tak si takové šťavnaté sousto republikáni nenechali ujít.

"Naši nepřátelé po celém světě využívají Obavovy slabosti." (Senátor Marco Rubio, republikánský uchazeč o prezidentskou kandidaturu) Současný prezident prý jen "stojí a přihlížít", jak "šílenec" v Pchjongjangu hrozí mezinárodnímu míru.
"Tento test podtrhuje závažnost hrozby, které čelíme právě teď – a také naprostou hloupost zahraniční politiky prezidenta Obavy a (bývalé ministryně zahraničních věcí) Hillary Clinton… Když se podíváme na Severní Koreu, je to jako při pohledu na křišťálovou kouli. Takhle to dopadne i s Íránem, pokud budeme pokračovat na stejné pomýlené cestě." (Senátor Ted Cruz, další uchazeč o prezidentský trůn)
"Diktátoři, jako je Kim Čong-un, si neberou oddechové časy. Využívají situace, když se USA stahuje." (Předseda  zahraničního výboru  Sněmovny reprezentantů Ed Royce, republikán, pochopitelně)

Republikáni tvrdí, že "pokora a kolísání" prezidenta Obavy vytvořily vakuum, kterého využila různorodá skupina Islámský stát, Rusko, Čína a Írán. A nyní tam vstoupila i Severní Korea.
*

Ukazuje se, že islámské gangy nadržených mužů řádily i v Hamburgu, Stuttgartu a Düsseldorfu.

"Zejména oblast v okolí hlavního nádraží a katedrály a přilehlé oblasti směrem k břehu Rýna mohou být nebezpečné. Po celé měsíce jsou v těchto oblastech četné krádeže, otevřený obchod s drogami, loupeže a útoky všeho druhu. Ani město, ani policie nejsou schopny zaručit na uvedeném území bezpečnost turistů a místních obyvatel. Zejména pro ženy je třeba předpokládat ve večerních a nočních hodinách zvýšené bezpečnostní riziko. Pro nastávající karnevalové vyvrcholení sezóny je bohužel třeba počítat s podobnou situací." (Judith Wolter, radňá z Kolína nad Rýnem v dopise občanům)

Bohužel je třeba počítat??? Německo bude válčit v Sýrii, a na vlastním území není schopnost zabránit machometánským zvrhlíkům v páchání zločinů? Jo, aha, máme se vyhýbat nebezpečným zónám. Jako jsou německá nádraží. A švédské trajekty.
"A evropské katedrály." (Žena Moby Dicka)

Ale paní kolínská primátorka Henriette Reker slíbila – alespoň na oslavy masopustu – zvýšená bezpečnostní opatření a větší ochranu žen. A vydala doporučení:

""Ať chodí ven a baví se, jen je třeba, aby byly na podobné případy lépe připraveny. Je na příklad vhodné držet se od cizinců na délku paže." (Henriette Reker)
"Ve které budou držet ostře nabitou a odjištěnou pistoli." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 7. ledna 2016

Praha si připomíná 50 let od prvního úderu pneumatické vrtačky do asfaltu Opletalovy ulice, jímž dělník Bartoš zahájil stavbu metra. Dnes má systém pražského metra 65.400 metrů.
"Třináct set metrů za rok, je to málo nebo hodně?" (Žena Moby Dicka)
"Hlavně někde divně." (Mrtvá Kočka)
*

Paříž si připomíná rok od vraždění v redakci satirického časopisu Charlie Hebdo. Dnes zaútočil v 18. pařížském obvodu ve čtvrti Goutte-d’Or neznámý muž sekáčkem na maso na policisty, stojící před místní policejní stanicí.
"Izraelská všednodennost." (Žena Moby Dicka)

Policisté útočníka zastřelili na místě jako psa.
"Izraelské řešení." (Mrtvá Kočka).

Chlápek měl na sobě atrapu výbušného pásu a vlajku Islámského státu. A neznámý tak zcela nebyl, jak se později ukízalo: Vyklubal se z něj dvacetiletý Maročan Salah Alí, kriminálník, jenž se v roce 2013 zúčastnil loupeže na jihu Francie. Napsal také dopis na rozloučenou, v němž svůj čin označil za "pomstu" za angažmá Francie v Sýrii. Jeho výkřik na rozloučenou zněl "Alláhu Akbar!".

"Že se ani neozvaly protesty ze stran ochránců lidských práv?" (Moby Dick)
"Myslíš ochránců práv islámu vraždit své odpůrce?" (Mrtvá Kočka)
"Byl to vlastně francouzský Arab." (Žena Moby Dicka)
"A ne izraelský Arab." (Mrtvá Kočka)
*

Ukazuje se, že islámské gangy nadržených mužů řádily o silvestra i v Rakousku, Švýcarsku a Finsku. Nezachycený publicista prohlásil, že jde "o formy mužnosti v islámském světě". Nu a ještě na silvestra, to už je taková "tradyce". Připomínám, že právě silvestrovské noci roku 2004 byla velice brutálně znásilněna a zmlácena čtyřmi Somálci čtyřiadvacetiletá. Jenny Lémonová ve švédském Gothenburgu.

Zachycený principál Neviditelného psa Ondřej Neff prohlásil pro ČT, že způsob, jakým oficiální média informovala o silvestrovských událostech, je "hrubým přestoupením povinností v práci novináře".

Připomínáme, že co je dnes v Německu "velkým překvapením", probíhalo zde skrytě už léta. A nejen švédské, ale i italské a řecké ženy jsou už přes deset let pravidelně znásilňovány a okrádány nadrženými připrchlými machometány!

Pátek 8. ledna 2016

Německé policii se přihlásilo už 200 napadených žen. Německé ministerstvo vnitra potvrdilo týden starou informaci místních kolínských policajtů, že mezi identifikovanými útočníky byli žadatelé o azyl.  Ale jen  asi 29 kusů. (Z 31.) Z toho devět Alžířanů, osm Maročanů, pět Íránců a čtyři Syřané a nějaký ten Íráčan.

"A žádný křesťan." (Moby Dick)
"A žádný žid." (Žena Moby Dicka)

Ze sportů:

V jizerskohorském Bedřichově začíná třídenní seriál lyžařských závodů na běžkách. Vyvrcholí v neděli, kdy elitní běžkaři a běžkařky pojedou tradiční Jizerskou padesátku. Kvůli nedostatku sněhu nikoli z Bedřichova na Jizerku a zpět, ale budou kroužit po upraveném čtyřkilometrovém okruhu v Bedřichově. Zde se poběží vlastně všechny závody, i ty pro běžkařčata. Elita ty čtyři kilásky poběží – patnáctkrát...

"Inu, padesátka." (Žena Moby Dicka)

Anglie si připomíná 50 let od triumfu na mistrovství světa ve fotbale, které se konalo v Anglii. Angličani v roce 1966 vyhráli ve finále nad Německem (tehdy západním) 3:2 díky trefě anglického útočníka Geoffa Hursta. Jeho střela se od břevna odrazila dolů do branky a pak ale zase ven. Po 50 letech experti konečně dokázali, že to byl opravdu gól! Tedy, že "míč byl za čarou celým objemem". Experti k tomu použili statistiky, speciální dotykovou obrazovku a virtuální realitu.

"Angličtí experti." (Mrtvá Kočka)
"Skutečný anglický triumf!" (Žena Moby Dicka)
*************************

Přátelům písání Moby Dicka doporučujeme i právě deset let starý zápis z jeho deníčku Politická koryta pro určitá zvířata.

Další perly můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.)
A zde něco pro internetové archeology: Vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick