pátek 29. ledna 2016

MOBY DICK: Tikající hodiny


Prospěšný holocaust, jednotné bučení politiků, minimální program, Síň slávy a efektivní politik

Sobota 23. ledna 2016

"Ústřední výbor Komunistické strany Čech a Moravy s hlubokým zármutkem oznamuje, že v pátek 22. l. 2016 náhle zemřel dlouholetý funkcionář KSČM, bývalý poslanec PS PČR a současný poslanec EP PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc. KSČM ztrácí v Miloslavu Ransdorfovi dlouholetého politického intelektuála… Výkonný výbor ÚV KSČM vyjadřuje hlubokou soustrast rodině a všem pozůstalým. Čest jeho památce."

Ransdorfovi dotikal budík ve dvaašedesáti. Nejspíš ho skosily následky cukrovky. Jeho smrt "zasáhla politiky napříč stranami", a ti začali jednotně bučet:

"Vyjadřuji hlubokou soustrast nad úmrtím kolegy Miloslava Ransdorfa .Člověka hlubokých znalostí a smutného osudu. Dnešní má modlitba patří jemu." (Euposlanec Tomáš Zdechovský, KDU-ČSL)
"S kolegou Ransdorfem jsme měli společné možná jen členství v EP, přesto mě ta zpráva lidsky zasáhla." (Euposlankyně Dita Charanzová, ANO)
"Je to pro mě smutná zpráva. Znal jsem ho dlouhá léta. Jakkoliv jsme spolu v ničem nesouhlasili při pohledu na svět, tak to byla osobnost. Byl to vzdělaný muž se svými zásadami. Byl ještě mladý, je to smutné, budiž mu země lehká. (Miroslav Kalousek, předseda TOP 09)
"Je mi to líto. Byť z opačného pólu spektra, byl to chytrý a vzdělaný, ač poněkud nepraktický člověk. Rád jsem se s ním v debatách utkával. Upřímnou soustrast pozůstalým." (Euposlanec Jan Zahradil, ODS)
"Je mi to líto, vyjadřuji upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům. I když jsem s řadou názorů pana Ransdorfa nesouhlasil, respektoval jsem ho jako velmi vzdělaného člověka, jako politika s širokým rozhledem." (Premiér Bohuslav Sobotka, ČSSD)
"Je mi to líto. Byl to jeden z nejbystřejších intelektuálů, kterého jsem poznal." (Stádní prezident Mlhoš Zeman)
"Je nám to líto. Těšili jsme se jak si vyžere tu švýcarskou banku." (Menažerie)

Připomeňme, že soudruh Ransdorf jako devatenáctiletý student filosofie vstoupil do KSČ v roce 1972, v nejhorším období posrpnové normalizace. Prošel Prognosťákem (1984 - 1992). Po roce 1990 se z něj stal "reformista". Ale stále zůstával věrným marxistou. V partaji se na něj mračili, protože doporučoval vstoupit do EU. Strana podle něj měla veřejně protestovat proti vstupu do NATO, ale ve skrytu ho měla podporovat! Jak pravil 19. 11. 2002 ve svém vystoupení na pražské "Mezinárodní konferenci k aktuálním otázkám architektury evropské bezpečnosti", jež měla za cíl slepit novou Kominternu:

"Levice v situaci pozičního boje musí využívat vnitřních rozporů Aliance k tomu, aby prosazovala svůj minimální program: oslabení vojenské a posílení politické složky Aliance tak, aby se přiblížila možnostem přeměny v systém kolektivní bezpečnosti. Musíme přemýšlet zcela objektivně o tom, jaké možnosti dává současné rozšiřování paktu. Což nenapsal Mistr Sun v knize O umění válečném, že největší umění vojevůdce - a dodal bych i politika - je porazit protivníka jeho vlastníma rukama? Jinak řečeno, obratným posunováním jeho vlastních kroků. K tomu bych nám všem přál odvahu i fantazii." (potlesk)

*
Východ USA zasáhla sněhová bouře Jonas. 80 milionů Američanů jest vyzýváno, aby zůstalo přes víkend doma a nikam nelítalo. Zrušeny byly tisíce letů. Obchoďáky se radují z obřích nákupů zásob všeho užitečného pro dlouhé dny pod sněhovými závějemi.
"Z obřích nákupů všeho." (Mrtvá Kočka)

Ve státech Severní Karolína a New Jersey je bez elektrické energie asi 200.000 lidí.
"A bez telky." (Mrtvá Kočka)

Dálnici 75 v Kentucky zablokovala série dopravních nehod. Kolona je dlouhá 35 mil.
"Pche, my máme kolony na Dé jedničce každý den, někdy i tři, a to nenapadne metr, ale centimetr..." (Žena Moby Dicka)

Neděle 24. ledna 2016

Bouře Jonas byla spuštěna obrovským elektromagnetickým (sonickým?) pulsem, který proběhl 16. 1. 2016 nad Floridou. Pobřežní radary pak byly uváděny v činnost tak, aby vytvářely intenzívní srážky a svým kroužením hnaly systém dále na sever. Napsal to Orgonet.
*

"Na německo-rakouské hranici budou zřízena hraniční centra." (Z návrhu místopředsedkyně bavorské Křesťanskodemokratické unie (CDU) Julie Klöckner dle agentury Reuters)
"Tato centra by urychlila repatriaci osob bez nároku na azyl. A měly by být stanovování denní kvóty pro uprchlíky." (Julie Klöckner dle agentury DPA)
Bratrská vůdkyně sesterské CSU Anděla Merkel dnes mlčí. Zato se ozvala socdemácká vládní koala:

"Je to výraz čiré paniky." (Ralf Stegner, místopředseda SPD)
"Ale my tady v Bavorsku, na německo-rakouské hranici, skutečně cítíme čirou paniku!" (Julie Klöckner dle agentury Muška na Zdi)

Pondělí 25. ledna 2016

Je po bouři Jonas. Američané se vydávají zjistit, která kupa sněhu je jejich auto. Děti se radují ze "sněhového pondělí".
"Kterej z vás, parchantů, má prsty v řízení té umělé sněhové bouře?" (Orgonet podle agentury MnZ)
"Každej, kdo má mobil, vole. (Mrtvá Kočka)

Capitol Hill ve Washingtonu , D. C. je sjízdný. Pro sáňky. Byl totiž schválen nový zákon, který ruší zákaz sáňkování.
"Stejně jsme tady sáňovali ilegálně. (Nezachycená sáňkařka pro ČT)

No, sáňkovali. Ona paní se na svahu proháněla – v koši na prádlo. Většina občanů americké stolice sáňky nemá. Prý se to nevyplatí.
"Jen počkejte, až nastane doba ledová! (Žena Moby Dicka)
*

Dánské ženy v Sönderborgu i v dalších dánských městech si stěžují na případy obtěžování ze strany připrchlíků. Jeden noční klub v Sönderborgu proto uzavřel své dveře pro lidi, kteří se nedomluví dánsky,  německy či anglicky.

Hm, minulý týden se nezachycenému připrchlíkovi, ubránila sedmnáctiletá holka, když jí už rozepnul a stahoval kalhoty. Mládenec mluvil anglicky…
"Fucker." (Mrtvá Kočka)

Dívka se ubránila díky pepřovému spreji, který s sebou prozíravě měla v kabelce.
"Pepřový sprej je nelegální vlastnit a používat, proto bude v této věci pravděpodobně stíhána." (Policejní mluvicí vovčáček Knud Kirsten) Možná pokuta páčí asi 500 dánských kaček. Občanstvo se zavazuje vykonati na ni sbírku.
*

Centrum pro žadatele o azyl ve věku 14 – 17 let ve švédském městě Molndal se stalo svědkem vraždy. Podezřelým pachatelem jest patnáctiletý připrchlík. Ostatní kluci poté hajzlíka zachytili a přemohli. Ubodána byla 22letá zaměstnankyně centra.
"Asi neměla sprej pepřovej. (Mrtvá Kočka)
*

Jeden ze dvou libyjských parlamentů (ten mezinárodně uznávaný v Tripolisu) nedal důvěru jedné ze dvou vlád národní jednoty. Možná proto, že tu vládu sestavovala OSN. K důvěře bylo potřeba získat 119 hlasů z celkových 176, avšak na hlasování dorazilo jen 104 poslanců. Ale stejně hlasovali – a 89 šejchů bylo proti.

"Bylo jich málo – a to se sjížděli několik dnů." (Moby Dick)
"Asi se jejich auta dostala do zácpy." (Žena Moby Dicka)
"To spíš měli zácpu jejich velbloudi." (Mrtvá Kočka)

Libye tak zůstává i nadále rozvrácená a neschopna zadržovat africké připrchlíky. Ti se houfují na břehu moře jako lumíci k cestě do bájné Evropy.

"Tak trochu se mi stýská po kolonialismu…" (Syrská Želva)

Úterý 26. ledna 2016

"Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu." (Dotaz nejmenované studentky na včerejším prezidentském dostaveníčku v Tišnově u Brna, jak odstavit premiéra od moci.)
"Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta – a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok… A pak existuje nedemokratická cesta – a ta se jmenuje kalašnikov." (Smích) (Stádní prezident Mlhoš Zeman dle dnešní zprávy ČTK)

Většina českých médií vsuvku "prezidenta nevyjímaje" vyjmula. Na základě takto upravené zprávy pak začali čeští politici jednotně bučet k zemitému malmotu o kalašnikovu.

"Tyto výroky prezidenta pokládám za hloupé, zbytečné a nebudu na ně v této zcela nepatřičné rovině reagovat." (Bohuslav Sobotka, premiér ČR, předseda ČSSD) Podle bulvárních titulků ho chce Zeman zabít, a děsí tím Sobotkovy děti, rodinu a přátele.
"Po podpoře extrémismu a fašizace společnosti Zeman veřejně připouští atentát na předsedu vlády. Má meze, za které není ochoten zajít?" (Tvít Jiřího Dientsbiera, ministra pro lidské příležitosti a rovná práva, třetí klika v ČSSD)
"Třetí klika ke dveřím." (Žena Moby Dicka)

"Některé vtipy se nepovedou." (Pavel Bělobrádek, předseda koaliční KDU-ČSL, jinak zbytečný místopředseda vlády)
"Jsme přesvědčeni, že podobné výroky ústavních činitelů, jakkoli snad myšlené a řečené v nadsázce, jsou zcela nepřijatelné a nevhodné. Pouze narušují politickou kulturu a komunikaci mezi ústavními činiteli a mohou přispívat ke zvyšování napětí a nenávisti ve společnosti" (Z prohlášení předsedů Senátu a Sněmovny Milana Štěcha a Jana Hamáčka, oba ČSSD)

Smlsla si i opozice.

"Jsem zděšen a šokován. Doufám, že se ze strany pana prezidenta jednalo pouze o nejapnou legraci, která jeho úřadu není hodna." (Petr Gazdík, zastupující předseda Starostů)
"Vpravdě státnická rada. Zvláště teď, v době hysterických bojůvek, které si hrají na ,vlasteneckou domobranu', k nezaplacení." (Miroslav Kalousek, konečně nezastupující předseda TOP 09)
"Je to nevkusné. Prezident provokuje, rozděluje společnost a nechová se jako hlava státu." (Petr Fiala, předseda ODS)
"Chová se jako hlava tohoto státu." (Mrtvá Kočka)

"Nevkusné žerty o použití zbraní vůči představitelům státu jen přilévají olej do ohně." (Tvít Milana Chovance, ČSSD, což je shodou okolností ministr vnitra)
Zdeněk Šarapatka, televizní radní a exředitel Zemanova kabinetu na Mlhoše podává trestní oznámení.

"Pan prezident již drahná léta na dotazy občanů nespokojených s politickou situací nebo s konkrétním politikem apeluje, aby lidé chodili k volbám. Jako bytostný demokrat proto pan prezident včera hovořil o tom, že demokratická možnost je jen jedna - svobodné volby. A to platí pro všechny politiky. Pohoršené a hysterické reakce některých z nich jsou z tohoto hlediska mimořádně pokrytecké." (Hradní mluvicí vovčáček)

S tímhle prohlášením se menažerie výjimečně shoduje. Média a navedení politici udělali ze Zemanova prdu kuličku. Připomínáme zde dřívější ostudnou honbu českých médií na prezidenta Václava Klause, která v lidech systematicky rozpoutávala takovou nenávist k jeho osobě, že to až vedlo ke zdařenému beta-atentátu v Chrastavě.

Ale aby bylo jasno: Mlhoš si cintá své malmoty neustále, co ho známe. To však není důvod, proč by neměl být prezidentem. Jsou ale důvody, proč by neměl být prezidentem! Ale hádejte, koho zvolí voliči za prezidenta.

"Pokud Mlhoše neskosí cukrovka a chlast." (Mrtvá Kočka)
*

"Byl jsem dlouhá léta nejen komunistou, ale i zaměstnancem ozbrojeného oddílu Strany, KGB. Členem Strany jsem nebyl z nutnosti, ale z přesvědčení. Stranickým funkcionářem jsem nebyl. A na rozdíl od mnoha funkcionářů jsem stranickou legitimaci nevyhodil ani nespálil, mám ji pořád. Komunistické a socialistické myšlenky se mně líbily, velmi se mi líbí dodnes." (Carprezident V.V. Putin, samovládce širé Rusi a širých Rusů po celém světě).

"A to se nám nelíbí." (Žena Moby Dicka)

Středa 27. ledna 2016
Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

"Mezinárodní den památky obětí holocaustu je vhodnou příležitostí ke konstatování, že holocaust nejvíce prospěl samotným Židům. Stal se vítanou zbraní k posílení jejich vlastního postavení a vlivu. Tragédie holocaustu byla zneužita! Byla zneužita ke škodě všech, kteří nemají židovskou krev. Holocaust se stal ospravedlněním pro omezování našich občanských svobod, stal se dlouho hledaným dílkem do mozaiky židovského pojetí dějin, v němž je jejich „vyvolený“ národ věčnou obětí nenávisti ze strany všech ostatních, a které proto musejí směřovat k napravení tohoto dějinného příkoří a vytoužené dominanci nad světem. Holocaust tomuto záměru posloužil takřka ideálně." (Z tiskového prohlášení předsednictva Národní demokracie, jež bylo včera odesláno do ČTK)

Holocaust Židům prospěl? Napsat něco takového o masovém vraždění, při němž byly vyhubeny zhruba dvě třetiny evropských Židů, chce asi hodně silný žaludek.
"Nebo hodně silný antisemitismus." (Žena Moby Dicka)
*

Dánský parlament zpřísnil podmínky udělení azylu. Mj. bude připrchlíků odebírat cennosti a hotovost nad 10.000 dánských korun (asi 36 českých tisíc).
Vloni zde požádalo o azyl 21.300 lidí, letos se čeká 25.000 žádostí. Není to moc, avšak relativně – v přepočtu na počet obyvatel – je Dánsko jedna z  evropských zemím, kam míří nejvíce připrchlíků.
"Odebrané finance poslouží k podpoře běženců." (Nezachycený dánský politik)
"A k jejich odrazení." (Nezachycený dánský politik pro MnZ)
"No, když šla babička do koncentráku, tak měla rodinné šperky zalité na dně konzervy s vepřovým sádlem." (Žena Moby Dicka)
"Čímž také dokázala, že není muslimka." (Mrtvá Kočka)

Hmmm, když jedete třeba do USA jako turista, pak musíte mít na den minimálně $50, kteroužto sumu získáte po složení asi 1.240 Kč. Trojčlenka nás poučí, že 36 tisíc kaček stačí tak akorát na letošní přestupný únor...

"Řekněte, že přijíždíte jako turisti!" (Syrská Želva)
*

Na pátek jsou v Ženevě naplánovány separátní rozhovory o ukončení války v Sýrii. Každá ze zúčastněných stran má o tom svou jinou představu. Turecko např. chce, aby se z Kurdů stala nezúčastněná strana.
"A přitom Kurdové jsou jediní, kteří na zemi efektivně bojují proti Islámskému státu." (Žena Moby Dicka)
"Za Kurdistán." (Syrská Želva)
*

Ze sportu: V Brazílii řádí virové onemocnění Zika. Těhotné ženy, jež "kousne" komár, nakažený tímto svinstvem, mohou porodit dítě s poruchou mikrocefalie. Ohroženo je milion žen. Brazilské zdravotnictví na to není připraveno. Nefunguje řádně ani bez epidemie...

Proč je to zpráva ze sportu? Protože Brazílie věnovala před dvěma lety $14 miliard na MS ve fotbale, a letos tam proběhnou letní olympijské hry o ráži $10,3 miliard (sníženo z plánu 14 mld.) A přitom nedokáže zafinancovat svoje zdravotnictví!!!
*

No dobře, tak další zpráva už bude z opravdového sportu, z českého hokeje: Extrenér repre-týmu, člen Síně slávy českého hokeje Vladimír Růžička byl policií obviněn z toho, že…
"…že zpronevěřil úplatek." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 28. ledna 2016

"Opozičníci jsou nepřátelé lidu a zrádci národa, kterým není nic svaté. Je potřeba je tvrdě trestat za rozvracení státu." (Hrdina Ruska Ramzan Achmatovič Kadyrov, prezident Čečenské republiky, osobní přítel carprezidenta V.V. Putina před dvěma týdny na setkání odborářů a občanů Severokavkazského federálního okruhu)
"Jako bych slyšela tatíčka Stalina." (Mrtvá Kočka)

"Opoziční média jsou pátou kolonu a zrádci Říše.“ (Hrdina Ruska Ramzan Kadyrov minulé úterý)
"Jako bych slyšela soudruha Hitlera." (Žena Moby Dicka)

"Máme vesnici Braguny, kde je velmi dobrá psychiatrická léčebna. Mnozí nesystémoví opozičníci a jejich následovníci by zde mohli být diagnostikováni s masovou psychózou. Můžeme jim s tímto klinickým problémem pomoci a slibujeme, že nebudeme šetřit na injekcích. Kde je předepsaná jedna, dáme klidně dvě." (HRRK pro pondělní Izvestije)
Ve stejný den se v Grozném konalo spontánní shromáždění prostých Čečenců, již nad hlavami nesli portréty milovaného prezidenta HRRK a na jeho podporu volali: "V jednotě je naše síla!" Podle údajů regionálního ministerstva vnitra se na něm sešlo 800 tisíc účastníků.

"Pořadatel to musí vědět nejlíp."
(Mrtvá Kočka)

BTW: Počet obyvatel Čečenska páčil v roce 2010 celkem 1.268.989 kusů. To je, jako by se na podporu prezidenta Zemana někde sešlo šest milionů Čechů...
"To je přesné. Zeman má 60% podporu." (Žena Moby Dicka)

"Pokud se politická činnost naší málo početné opozice odehrává v rámci ústavy, nikdo nemá právo uplatňovat vůči ní úřednickou, soudní či jinou svévoli." (Úřední ombudsmanka Ruska Ella Panfikova označila výroky HRRK za "škodlivé".)

"Rada pro lidská práva (působící při VVP) vyzve prezidenta, aby na výroky Ramzana Kadyrova zareagoval." (Místopředseda Rady Jevgenij Bobrov pro televizi Dožď )
"Pokud Vladimir Vladimirovič reaguje, pak to umně skrývá." (Moby Dick)

"Dalo se čekat, že dříve nebo později se čečenský problém dostane na celostátní úroveň. Na počátku byla Politkovská, pak Estěmirovová a nakonec Němcov." (Opoziční poslanec Dmitrij Gudkov na webu stanice Echo Moskvy)
Poslední ze jmenovaných zavražděných novinářů měl padnou pod kulkami čečenských podezřelých, jež Kadyrov oslavuje jako "nebojácné bojovníky a skutečné vlastence".

"Tikající hodiny rusko-čečenské katastrofy je možno zastavit jen tak, že se Čečensko okamžitě oddělí od Ruské federace." (Komentář blogera Andreje Piontkovskiho na webu stanice Echo Moskvy, který posléze stanice odstranila)
"Echo Moskvy ve svém vysílání a na internetových stránkách šíří separatistické myšlenky." (Třicet ruských poslanců žádá, aby policie "prověřila" rozhlasovou stanici Echo Moskvy) Není jasno, jaký by měl být závěr takové "prověrky".
"Prověréno, Echa Maskvý nět!" (HRRK podle agentury MnZ) 

"Vladimir Vladimirovič reaguje." (Moby Dick)

Podle Českého rozhlasu označil dnes blíže nespecifikovaný "Kreml" (VVP?, Peskov?, velitel carské ochranky?) Kadyrova za "efektivního politika".

"Tak mě napadá – což kdybychom bratrskému čečenskému lidu věnovali našeho Mlhoše?"
(Moby Dick)
"Aby vona spíš nebyla Čečna tady..." (Mrtvá Kočka)

Pátek 29. ledna 2016

Ženevské rozhovory o Sýrii se odsouvají o několik dní. Není specifikováno, kolik dní je "několik".
"Až do definitivního vítězství krůtovládce Bašára Asada nad svým lidem." (Žena Moby Dicka)
"Nad svými lidy." (Mrtvá Kočka)
*************************

Přátelům písání Moby Dicka doporučujeme i právě deset let starý zápis z jeho deníčku Hlášení chyby bylo ukončeno z důvodu chyby aplikace, která hlásí chybu

Další perly můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.)
A zde něco pro internetové archeology: Vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: