pátek 12. února 2016

MOBY DICK: Nevhodná konverzace

Trouba Zeman, vyslané signály, revize hranic, hrdinné boje, mazaná komunistická kolečka a jiné marketingové tahy


Sobota 6. února 2016


"Český rozhlas volá o pomoc! Voláme českou policii a české četnictvo, přijďte nám pomoci!"



České četnictvo už neexistuje, Policie ČR nepomohla. Nepomohla, když čeští fašouni útočili na Hradčanském náměstí na přenosový vůz ČRo.
"Můžete si za to sami. Jenom lžete! Najměte si vlastní ochranku!" (Policajti dle agentury Muška na Zdi)

Odůrci islámistů, odpůrci islámu, Blaničtí rytíři a jiní čeští fašouni protestovali v centru Prahy proti islámistům, proti islámu a proti připrchlíkům obecně. Zatím stříleli jen z poplašňáků. Podporovatelé islámistů, podporovatelé islámu a zástupci českých humanitárních a humanoidních organizací protestovali proti nim. Nejhorší to měli, jako vždy, ti, kteří se snažili informovat: novináři.

Moby Dick je jednak absolventem demonstrátorského kurzu (na Štefánikově observatoři v Praze), a jednak letitým praktikujícím demonstrátorem a zpravodajem z různých demošek, a proto si již dávno všiml jisté příchylnosti českých pouličních policajtů k českým fašounům, ať už se jednalo o dávné sládkovce či se jedná o současné náckovské proprezidentské islamožrouty. 

Skupina asi 20 maskovaných fašounů napadla večer na Žižkově humanoidní "Autonomní sociální centrum Klinika" (anglicky "Anticommercial cultural and social centre in Prague"). Tito autonomisté poskytují např. kurzy češtiny pro cizince, což jim mají fašouni za zlé. Útočníci házeli na zaměstnace Kliniky kameny a jednoho zranili. První zprávy hovořily o vhození zápalné lahve. Protipřichrlíci tento čin později zlehčovali, že šlo "jen" o vystřelení světlice. Nicméně tato světlice zapálila, jak už to světlice dělávají, takže šlo o žhářský útok.

Žhářský útok proti skupině "sluníčkářů" a národnosti, tedy teroristický útok. Nezlehčujme ho!

Neděle 7. února 2016

Jistý pan Basám byl na udání islamofobních německých novinářů zadržen policií v obci Sankt Johann poblíž Mohuče, kde žil nenápadným životem mezi ostatními syrskými připrchlíky.

"Chci se naučit německy a pracovat jako kuchař." (Hodný pan Basám novinářům Spiegelu)
"Je to regionální velitel Islámského státu, který má na svědomí desítky mrtvých." (Zlí novináři Spiegelu)
"Je to lež, oni si napíšou, co chtějí." (Basám)
"Všichni náckové, kteří po válce utekli do Jižní Ameriky, žili pak jako slušní a spořádaní občané." (Žena Moby Dicka)
"Kromě těch, kteří tam organizovali bombové útoky proti synagogám." (Mrtvá Kočka)
"Regionální velitel zůstává regionálním velitelem. Ať už v syrské provincii nebo v regionu Mohuč." (Syrská Želva)
*

Španělská islamofobní policie vrazila do bytů, kanclů a skladišť v regionech Alicante, Valencia a v africké enklávě Ceuta. Zadržela pět španělských občanů narozených v Sýrii, Jordánsku a Maroku a jednoho echtovního Syřana a jednoho echtovního Maročana, kteří žijí ve Španělsku. Policajti je obvinili z toho, že podporovali frontu An-Nusrá a Islámský stát. Přitom nikdo ze zadržených neplánoval teroristický útok ve Španělsku.
"Jenom jsme posílali humanitární pomoc!" (Hodní Maurové)
"Zbraně, počítače, materiál potřebný k sestrojení výbušnin a peníze pro teroristy." (Moby Dick)

Policie sledovala podezřelé dva roky!
"Kde byl před dvěma lety Islámský stát???" (Žena Moby Dicka)
"A kde by byl dnes, nebýt rozsáhlé humanitární pomoci pobratimů z Evropy?" (Mrtvá Kočka)
*

Umělá družice Země Kwangmyŏngsŏng-4 dosáhla úspěšně oběžné dráhy. Byla vypuštěna z kosmodromu Sohe na západním pobřeží KLDR. Podle Severokorejců jde o jejich čtvrtou družici, podle Mezinárodní letecké federace o druhou. Ani tato však není funkční. Nicméně Kimové se vyhrabali na orbitu a dokážou tam dostat metrákový náklad.

Protože v cestě do vesmíru proletěla severokorejská raketa nad japonskou prefekturou Okinawa, označují ji Japonci i Američani za "balistickou" raketu. Fakticky však šlo o nosnou kosmickou raketu.
"Všechny sovětské a první americké kosmické rakety byly nejdříve raketami balistickými." (Moby Dick)

Terminologie je důležitá: Zatímco každá země má právo na kosmický výzkum, testy balistických raket jsou lidožravému severokorejskému režimu mezinárodně zapovězeny.

Pondělí 8. února 2016

Začal Rok Opice. V čínském horoskopu je opice představitelem inteligence, bystrosti, zvědavosti a aktivity.
"Začal rok Číny." (Mrtvá Kočka)
*

Rusko-syrská koalice zaútočila na severosyrské Aleppo. Desetitisíce dosud otrlých Syřanů začalo prchat k blízkým (40 km) tureckým hranicím. 15 tisíc jich přešlo, 30 tisíc na hranicích "uvázlo".

"Přijmeme jen ty, u nichž to bude naprosto nevyhnutelné." (Nezachycený turecký papaláš)
"Što éto takóje »naprosto nevyhnutelné«?" (Žena Moby Dicka)
"Další dvě miliardy eur z EU." (Jiný nezachycený turecký papaláš)

Připomeňme, že ze štědré evropské humanitární pomoci ve výši 3 mld. € ještě k Turkům nedorazil ani flok. Proti jejímu vyplácení se totiž postavila Itálie. Ta má námitky "vůči způsobu, jak tyto peníze získat".
"No a jak se mají ty peníze získat?" (Moby Dick)
"Jako vždy. Natištěním." (Žena Moby Dicka)

Turkům se zase nelíbí, že by EU chtěla kontrolovat, kam ty peníze směřují.
"No kam. K syrským připrchlíkům. Na jejich vzdělávání. Ochranu zdraví. Na pracovní místa. Rozdělování potravin. A jinou infrastrukturu." (Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan)
"A mým dalším rodinným příslušníkům." (Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan dle MnZ)
*

Před týdnem navrhl ministr financí Andrej Bureš Babiš (ANO) nečekanou výpomoc českým hospodám: Nejnižší sazbu DPH 10 % na točené pivo, a to už od letošního 1. července.
"Je to jen marketingový tah pana ministra a jeho hnutí." (Premiér Bohuslav Sobotka)

ČSSD by se nebála zařadit do 10% sazby i další "základní potraviny".
"Je to jen marketingový tah pana premiéra a jeho strany." (Bureš)

Lidovci dnes na jednání vlády přibrzdili. Mělo by se vyčkat na hospodářské výsledky prvního kvartálu. Nicméně i oni jsou ochotni diskutovat jak o pivu, tak i o nealko nápojích. Sleva by se měla dále týkat i "čerstvých potravin": mléka, másla, masa, chleba.
"Já vždy kupuji pouze čerstvé mléko." (Žena Moby Dicka)
"Čerstvé hned několik týdnů." (Mrtvá Kočka)
"A čerstvě rozpečený chléb." (Moby Dick)
"A zeleninu rovnou od překupníků." (Syrská Želva)

Připomeňme, že dnešní opozice, když byla ještě tehdejší opozicí, navrhovala právě před deseti lety na potraviny dokonce DPH ve výši 0 %! Tlustého, poslance ODS, to byl ekonomický nápad.
*

ODS, o té jsme už dlouho neslyšeli, její předseda, jak se jen..., jo, Fiala! Petr Fiala ostře kritizoval Bezpečnostní radu státu, za "únik informací" ve věci výměny zajatců mezi ČR a Libanonem.
"Fiala a Kalousek kritizují vládu za to, že o tom už měsíce píšou libanonské noviny." (Mrtvá Kočka)
*

Stádní prezident Mlhoš Zeman se občanům Plzeňského kraje pochlubil, kterak si dopisoval s libanonskými únosci pěti českých občanů.
"Ještě ten v tom chyběl!" (Mrtvá Kočka)

Mlhoš ještě prozradil, že "pokud ví", tak se suma, kterou ČR zaplatila za dvě dříve unesené Češky v Pákistánu, pohybovala kolem 150 milionů korun.
"Šlápl do toho, jako slon do hovna." (Slušná žena Moby Dicka)
"Pouze jsem citoval veřejně dostupné zdroje." (Mlhoš na další tiskovce) Pan prezident si to prej přečetl minulý týden v týdeníku Respekt.
"Jenžes to zapomněl poznamenat, troubo!" (Mrtvá Kočka)

A zapomněl, že nesedí v hospodě.
"Ono je to někdy těžko rozeznat..." (Mrtvá Kočka)

Nu, takže výsledek je, že "prezident tuto informaci potvrdil". Zapomněl totiž, že není investigativní novinář, ale nejvyšší ústavní osoba... Jinak – šlo o odpověď na dotaz studentky.
"Jestli by se ty dotazy neměly fakt dávat předem studentům vytištěné na papírkách, jako ve vinařské škole ve Valticích ..." (Moby Dick)

Úterý 9. února 2016

"Rusko je připraveno nasadit ozbrojené síly pro zastrašování sousedů a revizi evropských hranic, což jsme spatřili na Ukrajině a v Gruzii." (Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg před zasedáním ministrů obrany Aliance)
*

"Rusko je připraveno ukončit své nálety v Sýrii k 1. březnu, aby tak zabránilo humanitární krizi." (Nezachycený vojenský velitel leteckokosmických sil RF)
"Rusko je připraveno ukončit své nálety v Sýrii k 1. březnu, kdy obvykle nastávají změny počasí, které ztěžují letecké akce." (Nezachycený vojenský odborník v ČT)
"Rusko je připraveno ukončit své nálety v Sýrii k 1. březnu, kdy už by měla být zlikvidovaná demokratičtější část opozice a všechno obyvatelstvo vyhnáno z dobytých území." (Syrská Želva)
*

Vědci poprvé zachytili gravitační vlny, předpovězené Albertem Einsteinem.
"Vědci je poprvé zachytili, jak se tak pamatuju, nejméně už potřetí..." (Moby Dick)

*

Ze sportu: Nulové nebezpečí viru zika v Brazílii způsobilo, že Národní olympijský výbor USA (USOC) informoval sportovní federace o tom, že sportovci a další pracovníci mají právo odmítnout účast v Olympijských hrách v Rio de Janeiru, "mají-li z cesty obavy".

Některé národní federace účast "zvažují" jako celek.
"Hlavně ty z Afriky, a ze zemí, kde taky lítá ten blbej komár." (Mrtvá Kočka)
 
Středa 10. února 2016

Americký Senát schválil se skóre 98:0 rozšíření sankcí proti KLDR. Ze svých kampaní si odběhli zahlasovat i kandidáti na úřad US prezidenta.

"No, čtyři jaderné testy, tři porušení rezolucí Rady bezpečnosti OSN a jeden pokus Severní Koreje importovat jaderné technologie do Sýrie – to ukazuje, že nastal zjevně čas, aby  Spojené státy začaly brát výzvy Severní Koreje vážně." (Demokratický senátor za New Jersey Bob Menendez, předkladatel návrhu zákona)
"Jde o tvrdou reakci na vyslání signálu ze severokorejské strany." (Nezachycený US senátor)
"Što éto takóje »braní vážně« a što éto takóje »tvrdá reakce«?" (Žena Moby Dicka)

Zákon umožní postihnou všechny, kteří "nějakým způsobem" podpoří severokorejský jaderný program a jinou vojenskou aktivitu, kteří porušují lidská práva a kteří podporují aktivity směřující k ohrožení kybernetické bezpečnosti USA. Bude jim možné zmrazit majetek či znemožnit získání víz do USA.

"Takže čeští komunisté se už do Ameriky nepodívají?" (Mrtvá Kočka)

"Komunistická strana Čech a Moravy pevně věří, že Korejská strana práce překoná nynější smutek a nadále povede hrdinný boj korejského lidu za obranu socialismu ve Vaší krásné zemi". (Předseda KSČM Vojtěch Falmer Filip v prosinci 2011 v kondolenci k úmrtí drahého Vůdce soudruha Kim Čong-ila.)

Jižní Korea "je připravena" opustit společnou průmyslovou zónu Ke-song, kde za severokorejské peníze vyrábějí severokorejští dělníci jihokorejskou techniku.
*

Česká Sněmovna schválila EET. Vyblbli se na tom jiní kolegové.

Čtvrtek 11. února 2016

Protože se už všichni čelní představitelé opozice i pozice shodli na Stropnického minimálně "nerozvážnosti" či upřímnosti, (jak jsme psali před týdnem) rozhodl se i předseda KDU-ČSL, jinak neviditelný místo předseda vlády Pavel Bělobrádek sprdnout ministra obrany také:

"Informace o vyjednávání s únosci se nekomentují, to je naprosto nepřijatelné." (Bělobrádek vyzval ministra obrany k rezignaci.)
"Je to nevhodná konverzace. To k ničemu nepřispěje. Já pana místopředsedu taky k ničemu nevyzývám, i když má velké rezervy. Asi se nudí, když netvítuje." (Andrej Bureš Babiš pro ČT)
"Všechny noviny, všechny servery o tom psaly. Já jsem dostal otázku, a teď jsem byl během tří sekund postaven do situace, jestli mám flagrantně lhát a jestli mám připustit, že na tom něco je. jsem to rozhodně nevyzradil." (Martin Stropnický)

Náš ministr obrany toto pravil k českým novinářům v Bruselu, které zřejmě nic jiného nezajímalo. Přitom tam probíhalo jedání ministrů obrany NATO. Aliance jednala o zvýšeném ruském tlaku na své západní hranice, zejména polotajné angažmá RF na Ukrajině, které se dostalo do informačního stínu otevřeného ruského angažmá v Sýrii.

Do mediálního stínu výměny českých zajatců se tak v Česku dostalo i samo jednání Aliance, která hodlá "zvýšit svou přítomnost" v Polsku a pobaltských státech.

"To vyšle jasný signál, že NATO odpoví jednotně na každou agresi proti některému z jeho členů." (Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg)
"Je to destabilizující prvek namířený proti Rusku." (Generálmajor Igor Konašenkov, mluvicí vovčáček ruského ministerstva obrany)

"Zvláštní je, že Rusku vadí rozmisťování sil NATO na území NATO, přičemž ruské jednotky se na západní straně RF posilují už pár let." (Žena Moby Dicka)
"Neexistuje nic takového jako »území NATO« nebo »vzdušný prostor NATO«." (Blíže nejmenovaný generálmajor Igor K. podle MnZ)
"To se uvidí, až letadlo NATO sestřelí v Estonsku první letadlo sil letecko-kosmické obrany RF." (Mrtvá Kočka)

"Mimochodem – kolik kusů má páčit to zvýšení přítomnosti NATO na východě?" (Moby Dick)
"Pár set." (Žena Moby Dicka)
"Takže je to opravdu jenom signál." (Mrtvá Kočka)
*

V Bruselu bylo též rozhodnuto, že vojenské lodě NATO budou střežit námořní hranice EU mezi Tureckem a Řeckem. Lodě tam budou "bojovat proti pašerákům lidí". Řecko se zaradovalo, a prohlásilo, že jde "zásadní průlom".

"To jsem sama žádostiva toho boje." (Mrtvá Kočka)
"Pašeráci lidí sedí na pobřeží a prodávají uprchlíkům gumové čluny. Ty jsou teď v Řecku velmi levné, i přívěsné motory..." (Moby Dick)
"Hlavně by ty připrchlíky měli vracet do Turecka, a nebýt – jako evropský Frontex – cestovkou přes moře do Evropy!" (Žena Moby Dicka)
*

V Německu začal proces s Reinholdem Hanningem (94), bývalým esesákem, jenž byl dozorcem v Auschwitzu. Jest obžalován z podílu na vraždě 170 tisíc lidí.
"Nikoho jsem nezabil, nesloužil jsem ani ve vyhlazovací části, v Birkenau. Jen jsem na ty lidi dohlížel. Byl jsem jen kolečko v mechanismu." (Reinhold Hanning)

"Podobně se hájil Eichman." (Moby Dick)
"Toho pak v Izraeli pověsili." (Žena Moby Dicka)
"Tenhle snad dostane dva roky. Které si ze zdravotních důvodů neodsedí, ale odleží někde v luxusní eldéence. Když se dožije rozsudku." (Moby Dick)
"Nejspíš mu ani neodejmou zasloužený vojenský důchod obránce vlasti…" (Mrtvá Kočka)

Nicméně bude souzen. To naši komunističtí bachaři z Jáchymova si svůj vnitrácký důchod užívají bez jakéhokoliv obtěžování. Dokonce se komunistická a estébácká mazaná kolečka vesele točí v nejvyšších patrech demokratické parlamentní mašinérie, ve strojovnách parlamentu a krajských zastupitelstev!!!

Pátek 12. února 2016

Sešli se vůdcové českých vládních stran, aby – po skončení vysilující bitvy o EET – projednali kauzu "Stropnický".
"Myslím si, že ministr Stropnický udělal chybu. Ale není to chyba, která by byla důvodem, abych navrhoval jeho odvolání z vlády." (Bohuslav Sobotka, premiér, ČSSD)
"Byla to chyba. Politická chyba. Ale když on je Martin takovej normální!" (Žena Moby Dicka)

Vůdcové koaly neprojednávali ohledně libanonského průseru, kde jsme naletěli Hizballáhu ani kauzu "nespolupracující české tajné služby", ani kauzu "narušení vztahu s USA před návštěvou premiéra", oni projednávali "únik informací"! Menažerie připomíná, že nešlo o "únik", avšak o nepodařenou cenzuru veřejně přístupných informací směrem k českému obecenstvu!!! Nu, a plácání pana prezidenta se vůbec neprojednávalo.

"On totiž není podle Ústavy odpovědný." (Moby Dick)
"Ale měl by být zodpovědný!" (Žena Moby Dicka)
*************************

Přátelům písání Moby Dicka doporučujeme i právě deset let starý zápis z jeho deníčku, kde se shodou okolností také propíraly možnosti sníženého DPH na "základní" potraviny: DPH 0 %

Další perly můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.)
A zde něco pro internetové archeology: Vůbec první Mobyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: