středa 27. července 2016

Evropští lumíci


Lumík norský
Před necelými dvěma týdny jsem napsal článeček o tom, jak jsme s přítelkyní Janou prožívali letošní velikonoční neděli v Tiberias. Byl to ten čtvrtek, co řidič nákladního auta na pláži v Nice vjel do davu oslavujících a zabil 84 lidí a desítky dalších těžce zranil. Musel jsem se o tom zmínit i v článku o Izraeli (právě v článku o Izraeli), ale napsal jsem přitom jednu nepřesnost. Podle prvních zpráv byl onen masový vrah "Francouz tuniského původu". Ale ne, byl to Tunisan. A: "U místní policie měl záznamy, všechny ale byly vedeny kvůli drobné kriminalitě."



Hm, no, to když dcerka Terka jela do USA na roční pobyt na high-school, tak jim koordinátor ještě v Praze jasně oznámil: Žádné levárny se netrpí! Ukradnete něco v samoobsluze – a jedete domů! Není to první ani poslední případ, kdy se zjistilo, že terorista nemá občanství, že terorista nezískal azyl, ale prostě si zůstal v Evropě, když už tu byl. A byl frustrovaný, že nemá občanství a nemá azyl. Načež se zradikalizoval, opatřil si zbraně a výbušniny a stal se z něho osamělý vlk. Logicky z toho vyplývá: proč vlastně dávat azyl? Proč tu nezůstanou všichni připrchlíci rovnou bez azylu? Protože, když jim ho nedáme, tak budou frustrovaní! A zvlčí…

V minulém vyprávění o Izraeli jsem se dostal až k datu 27. března, to byla ta letošní velikonoční neděle. Večer jsme si v hotelu otevřeli internet. Dělali jsme to každý den, zatím jsem se o tom nezmiňoval. Vyřizovali jsme maily (facebook se naštěstí zablokoval, protože jsme se přihlásili z cizího místa, takže po nás chtěl ověření podle fotografií tří přátel, kde se z těch přátel vyskytoval třeba jen nos, načež po mně chtěli ověření podle bydliště v dětství, což byla skutečnost, kterou jsem neudával...) Internet jsem hlavně používal kvůli aktuální předpovědi počasí, podle ní jsem pak operativně měnil naše plány. No a také jsme samozřejmě přehlédli nové zprávy, hlavně tedy titulky. Jak už jsem psal, do Izraele jsme odlétali v úterý 22. března, kdy proběhly teroristické útoky v Bruselu. Na letišti Zaventem padlo 14 civilistů, v metru pak dalších 20. Ještě v neděli byl internet plný zpráv k události. I osobních příběhů obětí.

Jednou ze zavražděných byla sedmadvacetiletá Lauraine Visartová. Sociálně uvědomělá mladá žena, která chtěla vybudovat nový svět, tolerantnější, otevřenější. Dcera Michela Visarta, ekonomického novináře z veřejnoprávní belgické stanice RTBF. Ten o ní vyprávěl (jak jsem si v tu neděli přečetl na Lidovkách): "Lauraine vyznávala silné hodnoty, které se se stejnou silou a vztekem obhajovala, jako poctivost, spravedlnost, toleranci, rovnost mezi pohlavími… Nejsem naivní, vím, že v dnešní době je bezpečnost nezbytná. Ale myslím si, že pokud budeme stavět zdi, abychom některé lidi vyloučili, pokud budeme pěstovat nenávist, ocitneme se za tou zdí my."

Troubo! Samozřejmě, že nenechám otevřené dveře bytu, když kolem brousí zloději! Samozřejmě, že nebudu tolerantní k někomu, kdo není tolerantní ke mně!! A možná budeme muset začít stavět i ty zdi!!! Nejen právní, ale někde asi opravdu ty betonové. Když Izrael postavil zeď, kterou ohradil palestinská území, poklesl počet teroristických útoků na 5 %. Když to jinak nepůjde, bude muset Evropa začít stavět zdi kolem svých muslimských čtvrtí. Těch čtvrtí, kam policie raději ani nepáchne, kolem těch čtvrtí, kde v Evropě vládne s mlčenlivým požehnáním politických hlavounů právo šaríja. No, nakonec – nejen mlčenlivým. Arcibiskup canterburský nedávno v rozhovoru v britské televizi pravil, že "přijetí islámských zákonů ve Velké Británii je nejenom nevyhnutelné, ale i záhodné". Zatím tedy alespoň v muslimských společenstvích.

Evropa si pod sebou skutečně uřezává větev. Není to tak dlouho, kdy byl aktuální boj proti somálským pirátům. Pokud je zajala nizozemská loď, tak dostali před nizozemským soudem několik let vězení. A poté obdrželi politický azyl!!! Protože by jim po vyhoštění v jejich vlasti hrozil trest smrti... Tak tohle je jedno řešení, sociálně levičácké.

Když somálské piráty zajali Rusové, tak je připoutali k jejich lodi, pak odpluli, a poté na ně zahájili palbu. Loď začala hořet, načež se potopila i s těmi, kteří zatím nebyli postříleni nebo neuhořeli. Tak tohle je imperialistické, pravicové, přímo nacionálně breivikovské řešení.

Toto jsou dvě pily, které strom naší svobody řežou z obou sran. Strom, ze kterého visí opičáci!

Minulý týden jsem byl s Janinkou na dovolené v horách nad rodným Libercem. Za těch dvanáct dnů, kdy jsem nekomentoval aktuální dění, se téměř každý den odehrál nějaký teroristický čin. V neděli 17. 7. jsme odjeli do Jizerek. V pondělí osmnáctého napadl jakýsi šílený 17letý mladík cestující regionálního vlaku do bavorského Würzburgu. Pět lidí zranil, z toho čtyři těžce. Sekerou a nožem. Tedy stejným způsobem, který doporučuje soudruh Mahmúd Abbás, pseudoprezident Evropou tak oblíbené Palestiny pro útoky na izraelské "okupanty". Bylo nám hned jasné, co to bude za mladíka: Televizní zprávy se o tom zmínily až v závěru. Šlo o Afghánce. Muslima. Samozřejmě! (Jenže mu bylo 21 a byl to nejspíš Pákistánec, s čímž se některá média už nesvěřila.) "Cosi volal." Jak nám teď pomáhá čtení mezi řádky, kterému jsme se naučili za komunismu! Samozřejmě, že volal "Alláhu akbar!"! Před smrtí napsal dopis, ve kterém vyhrožoval  pomstou nevěřícím –  za utrpení muslimů. Asi za to, že se ho ujala německá rodina.

Nu, německá policie, když na ni šel s tou sekerou, učinila tu nejrozumnější věc: Zastřelila ho na místě, stejně jako by to udělaly izraelské bezpečnostní složky. Čekal jsem, kdo se ozve jako první, a němečtí Zelení nezklamali: Jestli se prý policie "neunáhlila"!!! Žádají vyšetření – policajtů.

V pátek dvacátého druhého zaútočil  před restaurací McDonald's v blízkosti nákupního centra Olympia v Mnichově osmnáctiletý střelec. Zabil 9 lidí, 27 zranil – včetně dětí. Vrahoun měl dvojí občanství – německé a íránské. Narodil se už v Mnichově. Tentokrát šlo o teror – proti imigrantům nebo cizincům. Proti těm, kteří mohli být úspěšnější než tento frustrovaný chudák. Proti lidem vlastní generace. Střílel na mladé lidi a na "černé": Mezi mrtvými jsou tři Turci, tři mladí kosovští Albánci, Řek a – patnáctiletý Maďar. Francouzský prezident François Hollande označil tyto vraždy za teroristický čin. Německý ministr vnitra pravil, že "nic nenasvědčuje, že útočník z Mnichova byl napojen na mezinárodní terorismus". Inu – vraždil samostatně, to neznamená, že nešlo o terorismus! Bavorský premiér Horst Seehofer je už dost naštvaný, a prohlásil: "Bez bezpečnosti není svoboda."

Český bezpečnostní analytik Jan Schneider varuje před ozbrojováním občanů. Kdyby někdo na toho střelce vytáhl zbraň, a likvidoval ho, když si v poklidu přecházel po otevřeném prostranství s pistolí v ruce, mohli by onoho zachránce považovat ostatní občané za teroristu a skolit ho svou zbraní. Vypukla by nekontrolovatelná přestřelka s ohromným množstvím mrtvých.

Jemináčku, jaktože tedy v Izraeli je v mnoha případech právě ozbrojený občan, který zastaví teroristu? No, protože ten občan pozná teroristu podle chování. Občan jest vycvičen v zacházení se zbraní a v boji s teroristy už nejspíš byl.. Má za sebou tři roky vojny – a občanka 22 měsíců. Vojny, která nebyla buzerací, ale učením zacházení se zbraněmi. Která byla vyplněna hlídkami na přechodech v Jeruzalémě, při hlídání plotu kolem Gazy – i u té betonové zdi u Západního břehu. Hnusné, ale účelné zdi.

Po jednom z loňských útoků se vyjádřil jeden z izraelských generálů, jak zvýšit bezpečnost v Evropě: Je třeba investovat do bezpečnosti. Zvýšit počet lidí – v ulicích, ne u kancelářského stolu! K tomu je třeba ještě poznamenat, že Izrael dává na armádu a bepečnost 9 % z rozpočtu. Izrael totiž , že je v nebezpečí.

V neděli 25. zabíjel nožem v Bádensku-Württembersku jednadvacetiletý chlápek. Vyřídil si to s těhotnou ženou, se kterou pravděpodobně čekal dítě. Domácí zabijačka. Žádný terorismus. Muž "už byl policii známý" – již dříve se zúčastnil rvačky, při které bylo zraněno několik lidí, kradl a "dopustil se drogových deliktů." Syřan, který žádal o azyl!  A nevyhostili ho. Proč??? Po incidentu při útěku před policií zranil další čtyři lidi. Škodaže ho nezastřelili na fleku! Clapec měl prý "psychické problémy". No, ale neměl je mít třeba zase v Sýrii nebo v Turecku???

A stejný večer, pro změnu v bavorském Ansbachu se u vstupu na místní hudební festival odpálil sebevražedný útočník. Dvanáct lidí bylo zraněno, z toho tři vážně. Alláhu sice akbar, avšak Bůh je mocný a policie šikovná. Podle izraelského vzoru nepustili bezpečáci chlapa s batohem dovnitř. A podle izraelského vzoru na to sami doplatili. Jenže – šlo o Syřana, kterému už před rokem odmítli dát azyl. Měl být deportován do první bezpečné země, jíž bylo Bulharsko. A on sám jaksi dobrovolně neodjel.

V úterý 27. se teror vrátil do Francie. Dva teroristé zařízli kněze v kostele u Rouenu. Jeden z vrahů se už dříve snažil dostat do Sýrie, aby se připojil k vojákům IS. V Turecku ho chytili a vrátili – a ve Francii mu vyšetřující soudce uložil domácí vězení. Chlápek musel nosit elektronický náramek – který býval několik hodin denně vypnutý… Shodou okolností se pak útok stal právě v době, kdy byl náramek deaktivovaný, prohlásil prokurátor. Lumíci!

Nezapomněl jsem na něco? Na Turecko, kde proběhl v noci z pátku 15. na sobotu 16. zbabraný vojenský pseudopřevrat. Na Turecko, které se už nechce dostat do Evropské unie – protože Turci v ní už jsou. Říkal jsem si, když jsem slyšel, že pučisté zaútočili letadly na turecký parlament, proč ho bombardují v noci, když tam nikdo není? Poté, co pan turecký musulmanský prezident Tayyip Erdogan provádí připravené čistky nejen v armádě, ale v celé společnosti, vzpomněl jsem si na skutečný nástup Hitlera k moci, který začal – nočním požárem Říšského sněmu. Ten už totiž fýrer dále nepotřeboval; až do konce řídil Německo svými dekrety, vlastně výnosy. Inu – Vůdce.

A když Vůdce zavelí, souhlasí s ním raději i opozice. A když Vůdce zavelí, vyjdou do ulic davy Turků, aby ho podpořily. V Turecku – i v Evropě. Podporují fýrera, mávají rudou vlajkou se srpem a kladivem – pardon měsícem a hvězdou – a volají nenávistná hesla proti Evropě. Tady je největší nebezpečí – ne u současných uprchlíků. Ti se prý za své krajany stydí. Teroristy jsou hlavně Francouzi, Němci, Evropané nějakého "arabského původu", tedy druhá a další generace těch, kteří přišli do Evropy pracovat. Průšvih je, že i současní azylanté budou mít "další generaci".A zdaleka ne všichni se "stydí". Mnoho jich i vyloženě fandí svým vraždícím soukmenovcům.

Ale hlavní průšvih je, že na současný stav si Evropa zadělává už desítky let. Teď už je pozdě na nějaké rozumné řešení. Jedině snad jet se poučit do Izraele, jaké to je, když je palestinským politickým cílem zahnat vás do moře. Jaké to je, když se mezi 20 % arabského obyvatelstva vyskytuje "jen několik procent" teroristů. Kteří jsou vyzbrojováni a podporováni nejen všemi okolními i vzdálenějšími muslimskými zeměmi – ale i Evropskou unií. A přesto Židé nevyhánějí své Araby. Musí s nimi nějak žít. I kdyby měli být odděleni zdí.

Jenže Evropa je plná opičáků, visících na stromě a lumíků, kteří hodlají skákat do hlubin…

Psáno v Praze na Lužinách ve středu 27. července 2016 z perspektivy Izraele, kde jsem 27. března 2016 večer četl na internetu to hloupé vyznání otce, kterému zabili dceru.

"...pokud budeme pěstovat nenávist..."??? Lumíci pitomí! To my jsme nenáviděni! Nenávist nepěstujeme. Zatím. Jenže vy pěstujete hloupost. Sebevražednou hloupost...