pátek 14. dubna 2017

MOBY DICK: Veselé Velikonoce


Frustrovaní radikálové, dobří muslimové, dočasné používání, jaderný pohled, kvalita venezuelské gumy a duševně vyšinutí prezidenti

Sobota 8. dubna 2017


Nezachycený důstojník Scotland Yardu vysvětlil možný důvod radikalizace řidiče z Westminsterského mostu: Frustrovala ho pravicová propaganda, vyčítající machometánům, že vraždí bezvěrce.
"No oni židi Hitlera nejspíš taky hodně frustrovali..." (Žena Moby Dicka)



Frustrát zabil na místě tři lidi, než byl neutralizován, další dva zemřeli v nemocnici. S následky zranění se potýkají desítky lidí. Policie neobjevila žádné důkazy o propojení útočníka s Islámským státem nebo jinou teroristickou organizací, takže možná ani nebyl terorista.
"Jenom muslim." (Žena Moby Dicka)
"Špatný muslim." (Syrská Želva)
*

V noci našli norští policisté v centru Osla zařízení "podobné bombě". Následně ho řízeně odpálili. Byl zatčen podezřelý Rus.
"Spíše »člověk podobný Rusovi«." (Moby Dick)
"No, on Rusům právě moc podobný nebyl. Měl jen ruský pas." (Žena Moby Dicka)

Podezřelému je sedmnáct a žádal v Norsku o azyl. Tisková zpráva hovoří, že patřil ke kruhům "extrémního islamismu" v zemi. Zpravodajské služby o něm "věděly".
"Šlo jen o chlapecký nerozum." (Aase Karine Sigmond, obhájkyně hocha)
Clapec popírá, že by spáchal něco nezákonného – a "distancoval se od džihádistické organizace Islámský stát".

"Takže by ho měli pustit?" (Moby Dick)
"Ne, eliminovat." (Mrtvá Kočka)
*

Včera útočil jiný špatný muslim ve Stokholmu.
"Stejnej Rus jako ten dnešní." (Mrtvá Kočka)

Také on byl zpravodajským službám "znám". A protože nedostal azyl, byl posléze na podzim loňského roku – slušně požádán, ať je tak laskav a do půlky prosince dobrovolně opustí Švédsko.
"Avšak on byl nelaskav." (Moby Dick)
"Ale co jsme mohli dělat?" (Švédské bezpečnostní složky pro agenturu Muška na Zdi)
"Svoji práci." (Mrtvá Kočka)

Uzbecká policie mezitím oznámila, že na onoho "Rusa" vydala už v únoru mezinárodní zatykač kvůli podezření z náboženského extremismu, za což mu doma hrozilo až 20 let vězení.
"A proč toho frustráta švédská policie nezatkla? Když ještě měli od Uzbeků další echo o jeho terorismu?" (Moby Dick)
"Kvůli svobodě slova a náboženské svobodě." (Žena Moby Dicka)
"Kvůli svobodě vraždit jinověrce." (Mrtvá Kočka)
"A špatnověrce." (Syrská Želva)
*

Letadlová loď Carl Vinson se svým doprovodem nepojede ze Singapuru na přátelskou návštěvu Austrálie, jak bylo původně plánováno, avšak do vod "severního Pacifiku".
"Na pracovní návštěvu." (Mrtvá Kočka)

"USA jsou vysoce znepokojeny pokroky KLDR ve vývoji balistických raket. Myslím, že se (s Čínou) shodujeme na tom, jak je situace nebezpečná. A myslím, že i Čína začíná chápat, jakou hrozbu to představuje i pro její zájmy." (US ministr obrany Tillersonaurus Rex pro televizi CBS)
"Pokud porušujete mezinárodní dohody, nedodržujete závazky a stáváte se pro ostatní hrozbou, je pravděpodobné, že v určité chvíli přijde odpověď." (US ministr obrany Tillersonaurus Rex pro televizi ABC)
"Mluvil jste teď o Sýrii, nebo o Severní Koreji, pane ministře?" (Dotaz agentury Muška na Zdi)
"Koho svrbí, ať se škrábe." (T. Rex pro MnZ)
*

Ve Venezuele vrcholí týden demonstrací "opozice" proti bolíprezidentovi Mikuláši Magorovi. Policie proti ní nasadila obrněné vozy a slzný plyn.
"Proč ty uvozovky?" (Žena Moby Dicka)

Protože "opozice" před více než rokem vyhrála volby a má většinu v parlamentu. Tu opozice většinou nemívá. Magoro však jmenoval takový Nejvyšší soud, který parlament před 14 dny postavil pod správu vládních úřadů.

Opozice také obvykle nemá guvernéra distriktu hlavního města. Vůdce této "opozice", guvernér Henrique Capriles, hodlal kandidovat v blížících se prezidentských volbách. Ovšem vláda mu prý zakázala ucházet se 15 let o veřejné funkce, včetně funkce prezidentské. Capriles totiž "podněcuje násilnosti", tedy protivládní demonstrace.

Jo, ve Venezuele jmenuje vládu prezident bez ohledu na parlament.
"Nejen ve Venezuele, že, Mlhošu?" (Mrtvá Kočka)

Neděle 9. dubna 2017
Květnou nedělí začíná křesťanský pašiový týden.
"Paschiový." Žena Moby Dicka)

Kostely v egyptské Tantě a Alexandrii napadli radikálové. Při útocích bylo zabito nejméně 45 lidí, dalších 100 bylo zraněno. Radikálové mají důvod nemít rádi kopty: ti totiž v roce 2013 pomáhali svrhnout pana prezidenta Mohameda Mursího. Útoky na jiné křesťany než kopty se prý v Egyptě stávají velmi zřídka.

"Takže jiní křesťané mohou zůstat klidní." (Mrtvá Kočka)
"Papež Franta Jednička klidný zůstal. Do Egypta na konci dubna stejně pojede." (Moby Dick)

Franta při svém kázání vyjádřil hlubokou soustrast patriarchovi Tavardosovi II., koptské církvi a "celému drahému egyptskému národu". Modlí se za mrtvé a zraněné při útoku a prosí Boha, aby změnil srdce těch, kdo šíří teror, násilí a smrt.
"To nebude fungovat. Modlí se k jinému Bohu než teroristé." (Žena Moby Dicka)

"Radikálové" byli totiž muslimové, pokud to již čtenář neví.
"Špatní muslimové." (Syrská Želva)
*

Turci hlasovali o nové samoděržavé ústavě, která by vrátila Turecko do osmanských dob. Svůj hlas odevzdalo 1,3 milionu Turků ze tří milionů oprávněných voličů.

"Tak málo Turků?" (Moby Dick)
"Tak moc Turků v Německu." (Žena Moby Dicka)

Očekává se, že němečtí Turci budou hlasovat tak fifty-fifty. Ovšem jejich hlasy budou sečteny až příští týden, po skončení referenda v Turecku.

"A kde budou sečteny?" (Moby Dick)
"No v Turecku!" (Žena Moby Dicka)
"Takže už víme, jak to dopadne…" (Mrtvá Kočka)
*

Prezident Ruské federace Vladimir V. Putin zatelefonoval prezidentu Íránské islámské republiky Hasanu Rouháními, aby spolu projednali nepřípustnost agresivních akcí USA proti suverénnímu státu a narušení norem mezinárodního práva.

Pondělí 10. dubna 2017
Začíná osmidenní židovský svátek Pesach

Hladový venezuelský lid vychází do ulic. Už ne pouze inteligence a střední stav, ale i chudí. Ti, kteří dříve děkovali Chávezovi, později Magorovi za to, že dostali drobky z toho, co socialismus ukradl  a rozkradl. Už není z čeho krást. A miliardové dolarové půjčky od Ruské federace venezuelští soudruzi použili na nákup zbraní z Ruské federace…
"A teď se jim hodí." (Mrtvá Kočka)
*

"Není tajemstvím, že v letech Vietnamské války hlavní část boje s americkým letectvem na sobě neslo místní dělostřelectvo s podporou sovětských instruktorů a vojenských specialistů. Nikdo nám nebrání cvičit syrské vojáky v práci s našimi moderními systémy protivzdušné obrany, a potom tuto techniku předat Ozbrojeným silám Syrské arabské republiky na dočasné používání. Takovým způsobem Syřané sami dokáží ochránit své strategicky důležité objekty bez přímé účasti našich střelců." (Hlavní redaktor ruského časopisu Národní obrana Igor Korotčenko pro RIA Novosti)

Připomeňme zde, že krom sovětských a ruských raket mohou Syřané využívat i přítomnosti Revolučních gard z Íránu, jehož rakety byly vyvinuty za pomoci severokorejských specialistů. Kruh se uzavírá. Vlastně ne kruh. Ani osa. Už před třemi lety to kolega Šaman napsal:

"Osvědčená kliková hřídel zla se otáčí – od Číny, přes Rusko, Írán, až po bolívarské režimy Jižní Ameriky."

Třetí světová válka už dávno propukla.

Úterý 11. dubna 2017

Sedm špatných muslimů připravovalo další atentát na egyptské křesťany. Pardon – kopty. Egyptští policajti je dopadli a v přestřelce zabili.
"Dobří muslimové!" (Syrská Želva)
*

Úderná skupina lodí Carl Vinson se blíží ke korejským břehům.

"Naše silná revoluční armáda bedlivě sleduje každý krok nepřátelských elementů a náš jaderný pohled je zaměřen nejen na invazní základny USA v Jižní Koreji a na jeviště pacifických operací, ale také na americkou pevninu." (Rodong Sinmun, aneb Dělnické noviny, tiskový orgán ÚV Dělnické strany Koreje, hádejte které)

"Severní Korea si koleduje o nepříjemnosti. Bude skvělé, jestli se Čína rozhodne pomoci. Jestli ne, tak my vyřešíme problém bez nich!" (Tvít US prezidenta Kačera Donalda Trumpa)
"Prezidenti by neměli tvítovat." (Žena Moby Dicka)
"Ani jejich mluvčí." (Mrtvá Kočka)
*

Demonstrace ve venezuelském městě Barquisimeto skončila střelbou gumovými projektily, po níž zemřeli dva demonstranti (32 a 36 let). Jednomu z nich gumové projektily prostřelily plíce a játra.

"Gumové projektily prostřelily plíce a játra???" (Žena Moby Dicka)
"To neznáš kvalitu venezuelské gumy!" (Mrtvá Kočka)

Středa 12. dubna 2017
Světový den kosmonautiky

Marek Dalík propuštěn z vězení po zásahu Nejvyššího soudu. Už po sedmi a půl měsících po nástupu do vězení. Nikdo neví proč ho pustili – ani pravomocně odsouzený zlobbista. Nicméně z vězení odjel svým SUV Volvem, které si sám řídil.
"Asi ho měl v šatní skříňce." (Moby Dick)

Marek byl sice pravomocně odsouzen ke čtyřletému vězení a zaplacení čtyř milionů korun kvůli svému působení při nákupu obrněných vozů Pandur, při kterém si prokazatelně (dvě nezávislé výpovědi hodnověrných svědků a zachycený Dalíkův mail) řekl celkem o asi půl miliardy korun, avšak nižší soudy se nemohly shodnout na tom, jestli to byl úplatek anebo podvod. Takže tady je jasná pochybnost.

"Zas ta trapná nejistota!" (Moby Dick)
"Spíš trapná jistota." (Mrtvá Kočka)
"Zdá se, že u nás je rozhodující právo zloděje krást." (Žena Moby Dicka)
"Musel jsem! Abych měl na úplatky Nejvyšším." (Marek Dalík podle agentury Muška na Zdi)

"Byl to jen podvod. Pan Dalík nemohl mít na rozhodnutí o nákupu obrněnců žádný vliv." (Nezachycený obhájce pana Dalíka)
"Ale kurňa, že mohl!" (Mirek Topolánek)

O případu při rychlosti české justice a při jejím rozvrkočeném stavu nejspíš rozhodne skutečně až ten soud Nejvyšší!!!
*

Právě před týdnem jsme psali, že Rusko a Čína zase určitě zvetí rezoluci Rady bezpečnosti OSN, která by odsuzovala chemický útok v Sýrii z minulého týdne a požadovala jeho přísné vyšetření. No, tak nakonec stačilo Rusko. Rusům vadil požadavek na syrskou vládu – aby s mezinárodními vyšetřovateli plně spolupracovala!

???

"Tohle je moment pravdy." (Generální tajemník OSN António Guterres před týdnem)
"Možná nevíme, co je pravda, ale prokázalo se, kdo je tady lhář." (Žena Moby Dicka)

"Kolik rezolucí RB k Sýrii vlastně už Larvov zvetil?" (Moby Dick)
"Všechny." (Mrtvá Kočka)

US prezident Kačer Donald Trump se tentokrát zase jednou projevil jako roztomilý popleta, když pochválil Čínu, že se zdržela hlasování.
"Bylo to úžasné. Takovým hlasováním jsem byl poctěn." (K.D.Trump)
"Nemuseli být proti. Špinavou práci za ně odvedlo Rusko." (Žena Moby Dicka)
*

US ministr zahraničních věcí Tillersonaurus Rex přibyl do Moskvy na přátelskou a pracovní návštěvu.

"Na nepřátelskou návštěvu." (Moby Dick)
"Ne na přátelskou, ale nikoli na nepřátelskou." (Žena Moby Dicka)

T. Rex se setkal na pracovním obědě s RF ministrem zahraničí Sergejem Larvovem. Jednání trvala okolo pěti hodin.
"Oběd měl asi hodně chodů." (Moby Dick)
"To si piš." (Mrtvá Kočka)

Jednání byla "konstruktivní". Ruský diplomatický zdroj, nejmenovaný, pochválil Rexe slovy: "Dělá silný dojem. Nerad se baví s novináři, ale na jednáních si samozřejmě vede skvěle. Vedle něj Kerry (bývalý US ministr zahraničí) samozřejmě vypadá výrazně slabší."
"Možná proto Rexe americká levičácká média tak nenávidí." (Žena Moby Dicka)

Po obědě byl ještě podáván nečekaný zákusek – oba pány přijal i sám samoděržavý carprezident Vladimir Vladimirovič Putin. Ačkoliv to předtím tak nevypadalo, když se báťuška ostře ohradil proti pátečnímu zásahu amerických tomahavků do vnitrosyrských záležitostí.
"Do vnitroruských záležitostí." (Mrtvá Kočka)

Rex na setkání panu prezidentovi velmi netaktně připomněl, že jeho kámoš Asad použil v boji chemické zbraně už při více než padesáti příležitostech.
"Vole." (Mrtvá Kočka)

Mobyho menažerie upozorňovala už na podzim, že T.Rex není v žádném případě "Putinovým přítelem" a málem ruským agentem, jak o tom referovala americká média, a jak je papouškovala média naše. Snad si toho soudruzi už všimli.
"A teď přemýšlejí, proč je špatně zase tohle." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 13. dubna 2017, Zelený
Křesťané vzpomínají sederové pesachové večeře rabbi Jošuy.

Venezuelané nebudou mít zřejmě co lámat. Cena chleba je totiž socialistickým státem regulovaná, stejně jako příděl mouky pro pekárny. Zatímco cena se nesmí zvyšovat, stát přestává dodávat pekárnám mouku, pekaři pak nemají z čeho péct.
"Před pekárnami se už netvoří fronty, protože chleba prostě není." (Hladový obyvatel Caracasu pro list ABC)

A kdo za to může?
"Pekaři a jiní buržoazní opozičníci v žoldu amerických imperialistů." (Mikuláš Magoro, venezuelský bolíprezident)

Strana a vláda se však stará. Ustanovila celkem 15.000 místních Výborů pro zásobování a produkci (Clap), které rozdělují subvencované potravinové balíčky.

"Těch, co žijí sami, nebo těch, co nejsou v partaji, se to netýká." (Vyjádření venezuelských bolíúřadů)

Dnešní pochodová demoška studentů a mládeže v Caracasu byl pokojná. Skoro až do konce. Než se jí do cesty postavily stovky těžkooděnců. A tentokrát to nebylo jako na Národní. O život přišli dva vysokoškoláci a třináctiletý chlapec.

Pátek 14. dubna 2017, Veliký

Skutečně Veliký den nastane až zítra. To oslaví své 105. narozeniny Věčný prezident KLDR Kim Ir-sen, bývalý člen KSČ, který korejskému lidu přinesl ideu marxismu-leninismu, již posléze přestavěl do podoby reálného čučche socialismu. Největší popularitu u Stalina a Mao Ce-tunga získal tím, když rozpoutal korejskou válku, která měla v letech 1950−1953 několik milionů obětí. Jeho vnouče se snaží jít ve stopách děda – masového vraha.

Před dvěma týdny zveřejnili čučcháci propagandistické video, jak úspěšně útočí právě na Carla Vinsona. Nu, uvidíme, jak to dopadne. Takhle by to podle komunistů mělo vypadat:



Neobratná sice fotomontáž, avšak doprovázená břesknou pochodovou muzikou a nadšeným hlasem hlasatelky, která zřejmě během svého přednesu několikrát ejakulovala.
"Moby, dámy neejakulují, ony mají orgasmus." (Mrtvá Kočka)
"Tak tahle ejakulovala." (Moby Dick)
*

"Kdokoli, kdo vyvolá konflikt na Korejském poloostrově, za to zaplatí značnou cenu." (Wang I , ministr zahraničí ČLR při pekingském setkání s francouzským kolegou Jeanem-Markem)

Tak on se ten konflikt nemusí vyvolávat, korejská válka dosud formálně neskončila.
*

Podezřelý palestinský Arab z Východního Jeruzaléma útočil kuchyňským nožem v místní tramvaji. Zabil 25letou britskou turistku a zranil těhotnou ženu a staršího muže. Policie ho, bohužel, zatkla. Agentura AFP uvádí, že v roce 2011 byl souzen za sexuální napadení své dcery, načež se pokusil o sebevraždu. Na psychiatrii ho z toho zjevně vyléčili. Titulky tedy říkají, že útočil "duševně nemocný Palestinec". Možná totiž i něco křičel. Tentokrát nešlo primárně o útok na židy, ale pravděpodobně na křesťanskou poutnici, která do svatého města Jeruzaléma přijela slavit Velikonoce.

Připomeňme, že tyto "duševně vyšinuté útoky" nožem probíhají v Izraeli od roku 2015, kdy k nim vyzval autoritářský "prezident" Mahmúd Abbás, kterému už dávno vypršelo jeho funkční období, a který setrvává na svém postu i nadále.

"Duševně vyšinutý Abbás." (Mrtvá Kočka)

A to za podpory světového společenství.

"Duševně vyšinutého společenství." (Mrtvá Kočka)
***

Moby Dick a jeho menažerie se omlouvají, že pro nedostatek času a prostoru nepokrývají všechny zprávy týdne. Ale snaží se hlavně nacházet souvislosti věcí pod popvrchem.
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na i schránku moby.dick@seznam.cz .
Všem dík!
>>:)) Moby Dick