pátek 8. prosince 2017

MOBY DICK: Extrémně nezodpovědné rozhodnutí


Naši odborníci, náboženské války, euromuslimské bratrstvo a jiné brány pekla




Neděle 3. prosince 2017


Presumptivní premiér Andrej B. Babiš, majitel nejsilnější politické firmy ANOfert, ještě neví, koho a zda někoho podpoří on a jeho holding v nastávajících prezidentských volbách. Počká si, až se pan prezident vyjádří k vládě.

Stádní prezident Mlhoš Zeman pravil, že až se bude hlasovat o důvěře vládě, tak se dostaví do Sněmovny, aby menšinovou vládu Andreje B. Babiše podpořil.

Pondělí 4. prosince 2017

"Jmenování Babiše je nejdůležitější událostí od roku 1989." (Titulek rozhovoru, který ruskému státnímu propagandistickému webu Sputnik ČR poskytl Jiří Vyvadil, v 90. letech jako předseda Československé strany socialistické její  faktický likvidátor, exposlanec za  Liberálně sociální unii, posléze za Liberální stranu národně sociální, posléze senátor za ČSSD, posléze soudce na různých úrovních, kde se dopracoval až na k Nejvyššímu správnímu soudu, kterážto funkce mu byla pozastavena, aby mohl zastávat roční stáž na Ministerstvu spravedlnosti jakožto náměstkek, na kteroužto pozici ho povolal sám premiér Jiří Paroubek, s nímž pak koordinoval svou schůzku s trestně stíhaným Tomášem Pitrem, načež ho předseda NSS Josef Baxa odvolal z ministerstva zpět a zahájil proti němu kárné řízení, jemuž se Vyvadil vyhnul tím, že se sám vzdal soudcovské funkce.)
"Tak takový je to odborník."  (Moby Dick)

"Andrej Babiš udělá Českou republiku v rámci EU nezávislejší a suverénnější." (Podtitulek zmíněného článku)

Jiří Vyvadil byl svého času Paroubkův "hlavní politický poradce pro strategické záležitosti a otázky justice", a jako takový mu i radil ve věci umístění amerického radaru na českém území.
"Jako ruský vlivový agent." (Agentura Muška na Zdi)
"Tak takovej je to odborník." (Mrtvá Kočka)

Úterý 5. prosince 2017

Hnutí ANO se v rámci hlasovací mašinerie ohledně předsedů sněmovních komisí dohodla s KSČ(M), že je podpoří, aby komunisté získali předsednictví mandátového a imunitního výboru a komisi pro dohled nad činností Generální inspekce bezpečnostních sborů. První funkci už před dvěma týdny získal a za KSČ(M) ji povede neostalinista Stanislav Gros Pič.

"Proč neostalinista?" (Moby Dick)
"Podle jeho vyjádření o komunistických politických vráždách v 50. letech a o účastnících 3. odboje." (Žena Moby Dicka)
"Tak starostalinista." (Mrtvá Kočka)

Mimochodem: Kdybychom byli právní stát, tak je soudruh Gros Pič už dávno stíhán a odsouzen za zpochybňování zločinů komunistického režimu.
"Sama účast KSČ(M) na našem politickém životě je zpochybňování zločinů komunistického režimu." (Moby Dick)

Už před těmi dvěma týdny jsme si říkali, jestli provokační nominace Gros Piče nebyla zkušebním balonkem KSČM, kam až si může dovolit zajít. A nejspíš byla, protože teď byl na předsedu Komise pro dohled nad GIBS komunisty nominován Zdeněk Ondráček. Ten se proslavil svým televizním vystoupením v lednu 1989 po brutálních zásazích pohotovostního útvaru VB proti demonstrantům během Palachova týdne.

"Byl jsem mladej, bylo mi 19, a byl jsem zneužit." (Dnešní vysvětlení soudruha Ondráčka)
"Byl mladej, blbej, a bylo jich tam víc." (Soucitná žena Moby Dicka)
"Ale jenom jeden byl ideový agitátor čety." (Nemilosrdný Moby Dick)
"Tak takovej je to odborník." (Faktická Mrtvá Kočka)

Zdeněk Ondráček nezapřel své ideové agitátorství ani v listopadu 1989, kdy v rozhovoru pro Československou televizi bájil o tom, jak byli demonstranti vyzbrojeni, aby napadli pokojné shromáždění VB, StB a Lidových milicí.

"A hlavně – dodnes je v KSČ(M)!" (Muška na Zdi)

"Já si myslím, že ty nominace nejsou od komunistů provokací. Oni prostě jiné odborníky nemají." (Moby Dick)
"Než komunisty." (Mrtvá Kočka)
*

ANOfert si dnes drbe hlavu a Faltýnek pokorně prosí, aby komouši vybrali jiného kandidáta než Mlátičku Ondráčka.
"Věděli předem, že tam bude Ondráček." (Moby Dick)
"Ale netušili, že lidé mají ještě paměť." (Žena Moby Dicka)
"No, paměť měl jen prezidentský kandidát Michal Horáček." (Mrtvá Kočka)
*

Poznámka menažerie: Když už může být členem bezpečnostního výboru další opravdovej odborník, Omamurovec Radek Hoax Koten, člen facebookových skupin "Za záchranu světa před Němci, ilumináty a USA" či "Chceme pryč z NATO a EU – Rusko je náš opravdový přítel", pak to už jen zapadá do složení vedení našeho současného parlamentu.

"A ukazuje oportunismus Andreje B. Babiše." (Žena Moby Dicka)
"Který to potáhne s každou kurvou." (Mrtvá Kočka)
*

Prezident Mlhoš Zeman přijal demisi vlády Slávka Sobotky, která mu přišla poštou.

Středa 6. prosince 2017

Prezident USA Kačer Donald Trump ohlásil přenesení amerického velvyslanectví v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma. Někdy v budoucnu. Jak o tom rozhodl americký Kongres už v roce 1995. Od té doby všichni US prezidenti jednou za půl roku podpisují odložení platnosti příslušného zákona. Nyní tak učinil i Donald. Co však provedl bylo, že nařídil ministerstvu zahraničí, aby vypracovalo plán přesunu americké ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma. Navíc zopakoval svůj i před volbami veřejně známý postoj, který souzní s jmenovaným přes dvacet let starým americkým zákonem:

"Jeruzalém je hlavním městem Izraele."

K čemuž dodal: "Jde o uznání jak historické, tak i současné reality. Toto prohlášení se netýká jakýchkoli aspektů jednacího procesu o mírovém urovnání ani otázky hranic."
"Určitě s tímto mým prohlášením mnozí nebudou souhlasit, ale věřím, že nakonec tento nesoulad překonáme a dospějeme k většímu porozumění a spolupráci." (US prezident K.D. Trump)
"Prezident znovu prohlašuje status quo v otázce Chrámové hory." (Nejmenovaný představitel americké administrativy) Pan Trump je prý v otázce urovnání palestinsko-izraelského konfliktu "naladěn optimisticky".

Tento optimismus mohl být narušen následujícím řevem ze všech stran:

"Tímto politováníhodným rozhodnutím USA záměrně podkopaly všechno mírové úsilí a prohlásily tak, že opouštějí roli prostředníka mírového procesu, kterou hrály v předchozích desetiletích." (Doživotní prezident Palestinské autonomie Mohamed Abbás v televizním projevu v Ramalláhu. Ten prezident, který fakticky vyhlásil džihád za Chrámovou horu.)
Všechny palestinské frakce vyhlásily "tři dny hněvu".
"Trump svým krokem otevřel bránu pekla". (Prohlášení Abbásova koaličního partnera Hamás)

"Tyranem je dnes Amerika, sionistický režim a všichni jejich přisluhovači v regionu, kteří chtějí zahájit válku, což mají také v plánu USA… Přání vyhlásit Jeruzalém za hlavní město okupované Palestiny je vyvoláno jejich slabostí a bezmocností." (Duchovní a faktický Vůdce Íránu ajatolláh Alí Chameneí, vrchní velitel Revolučních gard.) A:
"Palestina bude svobodná." (Chameneí)
"Što éto takóje »svobodná«?" (Žena Moby Dicka)
"Judenfrei." (Chameneí podle agentury Muška na Zdi)

"Jde o extrémě nezodpovědné a nesprávné rozhodnutí." (Turecký ministr zahraničí Mevlüt Cavusoglu)
Mevlítek je znám například svým březnovým prohlášením k nizozemských volbách. V nich "pravicový populista" Geert Wilders skončil na druhém místě za premiérem Markem Ruttem a jeho socdem Lidovou strana pro svobodu a demokracii.
"Neexistuje žádný rozdíl mezi smýšlením Geerta Wilderse a smýšlením sociálních demokratů v Nizozemsku. Ti všichni přemýšlejí stejně, což vede Evropu na pokraj útesu. V Evropě brzy vypuknou náboženské války." (Turecký ministr zahraničí Mevlüt Cavusoglu)
"Pačimú »náboženské války«?" (Žena Moby Dicka)
"Abychom mohli uplatnit své demokratické právo žít v souladu s islámem, my i všichni obyvatelé Evropy." (Mevlítek pro agenturu MnZ)

Samozřejmě velice zle reagovaly všechny muslimské země, včetně těch, které udržují s Izraelem "studený mír" jako Egypt a Jordánsko. Ale řvou i europejští politici:
*

"Jde o jednostranné a politováníhodné rozhodnutí, které porušuje mezinárodní právo." (Francouzský prezident Emman Macaron)
"Macaróne blbej, bývá zvykem, že hlavní města si volí samy suverénní země." (Moby Dick)
"Ostatně soudím, že by si Francouzi měli vybrat za své pravé hlavní město Vichy." (Mrtvá Kočka)

"Německo si přeje obnovení mírového procesu, v němž se musí diskutovat i o Jeruzalému. Německo se bude držet příslušných rezolucí OSN." (Anděla Merkel, německá dosudkancléřka)
"Všech rezolucí? I těch, které porušují Arabové?" (Syrská Želva)

"Toto prohlášení nebylo prospěšné. Svět by byl rád, kdyby se Trump vyslovil vážně na téma, jakým způsobem by se měly řešit blízkovýchodní problémy." (Britský ministr zahraničí Boris Johnson)
Ale já jsem se vyslovil vážně!" (K. D. T.)

A.t.d.
*
Ozvaly se i mezinárodní organizace, včetně nezbytné OSN:
"Takové jednostranné rozhodnutí ohrozí mírový proces v Izraeli. Izraelsko-palestinský konflikt nemá jiné řešení, než vytvoření dvou států." (Generální tajemník Antonio Guterres)
Čím je toto řešení ohroženo uznáním faktického stavu, že Jeruzalém už je hlavním městem Izraele, kde sídlí prezident, parlament, vláda, ministerstva, nejvyšší soud a všechny ústřední orgány státu?
"Protože si to muslimové nepřejou." (Mrtvá Kočka)
"Muslimové si nepřejou ani existenci samotného Izraele." (Syrská Želva, bezvěrecká Kurdka)

A samozřejmě, že šestá kolona, skrývající se ve Světové radě míru, Trumpa rovněž odsuzuje, a to dokonce "ostře".
"Světová rada míru? Já myslela, že chcípla, když jí KGB přestala po rozpadu Sovětského svazu posílat peníze?" (Žena Moby Dicka)
Ne, jen se přesunula z Polska do Řecka." (Moby Dick)
"Dřív ji platil SSSR, dnes jí platí EU." (Mrtvá Kočka)

Zmocněnkyně EU pro zahraniční politiku Federica Mogherini dokonce neváhala zvednout telefon a zavolat Abbásovi, aby ho ubezpečila, že i nadále podporuje jednání mezi izraelskou a palestinskou stranou (která se nevedou), jež by měla vyřešit "konečný status" Jeruzaléma.
"Jestli si někdo myslí, že se Izraelci vzdají Starého města jeruzalémského, pak je vedle." (Syrská Želva)
"To by totiž bylo "konečné řešení" pro židovskou přítomnost v Židovské čtvrti." (Mrtvá Kočka)

Mogherini prý také "ocenila" výzvu Abbáse k nenásilným protestům proti Trumpově rozhodnutí.
"Jsem si nevšimla, že by své soukmenovce vyzval k »nenásilným« protestům." (Syrská Želva)

"Je důležité, aby prezident Trump ve svých projevech řekl, že je třeba zachovat status quo svatých míst. Vystupňování napětí v jejich okolí by bylo to nejhorší, co by se mohlo stát." (Federica Mogherini)
"Vždyť to řekl, ty trubko." (Moby Dick)
Musíš číst projevy do konce, hlupačko." (Slušná žena Moby Dicka)
"A ne jen Sputnik EU." (Mrtvá Kočka)
*

 V takovém řevu potěší otcovské vyjádření prezidenta Mlhoše Zemana pro televizi Barrandov: "Když jsem byl asi před čtyřmi roky na návštěvě v Izraeli, tak jsem říkal, že bych velmi uvítal, kdyby se česká ambasáda přesunula do Jeruzaléma."

A dvakrát potěší vyjádření českého ministerstva zahraničí, které má ale tři odstavce:

1. "Česká republika v současné době, než dojde k uzavření míru mezi Izraelem a Palestinou, prakticky uznává Jeruzalém za hlavní město Izraele v hranicích demarkační linie z roku 1967."
Tento odstavec velice rozradostnil izraelské politiky i místní "sionisty". Možná proto, že si nevšimli jemné diplomatické nuance mezi výrazy "prakticky uznává" a "uznává". Jak dokládá další odstavec:

2. "Česká republika společně s ostatními členskými státy EU na základě závěrů Rady pro zahraniční věci EU považuje Jeruzalém za budoucí hlavní město obou států, tj. Státu Izraele a budoucího Státu Palestina."
Čili Jeruzalém (jeho západní část, avšak bez Starého města) se hlavním městem Izraele (a budoucího palestinského státu) podle tohoto vyjádření teprve stane. Až potom může nastat třetí část:

3. "O přesunu zastupitelského úřadu ČR z Tel Avivu do Jeruzaléma můžeme uvažovat až na základě výsledků jednání s klíčovými partnery v regionu a ve světě."
"Što éto takóje »klíčoví partneři v regionu «?" (Žena Moby Dicka)
"Všechny sousední a trans-sousední musulmanské státy, které proti tomu řvou už teď." (Mrtvá Kočka)
*

Prezident Mlhoš Zeman jmenoval předsedu vítězného hnutí ANO Andreje Babiše premiérem.

Čtvrtek 7. prosince 2017

Vůdce libanonského nacistického hnutí Hizballáh Hasan NasralAlláh prohlásil v televizním vystoupení, že uznání Jeruzaléma hlavním městem Izraele umožní deportaci Palestinců z Jeruzaléma a konfiskaci jejich majetku. A také to, že mešita Al-Aksá v Jeruzalémě může být Izraelci zničena. (Jak uvádí Sputnik ČR pro české muslimy a promuslimy)

Uveďme zde, že Izraelci dosud na svém území od roku 1948 nezničili žádnou mešitu, a nečiní tak ani na tzv. "Západním břehu" (který zahrnuje i starý Jeruzalém). Zato když Arabská legie dobyla Židovskou čtvrť, tak zničila nejen všechny synagogy, ale i většinu budov. Žádný objekt nezůstal bez poškození.

Zvláštní je, že mezinárodní společenství celých 19 let, kdy trvala jordánská okupace dnešního "Západního břehu" včetně východní části Jeruzaléma (a svatých míst křesťanského a židovského náboženství), se vůbec neozvalo – až teď bučí jak stádo volů.

Připomeňme, že Jordánsko, které okupovalo území, kde měl podle příslušné rezoluce OSN vzniknout vedle židovského státu i stát palestinských Arabů (který avšak Paleoarabové v té době nevyhlásili), se jmenovalo původně "Transjordánsko", aby bylo jasné, že leží za Jordánem. Teprve po obsazení jeho "západního břehu" (v některých místech až 15 km od břehů Středozemního moře) se tento stát přejmenoval na "Jordánsko". A dodnes se tak jmenuje, a dodnes má na svých oficiálních mapách dříve okupovanou část zanesenou jako součást svého království.

Kuriózní je, že Trumpův krok odsoudil i papež Franta Jednička.
"Asi za to, jak dobře se jeruzalémská radnice a izraelský stát starají o křesťanské památky v Jeruzalémě." (Moby Dick)
"Tohle je papež, který se stará víc o muslimy než o křesťany." (Mrtvá Kočka)
"Však pod vládou Paleoarabů jsou hlavně pravoslavní, a to nejsou podle Franty ti správní křesťané." (Syrská Želva)

Zajímavé je, jak jednotně si hudou muslimové a Evropané v kritice tohoto "nerozvážného a nezodpovědného kroku USA". Tak jako v roce 1962 psalo Rudé právo o prezidentu Johnu Fitzgeraldovi Kennedym, tak dnes nemlich stejně láteří euromuslimské bratrstvo na prezidenta Trumpa! Nežeby byl KDT tak oblíben mezi Američany jako sympatický JFK, ale ta neamerická reakce levičáckých a antisemitských organizací a států je stejná.

"Měli bychom vyhlásit intifádu proti sionistickému nepříteli a budeme pracovat na jejím zahájení. Zítřek, 8. prosinec 2017, by měl být dnem zloby a začátkem povstání, které nazvu intifádou za Jeruzalém a za svobodu Západního břehu. Tak, jako jsme osvobodili Gazu, dokážeme lidovým bojem osvobodit Jeruzalém a Západní břeh." (Vůdce paleoarabské teroristické organizace Hamás Ismáíl Haníja v televizním projevu z Gazy)

"Ty troubo, Gazu vám dali Izraelci dobrovolně, abyste si tam mohli hospodařit po svém." (Syrská Želva)
"A hospodaříte." (Mrtvá Kočka)
"Takže "Západní břeh" vám už nedáme." (Kneset)

"Ach kéž už se klonečně nejezdí na benzin, ale na vodu!" (Mrtvá Kočka)
 
Pátek 8. prosince 2017

Páteční polední modlitba muslimů je nejdůležitější modlitbou týdne. V reálných musulmanských režimech je však tato modlitba aktem samonasírání. Takže dnes vyšli islámští nevolníci – patřičně naladěni projevy příslušných mezulánů – vyjádřit svůj vztek do ulic. Zpráva dne, převzatá z análu Červeného půlměsíce zní:

"90 demonstrantů bylo zraněno izraelskými vojenskými hlídkami."

Zpráva by měla znít: "Stovky Palestinců útočí na hlídky izraelské armády nejen v Judeji a Samaří, ale i v Jeruzalémě. Zatím jen házejí kameny a pálí pneumatiky. Počet zraněných policistů a vojáků není znám, počet zraněných teroristů je 90."
***

Moby Dick a jeho menažerie se omlouvají, že pro nedostatek času a prostoru nepokrývají všechny zprávy týdne. Ale snaží se hlavně nacházet souvislosti věcí pod povrchem.
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na i schránku moby.dick@seznam.cz .

Všem dík!
>>:)) Moby Dick