sobota 5. června 2010

MOBY DICK 2000: České Textárny navyšují platy

Pondělí 5. června 2000

Konečně dobrá zpráva: Sekretářka Vykulená nám sdělila, že od prvního všem zvýšili platy! V celém podniku průměrně o deset procent. To je za ty propuštěné. Přece jen jsou noví šéfové fajn. Mohl bych si našetřit i na golfové hole.



Úterý 6. června 2000

Ředitel Běsný Kokot hned při svém nástupu před dvěma měsíci pověřil jednu zahraniční firmu, aby definovala vnitřní standardy, od nichž se odvíjí zařazení jednotlivých pracovníků do nové platové stupnice. Taky se prověřuje pracovní zatížení. Když šel Cymbuch výš, tak vlastně děláme práci i za něj. To bychom si mohli rozdělit jeho plat!

Středa 7. června 2000

Nejkrásnější týden za poslední dva měsíce pokračuje: Platy se zvýší každému. Nejdříve se určí suma pro špičkové manažery, pak vedoucím a nakonec, co zbude, se rozdělí mezi ostatní.

Čtvrtek 8. června 2000

Dneska šel na pohovor k vedoucímu ing. Duto Hlavovi kolega Ambrož. Byl tam dvě hodiny. Když vyšel, nějak se mračil. Pak šel Bambas. Vypadl po hodině, celý rozzářený. Sekretářka Vykulená se prořekla, že dostal přidáno dvakrát víc než Ambrož. Jak se vyplatí kejvat a myslet si svoje. Já přijdu na řadu až zítra. To jsem sám zvědav.

Pátek 9. června 2000

Konečně jsem dostal přidáno. O polovičku víc než Ambrož. 45 korun! Za projekt nové struktury platů zaplatil podnik sto milionů.

*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:))

Žádné komentáře: