sobota 24. července 2010

MOBY DICK 2000: Instituce služebního mobilu

Pondělí 24. července 2000

Vedoucí ing. Duto Hlav dnes obdržel služební mobil pro sebe i pro celou naši textárnu. Protože musíme šetřit finance, má ho zablokovaný pro odchozí hovory.

Úterý 25. července 2000

Našemu krásnému novému služebnímu mobilu se po jediném dni na příjmu vybila baterie. Nabíječky má u sebe pro kontrolu náměstek Cymbuch. Duto Hlav musel k němu na kobereček a vyslechnout přednášku o úsporách elektrické energie.


Středa 26. července 2000

Vyšlo nové Rozhodnutí Ředitele o používání mobilních telefonů. Běsný Kokot požaduje, aby byly služební mobily kvůli šetření baterií vypnuty. Aktivovány mají být pouze při opuštění kanceláře. Dokonce musejí! I při odchodu na záchod.

Čtvrtek 27. července 2000

Pravidelné pracovní porady vedoucích pracovníků podniku se od příštího pondělka konají na Severním Městě ve Správě Problémů u Bambase staršího. Bylo to poslední rozhodnutí Dur Duraka jako náměstka. Teď Durak vede Areál rekondice a zdraví na Jižním Městě a cesta k Bambasovi mu MHD trvá dvě hodiny. A další dvě zpátky. Už vím, proč dali vedoucím mobily!


Pátek 28. července 2000

Nový mobil vedoucího ing. Duto Hlava nám neomylně prozradí, kde se nachází. Když nebere telefon ve své kanceláři, ani neaktivuje mobil, je jasné, že sedí v kanclu sekretářky Vykulené. Moderní telekomunikace dokážou zázraky.
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:))

Žádné komentáře: