sobota 28. srpna 2010

MOBY DICK 2000: Proces přípravy a tvorby podnikatelského plánování v období 2001 - 2010

Pondělí 28. srpna 2000
Ambrož má dovolenou. Než odjel, musel svůj počítač předat do úschovy do Centrálního skladu v Západním Městě, aby nedošlo k zneužití stroje za jeho nepřítomnosti - nový předpis. Junior dosud počítač pro sebe nevyfasoval. Firma z Východního Města, která pro nás zabezpečuje počítačovou techniku, má celozávodní dovolenou.



Úterý 29. srpna 2000
Vedoucí ing. Duto Hlav se v pondělí vrátil z dovolené. Včerejšek zabil poradou na Severním městě. Dnes mě seřval, že Ambrož nenechal svůj počítač k dispozici Juniorovi. Je nevrlý - nějak si v Bludné Noře zkazil žaludek. Sekretářka Vykulená ho konejšila: "Řekni si příště o Korfu, když jsi ten vedoucí." Ale nevím: Korfu je poměrně malý ostrov!

Středa 30. srpna 2000
V naší textárně produkuji texty jenom já - Ambrož je na dovolené a Junior stále nemá přidělený počítač. Alespoň studuje složku ROZhodnutí ŘEĎitele. Čte si "Plán výroby 1991 - 2000" vypracovaný v roce 1989. Řve smíchy. Nevím, proč. Jen co dostane počítač, má vytvořit "Proces přípravy a tvorby podnikatelského plánování v období 2001 - 2010"!

Čtvrtek 31. srpna 2000
Ředitel Běsný Kokot si pořídil nejnovější typ faxu - přímo ovládaný z počítače, který je zabezpečen nejmodernějším způsobem: Aby se nastartoval, musí do zvláštního skeneru vložit povolaná osoba dva prsty levé ruky. Prsty jediné povolané osoby jsou příští dva týdny na dovolené na Korfu. Kokot je bez sekretářky i bez faxu.

Pátek 1. září 2000
V našem podniku stále probíhají nějaké rekonstrukce. Teď jedna dodavatelská firma skončila s rekonstrukcí záchodových odpadů. Další firma dodělala nové obkladačky na toaletách - lepily se rovnou na stěny. Když obkladači skončili, vylili zbylé lepidlo rovnou do hajzlu. Asi 50 litrů. Ale spláchnout už nešlo!

Sobota 2. září 2000
Z listárny Moby Dicka

Generální ředitel prohlásil, že k dobrému image naší firmy v pohraničí rozhodně patří uhnízdění čápa na továrním komínu. Úkol zajistit to dostal jistý pracovník marketingu. Jeden den nad fabrikou opravdový čáp kroužil, tak si ten pracovník mnul ruce, že konečně dostane prémie, ale pták si to nakonec rozmyslel. Čas běžel a GŘ byl čím dál netrpělivější, proto se dotyčný referent odhodlal k troufalému skutku. Ve stánku Asiatů zakoupil čápa z umělé hmoty v životní velikosti. Nechal ho instalovat na komín, kde se skví dodnes. GŘ je spokojenej, referent dostal prémie, firma má image. Problém je v tom, že včera ten komín začali bourat...

Zaslal čtenář L.P.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:))

7 komentářů:

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
kde se to zas potulujete?
http://firenze.repubblica.it/cronaca/2010/08/28/foto/moby_dick_in_versilia_ecco_la_balena_del_tirreno-6577025/1/?rss
Moby Dick u břehů Versilie v Tyrhenském moři.

informace řekl(a)...

Šamanovi, vášnivému houbaři.
Jak oznamuje tisková kancelář ANSA, další houbař spadl do sto metrů hluboké propasti a zabil se. V Alpském údolí Valtellina. V posledních deseti dnech, píše kancelář, ztratilo život při hledání hub víc jak 2O osob.
http://www.ansa.it/web/notizie/rubriche/cronaca/2010/08/29/visualizza_new.html_1789017228.html?idPhoto=1
Vy je sice sbíráte na rovině, ale přesto bych si dala pozor, na Vašem místě.

informace řekl(a)...

Jak Vás už znám, Šamane,nic Vás od sbírání hub neodradí. V Lidovkách dávají recept na italské Pappardelle ai porcini. Pappardelle jsou vaječné nudle, porcini hřiby. Pravý recept je tento: dát na pánev na olej osmažit trochu cibule, feferonek, celý stroužek česneku. Feferonek a česnek pak vyhodíte, přidáte nakrájene hríbky, necháte podusit asi deset minut. Mezitím připravíte krémovou omáčku bechamel, recept a video máte dole. Do omáčky přidáte houby, zamícháte, nalete na nudle a posypete čerstvě nastrouhaným parmazánem.
http://www.youtube.com/watch?v=ZMGhP1v9Dig
Jinak jednoduchý recept je salát z čerstvých hříbků, k nakrájeným houbám přidáte na tenko nakrájené řapíky bílého celeru, osolíte, přidáte na šupinky nakrájený parmazán, pokapete citronem a polejete olejem.
Anebo k hříbkům můžete namíchat různé druhy čerstvého salátu, přidat na kousky nakrájené sardelky, šupinky parmazánu, pokapat olejem a citronem.
Jinak můžete jíst salát i bez hříbků.

Šaman řekl(a)...

Milá informace, díky za recepty. Obavy jsou však zbytečné. Místa, kde sbírám houby nejsou rovinou, ale krajinou Českého krasu. Náhorní planina s vystupujícími kopci, protkaná údolímí a roklemi. Chodím však v přiměřené obuvi a dívám se, kam šlapu. Nebezpečná klíšťata odpuzuji oblečením, sprejem a zjevem. Mnohem nebezpečnější je focení - to se člověk nedívá kam šlape, anebo kam ustupuje.
\ :-)

STK řekl(a)...

Pro Informaci:
"Pappardelle ai porcini" mi připadají velmi, velmi neslušné...

;-)))

2 Shamann: Doufám v zajímavý report z cesty po blízkém i vzdáleném Vesmíru!

informace řekl(a)...

STK,
nevím, co Vám přebujelá fantazie kreslí, ale pappardelle jsou vaječné nudle, obvykle dělané doma z hrubé mouky, vajec, trochu vody a soli. Jiný formát těch nudlí jsou tagliatelle.
Ingredienti: semola di grano duro, acqua, uova (min. 24%), sale.
Ale pro Šamanovy prapodivné choutky jsem našla báječné starořímské recepty, jeden až z Pompejí před zničením.Ať si dá do nosu a víc už na podobné srazy nejezdí.
Dávám to pod příspěvky o kanibalizmu.

Šaman řekl(a)...

Kocourovi: Časem bude report z Těšína. Až se dospím, dojím a zpracuju fotky. Už mám název: Parcon mimo program. Ale bylo tam hezky, až na asi 30 věcí...
Zatím zasouvám - u příležitosti začínajícího nového školního roku - jednu mikropovídku z dřívějších cen K. Čapka.