pondělí 13. září 2010

MOBY DICK: Banda tří

Banda čtyř
Nenápadné překračování bodu zlomu
*******************************

Neděle 5. září 2010
KLDR: „Začátkem září“ se sejde mimořádný sjezd Korejské strany práce, na kterém by měl být ve svých neurčitých 25 až 27 letech korunován „vynikající soudruh“ Kim III. vládcem posledního starostalinistického režimu na planetě Zemi. Pišme raději „Kim III.“ či kryptograficky K3 než „Kim Čong-un“. Zatím se o něm může mluvit jen opatrně. Soudruzi západní turisté, přibyvší do KLDR, občas dostávají výslovný zákaz jeho jméno vůbec vyslovit.

Pokud bude kupní síla českých občanů růst stejně rychle jako v posledních 5 letech, dostihneme Němce už v roce 2210. Pozor! Slováci nás v tomto fiktivním závodě dostihnou a předstihnou už za šest let.

Ministr práce a soc. věcí Jaromír Drábek slibuje, že pracovat pro stát bude nakonec „zajímavé“ – pro pracovité a kvalifikované. (To by ale asi mělo platit všude...)

Ve Velké Británii se zrodil nový úspěšný autor sci-fi. Do tohoto žánru alespoň řadí někteří recenzenti bestseller „A Journey“ - memoáry expremiéra Tony Blaira... V Londýně byla autogramiáda zrušena poté, co v sobotu v Dublinu házeli protestující (ne)čtenáři na Tonyho boty a vajíčka.

Experti Bundeswehru zpracovali scénář „ropného bodu zlomu“: Zhroucení světové ekonomiky, nárůst podpory extremistů, závislost demokratických zemí na totalitních režimech.

Mrtvá kočka: “Což se děje.“

Pondělí 6. září 2010
KLDR: Očekává se, že K3 obsadí funkci „tajemníka ústředního výboru KSP pro organizaci a propagandu“, což mu umožní vést režim neochvějně ve stopách svého nesmrtelného děda a umírajícího otce. Stačí mu k tomu prý málo – asi 250 loajálních spoluobčanů na určitých pozicích.

Ministr zdravotnictví Leoš Heger vyhlašuje, že nutné škrty ve státním zdravotnictví se nesmí dotknout platů zdravotníků. Dokonce ti ředitelé fakultních nemocnic, kteří na platy šáhnou, budou odvoláni – za manažerské nezvládnutí situace. Zároveň byly vydány nové platové tabulky - které platy snižují...

“Jsem ochoten přiznat podíl na něčem, co není správné.“ Budoucí primátor Mladé Boleslavi Robin Povšík (tedy pokud koalice ČSSD s KSČM vyhraje komunální volby) se tak omlouvá za to, že „neznal pravidla“, která mu zakazují využívat služebního řidiče Správy silnic z Mnichova Hradiště. Robin je totiž zaměstnán jinde. Jako náměstek pro dopravu u středočeského hejtmana Davida Ratha...
Cílený útok proti panu náměstkovi byl vyřešen vyhozením ředitele zmíněné Správy silnic. Pan ředitel se kajícně doznal, že dovolil panu radnímu řidiče používat. Pan náměstek setrvává. Ačkoliv, i kdyby neměl za zneužívání řidiče „politickou odpovědnost“, pak zjevně nemá – odbornou znalost!!!

Prezident Obava vyhlásil new New (mini) Deal. Vláda během šesti let zmodernizuje přes sto tisíc mil silnic, postaví nové železniční tratě, které by postačovaly pro menší středoevropský stát (Rakousko) a zrenovuje 100 mil ranvejí. Tedy nikoli US vláda, ale stavební firmy, kterým současný i příští prezident vyplatí 50 miliard $. Deficit se nezvýší – tento rozkvět se zaplatí z nových daní pro zlé ropné společnosti. Pokud se jejich sídla nepřestěhují třeba na Bahamy, nebo pokud neprodají většinu svých podílů arabským či ruským šejchům...

Úterý 7. září 2010

KLDR: Pokud K2 zemře moc brzy, mohl by za mladičkého prince K3 vést zemi prozatímní regent Čang Song-tchek, švagr K2.

Soukromá osoba Monika Ambrozková přispěla na rodinný dům sumou dvou melounů. Ty si pravděpodobně – alespoň podle svých známých aktivit – mohla vydělat v době své rodičovské dovolené zejména díky baby masážím a kojeneckému plavání. Ale třeba i dobře radila zprostředkováním „evropských projektů, jak naznačil její manžel“, bývalý životní ministr lidového prostředí Libor.
Barák stál prý melounů deset: Vykoupení bouračky s pozemkem přišlo na 2,9, stavba nového sedm mil. Včetně bazénu se slanou vodou pro plavání mimin. Součet souhlasí. Šťouralové z Hospodských novin však zpochybňují, jak k celkové sumě v daném období pan zelený exministr přišel. I když se započítají úspory, dědictví a prodej předchozího bytu. Podle jejich propočtů by rodina musela vyžít z 11.000 měsíčně. Jde to? Většina lidí vám řekne, že to někdy musí jít. Novináři asi jen závidí! Nejen oni:
“Já, jako člověk, který měl srovnatelné pozice, příjmy a možná i výdaje, tak já prostě nevěřím, že lze našetřit takové milionové částky, byť s použitím náhrad.“ (Předseda vlády a exministr Petr Nečas.)

A Petře – svítil jste „úsporkami“, jako vaši zelení kolegové? Aha???

Moby Dick soudí, že pan Ambrozek tu sumu mohl stlouci dohromady a to i bez nezákonných příjmů. V celém humbuku kolem nešťastného Ambrozka zaniká, že si jako poslanec nenechával proplácet bydlení ve vlastním – a ne jako někdo. Kdyby hamounil, už by počty vyšly...

„Někým“ je míněn úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který v hrabání všech možných podpor nevidí žádný problém. Klidně přizná, že takhle si „našetřil“ na byt za 5,5 mil., jako podvod své jednání nepociťuje. Jednak nejednal proti zákonu a jednak nejsme přece v Británii, ne?

Drzým hamounům projde vše...

Středa 8. září 2010, Mezinárodní den gramotnosti, slavíme nedožité narozeniny Antonína Dvořáka (*1841)

KLDR: vynikajícímu K3 už radí jeden loajalista, totiž O Kuk-riol – a to, jak provokovat Jižní Koreu, USA i zbytek světa.

Čína: 6 milionů návštěvníků už navštívilo český pavilon na Expo 2010 v Šanghaji. Rekord Bruselu (1958) překonán!

Kdyby se Marta Kubišová chovala slušně, neskončil by náš spor před soudem. Pravila Helena Vondráčková. „Slušně“ = zaplatit 1,3 milionu Helence za znemožnění repase dávných Golden Kids. Tak, tahle Kůzlata už doskákala. Zůstala jen jedna nenažraná koza...

Vyšel měsíčník sovětských bolševiků Srp a kladivo č. 9 /2010 (informace převzata z rubriky „Z bratrských stran“) v blogu Československé revoluční tiskové agentury (ČRTA ČČ).

Vedení ČSSD odmítá informaci, podle které na Litoměřicku byli noví straníci ke vstupu do partaje lákáni slibem dávky marjánky. Policie prověřuje informaci, kterou jim předali místní členové ČSSD společně s nahrávkami a fotkami.

Premiér „Vlády národního oživení hospodářského růstu, boje proti deficitu a obnovy důvěry občanů“ svolává „Radu národního konsenzu.“ Rozpočtový deficit má být zahlazen progresivními daněmi. Tým odborníků připraví „Strategii rozvoje ČR do roku 2025“. Vláda je jasně proevropská plnící loajálně závazky země plynoucí z členství v NATO. Zároveň hledá cesty ke zlepšení vztahů s Ruskem, Čínou, Indií a dalšími velkými státy Východu.
Tuto sci-fi z podžánru paralelních vesmírů sepsal expremiér Jiří Paroubek. Tedy jako vážně míněnou črtu o svých současných krocích - pokud by byl nyní premiérem.

Mrtvá Kočka: “Za kterou stranu?“

Český komunistický dorost na svých webových stránkách tvrdí, že polské důstojníky v Katyni nezavraždili hodní sovětští komunisté, ale zlí němečtí nacisté. Senátor Jiří Oberfalzer a spol. se rozhodli podat na Komunistický svaz mládeže trestní oznámení „pro popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy.“ Mladí komunističtí zločinci zpochybňují zločiny starých komunistů...

O západu Slunce počal nový židovský rok 5771. Ten letošní je přestupný a bude mít celkem 385 dnů.

Čtvrtek 9. září 2010, Státní svátek Korejské lidově demokratické republiky (vznik státu 1948)

KLDR: Dnešní slavnostní den přivítal (ostatně jako vždy) šťastný lid země pěním vlasteneckých písní. Radost čtyřiadvacetimilionového národa však kalí ani ne tak neustálá hrozba hladomoru jako špatný zdravotní stav drahého fýrera Kim Čong-ila, který se nejspíš chystá vejít po bok věčného prezidenta Kim Ir-sena. Tak špatně je milovanému generálovi K2, že se kvůli jeho chorobě posunulo i dychtivě očekávané konání mimořádného sjezdu Korejské strany práce a instalace K3 na samotnou špičku pyramidy moci.

Za týrání zvířat označily australské úřady v Sydney polykání živé ryby, jehož se dopouštěla umělkyně zde hostujícího ruského cirkusu.
A nebylo to spíše týrání člověka? (Tedy diváků?)

“Rozsudek, který se vztahoval k nemanželskému poměru, byl pozastaven a bude ještě prozkoumán. (Mluvčí ministerstva zahraničí islámské republiky Írán). Cizoložnice (a údajná vražedkyně vlastního manžela) Sakíneh Aštani prozatím nebude ukamenována...

Muslimští mudrci včera ještě nový Měsíc neviděli. Takže ramadán roku 1431 končí až dnes večer.

Až budou muslimové psát rok 5771, pak už snad taky skončí se středověkem...

Mrtvá Kočka: “Jenže ti fikaní Židi budou mít pořád náskok!“

Pátek 10. září 2010
Páter jisté floridské minicírkve Terry Jones chce u příležitosti zítřejšího výročí masivního teroristického útoku na USA spálit asi 50 výtisků Koránu. Tento plánovaný happening již odsoudily všechny důležité islámské země: Pákistán, Indie, Indonézie, Velká Británie a Francie. Od tohoto záměru odrazuje Jonese jak Vatikán, tak prezident Obava:

“Jestli naslouchá, doufám, že pochopí, že jeho záměr je v naprostém rozporu s americkými svobodami.“

Pálit Korán je znesvěcování – volají rozhořčeně muslimští demonstranti na celém světě, kteří přitom pálí americké vlajky. Muslimové jsou totiž velmi „citliví“ na jakýkoli náznak, že se někdo nechová k jejich tradicím s patřičným respektem. Svůj vlastní respekt k západním hodnotám (osobní svobody a lidská práva) vyjádřili rovněž tím, že hloupému provokatérovi Jonesovi zaslali na sto výhrůžek smrtí. V naprostém souladu zase se svými idejemi...

Terry vyslechl prezidenta obavy. Pálit Korán nebude. Fatvy na něj vydané trvají dále. Pálit Korán je jeho znesvěcování. A pálit živé lidi v hořících budovách je co???

Mrtvá Kočka: “Spravedlivý trest pro dekadentní západní společnost, která pálí svaté knihy.“

Moby Dick soudí, že pálit Korán je kravina. Moby Dick soudí, že používat Korán jako zbraň proti západu - i proti vlastním lidem - je zločin. Totéž platí i o Bibli.

Před týdnem si izraelský jestřáb Benjamin Netanjahu a hodný palestinský prezident Mahmúd Abbás podali před kamerami ve Washingtonu ruce.
Tehdy se ptal Moby Dick na několik drobností, na něž hodný Mahmúd už během jediného týdne odpověděl:

MD: A Jeruzalém bude - čí?
MA: Žádný historický kompromis v otázce Jeruzaléma nebude!

MD: A Palestinci - kolik se jich "vrátí?"
MA: Pokud ho budou nutit, aby ustoupil v otázce návratu palestinských uprchlíků nebo hranic budoucí Palestiny z roku 1967, „sbalí si kufry a odejde“

MD: A Židi - napochodují dobrovolně do moře?
MA: Aby Palestinci uznali Izrael za stát Židů, o tom se nebude vůbec jednat!

Světově uznaný prezident Palestinců je obviňován teroristickým Hamásem (se kterým se kamarádí jen OSN, EU a ČSSD) z ochoty k ústupkům. Na to šibalsky odpovídá:

„K jakým ústupkům? Nikdy jsme přece žádné neudělali!“

KLDR: Mladistvý K3 je dobře vzdělán. Ovládá angličtinu, němčinu a francouzštinu. Je velkým fanouškem basketbalu. Po otci K2, jemuž je prý „velmi podobný“, však zdědil i některé nemoci: Vysoký tlak, cukrovku a alkoholismus. A jaderný a raketový program. A věrnost idejím komunismu. Smrtelná kombinace. Pro ostatní.

V komunistických koncentrácích je umístěno asi 200.000 lidí, včetně dětí, které se narodily „třídnímu nepříteli“. Během roku v některých táborech zahyne čtvrtina osazenstva. Někde i více – třeba v tom lágru, kde severokorejská komunistická banda testuje na vězních chemické zbraně v plynové komoře.

Jaký je rozdíl mezi nacistickými koncentráky ve válečném Německu či Polsku a komunistickými koncentráky v bývalém Sovětském svazu a současné Severní Koreji?

Sobota 11. září 2010

Žena Moby Dicka dnes zastupuje Mrtvou Kočku: "Rusové nepoužívali plynové komory. Jinak komunismus a nacismus jsou stejná svinstva."

Mrtvá Kočka doplňuje za ženu Moby Dicka: “Mudžáhedíni plyn nepotřebují. Těm stačí Korán.“

************************************************

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

4 komentáře:

STK řekl(a)...

Vzkaz pro Mrtvou Kočku:

Máš holka obrovské štěstí, že jsi už mrtvá. Znám několik (miliard) lidí, kteří by Tě za tvou prostořekost rádi za živa upálili!

Tvůj Starý, Tlustý, (ale živý) Kocour.

Kopretina řekl(a)...

Mír na BV je nemožný, protože palArabové nechtějí uznat Izrael jako židovský stát. Chtějí rozdrtit Izrael demograficky, nastěhováním 4,5 milionů palestinských Arabů by Stát Izrael skončil a zbývající Židé by museli vyklidit pole palArabům. Žádný izraelský politik na to nepřistoupí a v to doufám. Z kvetoucí zahrady by se opět stala poušť. PalArabové jsou líní (tedy asi ne všichni, nechci používat princip kolektivní viny), nenávidí Izrael a evropští levičáci to schvalují a Obama též. Levice je pro záhubu naši EuroAtlamtické civilizace. Příkladem je psychopat Janeček, ale psychické diagnózy nechám Šárce nechci se fušovat do řemesla.Obama je stejně primitivní jako Carter, myslím tím primitivní charakterem ne inteligenčně.

informace řekl(a)...

Právě jsem to četla Kopretino.
http://www.ticinonews.ch/articolo.aspx?id=202971&rubrica=15

Arabská liga přišla s návrhem rezoluce, ve kterém odmítá izraelské pozice na přiznání židovského charakteru izraelského státu. Odmítá i izraelská opatření, která mají za účel změnit demografický a geografický ráz okupovaných palestinských území, včetně východního Jeruzalému." S tím dokumentem se prý obrátí k Obamovi.
A Obama? Právě jsem četla taky úvodník v il Foglio, kde srovnávají Obamu s Bushem, pokud jde o postoj k islámu, a kde říkají, že Obama přijímá odevzdaně nátlak arabských autokracií.

Kopretina řekl(a)...

A právě proto se není s Araby o čem bavit. Izrael není žádný kopací balón, aby si nechal vše líbit.