sobota 12. února 2011

MOBY DICK 2001: Potvora vyhazuje

Pondělí 12. února
Dnes přinesl vedoucí ing. Duto Hlav z pracovní porady na Sev. Městě únorové číslo Zpráv. Nejpěknější je v nich článeček o nové podnikové restauraci. Majitel Mlha září: "Vaří se tu dobře, nezaznamenali jsme žádné stížnosti. Lidé si chválí, že nemusejí chodit daleko za teplým jídlem." Teplým? Aha - už je nad nulou a várnice nezamrzají.

Úterý 13. února
Když ráno zapnul Duto Hlav svou varnou konvici, vypadly mu v kanceláři všechny elektrické zásuvky. Krom těch, které jsou určeny pro speciální bezvýpadkovou elektrickou síť pro naše počítače. Strčil tedy zástrčku od konvice do jedné takové extra zásuvky. Načež nám vypadly počítače. Píšeme na mechanických psacích strojích, které nám objednal ještě Cymbuch coby manažer Správy problémů. Ještě, že je máme!

Středa 14. února
Je problém s nahozením zásuvek k počítačům v našem kanclu. Jejich opravu máme objednávat přes intranet, který nemůžeme použít, protože jsou vypadlé zásuvky od počítačů. Duto poprosil Juniora Bambase, aby zatelefonoval na Severní Město Fotrovi Bambasovi, takto vedoucímu Správy problémů. Už v pátek přijede firma z Bludné Nory, která nahazuje vypadlé zásuvky.

Čtvrtek 15. února
Ráno přivezl D. Hlav svým autem osobně údržbáře Mátohu z CÚ na Východním Městě, aby se "podíval" na vadnou varnou konvici. Jinak by ho k nám nedostal - údržbáři nechtějí tahat těžké tašky s nářadím tramvají, a stejně by je prý do vozů MHD v montérkách nevpustili. (Dodávku jim podnik z úsporných důvodů zrušil.) Mátoha pravil: "Zkusíme, jestli ta potvora nevyhazuje." Vyhazovala zásuvky všude - dokonce i na ředitelském patře!

Pátek 16. února
Z Bludné Nory dorazil ing. Mazanec z firmy na nahazování vypadlých jističů. Ambrož mu nejdříve ukázal, kde máme rozvaděče. Potom mu půjčil svou kličku, protože ty naše rozvaděče jsou prý "výběhový typ" a kličku k nim už "nikdo nemá". Ing. Mazanec nahodil všechny jističe. Načež vystavil fakturu: Práce stála 1000 Kč, cesta 10.000. Pak šel navštívit bratra - bezpečnostního poradce naší firmy.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: