neděle 6. února 2011

MOBY DICK 2001: Založeno síousí esefendsíes

Pondělí 5. února
Kokot, Durak, Huba i Kvakoš se v sobotu ve škol a rekre středisku Bludná Nora "uvedli do podnapilého stavu a potřísnili si šatstvo". Pravila Kvakošova sekretářka Badavá naší Viki. Ambrož zas vytáhl z jejich řidiče, že mu na zpáteční cestě poblili služební auto, tak je raději vyhodil v ARZu. Přes neděli je čáp marabu obral z nejhoršího.



Úterý 6. února
Přišlo ROZŘEĎ 153/01. Vedoucí Hlav podle něj založil Knihu čištění pracovního oděvu. Když si svoje šaty v práci zašpiníme, firma nám je nechá zdarma vyčistit. Tak prý rozhodli manažeři po neděli, strávené ve voliéře čápa marabu. Juchej! Hned se do KČPO zapíšu. Máme se líp, než skladníci v Multifunkčních transferových bodech - ti na své montérky jenom fasují Běžný prací prášek.

Středa 7. února
S tím čištěním prac. oděvů to není tak jednoduché. Musíme vyčkat, než bude ustanoveno Kompetenční centrum pro procesy zřizování a zajišťování čisticích služeb (CoC SF&CS). Zatím není utvořeno, ale už má svého Hlavního manažera - paní Pilnou z Areálu Rekondice a Zdraví na Jižním Městě. Je fakt, že při péči o čápa marabu se člověk dost ušpiní.


Čtvrtek 8. února Co s kalhotami a sakem, které mi poblemcali v podnikové restauraci kuchaři, když dolovali zamrzlou karí omáčku z várnic? Jejich šéf Mlha mi poradil: O pracovní přestávce jsem zašel do blízké rychločistírny. Stálo to sice 195,-, ale nešť. Než se rozjede síousí esefendsíes, budeme k platu dostávat dvě stovky na čištění pracovních oděvů. Hurá!

Pátek 9. února
Paušál 200 Kč měsíčně na čištění Jednotného pracovního oděvu získají pouze ti pracovníci, kteří JPO fasují od podniku v rámci svého zařazení. A můj oděv, ve kterém pracuji, není Jednotný! JPO sestává ze saka, kalhot, kravaty (ženy spona do vlasů) a košile s vyšitým logem podniku. JPO - a tedy i paušál na jeho čištění - dostávají jen vyšší manažeři. Jak pravil Ambrož: "Prostě ti, kteří dělají u podniku tu nejšpinavější práci."

Sobota 10. února
Z listárny Moby Dicka

Vyšlo nové nařízení, týkající se Knihy příchodů a odchodů: Je třeba zapisovat navštívené místo. Jeden naprosto ortodoxně loajální zaměstnanec napsal Night Club.

Zaslal čtenář L.K.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

1 komentář:

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
k Vašemu: "Přes neděli je čáp marabu obral z nejhoršího."
Přírodovědci říkají, že hyena, marabu a mravenci zastávají v přírodě funkci čistírny neboli zdravotní policie.
Mám za to, že jste proces očištění vašich vedoucích kádrů přerušili na půli cesty, z voliéry jste je měli přemístit do mraveniště.