pondělí 22. srpna 2011

Vítězný arabský lid

Včera začal závěrečný pochod libyjských povstalců z jihu a západu do Tripolisu. Dříve než tam stačily jejich kolony dorazit, přidaly se k nim - kmeny na předměstích Tripolisu. Dnes lid na ulicích oslavuje vítězství revoluce.


Někam zmizely desetitisíce bojovníků elitní gardy. Někteří se prekabátili. Jiní se probojovávají na území Tuniska.

Od nynějška bude vládnout libyjský lid. A je to trojí lid:

1. Východňári z Benghází.
2. Zápaďáci, kteří vstoupili do Tripolisu.
3. Kaďourská nomenklatura. Tedy ta "bývalá".

Bude zajímavo sledovat vývoj spolupráce mezi tímto trojím lidem. Už byl jeden generál třetího lidu zastřelenej zástupci prvního lidu.

Severomořská ropa Brent zlevnila o dva dolary na barel. Libye ovládá pouhé 2 % světové produkce.

Současná zahraniční vojenská koalice ve Středomoří, dostává prostor k tomu, aby pohlédla až k Sýrii. Bášár Asád však stihl vyhlásit demokratizaci, během které zabil 2200 lidí.

Co se Izraele tejče, vypadá to, že Evropa je spojencem Palestinců. Doufejme, že nezačne bombardovat Tel-Aviv...

Poznamenáno 22. srpna 2011.

69 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Velmi dobře shrnuto. Trojí lid.
Zvítězí-li kde kdy l i d , nutno se ihned ptát: který, jaký, čí - ? U nás lid zvítězil několikrát.
Země dvojího lidu tady byla v šestnáctém století. Žádná velká sláva.
Je také možno se uvítězit k smrti.
A předměstí (plurál), deklasovaní, lumpenproletariát atd. se většinou bleskově stanou lidem, když je už rozhodnuto. C´est ca, mes amis...
A každému l i d u vtěchto končinách je napříč spektrem společný negativní postoj (zůstaňme u pleonasmu...) k US a Izraeli.
Sláva lidu! - Buďme v klidu. Ještě zříme mnohou bídu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Lid u nás poprvé zvítězil během Husitské revoluce. Za pouhých 15 let Husitského revolučního hnutí byla naše vlast téměř zcela očištěna od Němců, papeženců, sionistů, vyšších feudálů, městských patricijů, intelektuálů a jiných podobných.
Stačilo by pár dalších let vlasteneckého a sociálního díla, a byly by odstraněny VŠECHNY pozůstatky řádění obmyslných a brutálních Lucemburků, především Karla IV., lidem zvaného Kat vlasti. Pár let, a naše zem by byla na úrovni prvních Přemyslovců.
Nu, selhání našich dávných předků napravili až naši otcové a dědové, díky historicky druhému vítězství lidu, dosaženému v červenci roku 1947. A naše vlastní selhání z roku 1989 plně napraví až příští generace budovatelů našeho nezávislého a svobodného státu, generace budovatelů a obránců Česko-Moravské sovětské socialistické republiky.

Mimochodem – zdravě antagonistický postoj k oběma nejagresivnějším imperialistickým zemím (USA a Izraeli) s lidem arabských zemí sdílí, Marxudík, i vší náš lid.

Čest a Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

Naprostá pravda.
Teď: jaká, která, čí?

Větší vlastenec řekl(a)...

Upozornění na vlastenecký článek na Neviditelném Psu

Vlastenci a vlastenky, často zde zaznívá volání po očistném dětském pohledu na dnešní prolhanou dobu. Ano, zdejší velcí vlastenci volají, jako žíznící na poušti po doušku vody, po pověstném chlapečkovi, který se nebojí říci nahlas „Král je nahý !“.
A hle, volání je vyslyšeno : Neviditelný Pes, v rámci svého přibližování se národnímu cítění, uveřejnil dnes článek slovenského soudruha Gustáva Murína „SPOLEČNOST: Havel je nahý“.
Přečtěte si černé na bílém, vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci, co jste již dávno tušili : Havel je bezvýznamný pisálek, jehož do světové proslulosti dosadily intriky CIA, Mossadu a německých fašistů.
Není divu, že námezdný pisálek Havel se svým chlebodárcům odvděčuje za luxusní byt, za Mercedes, za lepší stravu v našem NVÚ. Omluva Němcům za humánní odsun, omluva buržujům za humánní znárodnění, otevření hranic na Západ, zničení Varšavské smlouvy, rozkradení národního majetku, zavlečení naší vlasti do Evropy – každý z těchto zločinů stačí na odsouzení z velezrady. A to vše vykonal Havel se svými nohsledy za 30 stříbrných.
HNUS !

Jakub S. řekl(a)...

Napsal jsem ihned p. Wagnerovi. Prosím:
Poslyšte, ten Murín ale - lapám po dechu. Otisknout něco takového - Viděl jsem skoro každého Havla v Praze i v Brně od 62 až po Odcházení v SND s Labudou 2009. FIlm je smutným koncem jeho kariéry - nemuselo to bejt, měl mu někdo jasně říct, že do režírování se notabene ve stáří nemá pouštět; ale bon, o tom tento článek naštěstí není, to ještě... Ale hry - herci od pana Lakomého dodnes si tu ekvilibristiku užívají, je to radost. Já jsem si přišel na své vždycky. A teď tohle? Kdo je Murín proti němu, proboha?! Pane redaktore, nevím opravdu, co si o vás myslet. Nikdy mě nenapadlo, že byste patřil (ani pan Neff) k těm, co pohrdavě dvacet let na n u l u Havla plivají atd., a to většnou z jasných osobních důvodů. Krom toho strašně rychle schází a stárne. Co vám udělal?
T o h l e není objektivní otiskování různých názorů. To není názor, to je plivání. Ale to je furt dokola. A to ještě nevíte, že jsem nakonec zhnusen upustil od sdělení, že tzv. Chechtavej pes zahrnul v červenci do jednoho svého kompilátu m o u delší anekdotu, bdez jakéhokoliv údaje o nějakém Jakubu Sinderhaufovi, proč, že. Poslal jsem ji kamarádovi emigrantovi čtyry dny předtím - a pak zírám: on ji (s mým jménem dole poslal pár lidem doma - a já ji naráz, doslova okopírovanou, vidím u vás. Dobrý. Tak vám to sděluju rezignovaně a otráveně teď. A to se vám rok chystám poslat pár historicko-rozmarných sloupků či esejů. No nic.
Děkuju za všecky, co mají rádi hry a působení Vaška Havla, že budou těžko usínat.
Propaguju NP deset let kudy chodím. Ale co mi kamarádi, taky celoživotní antibolševici, řeknou teď - bojím se.
No to je jedno. Šlápl jste vedle. Ne, ne, ne, ne.
Odpovídat mi ovšemže nemusíte. Panu Neffovi jsem napsal pár pěkných, uznalých, jednou (víte kdy) hluboce soustrastných dopisů, Neodpověděl nikdy. Jen na kondolenci Zvířetníků, třema řádky, kterou jsem za všechny mimochodem napsal, formuloval, odeslal j á . Aspoň to.

Harpyje řekl(a)...

Ten článek je úděsný.
Vyznavači klusismu-putinismu už ztratili, jak se zdá, veškeré zábrany, a pálí ze všech hlavní.

drak řekl(a)...

No, zatím jenom víme, že se Kaďour neudržel, to je asi tak zatím vše, co se z toho dá usuzovat. Ale o tom, co a jak a proč tam zvítězilo, to se dnes ještě pořádně neví, ale když si chvilku počkáme, tak ono se to časem nějak usadí a projeví no a pak se to dozvíme. Možná to bude lepší než Kaďour a možná že ne, vyčkejme uvidíme, zatím není ani důvod k jásotu, ale snad ani k zoufání, i když když si spočítáme, kolik ta sranda stála a tak u toho placení asi zoufat mnozí budeme.

Tzv standardní politici a jejich strany nejen že neřeší stávající problémy se vzrůstajícím společenským pnutím kolem neúnosnosti početních stavů přistěhovalců, kteří nejenom že se odmítají integrovat, ale už ani nezakrývají svůj cíl, tedy snahu implantovat a zavést zde ten jejich islamistický čurbes úplně pro všechny, což v kombinaci s tím, že se to financuje rostoucím zadlužováním našich zemí přestává být nadále únosné, oni se ještě snaží udržet stávající kurz a navíc tvrdit, že je to v pořádku! I malé děti už začínají vědět, že to v pořádku není. Já si myslím, že lid v Británii, Holandsku, Francii a i jinde, třeba zde, začíná chápat a projevuje se to stoupajícími preferencemi politiků, jako jsou Geert Wilders, Marine Le Penová a dalších, takže to s tím spojenectvím s Palestinou přestává být tak jednoznačné. To je jen dobře, protože je to závod s časem a když se budeme loudat, nemusíme ho vyhrát.

Myslím, že si nikdo v EU netroufne zaútočit vojensky na Izrael, protože jednak nejsou po Kaďourovi ani peníze ani chuť, protože to stálo víc než se čekalo a trvalo to mnohem déle než se čekalo a dalo to mnohem více zabrat, než se čekalo. Prostě bylo to hodně poučné. No a v neposlední řadě, kdyby se EU pokusila zaútočit na Izrael, tak by taky mohla dostat šeredně přes hubu, protože to, co dá dohromady vojensky Izrael, možná nedá dohromady ani celé NATO s EU dohromady a také je tu velice citelný rozdíl v kvalitě výcviku a zkušenostech v ostrém nasazení, Izrael má ten výcvik mnohem lepší a zkušeností mnohem víc. Navíc největší sílu v NATO mají USA, a u těch nepředpokládám, že by své síly proti Izraeli nasadily a EU sama vojensky nic moc neznamená. Zkrátka a dobře si myslím, že nikdo soudný o ničem takovém neuvažuje. Bohužel je ale pravdou, že soudných politiků je v EU bohužel málo.

Větší vlastenec řekl(a)...

No to vědí, pane S. - jejich doba končí. Teď už se opět prosazuje OPRAVDOVÉ vlastenectví, jako po Mnichovu, jako po našem vítězství ve 2.sv.válce. Vší náš lid konečně (opět !) vidí, kam jej zavedla (opět !) vláda kapitalistů, demokratů, intelektuálů a sionistů.
A Neviditelný Pes zvedá svůj citlivý čumáček, větří, pátrá, dokud vítr duje - a podle toho píše.
Brzy, brzičko se nejvyšší představitelé naší vlasti omluví za nehumánní vyhnání sovětským vojákům a jejich rodinám, omluví se všem poctivým komunistům, všem milicionářům a příslušníkům SNB a StB atd. za polistopadovou persekuci, za ztrátu zaměstnání a služebních bytů.
A co se všemi havly, švarcemberky, vondry a jinými podobnými nepřáteli a zrádci ? To, co vždy po našem vítězství : Vylikvidujeme je hezky česky, po husitsku, po leninsku.

A pak se bude tančit všude !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ne, drahý velký vlastenče draku, EU ani USA na Izrael Leninužel nezaútočí. Především z toho prostého důvodu, že celá Euroamerika je ovládána sionisty.
Proto zneškodnění brutálního sionistického agresora zbude na nás a na lidu arabských zemí; prostě jako obvykle. Až nad Tel Avivem a Jeruzalémem zavlají rudé a zelené prapory, otevře se nám a arabskému lidu cesta do Evropy.
Ach, jak se na to těším !

Harpyje řekl(a)...

Nevím, nevím.
Přestárlý "neoněmcista" Karel Schwarzenberg je prý budoucí protektorátní prezident. :-)))
(NEOněmcista Karel Schwarzenberg a Emanuel Moravec o nutnosti podřízenosti Čech a Moravy Německu http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8041-neonemcista-karel-schwarzenberg-a-emanuel-moravec-o-nutnosti-podrizenosti-cech-a-moravy-nemecku.aspx)

Harpyje řekl(a)...

EU má "spojenectví s Palestinou", ale přesto si "si nikdo v EU netroufne zaútočit vojensky na Izrael".
To je opravdu velmi zajímavá myšlenka. Svědčí o hluboké informovanosti.

drak řekl(a)...

Pak přestávám mít o budoucnost Izraele obavy, protože arabský lid možná dovede s vypětím všech sil přemoci na smrt nemocného Mubaraka, který navíc měl k tomu jeho lidu nějaký vztah a asi ho vyhubit nechtěl a parodii na armádu, kterou si pěstovali v Egyptě a která také tomu lidu asi ubližovay nechtěla, ale jen těžko přemůže dobře organisovanou a kvalitně vyzbrojenou a vycvičenou armádu Izraele a když to přesto zkusí, tak dostane pořádně přes hubu.

žibřid řekl(a)...

Jakube,
mě se Odcházení líbilo. Nabyl jsem dojmu, že se nemá jednat o něco vážného, ale že si z nás Havel dělá už jen srandu a pokud je ve filmu nějaká myšlenka, tak ta, že ve světě není nic jiného než jazyková klišé.
Krom toho mi byla příjemná ta divadelní jednoduchost scény, omezený počet herců, jejich výborné kostýmy...

Jakub S. řekl(a)...

No vida. Aj tak móžno. Opakuju, že hra (jako všecky... viz výše) se mi moc líbila. Pošmákl jsem si, jako pan Labuda atd. Jde jenom o ten film... To, jak měl Josef Abrhám (znám od 67, původně dědic cihelny v mé končině) nakázáno ke konci každé promluvy najednou udělat cosi jako zabrblání či co... ale ne!! Kamera, scéna, kostýmy - jo!

Kopretina řekl(a)...

O tom není pochyb, že je EU oddaným lokajem Palestinců...EU se bije za palestinské Araby více než arabské státy. Papežštější než-li papež...Palestinštější než-li Palestinci...Glen Beck má svatou svatou pravdu...Místo, aby se EU starala o masakry Arabů povražděnými vlastními arabskými státy se re se do Izraele a jeho výstavbě v Jeruzalémě...Jeruzalém je srdcem židovského národa, věčné nedělitelné hlavní město Izraele, kdo tvrdí opak je nacibolševik...Ašton...a další hnusná smečka...Ani cent palArabům...Ať se snaží, jak umí...Political Incorekt...deník proti kterému levičáci pořádají hon...Kritizovat islám se nesmí...Vlastenec má pravdu, nejen nad Izraelem, ale také nad Evropou zavlaje zelený prapor mohamedánství a zvuk muezínů se bude šířit nad evropským kontinentem...Tak jest...

Harpyje řekl(a)...

Pro Kristovy rány, Kopretino, už přestaňte s těmito pitomými a trapnými výplody.
Vy vůbec nevíte o čem píšete!
Podle Vás "Political Incorekt", ve skutečnosti blog s názvem Politically Incorrect, jste, vzhledem k Vaším znalostem němčiny, asi ani jednou nečetla. Na rozdíl od Vás, tento blog pročítám pravidelně. Jeho publikum se rekrutuje z těch jednodušeji strukturovaných odpůrců islámu. Odkud berete tu chuzpe se tak kategoricky vyjadřovat o věcech, o kterých nic nevíte!?
Jsem snad "levičák", když tímto blogem pohrdám?

drak řekl(a)...

Jakubovi S a žibřidovi:

Předesílám, že Václav Havel není ani můj nejoblíbenější dramatik ani můj nejoblíbenější politik, ale jsem dalek toho, abych mu spílal do neschopných dramatiků i politiků jenom a pouze proto, že mám na věci odlišný názor, nežli on. O Odcházení nemohu říci zatím ještě nic, neviděl jsem ho, ale před listopadem 1989 a po něm jsem si něco z tvorby Václava Havla přečetl a zhlédl a byl jsem jako čtenář i divák vcelku spokojen. Rozhodně si myslím, že to pan Murín s to neláskou vůči panu Havlovi místy poněkud a místy hodně přehání, až to hraničí s nenávistí a ta bývá zpravidla zaslepená, vadí pak dokonce i to, že její objekt se vůbec narodil a dýchá.

Kopretina řekl(a)...

Tak splést se může každý, některé články jsem si překládala...Politically Incorrest jsem psala tak, jak se vyslovuje..., co však vím, je, že je spíše na straně Izraele a to je nejdůležitější...Kritizovat islám se přece smí, nemyslíte...? Když se pořád kritizuje Izrael, tak proč se nesmí kritizovat islám...? Islám snad není nedoknutelný...

Kopretina řekl(a)...

Jinak se Harpyje podívejte jaký hnus otiskuje Hárec...
http://www.outsidermedia.cz/Izraelsky-svinsky-sionismus-by-mel-byt-zastaven--1.aspx
Hárec není slušný deník, to by takový hnus jeho novináři neotiskli....Kritizovat vládu ano, ale psát o "svinském sionismu" je obludnost...To je skutečně velezrada, Gideon Levy je dobytek...Budete mi to míti za zlé, ale já si nemohu pomoci, deník, který otiskne takovou ohavnost je co? Žádný jiný deník by takový hnus neotiskl...

Harpyje řekl(a)...

Na rozdíl od Vás, Kopretino, vím, co publikuje Haaretz, protože ho nečtu přes filtr Outsidermedia.
Koukejte, abyste se zdokonalila ve znalostech angličtiny a němčiny, a teprve potom, prosím, posuzujte!

Kopretina řekl(a)...

Výrok o "svinském sionismu" od Gideona Levyho komentuje také Jim Fletcher a potvrzuje, že Levy použil obrat "svinský sionismus"
http://www.raptureready.com/rap15.html
Vybavuje se mi termím "Judensau"...židovské prase používané antisemity v 19. století...

Jakub S. řekl(a)...

Tak já se na ten Haarec (takto, prosím, ono se to tak totiž vyslovuje, s tzv. rázem, a stejně je to přepis z ivrit, že) konečně budu muset pořádně podívat. Ale dneska musím (v tom vedru!!
žel sedět u PC (na západ, nad městem...) a převádět něco velmi odborného. Judensau... jo, to byly bohatýrské doby šavlovaček v novinách a časopisech a kavárnách - všecky strany užívaly tak šťavnatých termínů, jejej! TV ani rádio nebyly. Třeba dr. Marx - vynikající břitký ostrý velmi čtivý žurnalista.

Jakub S. řekl(a)...

Jo a nevíte, který z těch libyjských l i d ů to dnes dobývá Tripolis? A že šli i po nosiči golfových holí... to, prosím, ne. To nesmí být. Prostý zaměstnanec, ne. Ale nevybavuju si, co dělal francouzský rokokový l i d se služebnictvem... nevíte někdo? A bolševici?

STK řekl(a)...

Dtto Jakube, dtto...

Schumacher antisemita řekl(a)...

Zvědavý na praktické projevy vděčnosti. Po velkém úspěchu při zbourání Twins jako odměně za angažmá v Afganistanu by na řadu mohla přijít Eifellovka....
Co dělal francouzský lid se služebnictvem?Záleželo na postavení sloužícího a jak horlivě se přidal k lidu. Někteří sloužící jsou vždy velmi horliví a proto velmi životaschopní.
Draku, já nikdy neměl starost o životaschopnost Izraele. A pochybuji, že si někdo tam dělá starost o životaschopnost zdejší. Nějak si musejí poradit. Když si poradějí, budou, když ne, nebudou. Tak jako kdokoli jiný. Právo neprávo, nejbližší pomoc vyrůstá z vlastního ramene a vítěz zpravidla není souzený. Přežití je důležitější než lejstro s právnickými formulacemi. Co důležitější, nejdůležitější. Jediné co se počítá. Ne, jestli ono přežití je v souladu s tím nebo v rozporu s oním.
Co se týče Lybie, pro nás je jediné důležité, aby tamní bubáci pumpovali ropu a plnili roury a naše tankery. Za to se jim dostane kus žvance, demokracie a fůra nepotřebného zboží. Když se budou snažit a fest pumpovat, pár drobků se demokraticky dostane se i na ty dole. Rádi dodáme na dluh a krvavé úroky si vybereme v ropě. Za to jim necháme okusit dobrodiní demokracie a svobody. A tak i v Tripolisu si užijí vymožeností nějakého prajdu a vystrkovaných holých zadelí. Protože to je naše civilizace, demokracie, svoboda a smysl života. prostě to do nich naládujeme jako vodu do vrtu abychom z něho dostali víc černého zlata, krve naší civilizace. Té jediné správné. Protože naší. Tak se také snažte ať si zasloužíte nějaké ty drobečky.

Jakub S. řekl(a)...

Starost o budoucnost Izraele... právě jsem chtěl napsat, že zvláště letos po návratu odtud vím, že oni strach nemají a postarají se, a asi sami, o svou bezpečnost. Ano. Jsou vstřícní, civilizovaní, otevření, železní vlastenci (šma Jisroel, to je demodé slovo - ), up-to-date, poctiví, přímí, spolehliví, strašlivě výkonní a vytrvalí a...
Jenže... demografie. A je. A bude. Bohužel. Za půl století - nejpozději... přemýšlejte, o čem mluvím. A nač oni se snaží nemyslet. A já teď taky ne, ne. Tak nádherná země nádherných lidí, a -

Harpyje řekl(a)...

Ještě k tomu, že Glenn Beck má údajně svatou svatou pravdu.
Velmi Vám doporučuji tento článek, Kopretino: Glenn Beck Is Exploiting Israel
http://politicalcorrection.org/fpmatters/201108180003

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínku.
Jako by nevěděli, pane S., co se zákonitě stává z drtivé většiny lokajů a služek - nejhorlivější revolucionáři přece.
Proč ?
Protože služebný lid musí snášet rozmary "panstva" doslova z první ruky (nezřídka ruky držící rákosku či bičík na koně).
Ke zdravé třídní nenávisti se tak připojuje motivace pohříchu osobní.
Ach jo.

Kopretina řekl(a)...

Tak není to příjemné čtení, Harpyje, to je pravda...Tolerovat antisemitismus či využívat Izrael ve svůj prospěch je vždycky špatné...Jestli je článek pravdivý, tak je to zlé...Mít takové přátele, tak již nepotřebuji žádného nepřítele...

Schumacher antisemita řekl(a)...

Kopretino, využívat Izrael ve svůj prospěch, to je něco špatného ? Nečiní Izrael u jiných to samé? Nevyužívá jiných ve svlje prospěch ? Není snad to co je dobré pro Izrael, dobré pro všechny ?

Harpyje řekl(a)...

Už několik let je známo, že Ahmadineřád je původem Žid. Jako první o tom informovala svého času odbornice na konspirace všeho druhu, blběnka so. Kde je jí asi konec.
Nyní se dozvídám, že další muslimský prominent, mučedník in spe, africký král králů a neméně atraktivní muž, plukovník Muammar al Ghadaffi, je rovněž židovského původu. Prozradila to na něj jeho israelská sestřenice, jménem Gita Boaron, jejíž babička byla sestrou Ghadaffiho babičky, původem židovka, která se k hanbě celé rodiny provdala za muslima, a konvertovala k islámu. Ghadaffiho matka byla její dcera, a on je tudíž halachický Žid.

Větší vlastenec řekl(a)...

Samozřejmě, vážená paní Harpyje.
Vždyť, jak ví každý opravdový český vlastenec, i Hitler a Heydrich byli sionistického původu. To vysvětluje jejich zlotřilost, mimořádnou i na německé poměry.

A v případě těžce zkoušené Libye se kruh uzavírá - sionisti tahají za nitky na obou stranách tragického konfliktu. Komu asi prospívá libyjská bratrovražedná válka ?

Harpyje řekl(a)...

Vlastenec Semín má pravdu, Vlastenče. Je to ďábelské plemeno, tihle sionisti. Žádný vlastenec a slušný katolík s nimi nemá žádné společné dědictví. Ani to desatero ne, tak jako že je sv. Josef nade mnou!

Kopretina řekl(a)...

Dobrá ironie milý VV, kdyby byl Heydrich nebo Hitler židovského původu, nenechali by zmasakrovat 6 milionů Židů...'
Co je však známé je, že babička velkého soudruha a soukmenovce všech národů velkého Lenina byla Židovka...Na rozdíl od Stalina či jeho nochsledů nebyl Lenin vyložený antisemita...
Co se týče libyjských Židů, tak o jejich přízeň bojovali jak vzbouřenci, tak i Kadáfí a libyjští Židé se postavili na stranu vzbouřenců...

Kopretina řekl(a)...

Heyudrich předsedal obludnému shromáždění na konferenci ve Wansee, které se účastnil i pokrokový, levicově zaměřený, před smrtí papeženec velký Adolf Eichmann...A Heydrich byl čistokrevný Árijec, přezdívaný plavá bestie...
Naopak vznikla velká aliance Arabů a nacistů, nejen mufti Husejní, ale také Iráčané, Libyjci, Syřané a Egypťané...Hitler řekl, že jsou Židé společným nepřítelem islámu a nacismu...Být na straně muslimů není správné...Kdo je zastánce muslimů je v lepším případě pomýlený, v horším případě zlým člověkem...Je-li někdo zastánce muslimů, je zastánce holocaustu...

Harpyje řekl(a)...

Židé se přidali na stranu vzbouřenců? Jakých vzbouřenců?

Větší vlastenec řekl(a)...

V příspěvku sl.Kopretiny čtu mimo jiné : "...i Kadáfí a libyjští Židé se postavili na stranu vzbouřenců."
Takže, vážená paní Harpyje, dle názoru naší milé slečny se libyjští sionisti postavili na stejnou stranu jako plk.Kaddáfí.

Světu mír !

Harpyje řekl(a)...

Já jsem kdysi kdesi četla, že poslední Židovka, která žila v Libyi, zemřela v roce 2004, tak proto nechápu, jak to bylo míněno.

Harpyje řekl(a)...

Napsala jem blbost. Ten poslední je samozřejmě Ghadafi, a ten doposud nezemřel mučednickou smrtí, pokud vím. :-)))

Kopretina řekl(a)...

Lybijské Židy myslím Izraelce lybijského původu...a vzbouřence myslím lidi bojující proti Kadáfímu...V Izraeli žije asi 100 000 lidí, jejichž kořeny jsou v Libyji...

Kopretina řekl(a)...

Víte Harpyje a VV, bavila jsem se s jedním moc sympatickým papeženeckým farářem a zeptala jsem se ho, jen tak aby řeč nestála, kdo zabil Ježíše a víte co mi odpověděl...? My VŠICHNI, proto, že Kristus zemřel za hříchy nás VŠECH...Je smutné, že Semín nezná dětskou poučku, ketrou se učí malé děti, tedy měli by...Problém antisemitismu není v Novém zákoně, ale v jeho výkladu...Veškeré Ježíšovy kritické řeči byly určené malé skupince vládnoucích farizejů, ne celému židovskému národu...O lásce Ježíše k Židům (národu, ke kterému sám patřil) svědčí verše Nového zákona Matouš 15:32, Marek 6:34, Marek 8:1-3, Lukáš 23:34, Jan 4:22...kde se mluví o židovském lidu...Je smutné, že si antisemitští pohané vytrhli kritické pasáže z kontexu z Janova evangelia...O tom, že biblický judaismus je platný, když v Matoušově evangeliu čteme "Na stolici Mojžíšově zasedli farizejové a zákoníci, činte, co oni vám nařizují, ale nežijte podle jejich způsobu života...". Co z toho plyne...? Mojžíšovy zákony a moudrosti platí nadále...leč nemáme dbát výkladu a falešnosti farizejů...Tož tak...Je ostudou některých lidí, kteří si říkají křesťané, že takhle znetvořují a hyzdí krásné a radostné poselství evangelia...Tož tak...

Harpyje řekl(a)...

Já jsem četla, že 200 000, ale to je jedno.
Ten Semín a celá ta banda jsou jedna odporná pakáž.
Mrkněte se na diskusi pod úvodníkem.
Vyhlášení přátelé Israele, inklusive pan redaktor, budou ale přesto hájit Bátoru, coute que coute.

Kopretina řekl(a)...

Jo to je jedno, jestli 100 000- nebo 200 000 je fuk...Semín je dobytek a je mi líto, že pan Wagner, který dává jinak prostor lidí, kterých si vážím (Stejskal, Adler, Doležal, Gerloff, Bartoň, Neff, Zbavitelová, Mareš...Pan Stejskal píše nádherné články o Izraeli), ale na druhé straně dává prostor Semínovi...

Jakub S. řekl(a)...

... a slovenské plivající nule Murínovi. Některým z vás jsem napsal, jak JW odmrštil mé pobouření nad o d h a l e n í m , demaskováním, že Havel je přece jasně, a dycinky byl, naprostá ubohá nula. A dodatečně najednou ještě zaútočil zcela nelogicky na mne... jo jo.
Semín... škoda se o takovém bavit. Nezašpiňme se.
Jenom: Židé proti Židům... proč ne? Přece vždycky nejhorší jsou někteří na vlastní, v každém národě. Vždycky to tak bylo. Poturčenec horší Turka. A co mi např. soukromě říkali sekulární Izraelci o těch svých, co se furt jenom klaní a brblají... to si ani nikdo jiný netroufne dnes pronést, holka. Tak to přece je, šma Jisroel, chaverot ve chaverim... Kazatel 1.

Kopretina řekl(a)...

šma Jisroel Jakube, víte, že takoví brblající Izraelci jsou mí daleko symatičtější, než levicoví gauneři Gideon Levy, Uri Avnery, Amon Os, Amira Hass...a další...Avnery útočí na lidi, co mají jen kypu...Vše je nutné brát s mírou, drastičtí, ateističtí a materialističtí Židé bez národního vědomí, jsou stejní, ne-li horší, než ti co si říkají, "Bohabojní" žijící v ulici Mea Šearim...Raději sdílet domácnost s bohabojným, než s nějakým grázlem gideonistického typu...

Harpyje řekl(a)...

Víte, Kopretino a Jakube, že ten týpek od Neturei Karty, který se olizoval s Ahmadineřádem svého počínání upřímně lituje?
:-))))
Taetige Reue. Blb jeden.

Kopretina řekl(a)...

To doopravdy nevím...Naturej Karta jsou stejní grázlové jako zmiňovaný Gideon Levy...Naturej Kartu bych poslala do haj zlu...A zdaleka NE každý bohabojný je zmetek z Naturej Karta...Naturej Karta nesdružuje blbé lidi, ale inteligentní a vzdělané gaunery...Gauner nemusí být jen primitiv z deklasovaných vrstev, ale dost často jsou to vážení občané s vysokoškolským diplomem, u nás např. Semín, Bátora, Bahník, Červenka, Bartoš...z iniciatuvy DOST

Jakub S. řekl(a)...

Fakt?! Účinná lítost, No toto. Jest to možné? Vida...

Větší vlastenec řekl(a)...

Pořád jsem se od milé a popletené sl.Kopretiny nedozvěděl, co by udělala s kibucníky, těmi "levicovými zrádci", kdyby mohla. Popravila by je rovnou na místě ? Nebo by je humánně odsunula do nějaké arabské země ?

Kopretina řekl(a)...

Kibucníky bych nechala kibucníky...On dřívě byl sionismus levicové hnutí, prvními sionisty byli sociální demokraté a komunisté, právě tito lidé přetvořili Izrael v nádhernou krajinu...Násir smutně prohlásil a stýskal si, že jediná země, kde funguje socialismus je Izrael...Proč? Protože kibucy fungovaly na bázi naprosté dobrovolnosti...
Ovšem dnes se karta obrátili, někteří současní levicoví Židé jsou zrádci, nenávidějící Izrael, proarabské orientace...Něco jako čeští kolaborantští novináři (Krychtálek) zdůrazňující nutnost připojení ke 3. říši a zánikem ČSR...Tito levicoví Židé jsou to samé, chtějí zničit Izrael, zničit židovské náboženství a židovskou kulturu...Proto právě tito lidé by skutečně zasloužili odsunout do nějaké arabské země...ano...Tož tak...

Harpyje řekl(a)...

Chudák kluk!
Vzpomeňte si aspoň na něj, když už neexistuje žádná česká výzva!
http://cifwatch.com/2010/08/28/happy-birthday-gilad/

Jakub S. řekl(a)...

Kdyby to pomohlo... roky se neví nic. A valí se jim pořád s pořád peníze, podpora... Nikdo nedá prostě ultimatum: Vydat Gilada, nebo tedy jeho tělo. Já na něj vzpomenu každých pár dní, prostě kdykoliv promýšlím osud té země. Vidíte, a oni jim to samé neprovedou. A pořád jsou ti nejhorší, ďábli, nejhorší na zemi. Kdyby se rozkrájeli. No to je všecko marné. Buďme při nich, lidi.

Harpyje řekl(a)...

A jak bys takové ultimatum prosadil?

Kopretina řekl(a)...

Buď Gilada a nebo zastavit veškerou finanční pomoc...

Harpyje řekl(a)...

To jste přišla na přímo geniální řešení, Kopretino!
Takže nařídíme Iránu, Emirátům a různým organizacím, které sbírají finance pro Hamas po celém světě, že nesmí dát Hamasu ani cent, dokud nepustí Gilada Shalita na svobodu!

Harpyje řekl(a)...

"Každý, kdo je pro lidskost, by rovněž měl být pro vymýcení sionistického režimu (Izraele) jakožto symbolu utlačování a diskriminace," řekl v rozhovoru pro libanonskou televizi Ahmadineřád.
"Írán tuto otázku (vymýcení Izraele) prosazuje s rozhodností a odhodláním a nikdy se od tohoto přístupu neodkloní".
Zítra je poslední den ramadánu, a v Teheránu, jako i v některých západoevropských městech se bude konat už tradiční "Al Quds Day", a demonstranti budou mít opět příležitost vyřvávat "smrt Israeli", a podobná mírumilovná hesla.

Harpyje řekl(a)...

Už jsem zase napsala blbost. To bude asi tím vedrem. Konec ramadánu je 30.srpna

Větší vlastenec řekl(a)...

Takže, milá Kopretino, dle svých nejvlastnějších slov byste kibucníky nepopravila na místě, ale humánně odsunula do arabských zemí. A tam ať s nimi udělají, co uznají za vhodné. Že ano ?

Více třeba zde :
http://www.haaretz.com/news/how-they-voted-see-israel-election-results-by-city-sector-1.269923

Kopretina řekl(a)...

Ne...kibucníky bych nechala v Izraeli...S Giladem...? Zastavit veškerou pomoc palestinským Arabům by měla EU a USA...Ať je živí arabští bratři...A vztahy s arabskými státy omezit jen na nutné minimum, obchodování s ropou...atd...pouze ty produkty z arabských zemí, které si nemůžeme koupit a obstarat nikde jinde než v arabských státech...A nepouštět žádné další muslimy do Evropy...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vy byste ty levičáky zrádné nechala v Izraeli ???
Aha, Vy jste se ani nepodívala na ten přehled, takže nevíte, koho kibucníci volili, že ?
No tož dobrá; nevědomost hříchu nečiní.

Dobré ráno.

Kopretina řekl(a)...

Ono je třeba chápat, že první kibucníci zrádci nebyli...ale ne každý levičák v Izraeli vlastizrádce je...Např. levicová strana Kadima vlastizrádná není, ale se Stranou práce ( i když v té se najdou vlastenci, kteří nepodporují Araby) a Komunistickou stranou Izraele problém je...Tzipi Livni je hodně hodně doleva, ale vlastizrádkyně není...Každý Izraelec by měl povinně přísahat věrnost Izraeli a děti ve školách by měli zahájit vyučování zpěvem hymny Hatikva...Vlastenectví v Izraeli je třeba rozvíjet...

Harpyje řekl(a)...

... a přitom salutovat, že?
Takové "rozvíjení vlastenectví" zná každý, kdo zažil totalitu.
Israel je naštěstí stabilní demokracie, takže je velmi nepravděpodobné, že by tam začali "rozvíjet vlastenectví" jako někde v Iránu nebo Severní Korei.

Větší vlastenec řekl(a)...

Sláva & Hurááá !
"ne každý levičák v Izraeli vlastizrádce je" - no to je ale POKROK, milá Kopretino ! Kdyby si s Vámi někdo dal tu DĚSNOU práci, tak by Vás snad, jednou, naučil i myslet.

Nyní otázky :
1) "Každý Izraelec by měl povinně přísahat věrnost Izraeli" - co jestli ve volbách zvítězí levicové strany ? Co potom ? Sebevražda jako východisko z neřešitelného dilematu ?
2) "děti ve školách by měly zahájit vyučování zpěvem hymny Hatikva" - představte si amuzikální dítě, nucené před celou (smějící se) třídou zpívat národní hymnu - vyroste z něj vlastenec ?

Mimochodem : Děti ve školách obvykle nevyučují, nýbrž se učí.

Hezký zbytek soboty přeji.

Harpyje řekl(a)...

A co s takovými? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/Neturei_karta2.jpg/260px-Neturei_karta2.jpg
Ti by sotva přísahali.

Větší vlastenec řekl(a)...

Velký československý vlastenec s.Alexej Pludek ve svém skvělém románu „Vabank“ popisuje náš rozdílný přístup vůči lepším a horším sionistům : Po našem (a arabském) vítězství nad sionistickým státem bude těm lepším sionistům dovoleno nám (a Arabům) sloužit.
Řekl bych, že členy mírové organizace Neturei Karta můžeme zkusmo zařadit mezi ty lepší.

Míru zdar !

Harpyje řekl(a)...

O Alexeji Pludkovi jsem nikdy neslyšela, ale zrovna jsem se dočetla, že Vámi zmíněný román Vabank (1974) je román o Pražském jaru roku 1968, které autor představuje jako jednu etapu sionisticko-imperialistického úsilí o světovládu.
Budu muset pověřit kamarádku VH, aby prolezla moravskoslovácké antikvariáty. Takový literární skvost bych si nerada nechala ujít.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje, Alexej Pludek je postava rozhodně zajímavá. Pro děti napsal knihu "Ptačí pírko" - byla to jedna z mála dětských knížek, kterou jsem ve školním věku nedokázal dočíst do konce. Jinak napsal nějaké pronormalizační hámoty, které se také nedají číst. A vedle toho napsal "Takových tisíc let" z alternativní budoucnosti, v níž zvítězili nacisté, a to je kniha naopak velice čtivá, byť děsivá.

drak řekl(a)...

A.S. Pergillovi:

Myslím, že jsem od Pludka četl jenom Pověsti dávných časů, kterážto kniha pojednávala o velmi vzdálené historii Slovanů. Už si to po těch letech tak úplně nepamatuji, ale číst se to kupodivu celkem dalo, přesto, že tato kniha vznikla někdy v roce 1971, tedy za dob hluboké normalisace, jenže téma bylo naštěstí dosti vzdáleno tomu, co zajímalo censory, takže byla celkem čitelná až do konce, aniž by u toho člověk příliš trpěl. Konec konců přestat číst se dá kdykoliv. Do toho Vabanku bych aspoň nahlédl rád, abych se dozvěděl co je to za pitominu a mohl si na to udělat vlastní názor, určitě bych si rád přečetl Takových tisíc let a tu trilogii o Atlantidě. Nechci se Pludka a jeho Ptačího Pírka zastávat, on byl levičákem z vlastního svobodného rozhodnutí, což je pro mne trochu divné, ale je to jeho svatým právem. Myslím, že atmosféra v roce 1959 nebyla příliš "dýchatelná" a proto, že kniha byla určena pro děti, asi se to na tom obsahu a jeho nečitelnosti projevilo.

Větší vlastenec řekl(a)...

Strašně se divím, vážený soudruhu a soukmenovče Pergille, že Vám dosud unikala tvorba s.Pludka. Vždyť byste v ní nalezl spoustu inspirace pro vlastní tvorbu jak románovou, tak publicistickou. S.Pludek pregnantně popisuje sionistické nebezpečí nejen v románu ze současnosti (tehdejší) Vabank, ale i ve velkolepě pojatém díle Nepřítel z Atlantidy.
I jiné knihy tohoto plodného soudruha by Vám mohly pomoci ve Vašem zápase o nového, silného slovanského člověka, v zápase proti sionistům a jiným dědičným nepřátelům.
Nuže, díky internetu, tomu prožluklému imperialisticko-sionistickému vynálezu, máte možnost si díla s.Pludka zakoupit v antikvariátech, a doplnit si tak své vzdělání.

Míru zdar !