sobota 15. října 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Výzkum nespokojenosti zaměstnanců

Pondělí 15. října
Linda Živá a Tluč Huba pozvali do našeho bludnonorského školicího střediska uprostřed houbonosných lesů jednoho z přednášejících na středečním VUMLu, samotného premiéra Zemana. Sami moc hub nenasbírali, ale jejich host měl plný košík. Naplnili mu ho chlapci z ochranky. Jak Miloš pravil: "Je to jedním z jejich hlavních úkolů."


Úterý 16. října
Náměstek Ivoš Kvakoš se také účastní konference Fórum 2000. Pozvánku dostal od Makoše z Českých Mektáren. Nebude mít projev - na to tam mají větší kapacity. Přesto doufá, že se mu podaří zapojit se do hledání způsobů, jak zajistit další existenci lidstva, jeho kultur a civilizací. Chtěl by tam promítnout film ,i>Krtek a raketa.

Středa 17. října
Dnešní VUML se musel obejít bez přednášejících - všichni se ochomýtali kolem Fórumu 2000. Alespoň jsme si pod dohledem tiskového mluvčího Zlato Vrha v klidu vyplnili nový dotazník Výzkumu spokojenosti zaměstnanců. Vloni jsem rozdával samé pětky a čtverky. Nepomohlo to. Tak teď zaškrtnu jednušky, abych managory motivoval, Z. Vrh bude mít radost. Ale co dám příští rok?

Čtvrtek 18. října
Ambrož včera nebyl na VUMLu a tak dotazník Výzkumu spokojenosti zaměstnanců vyplňoval až dnes. Na otázku "Co by se podle Vás mělo v Českých Textárnách změnit, aby obstály v nových podmínkách?" napsal: "Kdybych to věděl, byl bych ředitelem. Ale jinde."

Pátek 19. října
Junior si nebyl jist, zda má vůbec odpovídat výzkumníkům podnikové spokojenosti. Až když se v závodním rozhlase šéfodborář Milivoj Plachý zaručil za anonymitu dotazníků, odvětil  na otázku "Jaké informace o činnosti a perspektivách Českých Textáren Vás zajímají?" takto: "Raději už žádné."
.......................................

Sobota 20. října

Z listárny Moby Dicka

Moby, má vůbec smysl odpovídat na dotazník o spokojenosti zaměstnanců, když jsem nespokojená?

Dotaz zaslala čtenářka D.D.

Odpověď M.D.: Jistě. Tedy pokud odevzdáním vyplněného dotazníku vstoupíte do loterie o nějaké hodnotnější ceny, než jsou kukačky s čápem marabu...
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

51 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Fuj. Šamane, je to nutné, tenhle výkal ze suterénu tady?!

informace řekl(a)...

Zítra vám něco napíšu o římských nepokojích. Úplné peklo, městská guerrilla. Mlátili se tam manifestanti s policií, mezi sebou, ničili auta výklady. Nakonec asi 5 -10 tisíc black blocks ozbrojených molotovy, klacky, slzotvornými bombičkami rozehnalo celou manifestaci. Televize vysílá celý večer záběry.
Manifestanti - ti mírní si stěžují, že tam vnitro poslalo málo policistů, aby je chránili.

Moby Dick řekl(a)...

Není, Jakube
>>:))

Anonymní řekl(a)...

Fuj. Šamane, je to nutné, tenhle výkal ze suterénu tady?!

-tvoje reakce je výkal.Jsi nabubřelý.

Anonymní řekl(a)...

-bych si dovolil upozornit na cenzorní opěrnou zeď,která nedovolí o věcech mluvit.T.j.chátra,která Fuj. Šamane, je to nutné, tenhle výkal ze suterénu tady?!

-asi ve smyslu zaplacené souhlasně s adjektivem náhodných blbců typu : Jakub.S.,event.důchodkyni Stk.

Anonymní řekl(a)...

-s určitostí jsem očekával STOP.Proč se tak nestalo.Proč mám čůrat do nekonečna na názory,jež produkují ty stáda duševně pochroumaných a ublížených blbek a blbců,oni se snaží revokovat ty politická rozhodnutí,oni typu Jakub S.něco komentují a združují se do stáda.Obrazně řečeno s výsledkem,hovna v kýblu.

Variace na soudobou prozu řekl(a)...

Raní štamgast otvírá dveře hospůdky.
"Jéžišmarjá, co se to tu v noci dělo? Smradu tady, ňáký vejkaly po zemi, louže vod šamponu.
Ňáká slečinka tu hledá čokla a prosí hospodskýho, aby jejímu Raťafákovi nemyl hlavu šamponem, že by moh nastydnout a dostat psinku.
Jinej si zas ztěžuje, že ho hospodskej nevyhodil a že prej už má močovej měchejř prázdnej. Jo, tak to von tu tak nasvinil. Prasák jeden! Dyť má na chodbě záchod.
Jo, těžký časy nastaly pro dobrodruha, říkával děda. Chudák hospodskej! že by mu byl někdo ukrad palici? Že s ní toho anonýma hned nepraštil? Anebo šel chrnět a nechal štamgasty řádit?
Jo to sou ty nespokojený, furt se jim něco nezdá. Polejt je vodou a ven s nima.
Tak já se zas vrátím, až tu trochu ukliděj."
Štamgast odchází a dveře za ním tiše zaklapnou.

Variace na soudobou prozu řekl(a)...

Dveře hospůdky se potichu otevírají a předešlý štamgast vstrčí dovnitř hlavu.
"Jo tak mi právě soused povídal, že prej v noci tady ňákej anoným nadával Haškovi a taky prej sám sobě!
A že prej za pultem byl pan Velryba a že prej tomu potrhlýmu anonýmovi hned vynadal.
Tak to se tedy hospodskýmu jako vomlouvám, že sem řek, že šel chrnět.
Jo, to sou ty nespokojený, co furt prostestujou. Když už nemaj komu nadávat, fackujou se sami. No nazdar, to sou mi věci!"
Dveře hospůdky se zase tiše zavřou.

informace řekl(a)...

Co se stalo včera v Římě?
Mírná manifestace organizovaná odbory a levicí na protest proti mezinárodní finanční politice a proti vládě byla násilně rozehnána početnou skupinou ozbrojených mladých lidí s tváří zakrytou kapucemi a kuklami. Kdo byli ti zakuklenci a kolik jich bylo? Na počtu se ještě novináři neshodli a ministerstvo vnitra zatím nevydalo oficiální zprávu. Někdo hovoří o tisíci, jiní o dvou, třech až pěti tisících. Kolik bylo manifestantů? Někdo z organizátorů hovoří o 150 tisících, jiní zase až o 200 tisících.
Jak je něco podobného možné?
Zakuklenci bylo organizovaní, ozbrojení tyčemi, zápalnými láhvemi, dýmovnicemi, dlažebními kostkami.
Vmísili se do průvodu už na jeho počátku, ze začátku se vrhli proti výkladům, autům, bankám. Pak se postupně dostali do čela průvodu a na náměstí S. Giovanni, kde se měla konat manifestace, napadli manifestanty a rozptýlili je do okolních ulic.
Během celého průvodu a pak na náměstí došlo k ostrým srážkám s policií, zakuklenci postavili barikády z kontejnerů, které zapálili. Několik policistů bylo zraněno, zapáleno policejní auto.
Kdo jsou ti zakuklenci? Tady jsou komentáře velice opatrné. A to proto, jak vyplývá ze svědectví samých manifestantů, že to byli mladí Italové a ne příslušníci mezinárodní bojůvky black blocks, a byli to členové různých ultralevicových extraparlamentárních skupin jako anarchisti, extrémní marxisti, členové t.zv. sociálních center. Což je významným znepokokjujícím signálem hlavně pro levicovou Pd, která vidí, že její politika, zaměřená na jediný cíl - dostat se za každou cenu do vlády, je napadána právě zleva. Sice někdo prohodí poznámku o neofašistické organizaci, ale je hned umlčen. Jednoduše proto, že podobná organizace neexistuje.
Organizátoři manifestace obviňují ministra vnitra, že policistů byl nedostatečný počet na obranu průvodu, že policisté obsadili hlavně ulice, které vedly k parlamentu, senátu a sídlu vlády. Obviňují policii, že dřív nevypátrala, co se chystá a nezakročila předem. Sami ale museli uznat, že se nepostarali o nějakou vnitřní bezpečnostní službu, která by násilníky izolovala a zneškodnila. Skutečně, jak může pět tisíc násilníků, kteří mimo jiné se musí bránit útokům policie, rozehnat dvouset tisícový průvod?

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
Piksla mi zas spolkl příspěvek o římské manifestaci.
Ať se udáví!

Moby Dick řekl(a)...

Pixla je vůl jak LEV 21. Bohužel ho nemám na vodítku. Přesto se za něj omlouvám.
>>:))

informace řekl(a)...

Ne, nespolkl, objevil se o pár minut pozdějc.
Kromě toho zahraniční tisk uveřejnil fotografie, které musí být Pd velice nepohodlné.
Zvláštní - v italských novinách nebo TV se neobjevily, jen na italském zpravodajství SKY.

informace řekl(a)...

Aha, Vy jste ho promptně vytáhl, Moby Dicku? Ta rychlost. Děkuju.

Moby Dick řekl(a)...

Ano, vytáhl. Náhodou jsem byl zrovna na place.
>>:))

Jakub S. řekl(a)...

I, vy jste u toho snad nebyla - ? Spero di no!!

informace řekl(a)...

U čeho, Jakube?
Jak tahal M.D. můj příspěvek z piksly anebo na manifestaci?
Manifestaci jsem viděla v televizi, vysílali ji celé odpoledne a večer. Byly to přímé záběry a také reakce účastníků a organizátorů byly bezprostřední, ještě oficiálně nerozpracované. Bylo to zklamání a ůdiv.
Dneska na televizních debatách se levice začíná ptát, nakolik politika strany odpovídá a vychází vstříc požadavkům mladě generace. Zatím k žádné autokritice nedošli. Nejvíc mě pobavil jeden diskutér, co prohlásil, že kdyby byla padla vláda B., tak by z manifestace byl svátek a ne krach. Vidíte, zas za všechno může B.!

informace řekl(a)...

Oprava:
údiv politiků, kteří něco podobného nečekali. Ta manifestace měla být dalším hřebíkem do rakve B. vlády.

informace řekl(a)...

První bilance:
Sabato di follia, prima stima dei danni
vandalismi per circa due milioni di euro
A levicový lídr Vendola posílá zakuklence do pekla.

STK řekl(a)...

Hmm, škody za 50 melounů...
Korun. To zase není tak moc, takové peníze si dokonce dovedu představit - ale škoda je to zbytečná i kdyby to bylo 100x méně. Navíc to "levicové" (komunisté a levičáci se rozlišují špatně) hnutí dělá v tyto dny bord... binec po celém po světě. Nesouhlasím s nimi, (je to druhá strana cesty a je tam taky škarpa) ale jako protiváhu ke zvůli velkých koncernů to docela chápu. Mě by se líbilo tak někde kolem prostředku. Ano, vím: "Zlatá střední cesta je vyšlapaná, ale tráva po krajích je vyžraná..." zpívají W+V. Ale padnout do levého nebo pravého příkopu se mi taky moc nechce. Špatně se odtamtud vylézá. Ovšem vzhledem k tomu, jak laxně (ne)řešíme jiné, aktuálnější problémy jsou tyhle levo-pravé úvahy asi zbytečné.
================
A kdyby to bylo v Kotlince a ne v Italsku, vsadil bych na Silvia B. Začínám, mu čert ví proč fandit, stejně jako mu fandí Informace...

Jakub S. řekl(a)...

Sobota šílenství - první odhad škod z vandalismu: cca dva milióny €!
A jistě, pět tisíc cvičených svalnatých vyškolených připravených mladých chlapů s vymytým mozkem a touhou si konečně, a před kamerama, pořádně zařádit, podpálit konečně všecko okolo, zmlátit konečně někoho - může samozřejmě mít zásadní vliv na osud veliké demonstrace řádných občanů, necvičených, unavených ze zaměstnání atd., většinou starších až starých, žen... odkloní ji jinam, zkoncentruje ji, aby vznikla panika a stress, toto v nevědomé spolupráci s nimi činí pak i policie... a pokluzené. Davová psychóza - a dav najednou neví, s kým vlastně jsou ti černí hoši, proti komu - neví už nic, jen utíká a/nebo ječí a/nebo stojí napresován na připraveném(kým?) místě. Viděl a prožil a fotografoval jsem v těch hororových dvou dnech Brna v srpnu 69.

Jakub S. řekl(a)...

Na Berlusconiho mám zcela rozdílné názory v různých oblastech jeho aktivity. Je to značně rozporná osobnost. V této jsem víceméně s váma.

STK řekl(a)...

Jaja, dav má svá vlastní pravidla, Jakube.
A ani nemusí být velký. Už jedna "náplň" hlediště divadla (+/- 500 lidiček)je "dav" a reaguje úplně jinak, než by reagoval každý sám za sebe. Anonymita, pocit sounáležitosti, početní síla.
Nebo tribuny při sportech, které mi nic neříkají: fotbal, hokej. Myslím, že na tohle téma už byla napsána fůra knih - dokonce i hloupých.
===================
A Silvio? Odmítá zestárnout, odmítá umřít, odmítá prohrát. Jeho excesy s ženskýma jsou myslím jenom důsledkem těchto jeho tužeb. Možná se do nich i trochu nutí. (A nebyl by sám. Znám i takové.) Taktéž B. vliv ve sdělovacích prostředcích - nástroj moci. Že nakonec prohraje, ví každý. I on sám. Ale nepředbíhá událostem a to je to, co se mi na těm líbí.

Šaman řekl(a)...

Ale takhle fungují profesionální terorističtí bijci při všech "nenásilných akcích". Dav "hodných demonstrantů" jim slouží jako kanonenfutr. Při malých akcích je těch zlých hochů kolem 10 %, při velkých stačí procento...

V Praze při zasedání MMF bylo 2000 hodných baťůžkářů a dívek s copánky - a k nim 200 provokatérů.

Věcí profesionality policie je předem ty teroristické hajzly otipovat, a jít primárně proti nim a zadržet je pro kriminální čin žhářství a útoku na veřejného činitele, a ne běžet s rudou mlhou před očima na maminy od ploten...

Jakub S. řekl(a)...

Silvio B.: shrnuto = typický středozemní, mediteránní chlap, macho. S kladama aji záporama, jak jinak. Vero, I?

informace řekl(a)...

Nemluvte mi, Šamane, o profesionalitě policie. Všichni při této příležitosti připomínají věci, které se děly před deseti lety v Janově při příležitosti G8. Tenkrát policie zakročila rázně a výsledek byl, že někteří funkcionáři pak byli odsouzeni pro zneužití své moci a pod.
Zvlášť dlouho se táhly procesy proti jednomu karabierovi, který vystřelil proti demonstrantům, kteří ho chtěli zabít hasícím přístrojem, když ležel v autě zraněný. Jeden z demonstrantů byl zabit a rodiče, samozřejmě za podpory levice, táhli případ až před Evropský soud, který nakonec před dvěma roky zprostil karabiniéra viny, protože se nedokázalo, že chlapec by byl zemřel na ránu vystřelenou policistou.
Mezitím kluk se stal pro levici mučedníkem za lidská práva, matka byla zvolena za ultralevicovou Rifondazione comunista do senátu, otec se stal činným aktivistou levice. V senátu po něm pojmenovali jednu síň na uctění jeho památky.
Divíte se snad, že policie nemá zájem na projevení nějaké velké profesionality? Tím nechci říci, že by byli nechali v Římě všechno plavat, aby se manifestanti pobili mezi sebou. Oni zakuklenci řádili i proti policii, rozbili jim několik aut, jedno podpálili, několik policistů zranili.
Teď prý budou zakuklence identifikovat podle snímků, co tam vyfotili nebo natočili novináři a budou je vést v evidenci, aby je kontrolovali při příštích manifestacích. Ku podivu levice proti tomu neprotestuje, neřve nic o policejním státě, o Berlusconim jako novém Hitlerovi.Pročpak asi? Kdyby ultralevice nebyla napadla jejich průvod a rozehnala ho, asi by opozice ten kravál spustila.

informace řekl(a)...

Poslyšte, Jakube a STK,
kdokoliv by fandil Berlusconimu, kdyby zažil vládu středové levice s ultralevicí a bývalými levicovými křesťanskými demokraty. Žádná alternativní vláda není možná, jen chaos. V té kombinované středolevicové to pak byla nakonec ultralevice, co pořádala manifestace proti a pak nakonec položila vládu, jejíž součástí byla.
Jestli se B. tahá s kurvama, to je mi docela volný. On není sám, víte? A nakonec si to platí ze svého.

stk řekl(a)...

Možná mi nebudete věřit Informace,
ale pokud s Ním (S.B.) některá jde, ať už za peníze nebo "z lásky", může to být "ganz egal" každému. Je to přece jejich věc. A jestli k "tomu" Silvio potřebuje Viagru nebo ne je taky jeho věc.
Že se do toho vměšují "jourmalisti" je též zcela pochopitelné - musí být z něčeho živi a taková témata dobře prodávají čísla časopisu a zvyšují návštěvnost webů. Takže je vlastně všechno v pořádku. Jenom pokrytectví publika (a žurnalistů) slaví úspěch.
Bigotní katolicismus.
Bigotní komunismus.
Bigotní cokoliv.

informace řekl(a)...

STK,
ono to je taky každému ganz egal, jenže připitomělá levice se snaží využít bigoterie katolíků, udělat B. co největší ostudu jak tady tak ve světě a tak ho vyštvat z politiky.
Vo to go. To je na tom všem nemorální. Už proti němu uspořádali i manifestační průvod kurev, na protest proti čemu? proti zneužívání ženského těla! člověk by se smál, kdyby nešlo bohužel o příliš vážné věci.

Jakub S. řekl(a)...

To je snad sranda, ne?! Já bysem to prosím chtěl vidět, takový průvod sem eště nikdá neviděl - to u nás nebývá... u nás stály ku*vy dycinky na tribuně na Letné!

stk řekl(a)...

Informace, slavnostně Vám uděluji hlavní cenu za popularizaci nejlepšího "vtipu týdne"!
Děvky protestují proti zneužívání svého těla!
==========
Židi takovému počínání říkají "chucpe"! Myslím, že by se to mělo používat pro vysvětlení toho výrazu.

informace řekl(a)...

Jestli mě pamět neklame, Jakube,
tak jsem tu jednou dávala odkaz i na fotky toho průvodu, ale teď nevím, kde je hledat.rou.
A jděte už raději do hajan!
Dob

informace řekl(a)...

Děkuji, STK,
ale ten vtip vymyslela levice, já bych na něco podobného nikdy nepříšla. Jsem moc přízemní.
Tak si tu cenu jaksi nezasluhuju.

informace řekl(a)...

Totiž STK,
musím upřesnit. Děvky protestovaly proti zneužívání ženského těla BERLUSCONIM!

Jakub S. řekl(a)...

Ale to byla dobrá demonstrace, totiž krásně posloužila stojícím na chodníku k výběru! De facto tudíž neplacená reklama! No nic. Čistě teoreticky... Jenom si představuju, jak z tribuny se členama OV KSČ na zlínském divadle volá na 1. máje hlasatel: - a nyní, ano, vážení přátelé - áno, nyní nastupují naše ku*vičky, naše úžasné, obětavé děvky, zdravíme ku*vy celého světa, hurááá!! - A mávátka se zdvíhají, mávají jima o překot a zní: Zdravíme největší ku*vy, hurááá!! Ať žije soudruh Jakeš - náš vzor! Jsme jedné krve, ty i já!

Větší vlastenec řekl(a)...

Jste jedné krve s ku*vami, vážený Jakube S. ? No tak tedy Hurá !
To Vás šlechtí, že (si) to přiznáváte. Neb ku*vy českého (slovanského) původu jsou opravdu naší krve. A dodal bych, že i stejného třídního původu, kdybych měl jistotu, že nejste třídní nepřítel-přisluhovač Euroameričanů.
Ano, i ty největší ku*vy jsou v podstatě pracující ženy, vehnané do svého ponižujícího postavení kapitalismem a demokracií.

Po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem a demokracií rázně zlikvidujeme veškerou prostituci, nebo ji alespoň omezíme na úroveň z doby před násilným listopadovým převratem.
Zlikvidujeme též drogy, pornografii, terorismus apod.
Jsem zvědav, jestli po zhlédnutí na vlastní oči a prožití na vlastní kůži KONEČNĚ všichni ti zku*vení intošové přestanou pomlouvat naše slovanské společenské zřízení.

Na shledanou v lepších časech !

informace řekl(a)...

Jakube,
hledala jsem to video s manifestací feministek a pracovnic sexu pproti zneuřívání ženského těla Berlusconim a našla jsem tato dvě:

http://www.youtube.com/watch?v=oj2inonyyks&feature=related
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=qImdufgRoV4
Pracovnice sexu mají jako odznak červený deštník.

Zároveň jsem náhodou padla na řadu videí italské krajní levice, při nichž srdce VV poskočí radostí a vnitřnosti se mu dojetím zatřesou, padne-li čirou náhodou jeho zrak na můj příspěvek. On totiž deklarativně mé "spisby" nečte.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ZCQHsJie8Mc
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=uEiIeWZw8ms
http://www.youtube.com/watch?v=IA_DS73vako&feature=related

stk řekl(a)...

Tak už dost, Informace. Na humor je tu přece Vlastimil V.!
Když jsem si čet´ vaše "upřesnění cíle demonstrace samostatně podnikajících sexuálních pracovnic", poplival jsem si zánovní monitor a dnes ráno jsem ho musel "omývat vlažnou vodou".
Se třemi kapkami saponátu - abych byl přesný...

informace řekl(a)...

STK,
aby byl dav ovládnutelný a mipulovatelný, musí se mu dát nejen nějaká postava k zbožňování, ale hlavně někoho k nenávidění. Nenávist je velkým pojítkem mezi průměrně nebo podprůměrně myslícími lidmi. A tak it.levice, která nemá k nabídce žádnou osobnost k adoraci, si to vynahrazuje štědře na postavě k démonizaci. U řady vylízaných mozků se ten člověk stal ztělesněním veškerého zla na zemi. Nepřeháním. Každá příležitost je dobrá, aby do něj kopli.
I teď po manifestaci vylezli okamžitě s heslem "B. vláda musí padnout! Je neschopná."
Do pr..le, člověk už jich má opravdu dost.

Jakub S. řekl(a)...

Vélmi dobře viděno, zhodnoceno, uzavřeno... Tzv. levičáctví = latentní choroba Románů.
Ale tož - poplivany monytor, cholera - to se može stat enem na Severu! Ale já, jsa hrdým nositelem Fučíkova odznaku, vím, že mám stále b d í t . Takže už zásadně nemám v ruce (ani jinde) nic tekutého, neb jeden nikdy neví. A co pak. Nedá sa.

Jakub S. řekl(a)...

Perfektně viděno, zhodnoceno, uzavřeno. Levičáctví = latentní choroba Románů.

Jakub S. řekl(a)...

Tož su blbý?! Nále co. Idu pohodit koňovi, snáď pak nebudu tak hlúpý.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jest tak, vážený Jakube S.
Mezi naší českou, naší slovanskou levicovostí a cizáckým levičáctvím je rozdíl jako mezi Leninem či Stalinem a Trockým, jako mezi Gottwaldem či Zápotockým a Slánským.

Rada zdarma : Dodržujte pitný režim a zásady internacionálního vlastenectví.

Tak Čest !

informace řekl(a)...

Blonďáček s nízko posazenými džíny, co vrhá hasicí přístroj proti policii, se stal symbolem protestů krajní levice proti vládě, mezinárodním financím, proti samotné manifestaci nespokojených. Příliš zblízka připomíná fotku C. Giulianiho na G8 v Janově, který chtěl přístrojem dodělat zraněného policistu ležícího v autě. Giuliani byl v Janově zabit a levice z něj udělala mučedníka antiglobal.
Dnešního nového hrdinu zveřejnily snad všechny noviny světa. Což přispělo k jeho identifikaci. Nový C. Giuliani půjde sedět? A levice ho neprohlásí za národního hrdinu? Vždyť je to přesně tatáž situace, co se opakuje po deseti letech. Snad tentokrát nebyl blonďáček na té pravé straně barikády spolu s parlamentní levicí.

foto z římské manifestace
http://www.lidovky.cz/foto.asp?foto1=SK3e8250_p201110150557501.jpg

foto z Janova 2001
http://antigrillo.files.wordpress.com/2011/10/pacificimanifestanitoblackblock.jpg

drak řekl(a)...

Před nějakou dobou jsme s kamarády chtěli jet do Bruselu a demonstrovat tam proti softwarovým patentům. Přesto, že jsme o tom uvažovali poměrně zavčasu, asi 2 měsíce předem, tak se nám to nepodařilo, protože v Belgii se každý účastník shromáždění či demonstrace musí registrovat u policejních úředníků minimálně několik měsíců předem. Teď už docela chápu, proč jsou unijní orgány umístěny tam a když občas vidím ty naše soudruhy odborové bosse, jak nám tady kalí atmosféru a dráždí chátru a lumpenproletariát k tomu, aby dělali bordel, tak si tak kladu otázku, zda by nebylo dobré opsat u Belgičanů ten jejich úžasný shromažďovací zákon a zda by nebylo na místě udělat něco podobného i v Řecku, Španělsku, Itálii a Francii.

informace řekl(a)...

Tak voni nám toho blonďáčka s nízko posazenými džíny zatkli! Je to nějaký římský studentík. A hájí se tím, že prý chtěl uhasit požár.
Tak jeho sláva dlouho netrvala. Ale stálo to za to!
Komu z nás se podaří dostat se na první stránku hlavních světových novin?
http://multimedia.lastampa.it/multimedia/in-italia/lstp/88574/

informace řekl(a)...

Je mu čtyřiadvacet let a má přezdívku "er pelliccia" (kůže, kožešina)
http://www.libero-news.it/news/847244/Estintori-contro-gli-agenti--Preso-Er-Pelliccia.html
Tady je jeho obličej bez šátku na obličeji.

informace řekl(a)...

Po sobotních událostech v Římě teď opozice dokonce požaduje vydání mimořádných zákonů na kontrolu a udržování bezpečnosti. Policie by mohla použít při nepokojích zbraně a mohla by zatýkat preventivně, žádá strana soudců IdV.
Rozehnání manifestace asi pálí.
Kdyby to tak navrhovala vláda! To byl řev!

Jakub S. řekl(a)...

To mi připadá (nikoli přijde, Pražáci) jako kouzelně praštěné - že to požaduje opozice... no viděj, pak že jednoho už nic nepřekvapí!

informace řekl(a)...

Italské noviny otiskly indiskretní zprávy o příčinách krachu sobotní manifestace v Římě. Z příspěvků na facebooku a twitteru vyšlo najevo, že guvernér (levicový) regionu Puglia slíbil dvěma představitelům ultralevice (která nyní nemá zástupce v parlamentu) že je vpašuje do kandidátní listiny v příštích volbách, aby tak pro svou stranu získal víc hlasů z řad ultralevice. To rozzuřilo ostatní skalní ultralevičáky, takže se rozhodli, že manifestaci rozeženou, aby dali parlamentní levici a hlavně těm dvěma "zrádcům" na vyučenou.
No, a podařilo se jim to.
Že by čachrovali i tito velcí levicoví moralizátoři, kteří si už vypláchli hubu B. nemravností tak, že nepotřebují ani ústní vodičku?

Jakub S. řekl(a)...

É da non credere. Neuvěřitelné, jak se ti středozemci dovedou z a b á v a ť . . . Takové stálé kombinační hrátky. Ovšem že tam v parlamentě možná bude extrémní levice (a la bolševici v 17), to se asi nikomu jinde zamlouvat nebude.

informace řekl(a)...

No, je to doopravdy k neuvěření. Teď do celé situace zapadá i návrh opozice na ozbrojení policie a na předběžné zatýkání. Dokonce vyzvali občany, aby pomáhali při identifikaci výtržníků. A tak jako první šel do vězení mladík s hasícím přístrojem. Symbol, který nepříjemně připomíná G8 v Janově před deseti lety.
A už tvrdí, že to byli zhýčkaní synáčkové zámožných rodin, co se tam šli pobavit. Asi jako nedávno v Anglii.
Nemůžou přece připustit, že jim manifestaci rozbila ultra levice.