sobota 5. listopadu 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Dutobáze správných slov

Pondělí 5. listopadu 
Pravidelná pracovní porada u Fotra Bambase na Severním Městě se poněkud protáhla. Završil ji totiž bohatý raut, doplněný vlastnoručně pálenou Bambasovou slivovicí. Podnik ušetřil zrušením naší Správy problémů - náklady teď platí Fotrova firma České problémy. Vyúčtuje nám je až kvartálně - jinak platíme jen měsíční paušál.


Úterý 6. listopadu 
Na včerejší poradě prý chtěli létat všichni managoři, avšak podařilo se to pouze čápu marabu. Čepovaná slivovice byla velmi silná a rozvázala marabuovi zobák - Fotrova firma České problémy, která za nás řeší problémy, které bychom jinak neměli, platí nájem firmě No Problems, která objekt výhodně zakoupila od Českých Textáren. NP vlastní jistý Děsný Kokot, bratr našeho generálního. Ale prý pouze nevlastní.

Středa 7. listopadu
Virtuální univerzita morálky a lidství přivítala další hvězdu - hovořil Václav Klaus. Vyzval nás ke "zvýšené sebekritičnosti" a provedení "nekompromisní revize" a "morální inventury", jak to byl učinil už o víkendu na kongresu ODS. Ta, jeho slovy, přijala tuto výzvu, získala konečně "mravní fundament" a stala se "důvěryhodným monolitem". Což nastolilo drobný problém: Nedostatek kandidátů pro příští volby!

Čtvrtek 8. listopadu
"Jak jednoduché je nalhat do vašeho Komplexního Elektronického Top Systému Intranetu pracovní aktivity!" pochvaloval si nováček Trn naše KECY. "To u nás v Českých Tlachárnách jsme museli zapisovat do pracovního deníku každou činnost, včetně telefonování a shánění připínáčků. Pěkně minutu po minutě. Jedině psaní do pracovního sešitu ne. A přitom kolikrát to byla naše jediná práce."

Pátek 9. listopadu
Že Trn nedržel hubu! Jeho včerejší vzpomínku na tlachárenskou praxi vedení pracovních deníků odposlechl Duto Hlav a silně se mu zalíbila. V elektronických KECECH sice zapisujeme, co děláme, ale jenom do několika kategorií, a také - tato databáze slouží podnikovým analytikům a Duto k ní nemá přístup. Proto obnovil Knihu Aktivit Pracovníka. Jak pravil Junior, krom databáze budeme vyplňovat i dutobázi.
............................
Sobota 10. listopadu

Z listárny Moby Dicka

Pokud se na poradách a prezentacích nudíte, sestavte si z následujících 25 slov tabulku 5x5. Když uslyšíte jedno z těchto slov, zaškrtněte si ho v tabulce. V okamžiku, kdy zaškrtnutá slova vytvoří řádek, sloupec či diagonálu, vstaňte a zakřičte: BINGO! Teď ta slova:

workshop, podniková kultura, systém, optimalizace, mise
meeting, business plán, výkonnost, reporting, cíle
přidaná hodnota, prezentace, SAP, kanál, akcionáři
databáze, kapacita, rozhraní, projektový tým, implementace
pohled, zákaznicky orientovaný, segment trhu, strategie, vize

Hra zvaná Business loto vám přinese vzrušující zážitky. Na všechna zasedání se teď už budete těšit!

Zaslal čtenář V.J.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

19 komentářů:

informace řekl(a)...

A copak vám řekl čáp marabu? Oni čápi jsou dost nedisciplinovaní!
A to nevíte, že se ptákům nemají dávat lihoviny, že jim to škodí a je to zakázáno Ligou na ochranu zvířat?
Tady na blogu taky jeden opeřenec si občas lokne a pak vyvádí jako na masopustě!

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenci proti € a Evropě

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci, pokud vám snad unikla tato vlastenecká a potěšitelná zpráva :
Bátora si s členy D.O.S.T. zazpíval hymnu. Přišel i Jakl

Ano, s TAKOVÝMI pravičáky se snadno dohodneme, s TAKOVÝMI konzervativci snadno utvoříme Vládu národní záchrany.
Ano, soukmenovci Bátora, Jakl, Bobošíková a další jsou přijatelní nejen pro našeho pokrokového prezidenta, ale i pro vší náš lid. Však to známe z nedávné historie naší vlasti : Vlastenečtí pravičáci a konzervativci sice mohou mít poněkud odlišný názor na zespolečenštění výrobních prostředků, ale znárodnění výrobních prostředků *) nepřizpůsobivých osob a skupin **) podpoří BEZVÝHRADNĚ.

Již duní právo v jícnu temně !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !


------------------------------------------------------------------------------------------------
*) I ostatního majetku
**) Např. Němců, Maďarů, bankéřů, uhlobaronů, velkofabrikantů, velkostatkářů atd.

Jakub S. řekl(a)...

S tím pracovním sešitem jsem to zažil ve svém středisku VTEI ODIS ČOP při VÚK (dobrý?), když nastoupil o jedenáct let mne mladší štrébr vedoucí, ing. Zavedl sešity na vyplňování v š e c h činností hodinu po hodině a pak to koncem měsíce opravdu studoval. A hlavně b r a l z a b e r n o u m i n c i - ! Chápete tu pošetilost, zaslepenost, absurditu? MMCh leckomu jen to pěkně vyzerajúci vykazování řádeček po řádečku, den po dni, týden po týdnu - vzalo několik hodin odpovědné práce. Jež se ovšem vyplatila. Nám, co jsme nestačili dělat anotace, překlady, tlumočení, jazykové a stylistické porady patentářům, ředitelům, normařům... a jen jsme tak kvapně a nedbale paušálně vepisovali a n o t o v á n í , studium atp. - se to vrátilo: byli jsme horší. V nejlepším případě lajdáci. Poznali jste někdo tohle permanentní idiotské stresové peklo?
22. listopadu 1989 právě můj šéfíček bleskově na VÚ založil Občanské fórum. Se dvěma naivníma podřízenýma robečkama. Haj hou.

Harpyje řekl(a)...

To je velmi radostná zpráva, Vlastenče.
V této souvislosti byste si měl přečíst "sobotník" Adama B. Bartoše nadepsaný citátem ředitele politického odboru Kanceláře prezidenta republiky:
"Když si k té ratifikaci pan prezident sedal, šel jsem za dveře do jiné místnosti, nějak jsem tu popravu naší suverenity nemohl vidět." (Ladislav Jakl) Fňuk.
Geniální má ale důvod k optimismu: pan prezident bude prý hrát velkou roli nejenom v přeměně naší vlasti, ale dokonce i celé Evropy.
Další radostná zpráva je, že pan prezident nelenil, a napsal budoucí bestseller o EU. To zase bude mít čím potěšit studenty bohemistiky v Ulan Bátoru.

Harpyje řekl(a)...

Je armáda připravena na boj s globalizačními a unifikačními tendencemi?
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=14720

"Armáda může samozřejmě uvažovat i o vyhlášení stanného práva, v jehož rámci s okamžitou platností zruší veškeré evropské normy, které se zákeřně vloudily do našeho právního řádu v posledních 15 letech. Dozor nad tímto procesem by mohl být svěřen například Suverenitě Jany Bobošíkové, která si tak jako tak už delší dobu říká svými činy o povýšení do hodnosti armádního generála. Pod ní by také mohla spadat případná vojenská opatření pro boj se sudetoněmeckými hordami.

Oddělení boje s ideologickou diverzí by jistě mělo připadnout Ladislavu Bátorovi. Trest smrti, vykonaný zastřelením před polním soudem, by měl hrozit každému, kdo projeví kladný postoj k ohavným vedlejším produktům GUT, jako je multikulturalismus, politická korektnost, humanrightismus, nebo festivaly deviantů."

Větší vlastenec řekl(a)...

Pod výše uvedená slova se může ... ale co to píšu ?! ...

Pod výše uvedená slova se prostě MUSÍ podepsat každý opravdový český vlastenec.

Tečka.

Anonymní řekl(a)...

Oceán zvýší svoji hladinu v Tongu na konci století o 0,5 až 1,4 metru ... A změřili ho, i když to šlo těžko. Jde o 5,1 milimetru ročně ... 5,1 krát 100 se rovná půl metru pane Moby btw vna celym neviditelnym psu mi chybí jediná zmínka o studii která změny kliamtu potvrzuje a byla zadána právě skeptiky

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Již duní právo v jícnu temně ...
Něco se chystá?
Bude se Václav Klaus, osobnost globálního významu, podílet na přeměně Evropy? Václav Klaus mluví o tom, že restrukturalizace Evropy začne, otázkou je pouze, jak. A naznačuje, že by se mohlo zvolit osvědčené sametové řešení. V promluvě k velitelům vojenských útvarů mimo jiné prohlásil, že smyslem armády není jen fyzická obrana státu, pomoc při katastrofách či zahraniční mise, ale také obrana před globalizačními a unifikačními tendencemi.

Postesknutí Adama Benjamina Bartoše nad tím, že po dvou letech se nepodařilo ponížení Lisabonské smlouvy odčinit, bylo tedy možná zbytečně pesimistické. Vidíme tu stále větší nechuť veřejnosti k EU, slyšíme hlasy po vystoupení z EU, stojíme na pokraji zformování politické formace, pro kterou by odchod z EU měl být jedním z nejpřirozenějších požadavků a slyšíme tu prezidenta - mimochodem s touto formací spojovaného - který má zřejmě sehrát v budoucnu klíčovou roli v přeměně současné Evropy.

To není málo a zní to více než slibně...

Tess řekl(a)...

Tož to by mě zajímalo, jak se přesně měří vzestup hladiny oceánu o 5,1 mm když vezmeme v úvahu, že existuje něco jako přílivy a odlivy (a ty jsou kromě toho různě vysoké).
A dělat předpověď vynásobením nějaké výchylky... to je teprv sranda, jako by to nutně muselo být lineární.

Kopretina řekl(a)...

http://eretz.cz/2011/11/obavy-%E2%80%9Enekontrolovane-islamske-perzekuce%E2%80%9C-krestanu-iraku/
Pravá tvář islámu

STK řekl(a)...

A počítejme i s vlnobitím Tess - různě silným podle větru. To všechno se pak zintegruje a když vyjde delta kladná, budeme tomu věřit. Když záporná, prohlásíme to za chybu v měření nebo v interpretaci naměřených hodnot a raději to nezveřejníme.
To je přece politika, ne věda.

Poznámka: měřil tam někdo eventuální pokles litosférické desky? Je nějaký? A vůči čemu?
Ostatně konečně - o kterém Tongu se tu bavíme? O tom v Kamerunu nebo v Nigérii? Případně tím "Anonym" myslel Tongoy v Chile? Nebo Tongod v Malajsii?
Čort znajet!

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen tak na okraj debaty a zájmu :


GLOSS


Sea level change

STK řekl(a)...

To jsou moc hezké obrázky!
Ale jak se to zvyšování o 5,1 mm/rok doopravdy měří? Ne kdo, od kdy a kde - ale jak?

Větší vlastenec řekl(a)...

Je to tak, vážený RRR.
Geniální novinář ABB neohroženě vykřikl „Král je nahý !“ : Právo již duní v jícnu temně, brzy zahřmí výbuch naposled. Bude konec Evropy, hranice Západní Asie se posunou na západ.
Nebudu teď spekulovat, kam až bude sahat naše Slovanská říše - to opravdu určí až jednání mezi námi a Muslimy.*) Každopádně - na našem břehu Atlantického oceánu již Velký Satan nebude mít žádné své otroky; jen hrdé a nesmiřitelné odpůrce kapitalismu, demokracie, multikulti a globálna.

Přemýšlel jste již, co to bude znamenat pro Vás i pro ostatní české emigranty ? Například, jestli vás (vás imigranty slovanského a muslimského původu) vláda USA vydá do zemí vašeho původu, jako výraz dobré vůle ?

Těším se na odpověď, a zůstávám s pozdravem Světu mír.

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Předpokládám, že hranice mezi Slovanskou sovětskou socialistickou republikou a světovým muslimským státem bude probíhat mimo jiné přes současnou Francii, zhruba západo-východním směrem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Zde, vážený STK, text speciálně pro Vás : Высота морской поверхности

A tady pro ty ostatní : Sea level measurements precision

drak řekl(a)...

STK:

S globálním klimatickým alarmismem je snad škoda ztrácet čas, je to jen další z mnoha podvodnických mediálních humbuků, určených nejdříve ke zblbnutí a poté oškubání zblblého voličstva, nic víc, nic méně. Na rozdíl od hloupých zlodějíčků aut, či kapsářů, tihle zmetci asi bohužel sedět nepůjdou, ačkoliv by to vzhledem k hodnotám o jaké jde, zasluhovali mnohem víc, nežli ti obyčejní primitivní kriminálníčci, tohle je totiž úplně jiná liga. Kdyby Vás zajímalo, kdo konkrétně se tedy pokoušel o jaký podfuk a jakými daty při tom manipuloval, tak na

http://www.osel.cz/

je článek Igora Turečka, "Co prozradily přílivoměry.", odkaz zde:

http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=2787

No a pak je tam ještě zajímavější článek Stanislava Mihulky, "Rozmary mořské hladiny drsnější, než se čekalo", odkaz zde:

http://www.osel.cz/index.php?clanek=1343

a zabývají se tam touto tematikou poměrně dost a poměrně často, protože útoků na naše peněženky a svobody poslední dobou spíš přibývá nežli aby jich ubývalo a ti lháři obávám se pořád mají dost navrch, což je sice mrzuté, ale je to fakt. Doufám, že tomu tak nebude napořád, ale už tomu moc nevěřím.

STK řekl(a)...

Oni by ti věrozvěstové GW neměli takový úspěch, kdyby na jejich trend nebyly napojené mocenské struktury, které taky chtějí na hysterii finančně profitovat. Stejně si myslím, že např. zelené Německo pocítí nedostatky elektřiny (a tepla) už za pár roků a pak se celá hysterie obrátí. Mezitím "atomová loby" šoupne do kapsiček politických špiček dostatečně tlustou obálku.

Ale znovuvybudování jaderné energetiky trvá podle odborných odhadů nejméně 15 let. Odborníci vymřeli a noví nejsou nebo nemají žádnou praxi.

Proč si xakru každý politik myslí, že spasí lidstvo? Samý geniální sociální (a obvykle i socialistický) inženýr lidských duší.Měl by přece sloužit, ne provozovat pábitelství a hrabat pod sebe.

Dík za odkazy, na "Oslu" jsem každý den.

informace řekl(a)...

Jeden z těch, co na té nové zelené víře nejvíc lukruje je Nobel Al Gore, jehož firma Generation Investment Management vydělala na ekololii už spoustu milionů.
Zajímavý článek o tom od Martina Caparrose Contro gli ecologisti jsem našla v říjnov0m číslu časopisu l'Internazionale.

informace řekl(a)...

Tady máte odkaz, jestli ho Piksla pustí:
hátétépé://www.internazionale.it/news/martin-caparros/2011/10/12/contro-gli-ecologisti/