neděle 13. listopadu 2011

Viděl jsem Babiš

O polednách jsem sledoval diskusní pořad Václava Moravce na ČT 24 a viděl a slyšel jsem tam Babiš. Vypadal a mluvil jako Biľak. Nejde o jeho českoslovenštinu, se kterou se hrdě prohlašuje za Čecha, avšak o styl.


Babiš se hrozí míry úplatkářství a zakládá proto další protiúplatkářské hnutí, jehož se účastní osobnosti. Moravec mu několikrát připomněl, že přece je v té úplatkářské partě od začátku. Babiš na to děl, že od těch dob se to zvýšilo o tři nuly. Jakože se uplácí tisíckrát víc.

Od původních dvou, tří, pěti zakladatelských procent v devadesátých letech se někdy kolem roku 2000 skočilo na dvacet, alespoň, jak tak sleduji cvrkot. Co se softvéru tejče, tak tam to snad může být i tisíce procent - ze skutečné ceny, která by měla být o ty tři nuly menší.

Babiš není bohat, jen je držitelem akcií v ceně 140 miliard. Babiš svůj nepatrný majetek získal pilnou prací v devadesátých letech, kdy mu halt stačila ta tři procenta. Jeho rozhořčení sdílí i další soudruzi miliardáři. Úplatky by se měly vrátit na snesitelnou úroveň.

Babiš se stal cílem úplatkáře, jenž byl blízký Klausovi, ale Babiš nehlásil věc na policii, neboť Babiš neměl důkazy a právníci mu to rozmluvili. Zatrnulo mi, protože už mnohokrát jsem byl blízký Klausovi, přímo na dotek, při různých vzpomínkových akcích na památné události českého národa. I když jsem mu nic nedával... ale jednou, dvakrát vlastně, knížku. Ach!

Ale ne, byl to nějaký Petr, tedy Václav Petra ze sportovního klubu Erpet. Věc se týkala biopaliv. Babiš za biopaliva bojuje, tedy lobuje, přesněji stará se o české zemědělce. Co by místo řepky pěstovali? Co by si Babišův Agrofert bez českých zemědělců a dotací počal? 

Andrej Babiš vystudoval VŠE s červeným diplomem a mezinárodnímu obchodu s chemikáliemi  se v rámci PZO Chemapol Bratislava věnoval už od roku 1978. A jako takový prostě musel být členem KSČ, i kdyby nechtěl. A dnes je nebohatším Čechem. Vypracoval se z nuly. Keš nemá žádný, jen dluhy. A akcie Agrofertu za 140 miliard korun.

Smutný pohled byl na Babiš, ještě smutnější o to, že by něco takového mohlo mít krom svého finančního i přímý politický vliv.

Skončeme optimisticky: Viděl a slyšel jsem rovněž Karolinu Peake, místopředsedkyni vlády. Toto děvče je z dnešních vládních politiků jediný chlap, který chce a dovede odpovědět na otázky novinářů hned po vyčerpávajících jednáních, po nichž mizí ministři a Ká devítkáři při zdi, shrbení, rozhlížejíce se po kanálu. Odpoví opakovaně na otázku i opozdivšímu se novináři bez jakýchkoli jízlivých poznámek. Nekádruje tázající ani otázky. Odpovídá na ně. Rychle, věcně, inteligentně, stručně avšak výstižně a srozumitelně.

Doufejme, že stručně a výstižně zahýbe rovněž s korupcí, například s vyřešením otázky, komu v české vládě vadilo, že nám chtěli Švýcaři vrátit 12 miliard korun za vytunelované revitalizační fondy Mostecké uhelné.

Co o tom víš, Babiš? Tak o tomhle možná ne. Ale jak je to s těmi hodnými biopalivy?

(Foto sejmuto z pořadu ČT Otázky Václava Moravce dnes 13.11.2011 asi ve 12:40)

37 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Tomu se říká c h u c p e .
Obrana útokem.
Udavači Němcům obratem v RG a vzápětí zakládají SNB.
Sekyrářský komunista zakládá Občanské hnutí.
Úplatky na snesitelnou úroveň - to je bojové heslo! Parola jak bič!! A jde se na to, a to by v tom byl čert, abych ty, co mi kdy to či ono překazili a převálcovali mě, nepřeválcoval! A vy mi v tom pomůžete, vy tisíce zhnusených naivních prostých lidiček bez rozhledu a jasného tahu na branku. L´etat, c´est moi! Zítřek je náš, kdo proti nám, toho babiš smete!

STK řekl(a)...

Tak jest, jenom nezbabišovatět!

Už by konečně mohla spadnout kurtyna za tím mizerným kusem, který se tu začal hrát v roce 1989 a vypadal (tehdy) tak nadějně.
Měl jsem Karlu Krylovi za zlé, že se postavil proti. Pohádali jsme se, když měl vystoupení v našem Ústavu. Myslel jsem si, že flirtuje s residuem KSČ v každém z nás. Nene, on jenom viděl dopředu líp, než než já. Líp než mnozí z nás.
Tímto se mu omlouvám a přiznávám, že ten "slepoň" jsem byl já. Promiňte, Karle.
==============
Už jenom čekám, kdy místo stále nových a "nových neotřelých" herců někdo ze zákulisí konečně zařve:

Hadr dolů!
Běžte domů, lidi. Je konec komedie!

Jakub S. řekl(a)...

No ano - jasně. Jenom - ta naše commedia nemůže být finita, jelikož se jmenuje život.
Ano, Karel Krylů věděl svoje. Rozmlácení úžasných vykořisťovatelských mašinek pro tisk bibliofilií (Kryl a Scotti) před očima dítěte, exil a pobyt venku atd.

stk řekl(a)...

Ono taky Jakube může zklamané publikum vylézt na pódium a herce vyházet z oken. Oblíbená česká zábava chudých - defenestrace.

Cikáni sněmovali, chtějí zrušit veškeré organizace pro podporu Rómů (mluvilo v TV pár zástupců těch organizací a byla to jedna bílá huba vedle druhé!) a udělat si novou, vlastní snad organizaci, snad později i stranu.
Bylo by to nejčistší, protože (spolu s Cikány) mám dojem, že ty peníze z EU a vlády "na začleňování do majority" se prostě cestou ztratí, rozpustí se a k cigošům už nedojde vůbec nic. Ovšem na druhou stranu nevěřím, že by se mohli někdy na něčem dohodnout víc než 3 Cikáni. Včera byla v jedné hospodě v Ocelovém srdci velká cikánsko-cikánská rvačka, asi 30 bojovníků, hospoda za 10 mnut na šrot, tišilo to 40 PaCh-ů - a dneska si už nikdo na nic nepamatuje. Tedy z Cikánů. Majitel si pamatuje všechno. Přes 100 000.- škody pravil.

Ale když tam příště odmítne vpustit rváče nebo jejich příbuzné, TV zase vyšle cikánskou provokatérku/provokatéra s utajenou kamerou a následně bude majitele žalovat za "rasýzmus".

Běžte už konečně do háje s tím pokrytectvím. Špatná komedie je to, ne trága.

drak řekl(a)...

Dnešní pohádky Václava Moravce? Vždyť to bylo v podstatě zábavné :-) Chvíli jsem to sledoval když jsem snídal. Myslím, že Babiše netřeba brát příliš vážně, on se asi zhlédl v mediálním politickém podniku Víta Bárty, usoudil, že "prohrabat" se do politiky je v podstatě snadné, a tak to začal také zkoušet. No ale buď míří na jinou cílovou skupinu, nebo nějak podcenil logistiku a zázemí, protože Vít Bárta měl v týmu aspoň Radka Johna a Karolínu Peak. Babiš působí tak nějak vyloženě křupansky a amatérsky zároveň. No a to v čem podniká také žádná sláva, jedna levárna a lumpárna vedle druhé. Naši zemědělci? Klidně by pěstovali i něco smysluplnějšího, nežli tu pitomou řepku, kdyby tu evropští padouši nemrvili trh dotacemi, díky kterým na ně pak vyzbyla jen ta pitomá řepka.

Karolíny Peak jsem si povšiml před nějakou dobou a ona na mne působí poměrně střízlivým, důvěry hodným a duchapřítomným dojmem. Je to na naší politické scéně cosi velmi neobvyklého. I ten pán ze státního zastupitelství Zeman působil a hovořil tak, že se to dalo poslouchat a mělo to hlavu a patu. Že bychom tu měli zárodky lepších časů i bez defenestrace?

EK řekl(a)...

Že bychom tu měli zárodky lepších časů i bez defenestrace?

Ne, ne, je to tu pěkně zadlážděno, stačí jen vybrat Vysoké Mýto a je to!
čest v šest!

Větší vlastenec řekl(a)...

Viděl jsem zázrak

Někdo možná namítne, že nešlo o zázrak, ale jen o výsledek zákonitých jevů. Výsledek, který se dal očekávat, i když zdaleka ne tak brzy.
Jenže mně se to v tu chvíli prostě JEVILO jako zázrak.
Tudíž stanul jsem v úžasu, slova neschopen jsem zíral na článek Velkého Šamana.

Ó Nesmrtelný Lenine, děkuji Ti, žes mi dal dožít se této chvíle ! Velký Šaman konečně pochopil pravou podstatu kapitalismu a demokracie !
Velký Šaman konečně pochopil, že k zajištění našeho národa nestačí odsunout jen Němce, Maďary a feudály !
Pochopil, že je nutno humánně vylikvidovat i buržousty !
Pochopil dějinnou nevyhnutelnost VŠECH Dekretů presidenta republiky, včetně znárodňovacích !
Pochopil NAPROSTOU NUTNOST hájit do poslední kapky krve jejich VĚČNOU platnost !
Pochopil naši jedinou cestu k národní samostatnosti, socialismu a pevnému sepětí se Sovětským svazem (resp. Ruskou federací), cestu prošlapanou pres.Benešem a Kl.Gottwaldem, cestu, po níž nás dnes vedou pres.Klaus a předsedové Paroubek a Filip.

Není snad zázrakem prohlédnutí slepého ?

Alelujá, sláva a hurá !

Schumacher řekl(a)...

Vysvětlení je prosté. Babišovi nevadí korupce. Babišovi začala překážet korupce teprve když začala ohrožovat jeho obchodní zájmy. Není na tom nic nového, tak začínala lecjaká feudální i postfeudální honorace. Nejprve vám vyhovuje temno ve kterém si "nahospodaříte". Když máte naloupeno tak voláte po řádu, který by zabezpečil naloupené před konkurencí a méně úspěšnou chátrou. Za tím účelem hledáte spojence mezi sobě podobnými. Za nějakou dobu se vše opakuje. Babišovi jde o jeho zájmy, ne o blaho nás poddaných (tzv. občanů). Nám je určena role užitečných idiotů. To mějme na paměti vždy když někdo vytáhne pod fanglí veřejného zájmu obklopen pištci, bubeníky, kejklíři a dalšími komedianty.

Jakub S. řekl(a)...

Jenže člověk má puzení být pod nějakou fanglí...

Schumacher řekl(a)...

Tak tak. Proti puzení bývá rozum krátký.

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesně tak, drahý soukmenovče Schumachře-utajený antisionisto.
Kořistit, rvát si z cizího, ožebračovat proletariát, hromadit obrovský majetek - to jsou "mravní zásady" všech obhájců kapitalismu a demokracie. O tom přece tak jasně a úderně psali už soudruzi Marx a Engels v Manifestu.
Prostě : Kapitalismus je nereformovatelný.
Pro nás vykořisťované existuje jen jediná cesta z poddanství, jediná cesta vedoucí z otroctví ke spravedlivé společnosti : REVOLUCE
Můžeme být hrdi na své otce a dědy (i matky a babičky), kteří revoluci dokázali udělat pokojně, prostřednictvím voleb (1946).

Ano, volby - to je slabé místo kapitalismu a demokracie. Vládnoucí buržoasie prostě MUSÍ jednou za čas sehrát divadélko "svobodných" voleb, aby udržela zdání legitimity své nadvlády nad vykořisťovanými masami. Samozřejmě, vykořisťovatelé inscenují volby tak, aby jejich výsledky neohrozily kapitalismus a demokracii. *)
Proto musíme ocenit genialitu E.Beneše, který náš národ přesvědčil o nutnosti vyřadit z voleb nejzarputilejší obránce starých pořádků. Musíme neustále obdivovat jasnozřivost našeho prvního socialistického presidenta Beneše, jenž dokázal vší náš lid přesvědčit o přednostech socialismu a sepětí s první zemí dělníků a rolníků.

Nyní na velké zakladatelské dílo pres.Beneše úspěšně navazuje prez.Klaus; věřme, že nebude potřebovat další světovou válku, aby většinu našeho lidu přesvědčil o nutnosti návratu k osvědčeným hodnotám našeho slovanského společenského zřízení.

Zkrátka a dobře, vlastenci, přátelé, soudruzi a soukmenovci : Pro konečné zúčtování s korupcí i všemi babiši postačí zvolit tyto (a jen tyto) dvě Strany : ČSNS 2005 a KSČM.
Samozřejmě, pokud by do voleb sestavil vlastní Stranu i V.Klaus, mohli bychom s důvěrou dát část svých hlasů i jemu. V očích Euroameriky by to vypadalo lépe, výsledek by byl stejný.


* * * * *

V této souvislosti dám radu zdarma zpruzeným vlastencům Jakubovi S. a Pedrovi :
Nevolejte po znovuzavedení pasivního volebního práva pouze pro majetné.
Opravdu není nutno obnovovat poměry Rakouska konce 19.století (volební kurie). Jestli se necítíte být dostatečně inteligentní, abyste volili správně, můžete velice jednoduše k volbám nejít.
Vážně - volební účast v současné buržoasní ČR pořád NENÍ povinná. Opravdu; věřte mi, drazí vlastenci.


Socialism má své živé zřídlo v zejících nedokonalostech nynějšího řádu společenského, zejména v jeho nespravedlnostech a nemorálnostech, a obzvláště v hmotné a mravní bídě velikých mas všech národů. (T. G. Masaryk)***Volte ČSNS 2005 a KSČM !



------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Všeobecné volby se konají a probíhají i v některých kapitalistických zemích, takzvaně demokratických. Ale v jakém ovzduší tam probíhají volby ? V ovzduší třídních srážek, v ovzduší třídního nepřátelství, v ovzduší nátlaku, který vykonávají na voliče kapitalisté, statkáři, bankéři a jiní kapitalističtí žraloci. Nelze takové volby, i když se konají na základě všeobecného, rovného, tajného a přímého volebního práva, nazvat úplně svobodnými a demokratickými volbami.
(J.V.Stalin, projev na voličské schůzi v Stalinském volebním okrsku města Moskvy, 11.12.1937)

drak řekl(a)...

Jakubovi S. a Schumacherovi:

Ano proti puzení je rozum krátký a co pak teprve ty případy, kdy je rozum dlouhodobě nepřítomen, nebo tam nikdy ani nebyl a jsou tam vlastně k mání jenom ty pudy? To asi budou sportovní fanoušci, zejména pak boxu, fotbalu a hokeje.

Ano, prazákladem velké hromady majetku bývá obvykle jedna nebo více lumpáren. Když už skoro není co kde zcizit, tak se naopak stává bytostným zájmem držitele/ů hromad/y, aby mu/jim jí/je už žádný další jemu/jim podobný šíbr/ři nezcizil/i, zejména pak ne podobným trikem či podfukem, jak se k ní dostal/i on/i. To nám začal předvádět Babiš a spol. Začínám z toho chápat, že už jsme u vyžraného krámu, není už co zcizit, vše podstatné už bylo zcizeno (zprivatisováno) a teď panuje ze strany šíbrů upřímný zájem a touha po zachování statu quo. Z historických zkušeností ale plyne, zejména v našem regionu, že by to své zbohatnutí měli pokládat za dočasný a pomíjivý stav a že by se s tím měli smířit, jinak pravděpodobně utrpí psychickou újmu :-)

jiný Honza řekl(a)...

Pánové, k tomu pohoršování jen tolik, že se svého času kdosi bavil tím, že procházel historii rodů slavných finančníků a podnikatelů obecně. Pravidelně ty rody (čest nepočetným výjimkám) začínaly jako lapkové, vyděrači, lupiči, druhá generace "podnikání" zlegalizovala a od třetí už "nikdy nic neměli s podsvětím ani nezákonnostmi". Že by to někde četl i Babiš? 8-D

Pedro řekl(a)...

Starý Rockefeller prý vozil na trakaři sud s petrolejem a podomně ho prodával. A centík po centíku se vyšvihl nahoru.

Jakub S. řekl(a)...

Draku, ten vývod vyzerá krutě logicky. A ti Rothschildové, Rockefellerové atp. skutečně v první generaci se prostě napřeli, kde najednou v současné obdobě naší nedávné tzv. privatizace viděli možnost. Nicméně vyslovené zpronevěry, spolčování s gaunery a krádeže v nejrozsáhlejším měřítku to přece jen nebývaly... Nechávám bokem specifikum Sicílie a jihu boty. Nechápu dodnes, proč se jednou, za ty generace, prostě neudělal na tu organizaci vyvražďovací nájezd, pak chvíli tuhý režim a hotovo. Rodiny nuceně vystěhovat někam do pryč. A pokluzené.
Ále jendže... ano, jenže. Máme demokracii, jsme kultivovaní, liberální, chápeme, tápeme, ťápeme. No, satis pro tempore. Zas bych se rozmluvil.

Schumacher řekl(a)...

Výžne i nevážně.
VV nejít k volbám, to sice jde, ale nic nevyřeší. Jedním ze zádrhelů "naší" "demokracie" je, že A a B si svobodně odhlasují, že D jim má něco dát.
Obecně k diskuovaným událostem, jeví se mi to tak, že jednou, ne-li zásadní příčinou nunější, jak už to i její dosavadní popírači přiznávají - krize, je, že dvacet let po pádu "komunismu" v Rusku a ve východní Evropě, začaly docházet peníze na chléb a hry, které v rámci "cociálního" státu měly zadržovat šíření "komunistické" ideologie. Dříve přičinliví poddaní mezi tím zpohodlněli a přestali být ochotni a posléze i schopni udržovat "hospodářský zázrak". Co se týče zdejších událostí, stačilo trochu povolit šrouby, dát do obchodů nějaké zboží z katalogů Neckermann a Quelle a 17. listopad by se nekonal. Mezi tím by po 18. sjezdu KSČ nastopupili "prograsívní" soudruzi a Václav Havel by přijal nabídku být ministrem kultury. Byl by zrušen článek 4 Ústavy. Pak by pomalu konvergovalo až v podstatě k nynějšímu stavu. Možná, že by přežily Poldi Kladno, Škoda Plzeň a Slušovice a změnily by se na akciové společnosti. Tolik k altenrativní historii. Pravděpodobně bychom nebyli natolik ekonomicky závislí na Německu. Když už o Němmecku, protože jak my, marxisti-leninisti víme o politice, a to je co VV ? To je, že politika je koncentrovaná ekonomika, znamená to, že v té míře ve které jsme závislí na Německu ekonomicky jsme na něm závislí i ? Naprosto správně, i politicky. To vyvolává otázku, velmi, velmi kacířskou, proto slabší povahy žádám aby dále nečetly..........
zda bycho neměli požádat o začlenění jako další spolkové země Čechy, Morava, Slezsko. Chápu, že by se mohlo udělat nevolno i adresátovi naší žádosti při představě kolik by to asi stálo v porovnání s připojením "Východního Německa". Proto lze počítat se silnými projevy neochoty. Pro takový případ navrhuji postup, pro který mám pracovní název Mnichov 1938-2012. Připojení bychom si vynutili z apoužití strategie uplatněné Německem v září 1938. Otázke je, zda by toto ve důsledku nevedlo k rozpadu Nměmecka a k žádosti Bavorska o členství ve Švýcarské konfederaci. Leč zpátky do reality. Nemyslím, že Babišovo tažení s pištci, bubeníky a komediany (někteří o tom, že byli angažování údajně ještě nevědí) má šanci na úspěch. Každopádně o mediální věhlas má postaráno, protože jím jemnovaní dotčení to nenechají bez odezvy a bude soudnie klánie a porubanie. Tolik k aktuálním událostem z kotlinky a předávám klábosnici ostatním.

STK řekl(a)...

Schumachere, tak to je už je na hranici!!
Tedy nevím určitě jestli je Váš nápad naprosto geniální nebo už překročil tu mez a je už jen šílený.

Povídejte dál, přehánějte, čekáme na Vaše písmenka!

drak řekl(a)...

Schumacherovu spekulaci na téma historických kdyby, jsem absolvoval již mnohokrát. Já si v mysli s takovými věcmi hraji rád. Jak si tak na tu dobu před listopadem 1989 vzpomínám, tak ono v těch osmdesátých letech skutečně ta normalizace a tuhý režim začaly postupně uvadat a ustupovat. Ve společnosti tak nějak stoupal tlak na to, aby se přestalo hledět na partajní legitky a dalo se víc na vysokoškolské diplomy. Sem tam začínaly vycházet zajímavé knihy, nejdříve třeba vyšla Hlava XXII na Slovensku a o pár let později i v Čechách, prostě bylo vidět, že se cosi děje směrem k větší liberalisaci. Ona se i ta bolševická partaj začala uvnitř dělit na tvrdé ztuhlé normalisační jádro, jehož představitelem byli třeba Biľak, Štěpán, Husák a další a na to takové modernější, jehož představitelem si myslím mohl být třeba Čalfa, Adamec, Štrougal, slušovický Čuba a mnozí další, kteří určitým kapitalistickým druhem myšlení a dravým přístupem k věci dráždili to myšlenkově zatuhlé a blbostí zaslepené bolševické jádro. Jenže jak události šly, v SSSR se objevil na scéně Gorbačov s jeho politikou a tady u nás uvnitř bolševické partaje zase naopak došlo k čemusi, co já sám pro sebe pracovně nazývám úspěšnou vzpourou blbů, těch je totiž početně vždy podstatně víc a co jim chybí na inteligenci, to obvykle dohánějí vadami charakteru, a ti se zabetonovali a zakonservovali na svých pozicích, všechny liberálněji smýšlející jedince buď vyrazili, nebo aspoň zatlačili do defensívy, díky čemuž pak ale přes původní slibné náznaky začínala stagnovat ekonomika, začínaly se projevovat problémy s platební neschopností atd atp, no prostě se ten pokus o utužení bolševické disciplíny projevil špatně a to svým způsobem nachystalo půdu pro události listopadu 1989. Nicméně za předpokladu, že by ta věc, kterou já nazývám vzpourou blbů, nebyla úspěšná a to modernější křídlo by postupně liberalisovalo poměry jak ekonomické tak i společenské, tak si klidně dovedu představit poměrně plynulý a velmi kultivovaný přechod k normálním poměrům, tak jak ho popisuje Schumacher. Události ale šly jinou cestou.

Já jsem přesvědčen, že být součástí větší státního celku či soustátí má určitě své nesporné výhody. Samostatné malé státy z hlediska dlouhodobého horizontu asi nemají velkou šanci obstát a přežít. Dnes jsou fakticky tak či onak součástí něčeho většího a zůstanou-li i nadále samostatnými, bude to spíš formální záležitost. Fakt, že česká a německé ekonomiky jsou spolu tak silně provázány, celkem jasně naznačuje, že ta Schumacherem vyslovená myšlenka, že by nebylo od věci uvažovat o přičlenění se k Německu jako další spolkové země, není tak úplně od věci. Myslím si ale, že by o to nestáli ani Němci ani my. Upřímné zděšení by asi zavládlo na obou stranách, je otázkou, na které větší. Nicméně podstatné je, že ještě neuplynulo dost času, aby některé vzájemné křivdy z minulosti odvál čas a také jsou tu určité rozdíly v přístupech k některým výzvám moderní doby, jako je například energetika, kde se naše a německé názory hodně liší. No ale není nic, co se v čase nemění, takže to, co není uskutečnitelné dnes, se může stát někdy jindy. Ona je tu ale patrná i jakási snaha ze strany eurobyrokratů roztrhat stávající národní státy na regiony tak, aby postupně přestaly existovat a postupně pak z těch regionů stvořit evropský velkostát. Sledujíce jejich počínání, jedné straně obdivuji tu vytrvalost, cílevědomost a houževnatost a píli, na té druhé se ale upřímně děsím, protože to silně připomíná tu naši bolševickou předlistopadovou vzpouru blbů. Kam to přivede si zatím netroufám odhadovat, ale myslím, že rozhodně není na místě hýřit optimismem.

drak řekl(a)...

Schumacherovi a STK:

V dobách po listopadu 1989, když se objevila nejdříve ta první generace bezzubých polistopadových zákonů a kdy se kradlo vesele a zavřít za to nikoho nešlo, tak jsme si v hospodě častokráte říkali, zda by nakonec nebylo bývalo lepší to rovnou zabalit a stát se další spolkovou zemí Německa, protože jsme věřili, že uvnitř něj by takový bordel, jaký se děje tady, prostě nestrpěli. No ale když se podíváme na určité podivné případy rozkradení a likvidace našich průmyslových podniků, tak se přímo nabízí myšlenka a otázka, zda za tím nestáli Němci a mnohé indície jasně říkají že asi ano a že se jim po té úspěšné redukci místního průmyslu docela ulevilo. Nicméně i my na tom máme svůj díl viny, kdybychom tak ochotně nespolupracovali, tak by se museli víc snažit, nešlo by to ani tak snadno, ani tak rychle a přinejmenším by se na tom nepochybně dalo vytřískat mnohem víc.

Větší vlastenec řekl(a)...

Landa a Miloševič
aneb
ČR jako SFRJ ?

Dobrý Čech Daniel Landa (škoda, že nosí tak ohavné sionistické první jméno) před pár dny správně prohlásil, že se nesmíme nechat menšinami kopat do koulí.
Ano, takové prohlášení má opravdu koule ! Vzpomeňme na horlivého obránce Slovanstva, soudruha Miloševiče, jenž se obdobnými slovy v Kosovu zastal srbské většiny (jež Leninužel tam již byla menšinou).
Jak dopadl soudruh Slobo ? Byl ubit Euroameričany.
Jak dopadla Jugoslávie ? Na kusy ji roztrhali Němci, Američani, Muslimové a sionisti, ve spolupráci s domácími zrádci.

Jak dopadne Česká republika, již dnes ponižovaná, již dnes spoutaná okovy EU a NATO ?
Jak dopadne D.Landa, hrdý člen Bílé ligy, neohrožený obránce do koulí kopané české většiny ?


Pozn. : Většina prostě MÁ koule; ne že ne.

EK řekl(a)...

Jen skuteční Velcí Vlastenci mají na zahradě stožár s ČESKOU vlajkou.
Co na to kastráti? Bečí , bučí, mečí!
čest v šest!!

EK řekl(a)...

A mlčí!

Harpyje řekl(a)...

Mučedník Slobo, "vojenský velitel norského hnutí odporu a příslušník templářských rytířů v Norsku", A.B. Breivik, členové "Nationalsozialistischen Untergrunds" Uwe Mundlos a Uwe Böhnhardt, Václav Cojocaru, ... Vstanou noví bojovníci v boji proti multikulturalismu.
"Choďte bojovat, choďte se učit bojovat, abyste mohli chránit to, co máte rádi. Abyste sebe mohli bránit, abyste mohli bránit druhý."

STK řekl(a)...

Ovečky, když vidí jednu z nich, jak se oddělila od stáda bolestně mečí: "Zahyneš, sestro, pojď zpátky mezi nás!"
Pak vyhrožují a vysmívají se "Ó, ty hloupá, nepřežiješ!" a nakonec tvrdí, že žádná ovce nikdy stádo neopustila. Že jsou to pomluvy, které šíří vlci.

Pro Vlastimila: Landa zrovna není můj oblíbený vzor inteligence. Ale existence nebo neexistence "koulí" s "intošstvím" nesouvisí. Ani se vzájemně nevylučuje, ani nepodmiňuje. Ani existence opravdu, ale opravdu velkých nevylučuje to, že jejich nositel má rozum.
A - pochopitelně - i naopak.
Stejně tak, jak až příliš často viděný typ "intoš - posera".

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě, vážená paní Harpyje.
Vy si z toho děláte smích, ale pro nás je to realita, hmatatelná a děsivá.
Ano, multikulti a globálno představují největší ohrožení naší vlasti a našeho národa, už cca 1.500 let.
Právě v obraně proti globalizačnímu násilí Němců a papeženců jsme si pozvali poradce z Východu již roku 863.
Právě na záchranu našeho národa proti multikulti tlakům povstal vší náš lid roku 1419. A jak se nám dařilo ! Za pouhých patnáct let jsme dokázali humánně vylikvidovat skoro všechny "české" Němce a sionisty, feudály a intelektuály. Díky tomu jsme se kulturně, politicky a ekonomicky vrátili před dobu panování cizáka Karla IV., zvaného Kat vlasti.
Kdyby nás nezradili podplacení zrádci, mohli jsme v našem osvobozovacím úsilí pokračovat zostřováním třídního a národního boje, mohli jsme dokončit očistu naší vlasti od všech nositelů multikulti, čímž bychom se civilizačně vrátili do krásných dob Praotce Čecha !

Ano, vážená paní Harpyje, teprve v 50.letech minulého století byla naše vlast KONEČNĚ zbavena všeho multikulti a globálna.
Pro mladé resp. hloupé připomínám, že socialistický (proletářský) internacionalismus byl jedním z nejúčinnějších nástrojů na zavádění a podporu UNIKULTI.

A samozřejmě, jakmile náš tradiční slovanský společenský systém dočasně ustoupil, už byla naše vlast zaplavena cizáky a zatažena do Evropy.
Ano, současné řádění multikulti nadšenců a euro- a amerikohujerů je možné jen a pouze v důsledku dočasného ústupu socialismu, a po jeho obnovení VELICE rychle zmizí.

Vím, že se opakuji, ale opakování matka moudrosti. Některým vlastencům prostě dlouho unikala příčinná souvislost :
A) mezi nástupem socialismu a potřením multikulti
B) mezi dočasným obnovením kapitalismu a demokracie a obnovením multikulti
C) mezi bojem norského ABB a našeho ABB, mezi antiglobalizačním úsilím husitů, našich rudoarmějců a dnešních mladých dělníků (např. V.Cojocaru)

Takže proto.

Hezký den přeji.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě, vážený STK.
Největší vzdělanci v dějinách lidstva - Marx, Engels, Lenin, Stalin, Gottwald - nebyli žádní podělaní intoši, ani tzv.formálním vzděláním, ani typickou intošskou zbabělostí.
E.Beneš sice měl jakési vzdělání, ale přesto byl hrdina; postavil se nejdříve proti fašistům, pak, stejně odhodlaně, proti kapitalistům. A takový je i náš dnešní prezident-hrdina odboje proti Euroamerice a globálnu.

Prostě - většina koule má, intoši je nemají. (A jestli je čirou náhodou mají, tak, vážený STK, až je dopadneme, budeme alespoň moci používat naše osvědčené vyšetřovací metody.)

Mimochodem, vážený STK : Před časem jsem Vám vřele doporučil pracovat na zlepšení své pověsti, svého obrazu v očích lidu. Nezapomínejte, že pro vší náš lid jste taky pos..ný intoš, Vy inženýre z dívadla.

Na shledanou v lepších časech.

Blaise Pascal řekl(a)...

« Les hommes, n'ayant pu guérir la mort, la misère, l'ignorance, se sont avisés pour se rendre heureux de n'y point penser. »

Schumacher řekl(a)...

STK, Draku, hodně mě ovlivnily Toulky českou minulostí a tu a tam přečtení něco mimo hlavní (tzv. školně doporučený a všeobecně v hlavní linii sdílený) proud české historie. Nynější problémy nejsou důsledkem jen posledních dvaceti, předšlých čtyřiceti, dalších několika, dalších dvaceti a mnoha (tři sta let jsme trpěli) předešlých let. Jsou důsledkem velmi dlouhého historického vývoje formujícího zdejší kulturu a vlastnosti obyvatel. Člověk je živočich jako každý jiný, podléhající týmž přírodním zákonům. Proto se odlišujeme, méně či více od ostatních a ti stejně tak navzájem. Co funguje jinde v jiné kultuře, případně i na odlišném biologickém substrátu odlišujícím se svoji přirozeností a temperamentem, nemusí pouhým přenesením přenesením fungovat tady. A obráceně. Všimněme si třeba i jen opomíjeného vlivu užívaného jazyka na myšlení a jeho prostřednictvím na chování. Tolik obecně. K probíranému - domnívám se, že rozpad Československa a "restrukturalizace" jeho průmyslu a zemědělství byla přinejmenším výhodná pro jeho sousedy a konkurenty. Co se týče rozdělení do regionů, vnímám to stejně, jako politiku "rozděl a panuj".
Dodatek pro Velkého Vlastence : Za poměrně zásadní považuji otázku, zda český národ je způsobilý mít vlastní stát. Může být zodpovězena výlučně praxí. Mám nepříjemný pocit z toho, že zatím co v případě některých národů je jejich státnost považována za samozřejmost či dokonce za žádoucí, v případě jiných národů, například českého, je považována za nesamozřejmou či dokonce za nežádoucí. Zdejší problém vidím v tom, že pozitivní kulturní národní atributy se vytrácejí či dokonce jsou potlačovány ve prospěch cizích. Uzavírám nepříjemnou otázkou, která by měla být zodpovězena, jak dlouho a do jaké míry "český národ" existuje a do jaké míry je jen "obyvatelstvem" mluvícím společným, vnitřně nepříliš diferencovaným jazykem. Odpověď dá jen a jen praxe. V posledních dvaceti či patnácti letech pozoruji stupňující se odnárodňování ve všech oblastech života. Nemám z toho dobrý pocit. Údajně neprošel návrh podobizny Tomáše Bati na poštovní známku. Prý Tomáš Baťa je příliš známý.

Schumacher řekl(a)...

Draku, jestltli ono s tím "polistopadovým" vývojem to není tak, že opět tradičně zvítězila ideologie nad zdravým rozumem. Jen s opačným znaménkem v duchu "Cibulkovské" negace všeho. Dokonce jsem slyšel vážně míněné názory, že by měla být zpětně zrušena veškerá soudní a správní rozhodnutí učiněná po 25. únoru 1948, neboť byla učiněna nelegitimní mocí. To znamená, že i rozhodnutí v civilních sporech, v řízení o dědictví, ve správních řízeních například sňatky, stavební povolení...To mi připomíná tvrzení Jana Husa o neplatnosti všech úkonů učinil-li je nehodný kněz. Jenže to by mělo závažné světské důsledky. Neplatné křty, sňatky....Tak je to i s naříkanými čtyřiceti lety. Jako by v nich nic nevzniklo nic nového a dobrého, jako by se lidé nesnažili co nejlépe žít své všední životy, jako by se z ničeho neradovali, nemilovali se, o nic dobrého neusilovali. To všechno bylo spláchnuto do kanálu spolu s tím špatným. Ve jménu toho, že kromě bojovníků za svobodu není obětí. Protože všichni ostatní jsou zločinci. Protože všichni ostatní jsme zločinci. Být zločincem obtíženým hříchem je užitečné. Protože hříšníkům se lépe vládne a prodej odpustků je výnosný obchod.

STK řekl(a)...

Ještě poznámka k propadu "Žebračka":
Je značný rozdíl mezi přístupem našich "úřadů" a přístupem úřadů v civilizovaném světě. Kolik z těch 100 Megakorun skončí v soukromých kapsách?

EK řekl(a)...

pro:Blaise Pascal řekl(a)...

Ty jeden multikulte !! Své rady se drž sám a gůglůj dál.
čest v šest!

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Ty Toulky českou minulostí mám celkem rád, shromáždili jsme všechny jejich doposud vyšlé díly a je to mé oblíbené "listovací" dílo, také jsem si na knižním veletrhu se slevami pořídil od Radioservisu ty všechny, které už vyšly na na placičkách ve formátu MP3. V Seatu, kde jsem míval rádio schopné přehrávat MP3 jsem je poslouchával rád. Teď s tím mám trochu problém, protože jak v Audi, tak ve Škodovce jsou jakožto autorádia koncernové křápy, které mají jenom rádio a přehrávají jenom audio CD, vyrábět si z MP3 audioCD sice umím, ale jsem líný a i bez toho mám na starost dost Tamagoči, o které se starat prostě musím, takže další už z pochopitelných důvodů nevyhledávám, nechci se zbláznit. Autorovi ale myslím vděčíme z mnohé. Historie má určitě svou hodnotu, minimálně takovou, že bychom se s chyb v minulosti učiněných měli poučit a dalších se vyvarovat. To, co bylo správné a osvědčilo se, bychom se měli snažit napodobovat, ale historie je asi nauka s hodně pitomým žactvem.

Zda jsme nebo nejsme způsobilí mít či nemít vlastní stát, to opravdu ukáže až praxe. Tím, že nejsme moc velcí, tím smysluplněji musíme manévrovat a tím menší prostor máme na omyly a chyby, na rozdíl od těch velkých, ti si dočasně mohou dovolit i takový luxus, jakým je blbost, ale ani ni si nemohou dovolit páchat blbosti neomezeně dlouho. Ať už v rámci vlastního státu, nebo v rámci jiného, většího, tak čím schopnější, tedy státotvornější budeme, tím lépe se uplatníme. Z cizích zkušeností bychom se určitě měli být schopni poučit a ty, které učinili jiní a jsou positivní a aplikovatelné u nás zároveň bychom měli bez rozpaků přejímat a implementovat tady u nás, není třeba vynalézat kolo, které už vynalezeno bylo a už vůbec ne nahrazovat ho čtvercem, který vůbec nejezdí, což je mnohdy to, co děláme. No, měli bychom jim, šlapat na pérka čím dál tím víc a čím dál tím tvrději. Výběr nového ministra průmyslu svědčí spíš o tom, že na kroužkovací smršť se už asi pozapomnělo, mělo by se jim to zase připomenout.

Ano, to jak naši volení zástupci důstojně hájí a presentují cizí zájmy zde u nás, místo aby hájili ty naše před cizími, je cosi, co nechápu, s čím se nedovedu ztotožnit, co mne dost zaráží. Myslím, že Poláci jsou na tom v tomto ohledu přeci jenom o dost lépe.

Myslím, že největší průšvih je v tom, že dnes už jen opravdu málokdo vychovává děti k tomu, aby byly slušné, pracovité a měly zájem o vzdělání a o to, aby byly k něčemu platné. Drtivá většina dětí je v podstatě ponechána na pospas sobě samým, a to je možná ještě ta lepší varianta, protože mnohé z nich jsou vychovávány jen k tomu, že problémy vidí všude jinde, jen ne u sebe samých, ve vlastní lenosti a následné neschopnosti, takže z nich rostou tak akorát sobci, závistivci, ignoranti a tupouni. Učitel ve škole s tím nehne, zejména ne, je-li rodina zásadně proti a prudí. Jací obyvatelé, takoví politici a takový stát.

Podpásovky, v podobě solárních korsárů, a zeleného vymývání mozků a propagandy vůbec, jakých se nám ale dostává z okolí nám samozřejmě působí značné škody a pakliže si nedovedeme aspoň ve veřejných médiích, tedy ČT, a ČRo udělat pořádek a zajistit, aby se aspoň z nich linulo do světa něco použitelného a kloudného, je jen a pouze k naší škodě, protože kdybychom boj na mediální frontě zvládali lépe, tak ty škody by byly mnohem menší.

No nic vyrazím po práci a někdy se k tomu vrátím, buď večer, bude-li čas a síle, když ne, tak zítra.

Schumacher řekl(a)...

Draku, "Zda jsme nebo nejsme způsobilí ..." tohle je absolutně zásadní státnický projev.

Jakub S. řekl(a)...

Velmi zásadní, teda hledím. Všecka čest stranou! Takoví by měli být v politice. Podchytili by nepřehlédnutelný podíl inteligentních soudných vzdělaných uvážlivých slušných občanů. Takové nejmíň jedno procento... no, to jsem přehnal, že. No tak ale půl určitě, možná - !

drak řekl(a)...

Co se té způsobilosti mít vlastní stát týče, tak bych řekl, že přinejmenším významná část našich volených zástupců, významná část exekutivy, a dokonce i velká část občanstva, se snaží přesvědčit naše sousedy a zbytek české veřejnosti o tom, že o to, abychom mohli žít ve vlastním státě zase až tak moc nestojíme a že si vlastně ani nezasloužíme nějaký vlastní stát mít. Příkladů takového jednání se dá najít hodně a celkové jejich statistiky jsou varovné.

Jestliže jakožto stát, přes veškerou snahu zákonodárců a exekutivy vyloženě škodit, nebo aspoň přes veškerou jejich neschopnost projevit se nějak konstruktivně a užitečně, pořád vzhledem k ostatním zemím dosahujeme poměrně slušných hospodářských výsledků, je to spíš tím, že soukromý sektor a některé části státního, třeba věda, mají výsledky, kterých si v okolních státech někdo cení. Zatím ještě nemáme důvody k obavám, ale ani k jásotu ne, zejména za současné situace, kdy potřebujeme konsolidovat rozpočet a rozpočtová pravidla, jenže ani zákonodárci ani voliči o nic rozumného a odpovědného moc nestojí. Připomnělo mi to jeden citát, jehož autorem je Abba Eban: "Dějiny nás poučují, že státy a národy se chovají rozumně, jakmile se vyčerpaly všechny ostatní možnosti." Nemyslím, že by nám zbývalo příliš na výběr z těch ostatních možností, spíše bych řekl, že mnohým ještě nedošlo, že se ty ostatní možnosti už vyčerpaly.

K dění mezi rokem 1948 a 1989 mám takové stanovisko, že život se tím dobrovolným přechodem k totalitě prostě nezastavil. Pakliže se mezi námi našli tací, kteří ten systém aktivně budovali a udržovali v chodu i takovými metodami, jako byly třeba politické procesy v padesátých letech, tak je velmi smutné, že máme mezi sebou takovéto jedince a že jich nebylo zrovna málo. O to větší úctu si pak zasluhují ti, kdo se něčemu takovému dokázali postavit, včetně Petra Cibulky, byť se dnes určitě nedokážu ztotožnit se všemi jeho názory, které zastává. Nicméně i v té době se spousta lidí snažila normálně žít a vykonávat svá povolání jak jen to nejlépe šlo a necítila u toho potřebu nějak aktivně kooperovat s bolševikem. Někdy ale nebylo jednoduché jeho nabídkám a pobídkám odolávat. Jsem rád že to už skončilo a nikterak se mi po těch předlistopadových dobách nestýská, byť to bylo moje mládí. V vztahu s dobou před listopadem 1989 a jejich dědictví, tu jako jeden z extrémních názorů existuje taková kategorická "cibulkovská" negace všeho z těch dob. Nahlédnutím do historie zjistíme, že již kdysi dávno král Urukagina v rámci nápravy poměrů v jeho království vyházel zkorumpované výběrčí daní a státní úředníky, propustil neprávem vězněné a vrátil jim také část zabaveného majetku. Jinými slovy, napravil některé majetkové křivdy, tedy ne všechny a ne všem. Nicméně už tenkrát tam existovala právní kontinuita s dobou před tím a nikoho ani nenapadlo jí zpochybňovat. Myslím, že ty absolutní negace "cibulkovského" typu jsou dosti zcestné a poněkud směšné a zcela nereálné zároveň. Takové chování je poměrně dobrou ilustrací chování, které bývá nazýváno vyléváním vaničky i s dítětem. Obávám se, že v něčem takovém brzy budeme mistry, pakliže už jimi dávno nejsme.

novacky řekl(a)...

Teda pánové, se smíšenými pocity jsem pročetl Vaši debatu a myslím, že je velká škoda, že tu už nemáme slavnou televizní Katovnu, kde se podobné "intošské" myšlenky daly za naprostého nezájmu veřejnosti skvěle prezentovat.
Doopravdy miluju debaty na téma, zda jsou si Češi schopni efektivně vládnout a jestli náhodou nebylo líp za bolševika. Dnes cítíme jakési rozčarování a pochybnosti nad tím, zda vše proběhlo tak jak mělo a zda to něšlo udělat líp. Odpověď je jasná, samozřejmě šlo, ale to si můžeme přiznat až teď, po bitvě, kdy mnohý z nás má tendeci býti generálem. Naše novodobá česká státnost začala rokem 1918 a byla brutálně přerušena 6 lety války a následně 40 lety vlády bolševické lůzy. Pokud vezmu v potaz, že první republiku málokdo z nás zažil, dospěji k závěru, že náš současný stát je budován od roku 1993 de facto na zelené louce a dovolím si tvrdit, že za necelých 20 let urazil pořádný kus cesty. A že to tu není jako ve Švajcu nebo v Norsku? Inu neni a dlouho nebude a ani být nemůže, protože nám právě chybí ta tradice a historická zkušenost. Ještě se budeme muset mnohokrát "historicky znemožnit" a po nás mnozí další, než sneseme srovnání s našimi ideály. Tedy pokud nás na naší cestě znovu nerozkulačí nějaká pochybná ideologie. Navíc zde hraje velkou úlohu naše snaha neustále se podceňovat a shazovat, jako že mi jsme jen ti špatni, ale při bližším studiu věci se ukáže, že i v tom Norsku a Švýcarsku mají své uplatkáře a defraudanty a zločince a že i oni musí být neustále ve střehu, aby své historií protřelé státy ochránili před mnohými nástrahymi dnešního světa.
A že někdo vzpomíná na to jak se měl za bolševika? V minulých dnech mě v televizi pobavila jedna prostá/úplně pitomá/ ženská, která prohlásila, jak to tenkrát bylo lepší, protože neexistovala taková korupce jako dnes. Zahloubal jsem se do svých vzpomínek a připoměl si, jak rodiče sháněli materiál na stavbu domu, jak mi otec nebyl schopen/bez známých/sehnat vysněné kolo Favorit, jak se stály fronty na barevné televize, pračky, lednice atd. a sepisovaly se pořadníky na auta. Jak nebyl k dostání hajzlpapír a maso... A i když to bylo období mého dětství a dospívání na kteréžto období většina z nás ráda vzpomíná, té rozhořčené paní ve zprávách bych vzkál jediné: Ty blbá krávo........
A tak si myslím, že si dnes možná nevládnem nejlépe, ale jen prostě tak, jak umíme a že se v tom budeme snad pořád zlepšovat.

Ilusionista řekl(a)...

Podstatné je nejen to, co člověk říká, ale především co dělá. A z předchozí debaty vyplývá, že každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Neměli bychom druhým neustále vyčítat to, co nás rozděluje, ale hledat to, co nás spojuje. Pokud chceme táhnout za jeden provaz, měli bychom nejdříve najít jeho společný konec a také směr, jinak je to plýtvání času a energie. A to se mi zdá, že málokdo z vás si to chce připustit. Musíme začít u sebe, každý z nás. Více pokory a ohleduplnosti podle lety zprofanovaného hesla TGM "Nebát se a nekrást!" A co říci k situaci v EU? Možná by stálo za to zauvažovat nad tím, kdo nakupuje vládami vydávané státní dluhopisy a hlavně proč?

Zdravím Vás všechny v lepších časech.