sobota 18. února 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Crazy výtah


Pondělí 18. února
Po dobu slídění zájemců o odkup Českých Textáren po podniku jsou zrušeny pondělní porady na Severním městě, aby byli managoři vždy k ruce novým potencionálním investorům. Dokonce i čáp marabu stojí v tomto sychravém počasí na svém komíně. Psáno odpoledne: Tak to není přímo on, čáp marabu, ale jeho umělohmotná náhražka.


Úterý 19. února
V podnikové restauraci pana Mlhy je teď přes poledne plno mlamojů z poradenských firem. Zaslechl jsem úryvek rozhovoru dvou z nich: "S tímhle se obrať na paní Evu, ta to zná nejlíp." "A nepropustil´s ji?" "Aha, asi jo."

Středa 20. února
Dnes zůstal viset výtah s Juniorem a jednou poradenskou frikulínou. Po pouhé hodině je vysvobodil ing. Mazanec z Bludné Nory, pro kterého vyslal sám Běsný Kokot vrtulník. Ptali jsme se Juniora, co bylo. "Nic. Výtah sebou cuknul a pak zastavil." Fotr Bambas měl větší starosti o frikulínu - aby nesnížila rating Českých Textáren. Ale ani ona neprojevovala nespokojenost. K incidentu prohlásila jenom, že výtah byl "crazy".

Čtvrtek 21. února
Ing. Duto Hlav si pozval Juniora na kobereček. Vynadal mu, že včera zůstal viset ve výtahu s poradenskou frikulínou přes přísný zákaz styku se zájemci o odkup Českých Textáren. Junior popřel, že by došlo k jakémukoli styku. Přesto ho Duto nařkl z "jednání za zády společnosti".

Pátek 22. února
Dnes jsem zahlédl poradenského rozvědčíka, jak si čte papír na  dveřích, za nimiž sídlí firma, které jsme autsoursovali provoz klimatizace. Schoval jsem se na záchodě, ale až tam jsem slyšel jeho smích. To oznámení znám. Už tam visí přes rok: "Zde nekuřte - porucha klimatizace".
...............................................

Sobota 23. února
Z listárny Moby Dicka

Ahoj Moby
také v naší firmě máme elektronické KECY. Ubyla spousta papírování, ale člověk musí být stále ve střehu, protože výkazy se stále mění. Na KECECH je toho už spousta - včetně zdravotních prohlídek příslušného zaměstnance i jeho pracovní kvalifikace. Ta kvalifikace a zdravotní prohlídky však nejsou "přiřazeny" zaměstnanci ale, víš co, já to okopíruji z mailu, který jsme dostali:

"Jakákoliv kvalifikace (prohlídka), kterou vedoucí zaměstnanec již dříve přiřadil svému podřízenému zaměstnanci, se neváže k zaměstnanci, ale k pracovnímu místu. Při změně funkčního zařazení zaměstnance, při převodu zaměstnance na jinou práci, při obsazení pracovního místa, které bylo dosud zastáváno jiným zaměstnancem, se již jednou přiřazené kvalifikace (prohlídky) nezachovávají."

Školení a zdravotní prohlídky jsi nedělal ty, ale tvoje pracovní místo!!! Naštěstí šikovní počítačoví guruové již vytvořili program, který zjednoduší elektronické papírování při přechodu z místa na místo: Nakreslí do KECŮ nové tlačítko pro vedoucí zaměstnance s názvem "Převzít kvalifikace z předchozího místa". Ti programátorští hoši mají stále co dělat.

Zdraví Lenka
*************************************

ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., - velká zavedená česká firma, těžící z dřívějšího postavení na trhu, kde měla prakticky monopol na produkci různých užitečných textů. Současně v ní probíhá přestavba, zeštíhlování, hledání nové filozofie, liberalizace a doprivatizace.
MOBY DICK - nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky.
frikulína - dívka, jež je free, cool & in
mlamoj - mladý moderní jinoch
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

1 komentář:

Větší vlastenec řekl(a)...

SKVĚLÁ ZPRÁVA !

Petici "NE podpisu smlouvy o rozpočtové unii" už podepsalo 412 lidí !
A 412 obyčejných poctivých českých vlastenců - to je přece nějaká síla. Zvlášť, když proti nim stojí jen 300 samozvanců a zaprodanců, 300 pravdoláskařů a havlistů, 300 placených euroamerických agentů-petentů.

Podepisujte i vy, petici dále rozšiřujte. Až nás podepsaných budou miliony, náš vlastenecký prezident se bude moci opřít o lid a navrhnout rozpuštění parlamentní žvanírny.
A pak ... Pak, dá-li Lenin, nastoupí konečně vlastenecká, opravdu ČESKÁ vláda. Po dlouhých, předlouhých 23 letech.

A pak se bude tančit všude !